Les den offisielle beskrivelsen

Technical University of Varna ble etablert i 1962 av en resolusjon av Ministerrådet i Bulgaria og en forordning av nasjonalforsamlingen.

Det nye universitetet skal gi ingeniører for skipsbygging, transport, maskiner, elektrisitet og kommunikasjonsteknologi er nødvendig for industrielle komplekser i kjemi, skipsbygging og skipsreparasjoner, motor bygg, transport, elektroteknikk, elektronikk og kommunikasjon utvikler seg i det nordøstlige Bulgaria.

I første omgang ble universitetet etablert under navnet mekanisk og elektroteknikk Institutt (Technical University of Varna) med tre fakulteter: mekanisk, elektrisk og skipsbygging. Den første inntak av studenter ved det tekniske universitetet i Varna er i skoleåret 1963-1964 på følgende spesialiteter: forbrenningsmotorer, Marine motorer og maskiner, skipsbygging, Motorbygningsteknologi, elektriske maskiner og apparater, Radio teknisk utstyr, telekommunikasjonsutstyr, automatisering og fjernstyring og automatisering av produksjonen.

Etableringen av det tekniske universitetet i Varna praktisk talt ombygd Teknisk avdeling ved State University "St. Cyril slaviske" Varna, som hadde offisielt åpnet sine dører på 18 august 1945. Teknisk Avdeling hadde følgende avdelinger: maskin, Skipsbygging, elektroteknikk, bygg og arkitektur, samt industriell kjemi.

Med endringene i den sosiale og politiske livet i Bulgaria i denne perioden, fakultetet og universitetet gjennomgikk store reformer. I 1958 de siste skipsbygging ingeniører, utdannet ved Teknisk Avdeling uteksaminert. De første forelesere i Varna Technical University hadde lært elevene på teknisk skole eller var tidligere studenter. Derfor er det antatt at MEI-Varna er etterfølgeren til teknikk Fakultet for State University of Varna.

I løpet av de årene av sin eksistens, Varna Technical University fra et lite institutt forbereder ingeniører av regional betydning, ble det tekniske universitetet i nasjonal betydning å gjennomføre opplæring av studenter i 23 majors. For 40 år med aktivitet av det tekniske universitetet i Varna 28,976 kandidater har blitt sertifisert innen Engineering, Natural Science, matematikk og Computing, sosiale, økonomiske og juridiske fakultet og undervisning Teknisk vitenskap og teknologi.

Vår misjon

Misjon, mål og målsettinger av aktiviteten til Technical University of VARNA, basert på disse PRIORITERINGER yhe UNIVERSITY bygger sin utdanningspolitikk rettet mot samfunnets behov på nasjonalt og regionalt LEV

Mission

Technical University of Varna er en statlig utdanningsinstitusjon som har tatt utfordringen og ansvaret for å tjene samfunnets behov for opplæring og utvikling i en periode med global teknologiske og kulturelle endringer.

Vår misjon er å være en faktor i utviklingen av den intellektuelle potensialet i Bulgaria, for å støtte prosessen med bærekraftig utvikling og bidra til oppnåelse av nye standarder for kommunikasjon mellom nasjoner.

Basert på et tett samarbeid med industrien, intensive forskningsaktiviteter, nært samarbeid med europeiske universiteter, ved hjelp av prestasjoner og tradisjoner universitetet for å gi opplæring av markedsrettet engineering fagfolk fra alle pedagogiske kvalifikasjoner og grader for den bulgarske og verdensøkonomien i sfære:

Skipsbygging og skipsfart Engineering og engineering teknologi Elektrisk og elektronisk Engineering og automasjon Kommunikasjon og Computer Engineering Energetics Industriledelse Økologi og kunst og teknologi for beskyttelse av miljøet og havet.

Technical University of Varna er den eneste bulgarske sivil statlig universitet som, gitt sin geografiske posisjon, utfører spesifikke oppdrag å integreres i en helhetlig prosess utarbeidelse av akademikere og resultatene av forskning knyttet til skipsbygging og offshore, shipping og vann transport, økologi, teknikker og teknologier for beskyttelse av havområdet.

For å oppnå dette oppdraget Tekniske Universitet Varna teller på: kompetanse, entusiasme og tro på sine ansatte og studenter i utvikling av samfunnet gjennom kunnskap og felles verdier - et rykte etablert over nesten et halvt århundre gammel tilstedeværelse i det åndelige og økonomiske liv Varna og Bulgaria; samarbeidet med statlige og lokale institusjoner og organisasjoner i næringslivet; utvide samarbeid med universiteter og forskningsinstitusjoner fra Bulgaria, og utenfor EU.

