Les den offisielle beskrivelsen

EFMD Equis Accredited

Vårt fakultet kan skryte av omfattende nasjonale og internasjonale nettverk i både forskning og utdanning. Nasjonalt har vi sterke forbindelser med næringslivet gjennom faste workshops med industriens kapteiner, både innenfor fakultetet - i form av såkalte "fellows" møter - og utenfor fakultetet i samarbeid med Vlerick Leuven Gent Management Skole. Internasjonalt har vi studentutvekslingsprogrammer med ledende utenlandske universiteter som Wharton School of University of Pennsylvania, University of Chicago Business School og Cornell University i USA, University of British Columbia, Queen's University, University of Toronto og Université de Montréal i Canada, IIMene i Calcutta og Bangalore i India, Kinas universitet og byuniversitetet i Hong Kong, Singapore Management University og 65 universiteter i Europa.

I de senere år har flere uavhengige besøkskomiteer anerkjent den høye kvaliteten på utdanning og forskning på vårt fakultet. I vår utdanning og forskning prøver vi å reagere på sosiale trender, for eksempel kredittkrisen, globaliseringen og Kinas rolle i vår globale økonomi. Studentveiledning, bærekraftig høyopplæring og grundig vitenskapelig forskning er våre tre hovedstolper.

Til slutt er det nyttig å kort diskutere vår unike plassering. Vårt fakultet ligger i hjertet av Leuvens historiske sentrum, preget av sin mer enn 575 år gamle universitetstradisjon, men likevel full av dynamikk, progressive kunstnere og studenter. Vårt fakultet ligger innen gangavstand fra den nye forskerparken i Heverlee, noen ganger kalt "Silicon Valley" i Belgia. Brussel-institusjonene, som EU, er aldri langt unna, både bokstavelig og figurativt. Flere kollegaer gir råd til de europeiske avdelingene og mange alumni jobber i de europeiske institusjonene.

Vår misjon og verdier

MISSION STATEMENT

Fakultetet for økonomi og næringslivs hovedoppdrag er utdanning og forskning.

En FEB-utdanning tar sikte på å forberede studentene på vellykket gründerarbeid og karriere i bedriftsverdenen, i nasjonal og internasjonal offentlig politikk, eller i forskning. For å oppnå dette tilbyr FEB høykvalitets, forskningsbaserte studieprogrammer innen økonomi og næringsliv, og fra bachelor til ph.d.

For det andre ønsker FEB å fremme forskning med høy faglig og samfunnsmessig innvirkning og høy synlighet i bedriftsverdenen.

FEBs ambisjon er å være et ledende lærings- og forskningsmiljø i Europa og å utmerke seg i de ulike forskningsfeltene som skolens verter har, og dermed verdsette sin høyeste rang blant toppene i europeiske skoler for økonomi og næringsliv.

For å oppnå disse to primære målene ønsker FEB å utvikle et stimulerende miljø for ansatte og studenter, der de fritt kan utvikle sin innovative, etiske og entreprenørmessige kompetanse innen utdanning, forskning og næringsliv, samtidig som de vektlegger den økonomiske politikkens rolle og virksomhet i jo større samfunn og holder et globalt fokus gjennom internasjonale utvekslinger og samarbeid.

FEB verdier

Mens hun forfølger sitt oppdrag og visjon, er FEB forpliktet til å være:

  • Rigorøs i det vi underviser, hva vi undersøker, og i undervisning hva vi undersøker.
  • Innovative i utdanning og entreprenørskap, og i vår ambisjon om å spille i forkant av forskningsmiljøet.
  • Kollegial i vår ledelse og mot våre relevante interne og eksterne interessenter.
  • Relevant for vår dedikasjon til å oversette praksisbasert bevismateriale til bevisbasert praksis, og å fremme forskning med høy faglig og samfunnsmessig innvirkning og høy synlighet i bedriftsverdenen.
  • Sosialt ansvarlig i vår rolle som et åpent senter for debatt om bedriftsøkonomiske, økonomiske, samfunnsmessige og etiske problemstillinger, med et internasjonalt og interkulturelt fokus.
  • I samsvar med KU Leuvens identitet og oppdrag, støtter FEB og fortaler verdiene til menneskerettigheter, sosial rettferdighet og respekt for mangfold i enkeltpersoner, samfunn og ideer.

