Keystone logo
Vilnius University

Vilnius University

Vilnius University

Introduksjon

Om oss

Velkommen til Vilnius University – den eldste og største litauiske institusjonen for høyere utdanning.

Siden etableringen på 1500-tallet har Vilnius-universitetet, som en integrert del av europeisk vitenskap og kultur, legemliggjort konseptet om et klassisk universitet og enheten mellom studier og forskning.

Vilnius University er en aktiv deltaker i internasjonale vitenskapelige og akademiske aktiviteter og kan skilte med mange fremtredende forskere, professorer og nyutdannede. Vitenskapelig utvikling og de utvidede relasjonene til globale forskningssentre har bidratt til en rekke forskning og studier ved Vilnius University.

Med støtte fra sosiale partnere utdanner universitetet globalt tenkende spesialister som lykkes med å integrere seg i det moderne europeiske samfunnet.

Hvorfor velge Vilnius University

 • Vilnius University er et klassisk universitet med over 430 år med akademiske tradisjoner og det bredeste utvalget av studieprogrammer i Litauen.
 • Universitetet tilbyr et faglig miljø med fokus på kompetanse innen forskning og undervisning.
 • Vilnius University er 1. i Litauen i henhold til en nasjonal rangering. Det er den mest populære og mest anerkjente høyere utdanningsinstitusjonen blant litauiske videregående skolekandidater.
 • Vilnius University er Litauens ledende akademiske institusjon, rangert blant de 400 beste universitetene over hele verden (QS WUR 2022).

141603_vu-130923.jpg

Oppdrag

Oppdraget til Vilnius University er å skape, akkumulere og formidle kunnskap ved å sikre kontinuiteten til autentisk universitetskultur kjennetegnet ved atmosfæren der gamle tradisjoner og nye ideer beriker hverandre.

Tankefrihet og mangfold av meninger er hovedverdiene til universitetssamfunnet. En enhet for forskning og studier er kjerneprinsippet for universitetets overordnede aktivitet.

Universitetet bør utmerke seg ved et bredt spekter av grunnleggende og anvendt forskning. Det bør søke å innta den ledende posisjonen blant andre litauiske institusjoner i alle forskningsområder som er essensielle for selve naturen til et omfattende universitet og sette seg som mål om internasjonal ekspertise innen tverrfaglig forskning. Universitetet bør være forpliktet til oppdraget med å åpne dørene og gi universell utdanning for de mest talentfulle ungdommene fra alle distrikter i Litauen og utdanne aktive og ansvarlige spesialister, som viser behovet for å utvide sin kunnskap og forbedre seg profesjonelt og som er i stand til å lære gjennom hele livet. Universitetet bør søke at kvaliteten på alle former for studier samsvarer med moderne kultur og teknologier og tilsvarer statens og samfunnets behov.

Syn

 • Å posisjonere og utmerke seg i europeisk forsknings- og utdanningsområde gjennom forskning på toppnivå, som bør opprettholdes av universitetets forskerteam med internasjonal anerkjennelse og nye team, samt sikre årlig økende involvering i europeiske forsknings- og utdanningsprogrammer;
 • å sikre at balansert utvikling og samhandling av forskning innen humaniora, sosial, fysisk, biomedisinsk og teknologisk vitenskap forblir det mest fremragende trekk ved universitetet, som vesentlig skiller det fra andre litauiske institusjoner for høyere utdanning og forskning;
 • å initiere og aktivt implementere prosjekter av verdi for den økonomiske utviklingen av landet, som vil oppmuntre til effektivt samarbeid mellom vitenskapelige og utdanningsinstitusjoner med høyteknologiske selskaper og skape gunstige forhold og miljø for innovasjoner og entreprenørskap;
 • å skape et velfungerende kvalitetssikringssystem som vil garantere effektiv oppfølging av eksisterende studieprogram og utvikling av nye programmer og som vil oppmuntre til implementering av avanserte undervisningsmetoder og verktøy. Systemet bør sikre at generiske og spesifikke kompetanser og ferdigheter til universitetsutdannede er i samsvar med behovene og tendensene i økonomien, kulturen og arbeidsmarkedet i landet;
 • å utvide betydelig ikke-sammenhengende, avstand og andre fleksible studieformer og metoder og bli sentrum for kontinuerlig faglig forbedring og livslang læring, som spiller en viktig rolle i overgangen til landet mot et kunnskapsbasert samfunn.

Bor i Litauen

Levekostnadene

Vær realistisk når du planlegger utgiftene dine under ditt opphold i Litauen - det er viktig at du har nok penger for hele studietiden!

De sannsynlige månedlige levekostnadene er gitt nedenfor. Disse kostnadene er basert på en student som bor i Vilnius eller Kaunas og ikke har noen pårørende. Studieavgift, oppholdskortutgifter og turer til hjemlandet er ikke inkludert.

Offentlig transport i Vilnius

Trolleybusser og busser begynner å gå klokken 05.00 om morgenen og slutter å kjøre ved midnatt. Det er også nattbusser som kjører over natten. Rutetabellene kan finnes på det offisielle Vilnius Public Transport-nettstedet eller på mobilapplikasjoner som "m.Ticket" eller "Trafi". Appene er enkle å bruke og gir de mest nøyaktige timeplanene, så de anbefales på det sterkeste for deg.

Offentlig transport i Kaunas

Trolleybusser og busser begynner å gå klokken 06.30 om morgenen og slutter å kjøre klokken 22.00 om kvelden. Det går også nattbusser i helger og på festdager. Rutetabellene finner du på nettstedet www.stops.lt/kaunas/#kaunas/en eller på mobilapplikasjoner som "Trafi". Det er enkelt å bruke og gir de mest nøyaktige timeplanene, så vi vil anbefale det til deg.

Telefon

For de som ønsker å bruke mobiltelefon i Litauen kan velge mellom tre mobiltelefonselskaper: Telia, Tele2 eller Bite. Det er mye billigere å bruke et forhåndsbetalt kort fra et av disse selskapene enn å bruke tjenestene til hjemlandet ditt.

Du kan få forhåndsbetalt kort i de fleste dagligvarebutikker eller spesialiserte firmabutikker. Der kan du også få informasjon om de beste måtene å bruke kortet på. Vennligst finn adressene til underavdelingene til disse selskapene ved å følge koblingene.

Klima

Litauens klima er overgangsforhold mellom maritimt og kontinentalt. Gjennomsnittstemperaturen er omtrent + 20 ° C (noen ganger stiger den over + 30 ° C) om sommeren og -5 ° C (den kan også falle til –15 ° C eller –20 ° C) om vinteren, så vær forberedt på skiftende vær.

Steder

 • Vilnius

  3 Universiteto St., , Vilnius

 • Kaunas

  Muitinės gatvė,8, 44280, Kaunas

  • Šiauliai

   84 Vytauto St., LT-76352, , Šiauliai

   Spørsmål