Keystone logo
Universiti Teknologi PETRONAS

Universiti Teknologi PETRONAS

Universiti Teknologi PETRONAS

Introduksjon

Universiti Teknologi Petronas (UTP) ble etablert i 1997 og har vokst til å bli en av de mest fremtredende private universiteter i Malaysia. UTP tilbyr et bredt spekter av industri-relevant engineering, vitenskap og teknologi programmer på fagvis nivåer og har som mål å produsere godt avrundet kandidater med gode lederegenskaper og kommunikasjonsegenskaper. UTP har produsert mer enn 10.000 kandidater og har i dag en innmelding av over 6000 studenter og 1200 postgraduates fra mer enn 66 land over hele verden.

På mindre enn to tiår siden etableringen, har universitetet oppnådd prestisjetunge nasjonale og internasjonale utmerkelser. UTP er den eneste private universitet i Malaysia for å bli rangert på topp 160 under Quacquarelli Symonds (QS) Universitetet rangering: Asia 2015 og ble rangert på 288 for 2015 QS World University Rankings under Engineering and Technology fakultetet.

UTP har gjort en prisverdig prestasjon i QS World University Rankings by Subject i 2016. QS har anerkjent UTP som blant verdens eliten institusjoner i fire av de 42 fagene omtalt i denne rangeringen.

Året markerer en betydelig forbedring i rangeringen for kjemisk prosess og Mekanisk bygg fag. Chemical Engineering har bedret sin posisjon og nå rangert som topp 150 i verden i forhold til topp 200 i 2015. Samtidig er Mechanical Engineering nå rangert på topp 200 i forhold til Top 250 i 2015. Dette er en enorm prestasjon for Mekanisk bygg som bare gjorde sin jomfrutur inngangen til QS ranking system bare i fjor.

De Electrical & Electronics Engineering og Computer Science & Information Systems fag forblir i Top 250 og Top 350 kroner.

UTP er den eneste private universitet i Malaysia for å bli vurdert en 4-stjerners institusjon ved QS, med maksimalt fem stjerner i fem områder av åtte, nemlig arbeidsevne, internasjonalisering, innovasjon, fasiliteter og inkludering.

Universitetet gjennomfører omfattende forskningsaktiviteter i samarbeid med Petronas og andre institusjoner og næringer lokalt og i utlandet med fokus på ni nisjer som er Enhanced Oil Recovery, Carbon Dioxide Ledelse, dypvannsteknologi, nanoteknologi, grønn teknologi, biomedisinsk teknikk, Hybrid Energy Systems, Intelligent Byer og bærekraftige ressurser.

UTP er den første og eneste private universitetet for å bli tildelt en 6-stjerners rating (det høyeste prestasjonsnivå) av Malaysia Research Assessment for sin forskning, utvikling og kommersialisering innsats.

UTP fortsetter å gi særegne utdanningsmuligheter til sine studenter med vurdering av Tier 5 (utmerket) Universitetet for SETARA (Rating System for malaysiske høgskolerådet) og oppnådde Tier 5 for D-SETARA (disiplinbasert Rating System) i ingeniørfag.

UTP gjør sin debut i QS verden Universitetet Ranking 2016/2017!

Universiti Teknologi Petronas (UTP) har gjort sin debut i 2016/17 QS World University Rankings, inn i 601-650 band. UTP er også den eneste private universitet i Malaysia for å gjøre den om til rangeringen. Les mer på http://www.utp.edu.my/The%20University/sitepages/article.aspx?param=134

Visjon

En leder i teknologi utdanning og Senter for kreativitet og innovasjon.

Mission

UTP er et institutt for høyere utdanning. Vi tilbyr muligheter for jakten på kunnskap og kompetanse for fremme av engineering, vitenskap og teknologi for å forbedre landets konkurranseevne. Vårt mål er å produsere godt avrundet kandidater som er kreative og nyskapende med potensial til å bli ledere av industrien og nasjonen. Vårt mål er å gi næring til kreativitet og innovasjonsevne og utvide grensene for teknologi og utdanning for det bedre for samfunnet.

Steder

  • Ipoh

    Universiti Teknologi PETRONAS 32610 Seri Iskandar Perak Darul Ridzuan, , Ipoh

    Spørsmål