Keystone logo
Stefan cel Mare University of Suceava

Stefan cel Mare University of Suceava

Stefan cel Mare University of Suceava

Introduksjon

Det første universitetet i Romania når det gjelder antall patenter og oppfinnelser i løpet av det siste tiåret og rangert av internasjonale universitetsrangeringsorganisasjoner i de 10 beste rumenske offentlige universitetene, spiller USV en nøkkelrolle i utvikling og spredning av vitenskapelig kunnskap.

Siden stiftelsen i 1963 har USV utgjort en mektig tilstedeværelse i en by med en tusenårig historie, og på avgjørende måte bidratt til å bygge en moderne identitet for lokalsamfunnet. USV har tjent høyere utdanning i byen Suceava i mer enn et halvt århundre, og er medlem av viktige internasjonale universitetskonsortier og svarer på utfordringene til nye vågale prosjekter med entusiasme og ansvar, som hovedpartner for lokale og regionale myndigheter i krisehåndtering , i opplæringsspesialister, ved å gi menneskelige modeller og moralske retningslinjer, som viser at den betydelige finansieringen som tiltrekkes for forskningsprosjekter, den faglige verdien av menneskelige ressurser og den akademiske opplæringen til kandidatene, praktisk talt kan støtte samfunnsutviklingen.

Alle de 11 fakultetene ved universitetet vårt tilbyr 3-4-årig bachelorgrad (rundt 55 akademiske felt) og 2-årige graduate-programmer (rundt 40 akademiske felt), samt PhD-opplæring i 14 doktorgradsfelt: regnskap, bedriftsadministrasjon, datamaskiner og informasjon Teknologi, økonomi, elektroteknikk, matvareteknikk, skogbruk, geografi, industriteknikk, historie, maskinteknikk, filologi, filosofi og telekommunikasjon og informasjonsteknologi.

Hovedmålene til Stefan cel Mare University of Suceava innen utdanning og forskning er: å trene høyt kvalifiserte og kompetente fagfolk til å møte global konkurranse, å harmonisk forme studentenes personligheter, å oppmuntre til kreativitet og innovasjon for å kontinuerlig utvikle vitenskapelig forskning, å permanent vurdere den vitenskapelige ytelsen til medlemmene av det akademiske samfunnet, samt å forbedre de pedagogiske og vitenskapelige forskningsaktivitetene med sikte på strukturell, kvalitativ og økonomisk vellykket integrasjon innenfor det europeiske området for høyere utdanning.

Opptak

EU-borgere

EU-borgere følger samme opptaksprosedyrer som rumenske statsborgere.

En forutsetning for søknad er godkjenning av studiebevisene (videregående skole, BA, Master
vitnemål) av Nasjonalt senter for ekvivalens og anerkjennelse av vitnemål
(https://www.cnred.edu.ro/ro).

USV Office of International Relations tilbyr hjelp til EU-borgere med å få denne anerkjennelsen,
ved å samle inn og sende filene deres videre til Nasjonalt senter for ekvivalens og anerkjennelse
av diplom

Søknadsmappen skal inneholde følgende dokumenter:

For bachelorstudier:

 • Søknadsskjema - https://www.cnred.edu.ro/en/recognition-studies-european-citizensadmission-undergraduate-studies-in-Romania
 • Bevis på fullført videregående skole (videregående vitnemål/sertifikat):
 • Kopi av dokumenter på rumensk / engelsk / fransk / spansk / italiensk språk
 • Kopi og en offisiell oversettelse på rumensk for dokumenter på andre språk
 • Bevis på fullføring av alle ungdomsskoletrinn (utskrift av videregående skoleår/sertifikat
  på hvert nivå):
 • Kopi for dokumenter på rumensk / engelsk / fransk / spansk / italiensk språk
 • Kopi og en offisiell oversettelse på rumensk for dokumenter på andre språk

Andre dokumenter:

