L’École Supérieure de la Francophonie pour l'Administration et le Management

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Den ESFAM var rask og adekvat respons på den institusjonelle Francophonie og Republikken Bulgaria til opplæringsbehov av topplederne i regionen Sentral-og Øst-Europa etter 1990 overfor vanskelige ledelse problemer overgang. Beslutningen om å opprette ESFAM ble tatt av femte toppmøtet i stats- og regjeringssjefer med den franske aksje (Mauritius, oktober 1993).

Integreringen av et stort antall land i regionen i EU, og den økende kompleksiteten i det internasjonale miljøet krever lederne til å forstå ikke bare funksjonen av organisasjoner og næringslivet, men også å håndtere denne kompleksiteten. Innovasjon, risikostyring, sikkerhetsinformasjon, konkurranseevne, kompetansestyring, etc., er nå det daglige livet til enhver organisasjon. Gjennom sin undervisning, ESFAM skjema for 19 år med høyt kvalifiserte ledere, med initiativ, ansvarsfølelse og solidaritet.

Opprinnelig åpnet for landene i Sentral- og Øst-Europa, har ESFAM blitt et sentrum for faglig dyktighet med et internasjonalt yrke, en referanse i norsk-språklig utdanning innen økonomi og ledelse.

ESFAM kursene er på master 2 nivå i organisasjonsledelse:

 • Master i Law-Economics-Management, spesialisering i ledelse og bedriftsøkonomi, organisert i partnerskap med University of Nantes (Frankrike) ;
 • Mastergrad og kompetanse i offentlig handling, yrkeserfaring og forskning, organisert i partnerskap med Université Toulouse 1 Capitole
 • Mastergrad i juridikk, økonomi og ledelse spesialisering Sosial og solidaritet økonomi, organisert i partnerskap med Lyon 2 University (Frankrike) ;
 • Master i Law-Economics-Management Specialty Cultural Industries, organisert i partnerskap med Lyon 2 University (Frankrike) ;
 • Mastergrad i ledelse, spesialisering Offentlig forvaltning, kurs:
  • Forvaltning av European Affairs
  • Forvaltning av offentlige institusjoner

Organisert i samarbeid med Universitetet i Liège (Belgia):

 • Master Sustainable Territorial Development, Tourism Management spesialitet og rekreasjon, organisert i samarbeid med University of Corsica Pasquale Paoli (Frankrike) og Cadi Ayyad University of Marrakech (Marokko).
 • Master International Transport, spesialitet Sentral- og Øst-Europa, organisert i samarbeid med Universitetet Paris 1 Panthéon Sorbonne (Frankrike).

Studentrekruttering er gjort på LAC 4 (240 studiepoeng). Varigheten av kurset er ett studieår. Klassene blir undervist i Sofia ved universitetsprofessorer og fagfolk fra forskjellige land i Francophonie. Den pedagogisk tilnærming er basert på en interaktiv tilnærming, med fokus på case-studier, scenariet og løse praktiske problemer.

Opplæring i ESFAM er gratis. Studien, hvis prisen er sammenlignbar med videregående skoler og europeiske universiteter er subvensionnées ved Agence Universitaire de la Francophonie. Bare forblir ansvarlig for student bidrag på 750 euro per år for å finansiere boliger i studenthjem, medisinsk forsikring og transport fra boligen til skolen.

Under visse forhold, kan elevene få stipend finansiert av ulike organisasjoner (Government of Bulgaria, AWEX-WBI European Institutions)

Steder

Sofia

Address
1, Rue Léopold Sédar Senghor
1618 Sofia, Sofia City Province, Bulgaria

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss