Keystone logo
University of Wroclaw - Faculty of Historical and Pedagogical Sciences

University of Wroclaw - Faculty of Historical and Pedagogical Sciences

University of Wroclaw - Faculty of Historical and Pedagogical Sciences

Introduksjon

Universitetet i Wrocław

Universitetet i Wrocław har en rik historie på mer enn tre århundrer. Stiftet av Leopold I Habsburg utviklet universitetet fra en beskjeden skole som drives av jesuitter til en av de største akademiske institusjonene i Polen. I begynnelsen av 1800-tallet hadde universitetet fem fakulteter: filosofi, katolsk teologi, evangelisk teologi, lov og medisin. Senere ble det utvidet av mange sektorer, laboratorier og et naturmuseum som eksisterer til i dag.

Etter andre verdenskrig startet en gruppe polske professorer, tidligere fra Lvov, undervisning og forskningsaktiviteter ved universitetet i Wrocław. I utgangspunktet skapt de fakultetene for lov og administrasjon, kunst, naturvitenskap, landbruk, veterinær, medisin, matematikk, fysikk og kjemi. Noen av disse fakultetene ble snart omdannet til andre universiteter.

Siden begynnelsen av 1900-tallet produserte Wrocław-universitetet 9 Nobelprisvinnere, som Theodor Mommsen, Philipp Lenard, Eduard Buchner, Paul Ehrlich, Fritz Haber, Friedrich Bergius, Erwin Schrödinger, Otto Stern og Max Born.

I dag er det først og fremst fokus på universitetet i Wrocław vitenskapelig forskning. Våre lærde har mange lenker med sine andre forskere fra andre høyere utdanningsinstitusjoner i Polen og over hele verden. Suksessen til våre forskere er nylig anerkjent av polske myndigheter, som betydelig økte bevilgningen for både utstyr og forskning ved vårt universitet med 80% sammenlignet med tidligere år.

Som i de fleste land er i Polen det nasjonale kvalitetsvurderingssystemet en del av en nasjonal strategi for å forbedre kvaliteten på utdanningen. Hvert fjerde år evaluerer undervisningsdepartementet fakulteter av alle polske universiteter. I fjor var 9 av 10 av våre fakulteter kvalifisert i den høyeste kategorien, og en var nest høyest.

Akademisk inkubator for entreprenørskap er en ny enhet ved universitetet i Wrocław, som er utformet for å hjelpe studenter i å starte egne virksomheter ved å gi gratis entreprenørrådgivning, organisere konferanser, seminarer, subsidiere utvalgte investeringer og tilby kontorlokaler. Academic Incubator of Entrepreneurship samarbeider med Wrocław Technology Park, et teknologisk senter med laboratorier, kontorlokaler, konferansesenter og moderne multimedieutstyr. Målet med teknologiparken er å skape forhold for bruk av vitenskapelig og industrielt potensial i Wrocław og regionen og for å stimulere avansert teknologibransjen. Universitetet i Wrocław er stolt av å være en av sine aksjonærer.

I dag er universitetet i Wrocław det største universitetet i regionen og lærer over 26 000 studenter og rundt 1300 doktorgradsstudenter ved 10 fakulteter. 9000 studenter uteksaminerer fra universitetet hvert år.

Fakultet for historiske og pedagogiske vitenskap

Fakultetet for historie og pedagogikk er organisert i syv institutter og tilbyr heltid og deltid kurs i studieområder, inkludert historie, psykologi, pedagogikk, arkeologi, kultur og antropologi. Fakultetet har over 250 fakultetsmedlemmer og rundt 6400 studenter og over 260 doktorgradsstudenter innen historie, psykologi og pedagogikk.

Studieretninger:

 • Arkeologi
 • etnologi
 • Historie
 • Kunsthistorie
 • Kulturelle studier
 • pedagogikk
 • psykologi
 • musikkvitenskap

Forskning:

Kompetanseområder inkluderer:

 • Arkeologiske utgravninger i Polen, Israel, Kasakhstan, Ukraina, Sudan, Tsjekkia og Tyskland
 • Historie av Polen og Midt-Østeuropa
 • Inventar av historiske steder og monumenter
 • Moderne kultur og sivilisasjon
 • Pedagogikk og voksenopplæring
 • psykologi
 • Anthropology

Internasjonale lenker:

Hvert institutt samarbeider med andre universiteter fra Europa, Asia og USA. Studenter og ansatte kan delta i internasjonale utvekslingsprogrammer.

fasiliteter:

klasserom med multimedia projektorer, datalab, funksjonshemmede tilgang, audiovisuelt utstyr

Steder

 • Wrocław

  Pl. Uniwersytecki 1, 50-137, Wrocław

Programmer

Spørsmål