Les den offisielle beskrivelsen

Det Estonian Academy of Arts , grunnlagt i 1914, er det eneste offentlige universitetet i Estland som tilbyr høyere utdanning innen kunst, design, arkitektur, media, visuell studier, kunstkultur, kulturarv og bevaring. Ligger i hovedstaden Tallinn, er det en aktiv studie- og forskningsinstitusjon og det ledende nasjonalt innovasjonsenteret i visuell kultur.

Nesten 1200 studenter er for tiden innmeldt på Estonian Academy of Arts og er undervist av 89 professorer, lektorer, lærere og forelesere fra Estland og utlandet. Studier foregår i små grupper av nøye utvalgte studenter, og det Estonian Academy of Arts stolt av den lave studien til professorforholdet.

EAA tilbyr seks masterstudier undervist på engelsk: animasjon, moderne kunst, design

Vi tilbyr også et bachelorprogram i Media Graphics , undervist på russisk. I tillegg tilbyr vi internasjonalt doktorgradsprogram kalt kunst og design .

EAA oppfordrer til innovasjon og eksperimenter, og studentene er i stand til å ta moduler og workshops utenfor deres spesialiseringer. Har du en ide? Prøv det! Du finner det er forfriskende mangel på rødt tape her. De som studerer ved EAA oppdager snart et bredt spekter av muligheter.

Vi inviterer deg til å bli med oss!

HISTORIE

Siden begynnelsen av 1900-tallet har det Estonian Academy of Arts vært et viktig senter for estisk kunstutdanning. Det estiske kunstsamfunnet grunnla Tallinn Applied Art School i 1914, som tilbys generell utdanning og faglig opplæring i kunst og håndverk.

Ved utarbeidelsen av læreplanene ble St. Petersburg kunstskole Stieglitz - som konsentrert seg om å lære tekniske og praktiske ferdigheter - brukt som modell. I 1924 ble skolen en statskunstkunstskole, som ga utdanning i alle de tradisjonelle fagområdene, og visuelle kunstdisipliner ble lagt til sitt program i 1930-årene. I 1932 flyttet skolen til en ny flertrinns skoletype, og det ble mulig å søke om eksamensbevis for en spesialist eller anvendt kunstner.

Skolen ble omdøpt til State Industrial Art School i 1938. I 1944 ble skolen omdøpt til Tallinn State Applied Art Institute of ESSR. Som et resultat av sentralisering av kunstutdanningssystemet i 1951 ble alle studier overført fra Tartu til Tallinn, arkitektoniske studier ble lagt til, og navnet ble endret til Statens kunstinstitutt for den estiske SSR (SAIE, estisk forkortelse ERKI). I 1989 ble ERKI omdøpt til Tallinn Art University, og siden 1995 har navnet vært det Estonian Academy of Arts .

INTERNASJONALE RELASJONER

Målet med akademiet er å være midt i livet. Det er derfor oppmerksomhet til samfunnet og den profesjonelle verden i bred grad.

EAA har nære bånd og samarbeidsavtaler med mer enn 100 internasjonale universiteter og mange internasjonale nettverk, hvor student- og fakultetutveksling kan forhandles og læringsmuligheter kan utvides. EAA er medlem av CUMULUS (International Association of Universities and Colleges of Art, Design og Media); EAAE (European Association for Architectural Education); ELIA (The European League of Institutes of the Arts), og gjennom NORDPLUS er medlem av mange profesjonelle nettverk.

Siden 1999 har EAA vært medlem av Europakommisjonens program for livslang læring for høyere utdanning, Erasmus, hvorav mer enn 100 bilaterale utvekslingsavtaler er inngått. I tillegg til Erasmus-programmet har Estonian Academy of Arts inngått student- og fakultetets utvekslings- og samarbeidskontrakter med ti internasjonalt anerkjente kunstuniversiteter utenfor EU.

Vanlige og intense kontakter opprettholdes med verden utenfor akademia gjennom utstillinger og publiseringsarbeid, gjennom organisering av mange arrangementer, og i samarbeid med bedrifter og offentlige institusjoner.

Utenriksrelasjoner, fakultet og studentutveksling, råd om utenlandske læringsmuligheter og stipendinformasjon koordineres av International Relations Office.

Samarbeid og engasjement

EAA samarbeider med universiteter, kulturinstitusjoner, kunstneriske foreninger, lokale myndigheter og bedrifter i Estland og utlandet.

Det Estonian Academy of Arts samarbeider med mange estiske og internasjonale bedrifter innen vitenskap og utvikling. Partnene varierer avhengig av spesialiseringsområdet, og akademiet kan tilby en rekke tjenester fra forskning og analyse til å skape prototyper.

