Master i mattrygghet og matrisikostyring
University of Parma
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Parma, Italia
Språk
Engelsk
Studieformat
Blandet, På universitetsområdet
Varighet
2 år
Tempo
Fulltid, Deltid
Studieavgift
Be om info
Søknadsfrist
Be om info
Tidligste startdato
Be om info
* Studieavgiftene varierer på grunnlag av et proporsjonalt skolepengesystem: https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Introduksjon
Programmet
Mastergraden i mattrygghet og matrisikostyring tilbys innenfor området matvitenskap og teknologi og er rettet mot å forberede en matsikkerhetsekspert, en spesifikk figur dedikert til risikovurdering og styring av flomrisiko, i et moderne perspektiv som inkluderer de nylige oppkjøpene av alle vitenskapene knyttet til den, som ikke bare inkluderer kjemi, teknologi og mikrobiologi av mat, men også ernæring, toksikologi, jus, økonomi, logistikk, matematikk.
Kurset vil bli tilbudt med et første fellesår, ved University of Parma , og i det andre året tre forskjellige læreplaner i tre forskjellige universiteter i regionen: Risikomessig reduksjon (katolske universitetet i Piacenza, i samarbeid med University of Parma ), Agri-Food Safety (University of Modena e Reggio Emilia), Risk Management (University of Bologna, i samarbeid med University of Ferrara).
I det første vanlige året skal studentene lære om risikokarakterisering og eksponeringsvurdering i mat, matteknologi og mikrobiologi relatert til sikkerhetsaspekter, som er de biologiske farene og fremmedfrykten i mat, og fareidentifikasjonen i primærproduksjon, sammen med elementer i matlov og internasjonal politikk, biostatistikk og bioetikk.
I studieplanen for risikoreduksjon vil studentene utdype sin kunnskap om modaliteter for å begrense risikoen i matproduksjon, redusere prosessrelaterte toksikanter, hvilke er de fremvoksende risikoene og om matallergene.
I læreplanen for Agri-Food Safety vil studentene utdype kunnskapen om håndtering av sykdommer etter høsting, skadedyr i lagrede landbruksprodukter, mykotoksigene sopp i agri-mat, plantevernmidler, sammen med bruk av bioteknologi og agronomi for sikkerhet og identitetsbevaring av agrifood-produkter.
I studieplanen for risikostyring skal studentene utdype kunnskap i avansert matsteknologi og matvareprosess og avansert og forutsigbar matmikrobiologi som en måte å håndtere risikoen på, sammen med elementer av farmbiosikkerhet og matbåren risiko og risikovurdering av matvarer til mennesker Helse.
2. semester 2. året vil være fullt dedikert til avhandlingsarbeidet, under felles veiledning mellom universiteter og matbedrifter, statlige og EU-institusjoner. Gradskvalifikasjonen oppnås med suksess etter utdyping og forsvar av originalt avhandlingsarbeid og vil offisielt bli tildelt av de fem universitetene, så det vil være gyldig som en Second Cycle (MSc) grad fra University of Parma , Piacenza, Bologna, Modena e Reggio Emilia og Ferrara.
Mer informasjon HER
Opptakskrav
Instruksjon for studenter fra italienske og EU-borgere.
Prosedyrer for statsborgere utenfor EU .
Læreplan
Programmet
Mastergraden i mattrygghet og matrisikostyring tilbys innenfor området matvitenskap og teknologi og er rettet mot å utarbeide en mattrygghetsekspert, en spesifikk figur dedikert til risikovurdering og håndtering av flomrisiko, i et moderne perspektiv som inkluderer alle de nylige anskaffelsene av alle vitenskapene knyttet til det, som inkluderer ikke bare kjemi, teknologi og mikrobiologi av mat, men også ernæring, toksikologi, juss, økonomi, logistikk, matematikk.
Kurset vil bli tilbudt med et første fellesår, ved University of Parma , og i det andre året tre forskjellige læreplaner ved tre forskjellige universiteter i regionen: Risk Mitigation (Catholic University of Piacenza, i samarbeid med University of Parma ), Agri-Food Safety (University of Modena e Reggio Emilia), Risk Management (University of Bologna, i samarbeid med University of Ferrara).
I det første fellesåret skal studentene lære om risikokarakterisering og eksponeringsvurdering innen mat, matteknologi og mikrobiologi knyttet til sikkerhetsaspekter, som er de biologiske farene og fremmedbiotikken i mat, og fareidentifikasjonen i primærproduksjon, sammen med elementer av matlov og internasjonal politikk, biostatistikk og bioetikk.
I læreplanen for Risk Mitigation vil studentene utdype kunnskapen om modaliteter for å redusere risiko i matproduksjon, reduksjon av prosessrelaterte giftstoffer, som er de nye risikoene, og om matallergener.
I læreplanen for Agri-Food Safety skal studentene utdype kunnskap om håndtering av post-harvest sykdommer, dyreskadegjørere i lagrede agri-food produkter, mykotoksigen sopp i agri-food, sprøytemiddelforurensning, sammen med bruk av bioteknologi og agronomy for sikkerhet og identitetsbevaring av landbruksmatprodukter.
I læreplanen for Risk Management skal studentene utdype kunnskap i avansert matteknologi og matprosess og avansert og prediktiv matmikrobiologi som en måte å håndtere risikoen på, sammen med elementer av gårdsbiosikkerhet og matbåren risiko og risikovurdering av matprodukter til mennesker Helse.
2. semester av 2. år vil være fullt dedikert til oppgavearbeidet, under felles veiledning mellom universiteter og næringsmiddelbedrifter, statlige og EU-institusjoner. Gradkvalifiseringen vil bli oppnådd med suksess etter utarbeidelse og forsvar av originalt oppgavearbeid og vil bli offisielt tildelt av de fem universitetene, så den vil være gyldig som en Second Cycle (MSc) grad av University of Parma , Piacenza, Bologna, Modena e Reggio Emilia og Ferrara.
Mer informasjon HER