Kommer til å studere på KU LEUVEN

Velkommen til Katholieke Universiteit Leuven, et av de eldste universitetene i Europa. Vi tilbyr utdannelse av høy kvalitet basert på toppmoderne internasjonal vitenskapelig forskning og gode, omfattende studentfasiliteter. Leuven er en pittoresk historisk by, men en som er livlig med livet og lever på studentens rytme.

KU Leuven ligger i Belgia, i hjertet av Vest-Europa, og har vært et læringsenter i nesten seks århundrer. I dag er det Belgias største universitet og grunnlagt i 1425, et av de eldste og mest anerkjente universitetene i Europa. Som et ledende europeisk forskningsuniversitet og medstifter av Liga for europeiske forskningsuniversiteter (LERU) tilbyr KU Leuven et bredt spekter av internasjonale mastergradsprogrammer, alle støttet av høykvalitets, innovativ, tverrfaglig forskning.

Siden etableringen har KU Leuven vært basert i byen som deler navnet sitt. Leuven er en hyggelig, trygg og livlig studentby, hvor århundrerrik historie møter banebrytende vitenskap. Universitetet tilbyr også studieprogrammer på campus i 11 belgiske byer, inkludert Brussel, Gent og Antwerpen.

Mission statement

KU Leuven oppfyller sitt oppdrag ved å tilby høy kvalitet tverrfaglig forskning og utdanning med en katolsk signatur.

Programmer gitt i:
  • Engelsk
  • Nederlandsk

Denne skolen tilbyr også:

MSc

KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Dette er et engelsklært program på 120 studiepoeng som forbereder studentene for karriere innen aktuarmessikk, finansiell eller kvantitativ risikostyring innen finansinst ... [+]

Programtittelen og engelskkvivalenten er godkjent av Kommisjonens høyere utdanning i Flandern 19. januar 2018. Vi forventer den endelige godkjenningen av programmet av den flamske regjeringen i begynnelsen av mars 2018.

Dette er et engelsklært program på 120 studiepoeng som forbereder studentene for karriere innen aktuarmessikk, finansiell eller kvantitativ risikostyring innen finansinstitusjoner.

Dette masterprogrammet bringer:

grunnleggende opplæring i aktuarmedisin, forsikring, finansielle produkter, finansiell matematikk og ingeniørfag, dataanalyse for finans og forsikring, risikostyring for finansinstitusjoner;avanserte kurs som viser de siste utviklingene i feltet;en blanding av teoretisk kurs og beregningstrening;en introduksjon til praktiske aspekter ved hjelp av våre ansatte, gjestelærere og en internship (6 studiepoeng);en tverrfaglig tilnærming, hvor tekniske, kvantitative kurs følger med kurs i (finans og forsikring) regulering, forsiktighetsregimer, økonomi og rapportering.... [-]
Belgia Leuven
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
Deltid
1 år
Campus
Les mer på norsk
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Master of Advanced Studies in Economics (MASE) er et avansert engelsklært program som tar en student med en første utdannet økonomi grad videre inn i forskningsgrensen i ... [+]

Master of Advanced Studies in Economics (MASE) er et avansert engelsklært program som tar en student med en første utdannet økonomi grad videre inn i forskningsgrensen i økonomi.

Hva er 'Master of Advanced Studies in Economics' handler om?

Master of Advanced Studies in Economics gir studentene en dypere kunnskap i bestemte anvendelsesområder, gir dem avanserte teoretiske og empiriske verktøy for å analysere konkrete økonomiske problemer og bekrefter dem med dagens forskningspraksis i økonomi.

