Les den offisielle beskrivelsen

KORT HISTORIE AV FAKULTET SCIENCE

Fakultetets historie går parallelt med Universitetet i Leuven, med fire hovedperioder:

  1. Det gamle universitetet (1425-1797)
  2. Universitetet (1817-1835)
  3. Det katolske universitetet (1835-1968)
  4. Det autonome nederlandsktalende katolske universitetet (fra 1968)

OLD UNIVERSITET (1425-1797)

I 1425 ga Pave Martinus V tillatelse til å etablere en generaldirektør i Leuven med fire fakulteter: Artes, Canon Law, Civil Law, and Medicine. I 1432 ble et teologiske fakultet lagt til, noe som gjorde studium generale til middelalderlige konsepter et fullverdig universitet. Fra begynnelsen var vitenskapelig utdanning en viktig del av Leuven Universitet: begge naturvitenskapene ble studert i Artes og i medisinsk fakultet.

Artes-fakultetet var forløperen til det nåværende fakultet for kunst og vitenskap. Studentene ble opplært i de syv "liberal arts", delt inn i trivium (grammatisk-litterær utdanning) og quadrivium (matematikk, musikk og astronomi). Denne utdanningen ble snart omdannet til en tredobbelt utdanning i logikk, fysikk og metafysikk. Mastergrad i Artes ga tilgang til høyere fakulteter (teologi, lov og medisin).

I de tidlige dager av den gamle universitetet bodde en rekke viktige forskere i Leuven. Gemma Frisius (bildet) var en matematiker, kosmograf og medisin med internasjonal berømmelse. Frisius introduserte topografisk triangulasjon og ga dermed et solid matematisk grunnlag i kartografi. Gerard Mercator, far til moderne geografi, var en Frisius-elev. Rembert Dodoens og Carolus Clusius, grunnleggere av empirisk botanikk, studerte også i Leuven. Enda en annen pioner for moderne medisin, Andreas Vesalius, fikk sin grunnleggende vitenskapelige opplæring i Leuven.

Etter 1500-tallet ble naturvitenskapelig utdanning i en krise. Selv om fakultetet raskt innlemmet de vitenskapelige innovasjonene i sitt program, forblir det lenge frowning med hensyn til newtonsk fysikk. Det var ikke før 1700-tallet at fakultetets nå foreldede strukturer var tilpasset opplysningens vitenskapelige standarder. I 1780 var utdanningen i Leuven opp til standard igjen, og til og med opprinnelig gjennomført forskning ble gjennomført. Jan Pieter Minckelers oppdaget en brennbar gass, utvunnet fra kull, som han pleide å lyse på sitt auditorium. Men den politiske situasjonen gjorde en bærekraftig, ny blomst umulig. Etter anneksjonen av det sørlige Nederland til Frankrike ble den gamle universitetet avskaffet 25. oktober 1797.

KATOLISK UNIVERSITET (1835-1968)

I løpet av 19-tallet kjøper fakultet for naturvitenskap et nytt sted i universitetsutdanning. Naturvitenskap er ikke lenger bare et forberedelse for medisinske studier. I 1869 var det seks grader doktorgrader: matematikk, fysikk, kjemi, geologi-mineralogi, botanikk og zoologi. I 1900 er det geografi og i 1919 de rene og anvendte kjemiske fag.

Spesialskolene for ingeniører, grunnlagt i 1864 i fakultetet på initiativ av en rekke katolske industriister, ble tildelt status som autonom fakultet i 1961. Institutt for jordbruk, grunnlagt som et selvstendig institutt i 1878, var også knyttet til Fakultet for vitenskap fra 1892 og utover.

Opprinnelig forskning er fra den 19. til den eksplisitte oppgaven til universitetet århundre. Paleontologen og zoologen Pierre-Joseph Van Beneden var en lidenskapelig forsker, som publiserte studier om marine biologi og parasitære ormer. Van Beneden bidro også betydelig til utviklingen av Zoologisk museum. Kjemisten Louis Henry åpnet sitt laboratorium for kjemi i 1863, og under hans impuls ble praktisk og personlig forskning en del av kurset. Henry selv gjorde forskning i organisk kjemi. Jean-Baptiste Carnoy satte opp et laboratorium for cytologi og startet også et praktisk mikroskopikurs. Hans etterfølger Frans Alfons Janssens er oppdageren av krysset over meiosi. Geologen Charles-Louis de la Vallée-Poussin studerte blant annet geitorfologien til Meuse-dalen, hans sønn Charles-Jean de La Vallée Poussin gjorde opprinnelig forskning innen matematikk, spesielt innen integrert og differensialkalkulator og hovedtal . Hans Cours d'Analysis Infinitésimale (opprinnelig publisert i 1903 og 1906) blir fremdeles brukt; Den siste gjenopptreden fant sted i 2003. De la Vallée-Poussin var også promotor av en av de viktigste naturforskerne ved Leuven Universitet: kosmologen Georges Lemaître, grunnlegger av big bang teorien.

