Keystone logo

1 Master Programmer i Scenekunst Filmstudier Filmteori 2024

Filtre

Filtre

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Scenekunst
  • Filmstudier
  • Filmteori
Studieretninger
  • Scenekunst (1)
  • Tilbake til hovedkategori
Steder
Finn flere lokasjoner
Gradstype
Varighet
Studietempo
Språk
Språk
Studieformat

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Popular locations

Master Programmer i Scenekunst Filmstudier Filmteori

Hva er filmteoristudier?
Filmteori studerer kinoens historie, teori og kritikk. Du vil lære hvordan du beskriver og vurderer ulike aspekter ved kino gjennom en rekke tilnærminger, inkludert filosofi, marxisme, psykoanalyse, rase eller kjønn. Det kan hjelpe oss til bedre å sette pris på filmene vi ser og å forstå budskapene de prøver å formidle.

Hva kan jeg gjøre med en grad i filmteori?
Det er mange forskjellige karriereveier du kan ta med en grad i filmteori. Du kan jobbe som filmkritiker, filmprogrammerer eller filmhistoriker. Du kan også jobbe innen filmutdanning og lære andre om kinoens kunst og historie. Eller du kan bruke kunnskapen din om filmteori til å forfølge en karriere innen filmskaping selv. Uansett hvilken vei du velger, vil en grad i filmteori gi deg kritisk tenkning og analytiske ferdigheter du trenger for å lykkes.

Ulike typer filmteorigrader
Nivået på filmteoretiske grader kan variere avhengig av institusjon og program. En bachelorgrad i filmteori kan være nødvendig for noen nybegynnerjobber i bransjen, men en mastergrad eller doktorgrad kan være nødvendig for avanserte stillinger. Mange universiteter tilbyr filmteori som en del av et større pensum for humaniora eller kunst. Filmteoretikere kan også studere andre aspekter ved film, som historie, kritikk og produksjon.

Hva skal jeg studere i løpet av min filmteori-grad?
Du vil studere en rekke emner relatert til filmteori, inkludert filmens historie og utvikling, forskjellige filmsjangre, og hvordan du analyserer og tolker filmer. Du vil studere kritiske tilnærminger til filmteori, som feministisk filmteori, marxistisk filmteori og psykoanalyse. I tillegg vil du få mulighet til å studere spesifikke filmer i dybden og bruke teoriene du har lært på din egen analyse av disse filmene.

En mastergrad kan først oppnås etter at studenten har fullført et studieprogram på bachelornivå. For å ta en mastergrad må du vanligvis fullføre 12 til 18 kurs på høyskolenivå som ofte involverer å fullføre omfattende tester og/eller en avhandling.