MASE har et utvalg av utdannet nivå fra ulike fagområder innen økonomi. Målet med programmet er å gjøre det mulig for deg å finne et lovende forskningsemne og å stimulere deg til å utvikle din egen forskning om dette emnet. Denne undersøkelsen fører til MASE-avhandlingen, som for mange studenter til slutt blir det første kapittelet i en doktorgradsavhandling.... [-]

Belgia Leuven
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
Deltid
1 år
Campus
Les mer på norsk
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

I vårt moderne samfunn kan ingen organisasjon fungere uten informasjonssystemer. I Master of Business and Information Systems Engineering programmet, er du opplært i både ... [+]

I vårt moderne samfunn kan ingen organisasjon fungere uten informasjonssystemer. I Master of Business and Information Systems Engineering programmet, er du opplært i både bedriftsledelse samt informasjonssystemer i en internasjonal sammenheng.

Hva handler "Master of Business and Systems Engineering"?

Som forretningsingeniør innen informasjonssystemteknikk er du fortsatt en allsidig bedriftsingeniør: Du kan analysere og optimalisere ulike forretningsprosesser (markedsføring, produksjon og logistikk, økonomi, etc.). Du forstår hvordan et selskap fungerer, og du tar hensyn til de økonomiske, organisatoriske og menneskelige aspektene av virksomheten. Som bedriftsøkonom i informasjonssystemteknikk oversetter du også disse forretningsadministrasjonselementene til informasjonssystemer som støtter beslutningsprosessen. Du kan vurdere beslutninger om informasjonsteknologi mot bakgrunnen av selskapet som helhet, forutsi deres strategiske konsekvenser og gjennomføre (generelle) ledelsesoppgaver.... [-]

Belgia Leuven
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
Deltid
1 år
Campus
Les mer på norsk
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Programmet legger vekt på oppkjøp av grunnleggende kunnskaper og ferdigheter i et område av spesialisering relatert til bedriftens verden som internasjonal virksomhet, st ... [+]

Programmet legger vekt på oppkjøp av grunnleggende kunnskaper og ferdigheter i et område av spesialisering relatert til bedriftens verden som internasjonal virksomhet, strategi og innovasjon, entreprenørskap, økonomi og markedsføring. Ved å kombinere et valg for store og mindre, kan du finjustere din personlige opplæringsprofil i henhold til dine egne interesser.

Hva er 'Master of Business Economics' handler om?

Etter å ha fullført Master of Science i Bedriftsøkonomi, vil du kunne anvende vitenskapelige rammer uavhengig og kritisk, slik at du kan utvikle seg kontinuerlig i et dynamisk samfunn. Ved å kombinere dette programmet med første spesialiseringer fra bachelorprogrammet ditt, vil du utvikle dypere innsikt i et bredt spekter av felt. Programmet er strukturert rundt valget av en stor og mindre disiplin, som gjør det mulig å finjustere din personlige uteksamineringsprofil, og å søke forsknings- og bevisbasert styringspraksis og verktøy i ulike domener. Du vil få kompetanse i å velge beste praksis i ledelsen i dagens volatile, komplekse og tvetydige forretningsmiljøer. Programmet utruster deg med både entreprenørskap og oppstartsledelse, samt for ledelse og strategisk beslutningsprosesser i etablerte organisasjoner.... [-]

Belgia Leuven
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
Deltid
1 år
Campus
Les mer på norsk
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

En bedriftsingeniør er en tverrfaglig leder som leder selskaper fra et kvantitativt og ledelsesmessig synspunkt. Til dette formål kombineres ledelsesmessige og analytiske ... [+]

En bedriftsingeniør er en tverrfaglig leder som leder selskaper fra et kvantitativt og ledelsesmessig synspunkt. Til dette formål kombineres ledelsesmessige og analytiske ferdigheter med en grundig forståelse av hvordan forretnings- og (teknologiske) innovasjonsprosesser fungerer. Denne integrasjonen av disipliner gjør det mulig for bedriftsingeniører å forme fremtiden for bedrifter og organisasjoner.

Hva er 'Master of Business Engineering' handler om?

