Les den offisielle beskrivelsen

Institutt for europeiske studier er en selvstendig avdeling ved Vrije Universiteit Brussel. Det ble opprettet i 2001 gjennom et initiativ tatt av den flamske regjeringen. Som en Jean Monnet Center of Excellence, IES lærer avanserte masterprogrammer, og fokuserer på tverrfaglig forskning i europeiske studier, mer spesifikt på hvilken rolle EU i en internasjonal setting. Innenfor denne rammen, gir IES faglige tjenester til forskere, beslutningstakere og allmennheten.

Instituttets sentrale beliggenhet i Brussel, hovedstaden i Europa, gjør det til en ideell arbeidsplass for både studenter og etablerte forskere som ønsker å drive forskning i et internasjonalt og tverrfaglig setting. IES gir også et ideelt forum for konferanser og workshops om europeiske spørsmål.

Oppdraget av IES er tredelt:

  1. Gir avanserte utdanning: gjennom sin LL.M i International og European Law, MA i europeisk integrasjon og utvikling ("Euromaster"), sin årlige sommerskole på den europeiske beslutningsprosessen og dens 3 E-læringsmoduler på European Law, Institusjoner og informasjonskilder.
  2. Drive vitenskapelig forskning: forskningen er koordinert av IES Academic Director og dirigert av PhD-forskere samt postdoktorSeniorForskerne som leder forskningsklynger.
  3. Gi vitenskapelig tjenester innen europeiske studier: organisere årlige konferanser, regelmessige workshops og gjentatt forelesningsrekker, og ved å drive oppdragsforskning.

Instituttet samarbeider nært med en rekke universiteter og forskningsinstitusjoner i Belgia, Europa og internasjonalt. Disse partnerskap og kontinuerlig utveksling av nye ideer med praktikere og forskere gjør at IES å styrke sin forskning mål og produsere et høyt nivå blanding av konseptuell og praktisk kompetanse con alle de store EU-politikk.

Strategi

Forskning ved IES fokuserer på EU i en internasjonal sammenheng. Den utforsker EU-institusjoner, politikk og lovgivning innenfor rammen av globalisering og internasjonal rett og politikk. Forskningsprosjekter analysere rolle EU som en global aktør og samspillet mellom den indre og ytre dimensjoner av EUs politikk. De tar også det innbyrdes forholdet mellom EU og internasjonale organisasjoner. For dette formål, Institutt fremmer en tverrfaglig tilnærming som kombinerer juridiske, økonomiske, sosiale og politiske kompetanse. Det fokuserer på fremtidsrettet forskning som produserer policy-relevante resultater av interesse for politiske beslutningstakere og det akademiske miljøet.

Store forskningstemaer

Mens IES forskning i hovedsak omfatter et vidt spekter av europeiske studier fokuserer instituttet sine ressurser på en utvikling sett med forskning klynge:

  • Miljø og bærekraftig utvikling
  • Migrasjon, mangfold og rettferdighet
  • Internasjonal sikkerhet
  • European Economic Governance

Disse klyngene er ivare ved hjelp av å lansere egne forskningsprosjekter (hovedsakelig på PhD-nivå) samt skaffe midler fra eksterne sponsorer.

Programmer gitt i:
  • Engelsk
  • Fransk

Denne skolen tilbyr også:


Institute for European Studies (IES), Vrije Universiteit Brussel

Et kveldsprogram om EU på dørstokken til hovedinstitusjonene. Det er i et nøtteskall hvordan vi kan beskrive MSc i europeisk integrasjon, en 60 studiepoeng avansert maste ... [+]

EuroMaster er et tverrfaglig program undervist i engelsk rettet mot et internasjonalt utvalg av unge og mellomstore fagfolk samt avanserte studenter fra alle politiske fag. Det gir studentene avansert akademisk trening på tvers av en rekke EU-politikker og konsepter for å få en grundig forståelse av prosessen med europeisk integrasjon i både økonomiske og politiske dimensjoner.

Programmet fungerer som en "Master after Master", og krever at studentene har sterke og konsistente karakterer i minst 4 års studie.

Hva kan jeg studere?

EuroMaster tilbyr en felles kjerne på 4 kurs (21 studiepoeng) om de viktigste funksjonene i europeisk integrasjon:

Obligatoriske emner (21 studiepoeng):Økonomi for europeisk integrasjonPolitikkutvikling og interesserepresentasjon i EUHistorie og lov av EUForskningsmetoder LabSpesialiseringer (24 studiepoeng):... [-]
Belgia Brussel
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
Deltid
1 - 2 år
Campus
Les mer på norsk
Institute for European Studies
Address
Pleinlaan 5, 1st floor
B-1050 Brussel, Belgia
Nettsted
Telefon
+32 2 614 80 01