Evangelische Theologische Faculteit, Leuven

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Profil av ETF

Evangelische Theologische Faculteit (ETF) i Leuven er en unik institusjon for høyere, universitetsutdanning. Vi er lokalisert i den eldste universitetsbyen i Benelux, i et land hvor protestanter er bare en liten minoritet. Samtidig, som en av de få evangeliske institusjonene for høyere utdanning i Europa, har ETF en innvirkning som når langt over våre nasjonale grenser.

Oppdrag

ETF har som mål å utdype, styrke og utstyre den internasjonale evangeliske bevegelsen på akademisk nivå. Derfor er vårt fakultet et mål for alle som ønsker å forberede seg selv vitenskapelig for å ta seg av roller i kirker, religiøs utdanning, kristne organisasjoner og oppdragsfeltet. Gjennom vitenskapelig forskning, publikasjoner og livslang læring, bidrar ETF til den teologiske refleksjonen av den evangeliske bevegelsen i Belgia, Nederland og verden. ETFs oppgave er derfor å legge alle sine aktiviteter til tjeneste for Gud og vår nabo.

Syn

ETF ønsker å utstyre folk til å ta sin plass i kirken og samfunnet for å spre de gode nyhetene om Jesus Kristus i verden. Vår tilnærming er bibelbasert , på akademisk nivå og kulturelt berikende .

Bibelsk

I reformasjonstradisjonen og i tråd med den verdensomspennende evangeliske bevegelsen studerer vi Bibelen som den primære og autoritative kilden til kristent liv og tenkning. Den oppmerksomheten vi bruker på Skriften, eliminerer ikke betydningen av tradisjon, grunn og erfaring. Men for å oppfatte Bibelen som Guds ord, legger vekt på viktigheten av vitenskapelig eksegese av det gamle og det nye testamentet. Det betyr også at Bibelen får et sentralt sted i vår utdanning, forskning og vår tjeneste.

Akademisk og up-to-date

Vi er overbevist om viktigheten av oppdatert og vitenskapelig grunnlagt utdanning og tilbyr anerkjente grader på akademisk nivå (Bachelor, Master og PhD). Samtidig stimulerer vi åndelig formasjon i kombinasjon med utviklingen av lederegenskaper.

Interdenominational og International

Mennesker fra en rekke land / kontinenter og kirkebakgrunn studerer og jobber hos vår institusjon. Denne flerkulturelle atmosfæren beriker dannelsen, bredder horisonten og forbereder våre studenter på å arbeide, leve og tro sammen i et interkulturelt samfunn og kirkekontekst.

Leuven

ETF er funnet i Heverlee, en forstad til århundrets gamle, men vitale byen Leuven . Leuven ligger bare et steinkast fra Brussel, hjertet av Europa, og i nærheten av den nasjonale flyplassen. Leuvens historie som universitetsby går tilbake til 1425, da universitetet ble grunnlagt. Erasmus, Vesalius og Mercator er noen av de store sinnene som studerte her. Bygningene til det eldste universitetet i de lave landene pryder nesten hvert hjørne, og byens liv er summende i løpet av akademisk år på grunn av over 55 000 studenter bosatt her. Det er fornuftig at Leuven er kjent som studentbyen i Belgia.

Leuven har mange skatter: et vakkert historisk sentrum med perler som rådhuset bygget i 1439 eller den enda eldre Grand Béguinage. Men også det nye museet M, den botaniske hagen, sjarmerende shoppinggater, restauranter og utendørs kafeer. Du vil finne mange muligheter til å nyte kultur, natur og sport . I Leuven finnes det en rekke små protestantiske evangeliske kirker. I området finner du enda mer.

Det er lett å komme seg rundt i Leuven med sykkel eller offentlig transport. Leuven i seg selv er også lett tilgjengelig : byen ligger i skjæringspunktet mellom to store motorveier, det er en togstasjon i sentrum av byen, og Brussel flyplass ligger 15 km unna.

Fakta og tall

Evangelische Theologische Faculteit i februar 2015, uttrykt i noen tall:

203 studenter

  • 80 Bachelor
  • 71 Mastergrad (inkl. Spesifikt lærerutdanningsprogram)
  • 52 PhD
  • 19 nasjonaliteter / land </ Li>

60 ansatte

  • 34 uavhengig akademisk personell (foreleser, lektor, professor)
  • 12 assisterende fagpersonell (assistent, postdoktoral forsker, praktiserende lærerassistent)
  • 5 spesielle fagpersoner (gjestelærere, besøksforskere, seniorforskere)
  • 9 administrativt og teknisk personell
  • 11 frivillige, hvorav 4 misjonærer

Over 1000 alumni

Over 100 publikasjoner i 2014

62 doktorgrader tildelt

6 avdelinger

16 partnerinstitusjoner

70 studenter bor på campus

Steder

Leuven

Address
Evangelische Theologische Faculteit
Sint-Jansbergsesteenweg 95-97

3001 Leuven, Flandern, Belgia