University of Tartu

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Universitetet i Tartu (UT) er Estlands ledende senter for forskning og opplæring. Det er det eneste universitetet i Baltikum rangert på Topp 1,2% av verdens beste universiteter (QS World University Rankings 2017-18). UT ble grunnlagt i 1632 og er det eneste klassiske universitetet i Estland. Det er mer enn 13 000 studenter studerte ved UT (inkl. 1300 internasjonale studenter (2016)) og UT har 3800 ansatte (inkl. 1800 vitenskapelig ansatte (190 professorer)). For å støtte og utvikle den faglige kompetansen til sine studenter og akademiske ansatte har universitetet 80 partneruniversiteter i 31 land.

UT inkluderer 4 fakulteter og 4 høyskoler. Mesteparten av UT ligger i Tartu, Den nest største byen i Estland; imidlertid sine høgskoler ligger i Pärnu, Viljandi og Narva. Tartu har en befolkning på 100 000, og en femtedel av innbyggerne er studenter.

Tartu er en livlig studentby. Hvert studieår starter med freshman dager og høydepunktene i hvert semester er våren og høsten Student Dager, en ukelang festival av hendelser spesielt for studenter. UT har mange studenter klubber og foreninger, alt fra profesjonelle organisasjoner til uformelle grupper. For internasjonale studenter ESN Tartu er hovedorganisasjonen som fokuserer sin oppmerksomhet på internasjonale studentenes trivsel.

UT verdensklasse forskning er grunnlaget for sin høye kvalitet på utdanning. Flere PhD-grader er forsvunnet på UT enn i alle andre estiske universiteter: 120 PhD-grader ble forsvunnet bare ved UT i 2016 (239 på andre estiske universiteter). UT tilhører TOP 1% av verdens mest kiterte universiteter og forskningsinstitusjoner innen klinisk medisin, kjemi, miljø og økologi, geovitenskap, plante- og dyrevitenskap, geovitenskap, samfunnsvitenskap (generell), molekylærbiologi og genetikk, Biologi og biokjemi, neurovitenskap og oppførsel, psykiatri og psykologi (ISI Web of Science 2017). I alt 42 UT-forskere tilhører de 1% av de mest citerte forskerne i verden (ISI Web of Science 2017), inkludert programleder for MSc i Software Engineering Professor Marlon Dumas.

UT tilbyr et bredt utvalg av programmer og unike disipliner for studenter. UT deltar også i flere Erasmus Mundus og andre felles masterprogram levert i samarbeid med verdens ledende universiteter. UT følger Bologna-prosessen i organiseringen av sin undervisning og Bachelor-Master (3 + 2) system av studiemoduler. Lengden på doktorgradsstudiet er 4 år. Studieåret starter i begynnelsen st av september hvert år.

Steder

Tartu

University of Tartu

Address
Ülikooli 18
50090 Tartu, Tartu County, Estland
Telefon
+372 737 5100

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss