Keystone logo
University of Trieste

University of Trieste

University of Trieste

Introduksjon

75718_school1.jpg

University of Trieste ble grunnlagt i 1924 og er et mellomstort universitet med en studentbefolkning på ca 16.000. Det tilbyr et bredt spekter av gradsprogrammer på bachelor-, master- og doktorgradsstudium, samt korte yrkesmastere, avanserte mastere og spesialiseringsprogrammer, hvorav de fleste er i det medisinske området. Noen studieprogrammer er undervist på engelsk .

Universitetet har for tiden 10 avdelinger: Økonomisk , Business, Matematisk og Statistisk Vitenskap ; Ingeniør og arkitektur ; humaniora; Juridisk, språklig, tolking og oversettelsesstudier ; Matematikk og geovitenskap ; Medisin, kirurgi og helsevitenskap ; Biovitenskap ; Farmasøytiske og kjemiske fag ; fysikk; Politisk og samfunnsvitenskapelig .

Universitetet deltar i mange forskningsprosjekter på nasjonalt og internasjonalt nivå. Det er også involvert i ulike student- og personalutvekslingsprogrammer med universiteter i EU og samarbeider med flere universiteter fra Øst-Europa og andre ikke-EU-land.

75719_school.jpg

Den internasjonale mobiliteten ved University of Trieste

Universiteter er korsvei av kunnskap.

Etter Lisboa-strategien, som understreker etableringen av et mer konkurransedyktig og dynamisk kunnskapsbasert samfunn, kan internasjonal mobilitet og internasjonalisering av universitetene utgjøre et strategisk verktøy for en sosial, kulturell og økonomisk utvikling i et land. De kan betraktes som en utfordring og en mulighet for de involverte høyere institusjoner til å forstørre og berike deres utvalg av kursene som tilbys.

Internasjonaliseringen av systemet, som har vært startet University of Trieste siden lenge, er helt i tråd med disse punktene og ligger også i den strategiske posisjonen og historiske internasjonale kallet til byen Trieste.

University of Trieste er aktivt involvert i ulike programmer på europeisk nivå (LLP Erasmus, Leonardo da Vinci, Alpe Adria, Bovec Summer School) og innenfor bredere europeiske (Tempus) og internasjonale rammer (ISEP Program, International Mobility Grant Program, Marco Polo Prosjekt).

75720_school2.jpg

Steder

  • Trieste

    Piazzale Europa, 1, 34127, Trieste

Spørsmål