Keystone logo
© Roman Vukolov
University of Turku

University of Turku

University of Turku

Introduksjon

Tverrfaglig. Internasjonal. Forskningsuniversitetet.

University of Turku er et aktivt akademisk fellesskap med 25.000 studenter og ansatte, som driver banebrytende og tverrfaglig forskning. Vi deltar i utviklingen av finsk og internasjonal utdanning og innovasjoner som baner vei for en lysere fremtid.

I tillegg til Turku har vi studiesteder i byene Rauma og Pori og opererer over hele Finland - helt fra Lappland til øygruppen.

Effektiv forskning

Vi driver forskning og jobber mot en bedre fremtid og trivsel.

Vi fremmer gratis, effektiv og åpen vitenskap. Vår forskning er tverrfaglig og internasjonal , med sikte på nye, tverrfaglige tiltak.

Forskningen vår er profilert gjennom seks tematiske områder:

 • Biologisk mangfold og bærekraft
 • Fremtidig teknologi og det digitale samfunnet
 • Kulturminne og sosial endring
 • Barn, unge og læring
 • Helse, diagnostikk og medisinutvikling
 • Hav- og maritime studier

10 Beste grunner til å velge UTU

 • UTU er et av de mest internasjonale universitetene i Finland.
 • Programmer basert på vår styrke i forskning.
 • Utmerkede karrieremuligheter for nyutdannede.
 • Sjenerøse stipend er tilgjengelig for talentfulle studenter.
 • Professorer og forelesere som utfordrer deg til å lære.
 • Personlig støtte og tjenester gjennom studiene dine.
 • Moderne fasiliteter og læringsmiljøer.
 • Et bredt utvalg valgfrie og mindre studier.
 • Aktivt studentliv og allsidige aktiviteter.
 • Kompakt campus der alt er i nærheten.

Les mer: utu.fi/degrees

Mission Statement

University of Turku er et internasjonalt aktivt og attraktivt forskningsuniversitet med styrke i tverrfaglig forskning av høy kvalitet.

Vi fremmer utdanning og fri vitenskap og gir høyere utdanning basert på forskning. Vi samarbeider tett med det finske samfunnet og deltar aktivt i utviklingen av regionen.

Strategiske mål

Vi inspirerer til unike læringsopplevelser og fremragende læringsutbytte

Vi utdanner fremtidige eksperter som vil løse komplekse vitenskapelige spørsmål og sosiale spørsmål og bygge en bærekraftig verden. Opplæringen vi gir oppmuntrer studentene til uavhengig kritisk tenkning og å nå omfattende læringsmål. Våre kandidater har gode samarbeidsevner, evnen til å skape arbeid for seg selv og andre, og kompetanse som kan brukes på forskjellige sektorer i samfunnet.

Vi dyrker et engasjerende og eksepsjonelt forskningsmiljø

Forskningen utført ved University of Turku er etisk og vitenskapelig utmerket. Forskningen vår har betydelig innvirkning og møter fremtidige globale utfordringer. Tett nasjonalt og internasjonalt forskningssamarbeid styrker universitetets posisjon blant de ledende forskningsuniversitetene i verden.

Vi er en proaktiv og dynamisk partner

University of Turku har globalt ansvar og er en proaktiv partner i utvikling. Utmerket forskning og utdanning skaper grunnlaget for vår økende innvirkning. Vi utdanner eksperter med kapasitet for endring, som bygger en bærekraftig fremtid i ulike sektorer i samfunnet.

Vi er et aktivt ekspertsamfunn

Vi er et likeverdig og mangfoldig universitetssamfunn med et sterkt verdisett. Vi følger prinsippene for bærekraftig utvikling. Universitetssamfunnets trivsel er grunnlaget for vår suksess. Trivsel gjenspeiles i motivasjon, sømløst samarbeid og gode resultater.

Takket være våre fremragende tjenester, kompakte campus og aktive studentliv, føler internasjonale studenter seg hjemme og trygge helt fra starten av oppholdet.

Inspirerende karrierer

Velværet til hele universitetssamfunnet er viktig for oss. Vi ønsker å støtte unge forskere i karrieren og tilby et forskningsmiljø og fellesskap som inspirerer dem til unike prestasjoner og resultater.

Den forebyggende effekten av xylitol på tannråte ble først oppdaget ved Institutt for tannbehandling ved University of Turku . Hvert år stammer over hundre forskjellige innovasjoner og dusinvis av oppfinnelser fra forskningen ved universitetet. Innovasjoner fra forskning

Kreativ, smidig og nyskapende

Vi utvikler gründerholdning og aktiviteter på hele universitetet. Vi tilbyr en vekstplattform for startups og spinoffs som stammer fra topp forskning.

Bygg din fremtidige karriere hos oss

University of Turku er et populært reisemål for utveksling, mastergrader og doktorgradsstudier. Vi samarbeider med over 400 universiteter over hele verden og tilbyr studentene et bredt utvalg av kurs og programmer undervist på engelsk.

Velkommen til Åbo Studentby

Turku Campus ved University of Turku ligger nær sentrum og Aura-elven i nærheten av de andre høyere utdanningsinstitusjonene, Turku Science Park-selskaper og Turku University Hospital. Campusområdet strekker seg fra Turku katedral helt til Kupittaa jernbanestasjon.

Alle viktige tjenester for studenter, personell og besøkende finnes i nærheten av campus. Å komme seg overalt er praktisk enten du går, sykler eller med bybussene til Föli.

Det felles målet for de høyere utdanningsinstitusjonene i Åbo og byen Åbo er å være Finlands beste studentby! Aktivt studentliv, enkel og velfungerende offentlig transport og rimelige boliger er Turkus store eiendeler. Hele 99% av byens studenter ved høyere utdanningsinstitusjoner anbefaler Turku som studentby til vennene sine.

Lær mer om studentbyen Turku på Study in Turku Youtube channel !

Rimelige levekostnader med mange boalternativer, offentlige og private tjenester i full skala, levende kulturliv og en rekke friluftsmuligheter ved det omkringliggende øygruppen garanterer at Åbo tilbyr den beste livskvaliteten og er et lukrativt sted for studenter også som for dyktige fagpersoner.

I henhold til det strategiske målet som er satt av byen, vil Turku innen 2029 være Nord-Østersjøens mest interessante by, med et sterkt fundament i både kunst og vitenskap. Turku bygger opp unike eiendeler - kreativ produksjonsindustri, bioteknologi, logistikk-ekspertise - gjennom klyngekomfort og synergier.

Velkommen til Turku, Finland!

Vil du motta fristpåminnelser, arrangementsinvitasjoner og tips en gang i måneden til din e-post?

Abonner på fremtiden med UTU-nyhetsbrev sendt av Admission Services ved University of Turku .

Steder

 • Turku

  Student and Admissions Services University of Turku 20014 Turun yliopisto, , Turku

 • Rauma

  Department of Teacher Education Seminaarinkatu 1, 26100, Rauma

  Spørsmål