Pruebas de Aptitud para el Acceso a la Universidad fra Spania, Vevaiosi Prosvasis for Panellinies Exetaseis – for generell videregående skole – fra Hellas, Scholastic Aptitude Test (SAT) eller ACT fra SUA) – kopi og en offisiell oversettelse på rumensk for dokumenter på andre språk enn engelsk/fransk/spansk/italiensk

Identifikasjonsdokument – kopi (pass, identitetskort, bevis på juridisk navneendring, hvis aktuelt, kopi for dokumenter på rumensk språk / engelsk / fransk / spansk / italiensk, og autorisert oversettelse på rumensk for andre språk

Diplomer fra Italia, Hellas, Spania, Portugal og Kypros må ha Haagkonvensjonens apostille fra myndighetene i landet som utstedte dokumentet.

Vitnemål utstedt i land som ikke er med i Haga Apostillekonvensjonen skal være
autentisert av:

 • Utdanningsdepartementet og utenriksdepartementet i det utstedende landet, Romanias ambassade i det landet og utenriksdepartementet i Romania eller
 • Utdanningsdepartementet i det utstedende landet, ambassaden til det utstedende landet i Romania og utenriksdepartementet i Romania.

Merk følgende!

 • Det rumenske utdanningsdepartementet står fritt til å be om ytterligere bevis vedrørende ens studier.
 • Ingen søknad behandles dersom noen av de påkrevde dokumentene mangler, eller det er stått tomme mellomrom i søknadsskjemaet.

Etter at anerkjennelsesbeviset er utstedt av National Centre for Equivalence and Recognition of Diplomas, følger kandidaten de samme kalender- og opptaksvilkårene som rumenske statsborgere (inkludert abonnement ved fakultetet, dokumenter og mulige eksamener eller filkonkurranse).

Studiespråket ved Stefan cel Mare University of Suceava er rumensk. Utenlandske statsborgere som ikke snakker rumensk må følge et forberedende år med rumensk språk. De som kan det rumenske språket må bestå en rumensk ferdighetstest, i henhold til metodikken godkjent av instituttet for rumenske språk (unntak fra denne språktesten er utenlandske statsborgere som beviser med sertifikater at de har studert rumensk språk i minst fire år )

Ikke-EU

Utenlandske søkere som ønsker å søke studier må laste opp filene sine til nettplattformen,
som kan nås via lenken nedenfor: https://relint. USV .ro/about-romania/self-sponsored-students/

Registreringstrinn:

Du vil motta en bekreftelse på e-post etter at du har lastet opp søknadsfilen.

Etter at vi har behandlet søknadsfilen din og du har bestått språkprøvene og opptaksprøvene, vil vi i tilfelle sende filen din til det rumenske utdanningsdepartementet slik at de kan utstede akseptbrevet eller avvise filen, alt etter hva som er aktuelt. Vi behandler ikke ufullstendige søknadsfiler.

Etter at vi har gitt beskjed om at Kunnskapsdepartementet har utstedt godkjenningsbrevet til studier, må du betale studieavgiften og signere universitetsstudiekontrakten.

Når du mottar akseptbrevene, kan du søke om et type D/SD-visum.

Du kan søke om visum online på nettsiden nedenfor

https://evisa.mae.ro/?lang=en-US#

Hvis visumsøknaden din blir avslått, vil vi fortsette med refusjon av studieavgiften basert på forespørselen din.

Påmeldingsbetingelser:

Hvis tidligere studier ikke ble fullført i Romania, et EU-land, eller i samsvar med avtalene om juridisk bistand som er signert mellom Romania og tredjeland, må de som har mottatt akseptbrevet utstedt av Kunnskapsdepartementet komme personlig og ta med dokumenter fra søknadsfilen, i original, sertifisert for autentisering av Romanias ambassade i utstederlandet, eller godkjent med Haag-apostille.

Studieåret starter rundt 1. oktober

Overnatting

Fordi institusjonen har et begrenset antall overnattingsplasser for internasjonale studenter, jo tidligere du ankommer Suceava, jo flere alternativer har du for overnatting. Overnatting koster rundt 150 euro per måned.

Vær oppmerksom på at studieavgiften ikke inkluderer kostnadene for overnatting.

