University of Turku

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Tverrfaglig. Internasjonal. Forskningsuniversitetet.

De

I tillegg til Turku har vi studiesteder i byene Rauma og Pori og opererer over hele Finland - helt fra Lappland til øygruppen.

University of Turku er blant de beste 1% i verden
QS World University Rankings 2018

Effektiv forskning

Vi driver forskning og jobber mot en bedre fremtid og trivsel.

Vi fremmer gratis, effektiv og åpen vitenskap.

Forskningen vår er profilert gjennom seks tematiske områder:

 • Biofuture
 • Barn, unge og læring
 • Kulturminne og samfunnsendring
 • Digital futures
 • Legemiddelutvikling og diagnostikk
 • Hav- og maritime studier

teamwork.jpg

Mission Statement

University of Turku er et internasjonalt konkurransedyktig vitenskapsuniversitet som har virksomhet basert på flerfaglig forskning av høy kvalitet.

Vi promoterer utdanning og fri vitenskap og gir høyere utdanning som er basert på forskning. Universitetet er en del av det internasjonale fagmiljøet. Vi samarbeider tett med det finske samfunnet og deltar aktivt i utviklingen av regionen vår.

Strategiske mål

Effektiv forskning

Vi løser dagens og morgendagens kompliserte problemer ved hjelp av vår grunnleggende forskning. Vi bruker en tverrfaglig tilnærming til forskningen vår for å øke kvaliteten og samfunnseffektiviteten. Vi styrker forskerens karrierevei, åpen vitenskap og støtte til forskning.

Ansvarlig utdanning

Vi er en flerfaglig og inspirerende institusjon for høyere utdanning. Utdannelsen vår er basert på den nyeste vitenskapelige kunnskapen og dekker samfunnets endrede behov. Vi sørger for at studiesporene er fleksible og enkle.

En katalysator for sosialt velvære og økonomien

Vi anerkjenner innovasjonene som kommer fra vår forskning og våre utdanningstjenester globalt. Vi fremmer en gründerholdning og utnyttelse av forskning i samarbeid med næringslivet.

Felleskapets trivsel

Vi er en ansvarlig arbeidsgiver og driften vår er bygd på felles verdier. Vi bygger et oppmuntrende og interaktivt universitet, der det er en glede å studere og jobbe.

Takket være våre enestående tjenester, det kompakte campus og det aktive studentlivet, føler internasjonale studenter seg hjemme og trygge helt fra begynnelsen av oppholdet.

10 Beste grunner til å velge UTU

 • UTU er det mest internasjonale universitetet i Finland.
 • Mastergrads- og doktorgradsprogrammer basert på styrkene våre i forskning.
 • Fremtids karriereutsikter.
 • Generøse stipend, tilgjengelig for dyktige studenter.
 • Professorer og forelesere som utfordrer deg til å lære.
 • Personlig støtte og tjenester gjennom studiene dine.
 • Utmerkede fasiliteter og læringsmiljøer.
 • Et bredt utvalg valgfrie og mindre studier.
 • Aktivt studentliv og allsidige aktiviteter.
 • Kompakt campus der alt er i nærheten.

Les mer:

research.jpg

Inspirerende karrierer

Trivsel for hele universitetssamfunnet er viktig for oss. Vi ønsker å støtte unge forskere i deres karriere og tilby et forskningsmiljø og fellesskap som inspirerer dem til unike prestasjoner og resultater.

17 doktorgradsprogrammer
170 doktorgrader årlig
Innovasjoner fra forskning

Den forebyggende effekten av xylitol på tannråte ble først oppdaget ved Institute of Dentistry ved University of Turku . Hvert år stammer over hundre forskjellige nyvinninger og dusinvis av oppfinnelsens avsløringer fra forskningen som ble utført ved universitetet.

Kreativ, smidig og nyskapende

Vi utvikler gründerholdning og aktiviteter på hele universitetet. Vi tilbyr en vekstplattform for startups og spinoffs som stammer fra topp forskning.

Bygg din fremtidige karriere hos oss

University of Turku er et populært reisemål for utveksling, mastergrad og doktorgradsstudier. Vi samarbeider med over 400 universiteter over hele verden og tilbyr studentene våre et bredt utvalg av kurs og programmer undervist på engelsk.

20 000 studenter fra over 100 land
Årlig 650 innkommende og
750 utgående utvekslingsstudenter

95% av internasjonale studenter valgte oss på grunn av høy kvalitet på forskning

laskiainen.jpg

Velkommen til Åbo Studentby

Turku Campus ved University of Turku ligger nær sentrum og elven Aura i nærheten av de andre institusjonene for høyere utdanning, Turku Science Park-selskaper og Turku universitetssykehus. Campusområdet strekker seg fra Turku-katedralen helt til Kupittaa jernbanestasjon.

Alle viktige tjenester for både studenter, personell og besøkende finnes nær campus. Det er praktisk å komme seg overalt enten ved å gå, sykle eller med bussene til Föli.

Det felles målet for høyere utdanningsinstitusjoner i Åbo og Åbo er å være Finlands beste studentby! Aktivt studentliv, enkel og velfungerende kollektivtransport og rimelige boliger er Turku's store eiendeler. Så mange som 99% av byens studenter ved høyere utdanningsinstitusjoner anbefaler

Rimelige levekostnader med mange

I henhold til det strategiske målet som er satt av byen, vil Turku innen 2029 være Nord-Østersjøens mest interessante by, med et sterkt fundament i både kunst og vitenskap. Turku bygger opp unike eiendeler - kreativ produksjonsindustri, bioteknologi, logistikk-ekspertise - gjennom klyngekomfort og synergier.

Velkommen til Turku, Finland!

Steder

Turku

Address
Student and Admissions Services
University of Turku
20014 Turun yliopisto

Turku, Finland

Rauma

Address
Department of Teacher Education
Seminaarinkatu 1

26100 Rauma, Finland

Programmer

MA
MSc