Institutt for utvikling er koblingen mellom utdanning og næringsliv. Tjenestene og løsningene som støtter EAA hovedaktiviteter utarbeides, gir juridiske og entreprenørmessige råd til ansatte og bedrifter for å gjennomføre samarbeidsprosjekter med akademiets avdelinger. Institutt for utvikling samhandler aktivt med bedrifter i Estland og utlandet og utfører felles prosjekter. Mange studenter fullfører designoppgaver for estiske selskaper i offentlig og privat sektor og deltar i internasjonale og lokale konkurranser under studiet.

Institutt for utvikling organiserer opplæring innen entreprenørskap, immaterielle rettigheter, karriereplanlegging, internasjonal lærlingskap og prosjektledelse. Studentene rådes i å lage forretningsplaner, og det er mange ressurser tilgjengelig for EAA spin-off-bedrifter (selskaper grunnlagt av studenter i løpet av studiene). Instituttet koordinerer interdepartmentelle utviklingsprosjekter og utfører om nødvendig vitenskaps- og utviklingsprosjekter. Institutt for utvikling styrer EAA lokale og internasjonale samsponserte eller felles prosjekter.

Programmer gitt i:
  • Engelsk
  • Estonian

Denne skolen tilbyr også:

Lederkurs

Estonian Academy of Arts

Estonian Academy of Arts tilbyr en to-årig Master of Animation program til hovedfagsstudenter som er interessert i animasjon regi og filmproduksjon. ... [+]

The Department of Animation ble etablert ved Estonian Academy of Arts i 2006, og siden 2007 har det tilbys et toårig MA i Animasjon (undervises på engelsk). Animasjon MA-programmet er undervist av professor Priit Pärn og førsteamanuensis Olga Pärn. Hovedmålet med programmet er å klare å utdanne skaperne av animasjonsfilmer, gi dem teoretiske kunnskaper og praktiske ferdigheter. Den videre mål er å bidra til den globale utviklingen av animasjon som kunstform.

Animasjon er en blomstrende medium og utvikler på et større tempo enn noen gang før. Det er blitt en del av massekultur, så vel som en av dens viktigste former. Animasjon kan sees i digitale skjermgrafikk, dataspill, musikkvideoer, filmer, etc. Grunnlaget for enhver film - inkludert animerte film - er historien. Det største problemet i filmens verden er mangel på gode historier. I de fleste av verdens animasjon skoler, blir elevene ikke lært kunsten av god historie skriving. Dette er noe som setter vårt program fra hverandre. Vi legger vekt på historien og lære Professor Pärn unike metodikk for å lage filmmanus.... [-]

Estland Tallinn
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Estonian Academy of Arts

Programmet ligger ved det tverrfaglige krysset av arkitektur, byplanlegging og design, kunsthistorie og teori, kritisk geografi, sosiologi, etnografi og relaterte fagområ ... [+]

Som hendelser og transformasjoner av de siste tiårene har kraftig vist, gjennomsyrer urbane spørsmålet alle de store sosiale, økonomiske og politiske utviklingen i dag. De toårige masterprogrammet i bystudier engasjerer seg kritisk med den brede manifestasjonen av moderne urbanitet. Hvilke former har urbanisasjonsprosessene antatt i dag? Hvordan produseres urbane rom?

Programmet foregår den enhetlige perspektivet av byen som en fysisk plass, et sosialt rom og et rom med design. Den kombinerer rigorøs faglig forskning med intensivt feltarbeid. Programmet ligger på det tverrfaglige tverrsnittet av urbane studier, urbanisme og byplanlegging, arkitektursteori, sosiologi, urbane etnografi og geografi. Våre studenter har akademisk bakgrunn i arkitektur, samfunnsvitenskap eller humaniora. Integrering av kritisk avhør og eksperimentell praksis, har programmet et trippelt fokus på sosiale anvendelser, romlige programmer og urbane former.... [-]

Estland Tallinn
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Estonian Academy of Arts

Det Estonian Academy of Arts tilbyr et masterprogram i design og håndverk, levert på engelsk. Studentene skriver inn et felles program, men velger også en disiplin: keram ... [+]

Den toårige Design

Studentene skriver inn et felles program, men velger også en spesialisering. Studenter som studerer i Design

Design

keramikkglass kunst og designsmykker og smedarbeidtekstil designskinn kunst og designklesdesign

Materialbaserte design- og håndverksdisipliner har et unikt perspektiv og filosofi, og det Estonian Academy of Arts er et av de få stedene i verden hvor det er mulig å studere i noen av disse feltene på MA-nivå. Hver MA-kandidat skal være den beste i verden i noe - enten i å produsere et genialt produkt, ha en unik kunstnerisk posisjon eller demonstrere grundig, materialbasert forskning. Designet