Stipend og finansiering

Kunnskapsdepartementet, gjennom Låne- og stipendetaten ( https://roburse.ro/ ), kunngjør lansering av nasjonale konkurranser for tildeling av stipend/forskning/sommerkurs i utlandet for studieåret 2023-2024 (iht. bestemmelser i GD nr. 1402/2009 om etablering, organisering og drift av Låne- og stipendbyrået , med senere endringer, av GD nr. 1070/2001 om tildeling av månedlige stipend til unge rumenere som studerer i utlandet og bilaterale samarbeidsdokumenter eller ensidige tilbud , gyldig for studieåret 2023-2024).

Stipendene er rettet til elever, studenter, fastboende leger (for perioden finansiert over budsjettet til Kunnskapsdepartementet), lærere eller forskere fra Romania som ønsker å studere i utlandet:

 • Bachelor / master / doktorgrad universitetsstudier (helt eller delvis);
 • Forskningspraksis/spesialisering (med en varighet på 3 – 10 måneder);
 • Språk, kultur og sivilisasjon sommerkurs.

Informasjon om tilbudene for studieåret 2023-2024 (kvalifikasjonsbetingelser, frister for innsending av filer, antall og type stipend som tilbys, etc.) finner du i Kunngjøringene som vil bli vist i Konkurranser-delen (Studiestipend / Stipend side " Bilateral avtale "): https://roburse.ro/burse-de-studii/bursa-acord-bilateral/

Rangeringer

2024-utgaven av QS World University Rankings, publisert tirsdag 27. juni, plasserer "Ștefan cel Mare" University of Suceava i rangeringen av universitetene 1201 - 1400. Dermed fortsetter USV å være rangert som et av de 1500 dyktige universitetene på verdensomspennende og blant de 13 beste universitetene i Romania.

For 2024-utgaven av QS World University Rankings ble resultatene fra 2963 institusjoner analysert, hvorav 1499 oppfylte de strenge kriteriene for å bli inkludert i rangeringen, med 83 nye bidrag sammenlignet med forrige utgave. På toppen er det bare 13 universiteter fra Romania, akkurat som i 2023-utgaven.

Denne 20. utgaven av den prestisjetunge QS World University Rankings er basert, i tillegg til de allerede kjente indikatorene – andelen utenlandske studenter, akademisk prestisje, omdømme blant arbeidsgivere, antall siteringer sammenlignet med antall lærere, forholdet mellom antall stabsdidaktiske og antall studenter, andel lærerpersonale fra utlandet, tre andre nye indikatorer: virkningen på arbeidsmarkedet, andelen i det internasjonale forskningsnettverket og bærekraft.

I 2024-utgaven gjenstår USV beste rangering for indikatoren for andelen utenlandske studenter (posisjon 443 i rangeringen), vårt universitet har det største antallet internasjonale studenter blant de analyserte rumenske universitetene. Når det gjelder de andre indikatorene, rangerer USV som følger: akademisk prestisje (echelon 601+), omdømme blant arbeidsgivere (echelon 601+), antall siteringer i forhold til antall lærere (701+), forholdet mellom antall undervisningspersonale og antall elever (701+), andel lærere fra utlandet (701+). I 701+-laget er Suceava-institusjonen også i tilfellet med de tre nye indikatorene.

QS World University Rankings regnes som en av de 3 beste internasjonale universitetsrangeringene når det gjelder synlighet, og de publiserte resultatene blir verdsatt for utviklingen av offentlig politikk innen utdanning. Den 20. utgaven kommer på et tidspunkt da prioriteringer innen høyere utdanning utvikler seg, med QS World University Rankings i den privilegerte posisjonen til å være en nexus for høyere utdanning, koble til millioner av studenter, hundretusener av akademikere og arbeidsgivere og tusenvis av institusjoner verdensomspennende. Fokuset på endringer i atferden til disse aktørene, som svar på bredere trender i utdanning og samfunn, førte til at QS inkorporerte tre nye indikatorer, tidligere nevnt.

Steder

 • Suceava

  Strada Universității, 13, 720229, Suceava

Spørsmål