Keystone logo
University of Wroclaw - Faculty of Historical and Pedagogical Sciences Master i offentlig historie
University of Wroclaw - Faculty of Historical and Pedagogical Sciences

Master i offentlig historie

Wrocław, Polen

4 Semesters

Engelsk

Fulltid

Request application deadline

Oct 2024

Request tuition fees

På universitetsområdet

Stipend

Utforsk stipendmuligheter for å finansiere studiene dine

Introduksjon

Offentlig historie

Det offentlige historieprogrammet er rettet mot alle BA-kandidater , ikke bare i historien, og ikke bare i humaniora, som vil gjerne forsket om og fremme offentlig bruk av historien. Offentlig historie har vært i drift siden 1970-tallet som en underdisiplin i historien, men også som en egen faglig disiplin. Det kalles historien "for folket, av folket, med folket, av folket" og behandler alle aspekter av historien utenfor den formelle utdanningen (også akademisk utdanning). Den opererer i mange år på universiteter over hele verden og har stor popularitet blant studentene.

Historien i seg selv fokuserer på å undersøke fortiden (med sikte på å svare på spørsmålet "hvordan var det der?") Mens offentlig historie utfører forskning om hvordan kunnskapen om fortiden er til stede i sosial bevissthet og hvordan det er (og kan være) innpodet i denne bevisstheten, med det sentrale spørsmålet om "hva gjør (vil / vil) folket vite om hvordan det var?" Det fokuserer på det historiske minnet, som er ganske marginalt i den "tradisjonelle" historien. Kursene fra det offentlige historieprogrammet konsentrerer seg om måter å forme den historiske bevisstheten (eller kollektivt minne) både i sammenheng med sin teoretiske ramme og mekanisme (inkludert f.eks. Historiehistorie) og på ulike praktiske måter (verktøy / teknikker) av påvirke dette minnet og bevisstheten, fra å samle inn og behandle tidligere vitnesbyrd, gjennom taleskriving og utarbeidelse av andre tekster som fremmer historisk kunnskap, utstillinger, historiske installasjoner, lokalisering av historiske elementer i massemedier, underholdning eller i virtuelt miljø i dets bredeste forstand. Dette er grunnen til at selv den generelle kronologiske oversikten over fortiden, som er plassert i den offentlige historieplanen, konsentrerer seg om elementene (fenomener, hendelser, prosesser, individer) som fremkaller debatter og kontroverser - dvs. er tilstede i det offentlige sfære - og gjør det ikke gjenta den tradisjonelle akademiske historie læreplanen.

En offentlig historieutdannet vil ha kunnskap om hvordan kunnskap om fortiden er til stede i det offentlige sfære og metodene for å påvirke disse måtene. Han / hun vil kunne samle, bevare, behandle og fremme fortidens arv på bevisst og kompetent måte og undersøke hvordan de andre gjør det.

Disse kompetansene vil bringe ham til sysselsetting i institusjonene som er involvert i å bevare, forme og formidle minne om fortiden og involvert i områdene:

1) Historiens politikk - politiske partier, lokale myndigheter, samfunn, statlige organer og andre statlige institusjoner

2) Utdanningskursutdanning - biblioteker, lokale og nasjonale utdanningsinstitusjoner

3) kombinasjon av historie og kunsthistorie - museer, friluftsmuseer, kreative kunstgrupper og selskaper (f.eks. Som eksperter av historiske filmer, spill, arrangementer)

4) kombinasjon av historie og media (forlag, presse, nye medier, nettsider, tematiske tv-kanaler)

5) Arkivstyring og muntlig historie (privatpersoner, kommuner)

6) Internasjonalt samarbeid (f.eks. Europeiske institusjoner)

Nyutdannede vil også ha mulighet til å fortsette sin utdannelse på ph.d.-studiene i humaniora.

Programstruktur

1. semester:

68435_Skjermbilde2018-01-15kl.22.16.18.png

2. semester:

68436_Skjermbilde2018-01-15kl.22.21.30.png

3. semester:

68437_Skjermbilde2018-01-15kl.22.21.40.png

4. semester:

68432_Skjermbilde2018-01-15kl.22.16.54.png

Om skolen

Spørsmål

Lignende kurs

  • Master i historie om middelhavsverdenen og dens regioner: fra forhistorie til middelalder
    • Alicante, Spania
  • MA History of Design (med V & A)
    • London, Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland
  • Master i østeuropeiske jødiske studier
    • Wrocław, Polen