Keystone logo
© Universiti Tun Abdul Razak (UNIRAZAK)
Universiti Utara Malaysia

Universiti Utara Malaysia

Universiti Utara Malaysia

Introduksjon

om UUM

UUM

Universiti Utara Malaysia (UUM), som ble offisielt etablert 16. februar 1984, er den sjette malaysiske offentlig universitet. Det er det eneste universitetet som ble satt opp for å spesialisere seg utelukkende i ledelsen utdanning helt fra begynnelsen av sin etablering.

Planleggingen av byggingen av denne sjette universitet startet i august 1983 da Kunnskapsdepartementet Malaysia begynte å gi form, for alvor, til ideen om å sette opp dette universitetet. På den 19 oktober 1983, regjeringen ga sin offisielle godkjennelse for dette prosjektet i Kedah. På den tiden ble prosjektet kalt "The Sixth Universitetet Project". Flere måneder senere, den midlertidige kontoret til sjette universitet, offisielt kalt Universiti Utara Malaysia (UUM), ble offisielt åpnet 15. februar 1984 i Jitra.

Fire måneder etter at den offisielle åpningen ble UUM kontoret flyttet til sin foreløpig campus - det Darul Aman Campus - i Jitra, i juni 1984, da den første fasen av prosjektet var gjennomført. Flyttingen ble utført slik som å være i stand til å innlede den aller første gruppen av studenter for studieåret som startet i begynnelsen av juni 1984. Den Darul Aman Campus var på en 62-acre stykke land i Bandar Darulaman. Det var 18 km nord for Alor Setar og 4,8 km fra Jitra.

UUM

I mellomtiden hadde planleggingen av et permanent campus for universitetet allerede begynt. Dette permanent campus skulle bygges på et område på 1,061 hektar i Sintok (i distriktet Kubang Pasu), som ligger ca 48 km nord for Alor Setar og 10 km øst for Changlun, en liten by langs nord-sør-motorveien, nær Malaysia-thailandske grensen.

Den permanente UUM campus, referert til som Sintok Campus, ble satt i drift 15.09.1990. Beliggende i et tidligere tin gruveområdet, er det forskanset i en dal av frodige tropiske skoger, omfavnet av blå åser, og vannet av to elver som renner langs midten av campus. Elvene, Sungai Sintok og Sungai Badak, fullnaturskjønnheten i naturmiljøet, som ga en myriade utsikt over frodige prakt.

UUM

Den MYR580 millioner Sintok Campus ble offisielt åpnet 17. februar 2004 av den kongelige kansler, HKH Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah. De viktigste bygningene på campus er Sultanah Bahiyah Biblioteket, kansler Sultan Badlishah moskeen, Mu'adzam Shah Hall, Tan Sri Othman Hall, Sports Complex, Varsity Mall, Budi Siswa bygningen, konferansekompleks, og bygningene som huset de ulike avdelingene i Academic høyskoler.

Som campus ligger langt fra det travle mengden, har UUM sørget for at sine studenter ikke ønsker for tilstrekkelig overnatting. I dag har UUM 15 Student Residential Halls (SRH), som alle sammen, house 20.000 studenter. De SRHs er oppkalt etter malaysiske selskaper, institusjoner og organisasjoner av anseelse, nemlig MAS, Tenaga Nasional, Tradewinds, Petronas, EON, MISC, SIME DARBY, BSN, TM, PROTON, Maybank, Yayasan ALBUKHARY, BANK Muamalat, BANK Rakyat, og SME BANK.

UUM

Bortsett fra disse, UUM har også komfortable rom tilgjengelig for besøkende ved Universitetet Inn og EDC-UUM Hotel. Mindful av velferd og behov for overnatting blant sine ansatte, har Universitetet bygget ca 600 boliger av ulike typer for en betydelig del av arbeidsstokken.

UUM har utviklet seg til en åpen campus der utenforstående og turister har lov frihet til å besøke og utnytte de ulike fasilitetene i den. Et område som omfatter 107 hektar skog har blitt utviklet til ulike fasiliteter både for å tiltrekke turister til den nordlige regionen og for å tilfredsstille fritids behovene til medlemmene av campus samfunnet. Blant disse fasilitetene er piknikområde, en ni-hulls golfbane, en go-kart krets, en skyting og bueskyting rekkevidde, et ride området, og mange andre som er raskt økende popularitet blant turister og medlemmene av campus samfunnet likt.

I januar 2008 ble en omlegging av universitetets akademiske systemet foretatt med den uttrykkelige hensikt å forberede en sterk struktur som ville gjøre det mulig økning i antall hovedfagsstudenter og heising av UUM flagg i den internasjonale akademiske arena. Universitetet ser behov for å være global i praksis og innhold siden den kunnskapen den genererer og purveys transcenderer og strekker seg langt utover grensene til Malaysia. I denne restruktureringen øvelsen ble 13 fakulteter slått sammen og strømmet inn i tre hoved Academic høyskoler, nemlig UUM COB (UUM College of Business), UUM CAS (UUM College of Arts and Sciences), og UUM COLGIS (UUM College of Law, regjeringen og internasjonale studier).

UUM

Dette trinnet er i tråd med det avgjørende leddet i uttalelser fra både statsministeren og ministeren for høyere utdanning som understreket behovet for å øke antallet hovedfagsstudenter i landet til 100.000 innen 2010. Denne hovedstrategi er forankret i Nasjonalt Higher Education Strategiplan 2007-2010.

For å emblazon navnet UUM i Annals of faglige dyktighet som en eminent Management University og som forskningsuniversitet i samfunnsvitenskap, en UUM Transformation Plan ble lansert av visekansler av UUM, professor Dato 'Dr. Mohamed Mustafa Ishak, i forbindelse med sin 2011 nyttårs Message 1. januar 2011 på Mua'adzam Shah Hall.

Den UUM Transformation Plan, som er egentlig et veikart for fremtidige sysler og bestrebelsene UUM, er delt inn i to faser. Phase One, som er fra 2011 til 2015, er fokusert på å utvetydig plassere UUM på det lokale akademiske kartet på en systematisk og planlagt måte. I løpet av denne perioden, vil større vekt legges vekt på en vellykket oppnåelse av målene i den første fasen, mens på samme tid, å være oppmerksom på imperativer av den andre fasen av transformasjon plan, som vil være fra 2016 til 2020.

Steder

  • Alor Setar

    Universiti Utara Malaysia, 06010 UUM Sintok, Kedah, Malaysia, , Alor Setar

  • Kuala Lumpur

    41-3 Jalan Raja Muda Abd Aziz, 50300 Kuala Lumpur, Malaysia, , Kuala Lumpur

Spørsmål