Center for Research and Interdisciplinary (CRI)

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

The Center for Forskning og Tverrfaglighet (Centre de Recherches Interdisciplinaires - SFI) i Paris ble grunnlagt i 2005 som en hyggelig sted i krysset fra biovitenskap og nøyaktige, naturlige, kognitive og samfunnsfag.

I dag, CRI tilbyr tre studieprogrammene integrert i Bettencourt pensum: et universitet (Licence Grenser du Vivant, FDV, Paris-Descartes University), et masterstudium (tverrfaglige tilnærminger til Life Sciences, AIV Master, Paris-Descartes-universitetet, Paris -Diderot University), og et doktorgradsprogram (Frontiers of Life, Ecole doctorale 474 Grenser du Vivant, FDV).

SFI-dedikerte anlegg vert besøk professorer, en rekke kurs, og mange studenter klubber.

SFI viktigste rolle er å fremme nye pedagogiske teknikker og strategier for å styrke elevene til å ta initiativ og utvikle sine egne forskningsprosjekter. Mentorer, forskningsinstitusjoner, private selskaper og stiftelser, som Bettencourt Foundation, gi støtte til student-laget forskningsprosjekter og aktiviteter.

De nevnte aktivitetene spenner fra det første franske syntetisk biologi team (iGEM Paris Bettencourt, for MIT-sponset iGEM (internasjonal genmodifisert maskin) konkurranse) til Paris-Montagne Science Festival, og Science Académie, en oppsøkende program som lar videregående skoler studenter fra underprivilegerte nabolag for å oppdage sin kreativitet i vitenskap.

SFI også vert laboratoriefasilitetene på U1001 enhet av den franske National Institute of Health & Medical Research (INSERM) i Paris-Descartes University Medical School.

I løpet av 2012 og 2013, har CRI aktiviteter utvidet med følgende nye prosjekter:

Den nye Institutt for læring gjennom forskning (Institut innovant de Formation par la Recherche - IIFR Paris Descartes / PRES Sorbonne Paris Cité) ble innviet i mars 2012 av International Scientific Committee for National Innovative Training Program (IDEFI) av den franske departementet for forskning . Den IIFR organiserer ulike workshops, doktorgradskurs, en executive program, og det vil lansere en ny Master Program i september 2014. I september 2013 ble IIFR aktiviteter tildelt en UNESCO Chair for "Learning science". The Citizen Cyberlab European Consortium (statsborger vitenskap) ble lansert i september 2012 med finansiering fra EUs 7. rammeprogram. Kunnskaps opplevelser for barn / Savanturiers: disse vitenskapelige workshops i parisisk barneskoler (barn 9-10 år) startet i september 2013, og i samarbeid med City of Paris. I juli 2013 ble den CRI også valgt av City of Paris for å designe og utvikle en innovativ Mooc (Massive Online åpne kurs) som vil lansere sine første prosjekter i 2014.

Den raske veksten av CRI førte i 2013 til leting etter nye lokaler til å ta imot alle de nye medlemmene av CRI laget: en del av teamet (tørr lab) flyttet til en ny bygning som ligger på 8-10 rue Charles V i Paris 4e , mens U1001 Inserm lab team og de våte og egne aktiviteter forble i medisinske fakultet ved Paris 14e - Port Royal.

SFI cofounders, François Taddei og Ariel LindnerHar produsert mange publikasjoner i generell interesse vitenskapelige tidsskrifter, og deres forsknings bestrebelser har blitt anerkjent av flere priser.

François Taddei er medlem av ulike arbeidsgrupper på fremtiden for forskning og utdanning (Frankrike 2025, OECD rapport, etc.), og han har vært nominert til den franske High Council for utdanning i 2012.

Steder

Paris

Address
8-10 rue Charles V
75004 Paris, Île-de-France, Frankrike