Keystone logo
University of Wroclaw

University of Wroclaw

University of Wroclaw

Introduksjon

Universitetet i Wrocław har en rik historie på mer enn tre århundrer. Grunnlagt av Leopold I Habsburg utviklet universitetet seg fra en beskjeden skole drevet av jesuittene til en av de største akademiske institusjonene i Polen. På begynnelsen av 1800-tallet hadde universitetet fem fakulteter: filosofi, katolsk teologi, evangelisk teologi, jus og medisin. Senere ble den utvidet med mange seksjoner, laboratorier og et naturmuseum som eksisterer til i dag.

Etter andre verdenskrig startet en gruppe polske professorer, tidligere fra Lvov, undervisning og forskningsaktiviteter ved universitetet i Wrocław. I utgangspunktet skapte de fakultetene for lov og administrasjon, kunst, naturvitenskap, landbruk, veterinær, medisin, matematikk, fysikk og kjemi. Noen av disse fakultetene ble snart omdannet til andre universiteter.

Universitetet i Wrocław har siden 1100-tallet produsert 11 Nobelprisvinnere, for eksempel Theodor Mommsen, Philipp Lenard, Eduard Buchner, Paul Ehrlich, Fritz Haber, Friedrich Bergius, Erwin Schrödinger, Otto Stern og Max Born.

I dag er det først og fremst fokus på universitetet i Wrocław vitenskapelig forskning. Våre lærde har mange lenker med sine andre forskere fra andre høyere utdanningsinstitusjoner i Polen og over hele verden. Suksessen til våre forskere er nylig anerkjent av polske myndigheter, som betydelig økte bevilgningen for både utstyr og forskning ved vårt universitet med 80% sammenlignet med tidligere år.

Som i de fleste land er i Polen det nasjonale kvalitetsvurderingssystemet en del av en nasjonal strategi for å forbedre kvaliteten på utdanningen. Hvert fjerde år evaluerer undervisningsdepartementet fakulteter av alle polske universiteter. I fjor var 9 av 10 av våre fakulteter kvalifisert i den høyeste kategorien, og en var nest høyest.

Den akademiske inkubatoren for entreprenørskap er en ny enhet ved Universitetet i Wrocław designet for å hjelpe studenter i å starte sine egne virksomheter ved å tilby gratis gründerråd, organisere konferanser, seminarer, subsidiere utvalgte investeringer og tilby kontorlokaler. Den akademiske inkubatoren for entreprenørskap samarbeider med Wrocław Technology Park, et teknologisk senter med laboratorier, kontorlokaler, konferansesenter og moderne multimediautstyr. Målet med teknologiparken er å skape betingelser for bruk av det vitenskapelige og industrielle potensialet i Wrocław og regionen og å stimulere den avanserte teknologibransjen. Universitetet i Wrocław er stolt over å være en av aksjonærene.

Statistikk

I dag er universitetet i Wrocław det største universitetet i regionen og underviser over 26 000 studenter og rundt 1300 doktorgradsstudenter ved 10 fakulteter. 9000 studenter uteksamineres fra universitetet hvert år.

    Steder

    • Wrocław

      University Of Wroclaw Pl. Uniwersytecki 1

      Spørsmål