Langsiktig mål

Godkjenning av det tekniske universitetet i Varna som et moderne universitet implementere livslang læring Godkjenning av det tekniske universitetet i Varna som innovasjon og teknologi sentrum betjener industrien i landet og Svartehavsregionen; Prestasjon og styrke sin internasjonale posisjon innen utdanning og forskning Oppblomstringen av politikk ved Universitetet i kontinuitet i opplæring og utvikling av sine akademiske medlemmer Forbedre universitetsledelsen for effektiv bruk av økonomiske ressurser (kostnadseffektivitet) Vedlikehold og forbedring av kvaliteten på læringsprosessen for dyktige og markedsorienterte spesialister.

Strategi

Strategien med TU-VARNA for gjennomføringen av sitt oppdrag og mål inkluderer:

diversifisering av pedagogiske produkter i en horisontal del (gjennom utvikling av programmer i ulike felt av vitenskap) og i en vertikal del (for å skaffe seg utdanning av spesialist ( "profesjonell bachelor"), Bachelor, Master og Doctor) spredning av former for utdanning - vanlig, ekstramural, kveld og ekstern læring utvikling og vedlikehold av de unike spesialiteter til landet, noe som gir betydelig strategisk fordel i differensiering og utvikling av unike teknologier og produksjon geografiske markedsutviklingen ved å tiltrekke seg utenlandske studenter endring av University fra en utdanningsinstitusjon som gir undervisning "for livet" til en institusjon å drive livslang utdanning gjennom utvikling av utdanningstjenester innen "livslang læring". innføring av nye former og metoder for opplæring, aktivere egentrening og praktisk opplæring av studenter, inkludert programmer i den pedagogiske prosessen med fjernundervisning basert på nettbasert opplæring og eksamen ( "E-læring") og bruk av global lokale nettverk og Internett etablere langsiktige partnerskap for vitenskapelige tjenester for industrien etablering av permanente integrering linker med bulgarske og europeiske universiteter gjennom deltakelse i felles prosjekter konvertering av det tekniske universitetet i Varna til et internasjonalt vitenskapelig kongressenteret i Svartehavsregionen.

Harmonisering av strategien og målene i TU-Varna med nasjonale og regionale strategiske mål

En viktig prioritet overfor det tekniske universitetet i Varna etter tiltredelse av Bulgaria til Den europeiske union er å harmonisere parameterne for studier og forskning ved universitetet med utviklingen i EU høyere utdanning gjennom:

utvikling av en tre-lags system for utdanning (bachelor, master, PhD) ledelse og total bruk av systemet for poengoverføring, noe som sikrer mobilitet av studenter; mobilitet av opplæring og forskningsarbeidet av forelesere, studenter og postgraduates etablering av et system for styring av kvaliteten på undervisning og forskning som en garantist for en bærekraftig utvikling.

Synkroniseringen av oppdraget og mål for Technical University - Varna med nasjonale og regionale strategiske mål består i:

utarbeidelse av brede profilerte eksperter i Engineering and Technology har tverrfaglig kunnskap og sikre utviklingen av den nasjonale økonomien utarbeidelsen av høyt kvalifiserte spesialister i sfæren av marine industrien, gir utviklingen av skipsbygging, skipsreparasjoner, port drift, rederivirksomhet, kjemisk og energibransjen opplæring av høyt kvalifiserte spesialister i sfæren av økologi av marint miljø og utstyr og teknologi for beskyttelse av marine miljøet mot forurensning opplæring av spesialister i industriell ledelse, kunne kompetent styre industrielle organisasjoner innen skipsbygging og maritim transport, maskinteknikk, elektronikk og kommunikasjon strategisk utvikling av forskning innen datateknologi, elektronikk, kommunikasjon, materialteknologi, maskinteknikk, skipsbygging, transport og andre områder av vitenskap og teknologi opplæring av spesialister med høyere utdanning, møte behovene i Nordøst-regionen i Bulgaria av wideprofile spesialister innen landbruk med kunnskaper og ferdigheter i de områdene av "Engineering and Technology" og "Crop og husdyr."

