Institute for European Studies (IES), Vrije Universiteit Brussel

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Institutt for europeiske studier er en selvstendig avdeling ved Vrije Universiteit Brussel. Det ble opprettet i 2001 gjennom et initiativ tatt av den flamske regjeringen. Som en Jean Monnet Center of Excellence, IES lærer avanserte masterprogrammer, og fokuserer på tverrfaglig forskning i europeiske studier, mer spesifikt på hvilken rolle EU i en internasjonal setting. Innenfor denne rammen, gir IES faglige tjenester til forskere, beslutningstakere og allmennheten.

Instituttets sentrale beliggenhet i Brussel, hovedstaden i Europa, gjør det til en ideell arbeidsplass for både studenter og etablerte forskere som ønsker å drive forskning i et internasjonalt og tverrfaglig setting. IES gir også et ideelt forum for konferanser og workshops om europeiske spørsmål.

Oppdraget av IES er tredelt:

  1. Gir avanserte utdanning: gjennom sin LL.M i International og European Law, MA i europeisk integrasjon og utvikling ("Euromaster"), sin årlige sommerskole på den europeiske beslutningsprosessen og dens 3 E-læringsmoduler på European Law, Institusjoner og informasjonskilder.
  2. Drive vitenskapelig forskning: forskningen er koordinert av IES Academic Director og dirigert av PhD-forskere samt postdoktorSeniorForskerne som leder forskningsklynger.
  3. Gi vitenskapelig tjenester innen europeiske studier: organisere årlige konferanser, regelmessige workshops og gjentatt forelesningsrekker, og ved å drive oppdragsforskning.

Instituttet samarbeider nært med en rekke universiteter og forskningsinstitusjoner i Belgia, Europa og internasjonalt. Disse partnerskap og kontinuerlig utveksling av nye ideer med praktikere og forskere gjør at IES å styrke sin forskning mål og produsere et høyt nivå blanding av konseptuell og praktisk kompetanse con alle de store EU-politikk.

Strategi

Forskning ved IES fokuserer på EU i en internasjonal sammenheng. Den utforsker EU-institusjoner, politikk og lovgivning innenfor rammen av globalisering og internasjonal rett og politikk. Forskningsprosjekter analysere rolle EU som en global aktør og samspillet mellom den indre og ytre dimensjoner av EUs politikk. De tar også det innbyrdes forholdet mellom EU og internasjonale organisasjoner. For dette formål, Institutt fremmer en tverrfaglig tilnærming som kombinerer juridiske, økonomiske, sosiale og politiske kompetanse. Det fokuserer på fremtidsrettet forskning som produserer policy-relevante resultater av interesse for politiske beslutningstakere og det akademiske miljøet.

Store forskningstemaer

Mens IES forskning i hovedsak omfatter et vidt spekter av europeiske studier fokuserer instituttet sine ressurser på en utvikling sett med forskning klynge:

  • Miljø og bærekraftig utvikling
  • Migrasjon, mangfold og rettferdighet
  • Internasjonal sikkerhet
  • European Economic Governance

Disse klyngene er ivare ved hjelp av å lansere egne forskningsprosjekter (hovedsakelig på PhD-nivå) samt skaffe midler fra eksterne sponsorer.

Denne skolen tilbyr programmer i:
  • Engelsk
  • Fransk

Se MSc » Se Etterutdanning Sertifikater » Se Kurs » Se LLM »

Programmer

Denne skolen tilbyr også:

MSc

Master I Europeisk Integrasjon

Campus Heltidsstudier Deltid 1 - 2 år September 2018 Belgia Brussel + 1 fler

Et program, organisert av Institute for European Studies (IES) i samarbeid med fakultetet av økonomiske, sosiale og politiske vitenskaper, Vrije Universiteit og Solvay Business School. Programmet er spesielt rettet mot å gi en faglig, teoribasert forståelse av politikk, institusjoner og sosio-økonomiske prosesser i EU. [+]

Den Euromaster er et tverrfaglig program undervises på engelsk rettet mot et internasjonalt utvalg av unge og mid-nivå fagfolk samt viderekomne studenter fra hele den politiske vitenskaper. Det gir studentene avansert opplærings over et bredt spekter av EUs politikk og konsepter for å få en grundig forståelse av prosessen med europeisk integrasjon i både sin økonomiske og politiske dimensjoner. Programmet fungerer som en "Master etter Master", kreves studenter å ha sterke og konsistente merkene over minimum 4 års studier.

Hva kan jeg studere? EuroMaster tilbyr en felles kjerne på 4 kurs om de viktigste funksjonene i europeisk integrasjon: • Økonomi for europeisk integrasjon • Politikk og interessepresentasjon i EU • Historikk og lov i EU • Forskningsmetoder Lab Etter disse 4 obligatoriske kursene , Må studentene ta 2 forhåndsvalgte spesialiseringsalternativer som skal velges fra listen over 4 nedenfor: • Europeisk økonomi • Migrasjon og Europa • Europeiske eksterne forbindelser og sikkerhetspolitikk • European Environmental Governance Masteroppgave Studentene må også fullføre en masteroppgave (15 studiepoeng) om et tema av relevans innenfor EPSI- eller EEI-rammene (første og andre semester).... [-]


Videoer

The EU's role in International Climate Politics

Kontakt

Institute for European Studies

Adresse, linje 1 Pleinlaan 5, 1st floor
B-1050 Brussel, Belgia
HJemmeside http://www.ies.be/
Telefon +32 2 614 80 01