En bedriftsingeniør er opplært for å analysere og løse forretningsproblemer fra et kvantitativt og ledelsesmessig synspunkt. Programmet tilhører domenet i bedriftsøkonomi og er ledelsesrettet: studentene lærer hvordan bedrifter fungerer, hvordan forretningsprosesser skal utformes og hvordan forretningsaktiviteter kan optimaliseres. Ledelsesfokus er kombinert med sterke analytiske ferdigheter og en grundig forståelse av hvordan forretnings- og (teknologiske) innovasjonsprosesser fungerer. Denne integrasjonen av disipliner er av høy relevans for produksjonsmiljøer, samt til servicebedrifter (f.eks. Rådgivning eller IKT).... [-]

Belgia Leuven
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
Deltid
1 år
Campus
Les mer på norsk
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Master of Science i økonomi (ME) er et ettårig masterprogram, orientert mot studenter med brede interesser i sosiale og vitenskapelige saker som er i stand til kritisk og ... [+]

Master of Science i økonomi (ME) er et ettårig masterprogram, orientert mot studenter med brede interesser i sosiale og vitenskapelige saker som er i stand til kritisk og kreativ tenkning.

Hva er 'Master of Economics' handler om?

Master of Economics programmet gir studenter med en bachelorgrad et teoretisk rammeverk, slik at de kan gi godt grunnlag svar på sosioøkonomiske spørsmål. Som økonom kan du observere de ulike aktørene (enkeltpersoner, bedrifter, innenlandske og utenlandske myndigheter) og deres samspill i verdensøkonomien. Du vil kunne tolke den generelle økonomiske situasjonen i en bredere sosial og juridisk sammenheng.

Programmet består av en felles kjerne av to programenheter og en masteroppgave.... [-]

Belgia Leuven
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
Deltid
1 år
Campus
Les mer på norsk
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Master of Science i informasjonsledelse tilbyr en ikke-teknisk opplæring i informasjonsledelse. Hovedvekten ligger på effektiv og effektiv anvendelse og styring av inform ... [+]

Master of Science i informasjonsledelse tilbyr en ikke-teknisk opplæring i informasjonsledelse. Hovedvekten ligger på effektiv og effektiv anvendelse og styring av informasjonsteknologi i ulike forretningskontekster (for eksempel økonomi, markedsføring, HR, produksjon og logistikk, etc.).

Hva er 'Master of Information Management' handler om?

Dette programmet tilbyr studenter med bachelor eller mastergrad avansert ikke-teknisk opplæring i informasjonsledelse, med vekt på effektiv og effektiv anvendelse og styring av informasjonsteknologi i ulike forretningskontekster (for eksempel økonomi, markedsføring, HR, produksjon og logistikk, etc.). Etter grunnleggende opplæring i teknologi utforsker programmet spesifikke ledelsesproblemer i større grad, spesielt for å utvikle ferdighetene som kreves for å analysere informasjonss behov, designe og administrere informasjonssystemer og finjustere en IT-strategi som en integrert del av en overordnet forretningsstrategi .... [-]

Belgia Leuven
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
Deltid
1 år
Campus
Les mer på norsk
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Master of International Business Economics and Management er et skreddersydd program for ikke-økonomiske kandidater. Det gir innsikt i alle hovedområder innen bedriftsøko ... [+]

Master of International Business Economics and Management er et skreddersydd program for ikke-økonomiske kandidater. Det gir innsikt i alle hovedområder innen bedriftsøkonomi og ledelse på akademisk nivå.

Hva er 'Master of International Business Economics and Management' handler om?

Master i International Business Economics and Management (MIBEM) er et masterprogram for innehavere av en grad i en ikke-økonomisk eller ledelsesdisiplin. Den forbereder seg til en karriere i internasjonal virksomhet gjennom oppkjøp av forretningsmessig innsikt, kunnskap og ledelsesevner.

Læreplanen vedtar et praktisk og forretningsmessig perspektiv, men gir fortsatt en grundig behandling basert på vitenskap, av store internasjonale forretningsøkonomiske og ledelsesmessige spørsmål.... [-]

Belgia Brussel
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
Deltid
1 år
Campus
Les mer på norsk

Faculty of Economics and Business, KU Leuven

Address
Naamsestraat 69 box 3500 3000 Leuven Belgium
Leuven, Flandern, Belgia
Address
Korte Nieuwstraat 33 2000 Antwerpen BELGIUM
2000 Antwerpen Antwerpen, Flandern, Belgia
Address
Warmoesberg 26 1000 Brussels BELGIUM
1000 Brussels Brussel, Belgia