Analysen av de ovennevnte fakta viser at det tekniske universitetet i Varna har et presist formulert og kommunisert mål, strategi, mål og oppgaver og gjennomførte utdanningspolitikk og forskning i 60-års perioden fra etableringen til det nåværende tidspunkt fullt ut i samsvar med vedtatt og kunngjorde program dokumenter.

Programmer gitt i:
  • Engelsk
  • Bulgarian

Denne skolen tilbyr også:

Lederkurs

Technical University of Varna

Avdelinger - strømforsyningen og utstyr - Electroenergetics (Power Engineering) - Elektroteknikk og Technologies - Teoretisk og Måling Elektroteknikk - kroppsøving og idr ... [+]

Avdelinger Electrical Power Supply og utstyr Den elektriske strømforsyningen og utstyr Institutt ble etablert i 1971, samtidig med åpningen av den selvtitulerte store med to fag: Strømforsyning til Industries Elektroteknikk av vanntransport I løpet av de siste årene undervisning og forskning prosesser blir utført av høyt kvalifiserte professorer, akademikere bulgarske og utenlandske universiteter (Russland, Tyskland, Tsjekkia). Den bulgarsk og utenlandske erfaringer var gunstig for avdelingen og spesialitet som helhet. En betydelig del av fakultetet i avdelingen har gjennomført langsiktig spesialisering i Danmark, Russland, Tsjekkia, Tyskland og Østerrike. Har etablert fruktb... [-]
Bulgaria Varna
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Campus
Les mer på norsk
Technical University of Varna

Avdelinger - Automatisering av produksjonen - Computer Sciences and Technologies - Elektronisk og mikro-elektronikk - Kommunikasjonsteknikk ... [+]

Avdelinger Automatisering av produksjon Computer Sciences og teknologi Avdelingen tilbyr opplæring på følgende majors: Programvare og Internett-teknologi Datasystemer og teknologi Studier pensum for første gang i Bulgaria er helt i tråd med internasjonale standarder for opplæring i informatikk og teknologi. CST Institutt jevnlig oppdatere sine læreplaner, og dermed lar de siste prestasjoner innen informatikk og informasjonsteknologi skal umiddelbart gitt til studentene. Oppdatering læreplaner er basert på arbeidsmarkedet krav til IT-profesjonelle på den nyeste anbefalingene fra IEEE (World Organisering av elektrisk og elektronisk Engineers) og ACM (Association for Computing ... [-]
Bulgaria Varna
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Campus
Les mer på norsk
Technical University of Varna

Avdelinger - materialteknologi - Mekanisk bygg og Machine Tools teknologi - Industriell Design - Automotive Engineering and Technologies - Tekniske Mekanikk - Økonomi og ... [+]

Avdelinger Materials Science and Technology Institutt for materialvitenskap og teknologi (MST) er en avdeling i strukturen av det tekniske universitetet i Varna. Den ble etablert i første studieår (1963-1964) av høyere teknisk skole som hadde blitt restaurert i 1962. Institutt for materialteknologi er det ledende avdeling for opplæring i følgende majors: Mechanical Engineering and Technology - bachelor, Utstyr og innst i Chemical, olje- og gassindustrien - bachelor, Mechanical Engineering and Technology - Mastergraden, Chemical Engineering - master~~POS=TRUNC graden~~POS=HEADCOMP, teknologi Maskiner og sveising Systems - master~~POS=TRUNC graden~~POS=HEADCOMP, materialteknologi of Mech... [-]
Bulgaria Varna
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Campus
Les mer på norsk
Technical University of Varna

Avdelinger - Skipsbygging - Skips maskiner og mekanismer - Navigasjon, transport styring og bevaring av vassdrag - Økologi og miljøvern - plante- voksende - Thermotechnic ... [+]

Avdelinger skipsbygging Skipsbyggings Department gir spesialisert opplæring for å anskaffe de akademiske grader: Bachelor of Science for elevene ved de store av Shipbuilding and Marine Engineering; for studenter fra andre fagretninger ved TU-Varna, i forbindelse med bygging og drift av skip og marine konstruksjoner; Mastergrad (Master of science) for spesialister med en Bachelor of Science grad på Shipbuilding and Marine Engineering for spesialister med en Bachelor of Science grad i Mechanical Engineering og drift av flåten. Skips maskiner og mekanismer Den største av Marine Engineering ble innført i 1963, det første året av innmelding av studenter ved mekanisk og elekt... [-]
Bulgaria Varna
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
Campus
Les mer på norsk