We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

172 Master Programmer i Samfunnsvitenskap Sosiologi 2024

Filtre

Filtre

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Samfunnsvitenskap
  • Sosiologi
Studieretninger
  • Samfunnsvitenskap (172)
  • Tilbake til hovedkategori
Steder
Finn flere lokasjoner
Gradstype
Varighet
Studietempo
Språk
Språk
Studieformat

Master Programmer i Samfunnsvitenskap Sosiologi

Det er to vitenskapelige retninger som forsker på menneskers atferd - den ene på indre og den andre på ytre manifestasjoner, men begge med bakgrunn i hvordan menneskesinnet fungerer. Vitenskapen som fokuserer på de indre prosessene er psykologi, mens de ytre manifestasjonene av menneskesinnet - det vi vanligvis omtaler som samfunnet - blir studert av sosiologien. En mastergrad i sosiologi vil gi en dyp og grunnleggende forståelse av sosial atferd, den krever evne til selvstendig og kritisk tenking, og analytiske ferdigheter.

Sosiologien begynte med å søke etter svar på hva som ligger bak menneskers sosiale aktiviteter, religion, sosial lagdeling og mobilitet, men også etter individets handlinger innenfor en sosial struktur. Etter at disse kjernespørsmålene har blitt studert grundig, har sosiologien imidlertid beveget seg videre til nye områder hvor dens kunnskap og metode kan komme til nytte. Studenter på et masterprogram i sosiologi kan uten vanskeligheter finne spennende forskningsmuligheter innenfor temaer som helse, internett, kultur, militæret, media, utdanning og familie, eller for eksempel miljø, religion eller kriminalitet. En mastergrad i sosiologi passer både for drevne studenter som liker å gå dypt inn i teorien, men også for studenter som foretrekker å anvende kunnskapen sin i praksis. Karrieremulighetene er mange med en mastergrad i sosiologi, både i privat og offentlig sektor, i organisasjoner og i næringslivet.

Klikk deg inn på mastergradene i sosiologi nedenfor og finn ut mer om de ulike programmene som tilbys over hele verden!