Keystone logo
University Of Tuebingen Faculty Of Medicine

University Of Tuebingen Faculty Of Medicine

University Of Tuebingen Faculty Of Medicine

Introduksjon

Innovativt, tverrfaglig, internasjonalt: Disse tre ordene oppsummerer det som gjør universitetet i Tübingen spesielt. Utmerket forskning og undervisning er Tübingen svar på fremtidens utfordringer i en globalisert verden. Vi har utveksling med partnere over hele verden - både ved institusjoner for høyere utdanning og ved forskningsinstitusjoner som ikke er universiteter. Nettverk og samarbeid på tvers av fakultets- og faggrenser er pilarene i vår vellykkede strategi. Dette gjenspeiles i vår gode posisjon på internasjonal rangering. I tillegg er vi et av de elleve tyske universitetene som er preget av tittelen "utmerket".

Lange tradisjoner

Universitetet i Tübingen, med over 500 års historie, er en av Tysklands eldste. Mange gode intellektuelle har studert og jobbet i Tübingen - inkludert Kepler, Hegel, Hölderlin og Schelling. Genius loci - ånden til stedet - er nå sterkere enn noensinne.

Verdier og visjoner

Tübingen er blant verdens fremste universiteter og støtter uttrykkelig felles europeiske verdier. Disse inkluderer frihet til forskning og akademia, ytringsfrihet, likhet mellom alle mennesker og respekt for menneskelig verdighet, uavhengig av en persons opprinnelse, religion, sosiale status, kjønn eller seksuelle legning. Universitetet i Tübingen støtter aktivt positiv utvikling i samfunnet og fredelig sameksistens, bærekraftig utvikling og beskyttelse av miljøet.

Vi ser på mangfoldet av våre studenter og ansatte som en stor styrke. Det er vår viktigste oppgave å støtte dem i deres søken etter kunnskap og utdanning. En viktig faktor i et universitets suksess er motivasjonen til sine ansatte. Med dette i bakhodet gjør Universitetet sitt ytterste for å gjøre det mulig for sine studenter og ansatte å forene kravene til familien med sine studier og arbeidsliv.

Steder

 • Tübingen

  Geissweg 5, 72076, Tübingen

  Programmer

   Institusjonen tilbyr også:

   Spørsmål