"I designen

- Maria Sidorenko, MA Design... [-]

Estland Tallinn
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Estonian Academy of Arts

MA i Interaction Design-programmet fokuserer på menneskelig sentrert design. Den pågående utviklingen av smart forbruker teknologi har økt behovet for godt utformede intu ... [+]

Interaksjonsdesign (IxD) er et raskt utviklende kreativt felt. Den pågående utviklingen av smart forbruker teknologi har økt behovet for godt utformede intuitive brukergrensesnitt og erfaringer. Det være seg en mobilapp, fronten av en nettbasert tjeneste eller et komplekst system som involverer ulike digitale og fysiske erfaringer. Interaksjonsdesign er en viktig del av det. Interaksjonsdesignere tar sikte på å gjøre brukernes møter med sofistikert informasjon og maskiner så enkelt og behagelig som mulig.

Vårt program fokuserer på menneskelig sentrert design. Brukerforskning, analyse og testing danner grunnlaget for læreplanen. Teoretiske studier er bygget rundt praktiske designprosjekter basert på virkelige kortsiktige resultater fra selskaper fra Estland og utlandet. Brukerbasert, fleksibelt design og produkt / tjenesteutviklingsmetoder sikrer lydutfallet av prosjektene.... [-]

Estland Tallinn
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Estonian Academy of Arts

Vi utdanner fremtidige interiørarkitekter. Programmet gir ferdigheter til å analysere kritisk, utvikle og eksperimentere med de ulike aspektene av romlig miljøopprettelse ... [+]

Den moderne verden er preget av kompleksitet og rask endring, og påvirker også yrket av interiørarkitekter og romlige designere. Mastergradsprogrammet i interiørarkitektur er basert på prinsippet om at et sett med designfag, i det snakkede uttrykket av begrepet, ikke er tilstrekkelig for interiørarkitekter til å lykkes i sitt yrke. De trenger også å forstå den bredere konteksten og kunne tilpasse sine løsninger til endrede situasjoner.

Vår læreplan er delt inn i to hovedsegmenter:

Det første (såkalte "hi-tech") segmentet omhandler samspillet mellom mellomrom og mennesker, og hvordan høyteknologi og smarte materialer bidrar til å forbedre samspillet. Det andre (såkalt "lavteknologiske") segmentet er basert på tanken om at hvis vi har god kjennskap til våre omkringliggende, bredere sammenhenger (som klima, natur, økonomi og kultur) og deres sammenheng, rike fantasi og primitive materialer er alt vi trenger for å skape friske, kvalitetsrom.... [-]

Estland Tallinn
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk

MA

Estonian Academy of Arts

EKA tilbyr en avrundet og mangesidig tilnærming til læring. Samtidskunst, kritikk og teori, forfatterbasert arkitektur, innovativ og ferdighetsbasert design, animasjon og ... [+]

Det toårige moderne kunst MA-programmet tilbyr:

Forfatter-fokusert veiledning for samtidskunstnereLokale og besøkte kunstnere, kuratorer, filosofer, teoretikere og gallerister som arbeider med studenterIndividuell frihet til å designe sin egen læreplan, innenfor et mangfoldig program som tilbyr teoretiske verktøy og praktisk treningMuligheten til å utvikle sin kunstpraksis gjennom lydkunststudier, linsebasert kunst, installasjon og skulptur, grafikk og maleriIndividuelle og gruppeopplæringer, fakultetskritisk sessionerForpliktelse til å utvikle og dype konseptuelle og sosiale ideer i en individuell kunstpraksisEt kritisk diskursivt miljø for diskusjoner om å lage, vise og tenke på samtidskunst og dagens samfunnFleksible studioplasser og workshops i en ny bygning av AkademietTilgang til tekniske workshops over Akademiet, med spesialister til å hjelpe alle studentprosjekter: virtuell prototyping og 3D-trykkerier, tradisjonelle og digitale skriveverksteder, analoge og digitale mørkrom, fotostudio, lydopptak og filmstudier, tre- og metallverksteder, moderne svart boks og det monumentale skulpturstudietEt kontinuerlig program av off-site hendelser, studieturer, utstillingerMuligheter for utstillinger i gallerier, museer, studieturer og samarbeid med ulike kunstinstitusjoner og universiteter og utvekslingsprogrammer (KUNO, DAMA, ERASMUS)Hva gjør Estlands kunstakademi (EKA) spesiell?... [-]
Estland Tallinn
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Location address
Estonian Academy of Arts,
Põhja pst 7, Tallinn

Tallinn, Harju County, 10412 EE
Social Media