Jyväskylä University Faculty of Mathematics and Science

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

En kreativ og internasjonal: Det matematiske fakultet

Velkommen til fakultetet! Fakultetet for matematikk og vitenskap utfører internasjonalt anerkjent forskning og gir undervisning på alle nivåer innen matematikk og naturvitenskap det representerer. I fakultetet utvikles nye ideer og deles med samfunnet, og eksperter som vil bygge fremtiden i både Finland og utlandet blir utdannet.

Verden trenger eksperter til å løse morgendagens problemer. Globalt er det et voksende behov for eksperter innen vitenskap. Bekymringen om miljøtilstanden og ønsket om å bygge en bærekraftig fremtid er det som bringer studentene i matematikk og vitenskap sammen. Vi vil spille en aktiv rolle i utviklingen av matematikk og naturvitenskap i Finland.

Vi tilbyr et bredt spekter av tverrfaglig forskning, med flere verdensledende forskergrupper. Vi har betydelig forskningsinfrastruktur for både eksperimentell og teoretisk forskning. Vi har de aller beste lærerne og forskerne, for ikke å nevne de moderne fasilitetene og en internasjonal og kompakt campus.

Generell informasjon

Fakultetet for matematikk og naturvitenskap er grunnlagt på år 1965 og er universitetets eldste og største fakultet. Den har fire avdelinger i Mattilanniemi og Ylistönrinne campus. Mattilanniemi og Ylistönrinne-områdene har blitt planlagt nøye og de har sine egne unike egenskaper. Omtrent 2300 studenter er påmeldt fakultetet. Antall ansatte er ca 560.

Det er fire avdelinger basert på fakultetet for matematikk og naturvitenskap:

  • Institutt for biologisk og miljøvitenskapelig forskning
  • Institutt for fysikk
  • Institutt for kjemi
  • Institutt for matematikk og statistikk

Dessuten har vi tre forsknings sentre:

  • Accelerator Laboratory
  • Nanoscience Center
  • Konnevesi Research Station

Steder

Jyväskylä

The Faculty of Mathematics and Science

Address
University of Jyväskylä
Ylistönrinne (YN), Survontie 9 C

FI-40014 Jyväskylä, Finland

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss