Master i marin bioteknologi
Tromsø, Norge
VARIGHET
2 Years
SPRÅK
Engelsk
TEMPO
Fulltid
SØKNADSFRIST
Frist for å be om søknad
TIDLIGSTE STARTDATO
Be om tidligste startdato
STUDIEAVGIFT
Be om skolepenger
STUDIEFORMAT
På universitetsområdet
* ingen skolepenger for internasjonale studenter
Introduksjon
Programmet for marin bioteknologi ved UiT's Norges Fiskerihøgskole tar sikte på å utdanne kandidater innen det brede feltet bioteknologi med vekt på anvendelse på marine systemer eller “Blue Biotechnology”. Studentene blir godt forberedt på karrierer innen industri og/eller forskning på grunn av vårt felles fokus på innovasjon og grunnleggende vitenskapelige prinsipper plassert mellom biologi og ingeniørfag. Studentene får en-til-en-veiledning og veiledning fra en profesjonell UiT-forsker og blir vanligvis med i en etablert forskningsgruppe for å fullføre sitt siste prosjekt.
UiT tilbyr en enestående mulighet til å dra nytte av Norges enorme portefølje av marine ressurser. Livet i havene våre er mangfoldig og ny vitenskapelig oppdagelse er mulig på alle nivåer. Dette fører til ny innovasjon, nye verdikjeder og utvikling av nye prosesser som støtter bærekraftige utviklingsmål. Derfor underviser og støtter vi studentforskning på tvers av et relativt bredt spekter av temaer som inkluderer bioprospektering for marine legemidler, utvikling av bærekraftige sjømatprodukter og bioteknologi for karbonfangst og utnyttelse. Dette støttes av å stadig tilpasse læreplanen for å lære moderne ferdigheter innen analytisk kjemi, marin mikrobiologi, bioprosessingeniør og syntetisk biologi.
I tillegg til vårt fokus på undervisning av høy kvalitet, legger dette programmet også vekt på gode relasjoner til den lokale og internasjonale næringen. Vi hjelper studenter og deres fremtidige arbeidsgivere med å forstå nøyaktig hvor fremskritt av teknisk kunnskap vil gjelde innovasjon både i privat og offentlig sektor. Tromsø har blitt hjemmet til mange nye oppstartsselskaper i det blå bioteknologirommet med hjelp fra dette programmet og den omkringliggende forskningskulturen som er fremmet av UiT.
Programbeskrivelse
- Varighet: 2 år
- Studiepoeng (ECTS) : 120
- Gradnavn : Master of Science i marin bioteknologi
- Søknadskode :
- Norske og nordiske søkere: 6008
- Internasjonale søkere: 2039
Mål, innhold og organisasjon
Formålet er å utdanne kandidater i moderne bioteknologisk ekspertise, med spesiell vekt på bruk av marine ressurser, bioaktive forbindelser, genprodukter og marine hvileråvarer. Du vil kvalifisere deg til karrierer innen felt som marin verdiskaping, innovasjon og forskning.
En god marin bioteknolog må ha en bred kunnskapsbase og ferdigheter innen grunnleggende molekylærbiologi, kjemi og teknikker og prosesser som bruker marine mikroorganismer, plante- og dyreceller, eller deler av disse, til å produsere, utvikle eller modifisere kommersielt nyttige produkter . Etter vellykket gjennomføring av programmet tildeles MSc i marin bioteknologi.
Som forberedelse til studiet oppfordrer vi deg til å gjøre følgende:
iKomp - informasjonskunnskap : Kurset er et online kurs som tar sikte på å gjøre deg bedre rustet til å håndtere kravene og forventningene du blir møtt på universiteter og høyskoler når det gjelder læring og akademisk integritet. Sjekk nettstedet: iKomp.
Det blir en obligatorisk innledende del med temaer som:
- Hvordan gjøre vitenskap
- Hvordan bli en masterstudent i bioteknologi
- Å skrive en masteroppgave/hva vi forventer av en masteroppgave
- Plagiat / iKomp
- Leter etter litteratur / Munin
- EndNote/Bruke referansedatabaser og hvordan du bruker dem i Word
- Forberedelse til laboratoriearbeid
- Nettside i Canvas for masterstudenter ved NCFS
Programmet inneholder to deler : Den første delen er obligatoriske emner i løpet av det første semesteret og et godkjent utvalg av emner på minst 60 studiepoeng totalt. Den andre delen er en skriftlig avhandling om et prosjekt (Masteroppgave). Oppgavens omfang bør tilsvare en arbeidsmengde på 60 studiepoeng.
HMS-0501 (web-modul), HMS-0502 (førstehjelp, praktisk kurs), HMS-0504 (web-modul) , det obligatoriske sikkerhetskurset for laboratoriearbeid, må tas av alle studenter som utfører laboratoriearbeid. De obligatoriske delene av dette flermodulskurset tas online. Førstehjelp -delen krever fysisk oppmøte. Studentene må oppfylle de obligatoriske nettmodulene så snart semesteret begynner å ha tilgang til laboratoriefløyene. Det er ingen studiepoeng for disse kursene.
