Keystone logo

2 Master Programmer i Scenekunst Musikk Tidligmusikk 2024

Filtre

Filtre

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Scenekunst
  • Musikk
  • Tidligmusikk
Studieretninger
  • Scenekunst (2)
  • Tilbake til hovedkategori
Steder
Finn flere lokasjoner
Gradstype
Varighet
Studietempo
Språk
Språk
Studieformat

Popular degree type

Popular education type

Popular locations

Master Programmer i Scenekunst Musikk Tidligmusikk

Hva er tidlig musikk?
Tidlig musikk refererer generelt til musikk komponert i middelalderen, renessansen og barokken av vestlig klassisk musikk. Tidlig musikk kan studeres akademisk som musikkhistorie eller fremføres ved hjelp av en teknikk som kalles historisk informert fremføring (HIP). HIP er praksisen med å fremføre klassisk musikk ved bruk av tidstypiske instrumenter og teknikker.

Hvilke karrierer er tilgjengelige i tidlig musikk?
Det er noen forskjellige typer jobber som vanligvis faller inn under tidligmusikkparaplyen. Den første er utøverens. Tidlige musikkutøvere kan bruke periodeinstrumenter, for eksempel en lutt eller cembalo, for å spille klassiske stykker fra bestemte tidsperioder. Den andre karrieren tidligmusikkstudenter kan forfølge er som forskere eller akademikere, hvor de vil utforske musikken, instrumentene og historien til en bestemt tidsperiode. Tidlig musikkforskning innebærer ofte å finne og studere gamle manuskripter, malerier og andre primærkilder. Den tredje typen jobb er pedagogen. Lærere lærer andre om tidlig musikk, enten det er i en formell setting som en skole eller et universitet, eller uformelt gjennom forelesninger og workshops. Tidlig musikk er et felt som er i stadig utvikling ettersom ny forskning avdekkes og nye teknologier utvikles. Det betyr at det alltid er nye muligheter for de som er interessert i denne typen musikk.

Hvilke grader tilbys i tidlig musikk?
Det er noen forskjellige typer grader man kan få i tidlig musikk. Prestasjonsgrader tilbys vanligvis ved musikkonservatorier eller innenfor musikkskolen ved et større universitet. Dette er vanligvis kunstgrader, som en Bachelor eller Master of Arts. Tidlig musikk kan også studeres som et akademisk emne som historie, antropologi eller sosiologi ved en høyskole eller et universitet. Tidlige musikkgrader er tilgjengelige på bachelor-, doktorgrads- og doktorgradsnivå.

Hva skal jeg studere i løpet av min tidligmusikkgrad?
I løpet av en tidlig musikkgrad vil studentene studere en rekke emner relatert til musikken, instrumentene og historien til en bestemt tidsperiode. Dette kan omfatte alt fra musikkteori til fremføringspraksis til historisk forskning. De nøyaktige kursene som tilbys vil variere avhengig av skolen og typen grad du forfølger. Imidlertid vil alle tidligmusikkgrader gi deg ferdighetene og kunnskapen som er nødvendig for å forfølge en karriere innensitt felt.

En mastergrad kan først oppnås etter at studenten har fullført et studieprogram på bachelornivå. For å ta en mastergrad må du vanligvis fullføre 12 til 18 kurs på høyskolenivå som ofte involverer å fullføre omfattende tester og/eller en avhandling.