DEN AUTONOMISKE NEDERLANDSKE KOLHOLISKE UNIVERSITETEN (FRA 1968)

Fra 1968 ble fransktalende avdeling ved Leuven-universitetet overført til Louvain-la-Neuve. Det naturvitenskapelige fakultetet flyttet seg gradvis til den nye campusen i Heverlee, hvor alle avdelinger er nå plassert, med unntak av en del av Institutt for biologi. Siden 1980-årene har programmet blitt utvidet med et datavitenskapsprogram, først en vitenskapelig og en juridisk grad siden 1992.

For tiden studerer ca 2.400 studenter ved en av de åtte bachelorprogrammene og de tolv nederlandsktalende og ni engelsklærte masterprogrammene ved Det naturvitenskapelige fakultet. I tillegg deltar fakultetet også i ti mastergradsprogrammer som er organisert i samarbeid med andre fakulteter.

Med takk til professorene G. Vanpaemel og E. Lamberts

Kommer til å studere på KU LEUVEN

Velkommen til Katholieke Universiteit Leuven, et av de eldste universitetene i Europa. Vi tilbyr utdannelse av høy kvalitet basert på toppmoderne internasjonal vitenskapelig forskning og gode, omfattende studentfasiliteter. Leuven er en pittoresk historisk by, men en som er livlig med livet og lever på studentens rytme.

KU Leuven ligger i Belgia, i hjertet av Vest-Europa, og har vært et læringsenter i nesten seks århundrer. I dag er det Belgias største universitet og grunnlagt i 1425, et av de eldste og mest anerkjente universitetene i Europa. Som et ledende europeisk forskningsuniversitet og medstifter av Liga for europeiske forskningsuniversiteter (LERU) tilbyr KU Leuven et bredt spekter av internasjonale mastergradsprogrammer, alle støttet av høykvalitets, innovativ, tverrfaglig forskning.

Siden etableringen har KU Leuven vært basert i byen som deler navnet sitt. Leuven er en hyggelig, trygg og livlig studentby, hvor århundrerrik historie møter banebrytende vitenskap. Universitetet tilbyr også studieprogrammer på campus i 11 belgiske byer, inkludert Brussel, Gent og Antwerpen.

Mission statement

KU Leuven oppfyller sitt oppdrag ved å tilby høy kvalitet tverrfaglig forskning og utdanning med en katolsk signatur.

Programmer gitt i:
Engelsk
Nederlandsk

Denne skolen tilbyr også:

MSc

KU Leuven: Faculty of Science

Master of Science i digitale humaniora hjelper kandidater fra humaniora, samfunns- og adferdsevitenskapsprogrammer for å utvikle digitale kompetanser som vil tillate dem ... [+]

Digital humaniora er et ungt forskningsfelt, fokusert på bruk av beregningsmetoder for å støtte forskning i humaniora, samfunns- og adferdsevitenskap. En av hoveddriverne i feltet er den siste tilgjengeligheten av store digitale repositorier innen mange områder av humaniora, samfunns- og adferdsevitenskap. Disse repositoriene gir muligheten til å bruke beregningsbasert visualisering, spørring og analyse teknikker, som fører til oppdagelse av ny kunnskap og innsikt. Feltet anvender også nye digitale teknikker for å forbedre tilnærminger, prosesser, ferdigheter og metoder utviklet og anvendt i humaniora, samfunns- og adferdsevitenskap. Dette inkluderer bruk av digitale teknikker i undervisningsvitenskap, bruk av digitale spill i samfunnsfag eller bruk av digitale teknikker i nettbasert publisering.... [-]

Belgia Leuven
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
Deltid
1 år
Campus
Les mer på norsk
KU Leuven: Faculty of Science

Programmet Master of Space Studies er designet for å forberede forskere til å svare på et utall av utfordringer og muligheter. I tillegg til kurs i romvitenskap, er lærep ... [+]

Romsektoren spiller en viktig rolle i økonomisk, sosial, teknologisk og vitenskapelig utvikling. Fremtiden for sektoren og dens mangfoldige applikasjoner krever dyktige eksperter med et bredt tverrfaglig perspektiv. Utviklingen av nyskapende romteknologi fremmes av en intens symbiose mellom teknologiske sektorer og utfordringene som grunnleggende forskning i eksakte og biomedisiske vitenskaper gir. I tillegg krever den økonomiske og sosiale valorisering av romteknologi et effektivt forhold mellom prosjektutviklere og den økonomiske sektoren.

Den store omfanget av romprosjekter gir viktige begrensninger på ledelsen. Romsektorenes internasjonale karakter og de brede bruksområdene, herunder relevansen av plass til sikkerhet og forsvar, innebærer et behov for europeiske og internasjonale juridiske og politiske tiltak.... [-]

Belgia Leuven
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
Deltid
1 år
Campus
Les mer på norsk