Opptak
Læreplan
Undervisning og vurdering
Studiet bruker en rekke undervisningsmetoder, avhengig av emner/emner, og kan omfatte: forelesninger, seminarer, laboratoriearbeid, arbeid i team, feltarbeid og industribesøk - eller helst en kombinasjon.
For noen av fagene kan det være nødvendig å oppfylle spesifikke arbeidskrav før eksamen. Det kan være obligatoriske krav om å levere rapporter og oppgaver og delta på undervisningsseminarer.
Enkelte emner i studiet vurderes med bestått/ikke bestått, mens det for andre kan benyttes karakterskalaen fra A til E (bestått) og F (ikke bestått). Den enkelte emnebeskrivelsen spesifiserer hvilket merkesystem som benyttes. Det gis individuell veiledning for masteroppgaven av instituttets vitenskapelige ansatte.
Tilgang til videre studier
Gitt tilfredsstillende karakterer på bachelor- og masternivå vil MSc-graden kvalifisere studentene for opptak til Ph.D. studier. Med mastergrad i marin bioteknologi kvalifiserer du til å søke ledige ph.d.-stillinger dersom du avslutter mastergraden med gjennomsnittskarakteren C eller bedre i det norske karaktersystemet.
Utveksling
For studentene på programmet vil det være muligheter for utenlandsopphold i andre semester. Et utenlandsopphold kan gi deg faglige, språklige og kulturelle opplevelser som gir deg verdifull tilleggskompetanse – og minner for livet! De siste årene har studenter ved masterprogrammet i bioteknologi utvekslet til København (Danmark), Uppsala (Sverige) og Aberdeen (Skottland). Det finnes mange typer utvekslingsavtaler ved UiT, noen gjelder spesifikke programmer, mens andre er generelle avtaler som gjelder hele UiT. Ta kontakt med studieveileder på programmet for status på aktive og operative utvekslingsavtaler før du søker om utveksling. De fleste avtaler vil kreve noe engasjement fra studenten før alt er på plass. Studentene som har vært i utlandet kommer tilbake med erfaringer og opplevelser de ikke ville vært foruten.
Programresultat
Læringsutbytte
Ved fullført kurs forventes det at kandidaten har oppnådd følgende læringsutbytte:
Kunnskap:
- avansert kunnskap om prosesser for bruk av molekyler med unike egenskaper.
- kunnskap som kan brukes til å løse konkrete oppgaver innen industri og offentlig forvaltning.
- forstå vårt etiske ansvar for bærekraftig ressursutnyttelse, industriell praksis og innovasjon.
- kunnskap om vitenskapsteori og erfaring med å anvende den vitenskapelige metodikken.
Ferdigheter:
- avanserte ferdigheter innen genetiske, bioteknologiske og molekylærbiologiske teknikker.
- flerfaglige ferdigheter som gjør studentene i stand til å kombinere ulike disipliner slik at de kan analysere og løse et bredt spekter av tekniske problemer.
- ferdigheter i å arbeide individuelt og som medlem av et team.
- fullføre et forskningsprosjekt innen marin bioteknologi.
Generell kompetanse:
- en generell forståelse av viktigheten av naturressursbaserte næringer og utfordringene og mulighetene som ligger i det.
- kvalifikasjoner for opptak til Ph.D. programmer innen bioteknologi og relaterte fagfelt.
- avansert kunnskap om aktuelle FoU-spørsmål og det relaterte kommersielle potensialet, spesielt innen marin bioteknologi.
- inngående bevissthet om det biokjemiske, cellulære og genetiske grunnlaget for livet.
- en grundig forståelse av naturlige marine ressurser som grunnlag for utvikling av mat, biokjemiske, bioaktive og medisinske komponenter.
Karrieremuligheter
Jobbmuligheter
Jobbmulighetene er mange og varierte. Med ferdigheter og kvalifikasjoner innen marin bioteknologi kan du jobbe lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Regjeringens nordområdestrategi fremhever marin bioteknologi som en av de viktigste fagområdene for fremtidens økonomi. Feltet vokser raskt og høyt kvalifiserte kandidater er etterspurt.
Mastergraden din har utstyrt deg med solid kompetanse innen bioteknologi, som vil gi deg muligheter innen bioteknologiske industrier, innen felt som produksjon av sjømat og andre matvarer, og laboratoriebaserte spesialiseringer.
Med en MSc i marin bioteknologi kan du også bli produktutvikler, hovedingeniør, forsker, bedriftsleder, gründer eller offentlig administrator. Kurset kvalifiserer studentene til lederstillinger innen den ekspanderende og innovative kommersielle bioteknologisektoren.
Våre doktorgradsstudenter jobber som Ph.D.-er ved universitetet, lærere, i sykehuslaboratorier og i forskjellige selskaper som Colifast, Pharmaq, Mowi, Nofima, Ayanda, GenØk, Nordic Pharma Inc, Akvaplan-Niva, TosLab og ArcticZymes .