ENSAI: National School for Statistics and Information Analysis

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

ENSAI, sammen med ENSAE er en del av Gruppering av National økonomi og statistikk Schools (gener), som samler forskning og undervisning av INSEE.

ENSAI har blitt akkreditert av den franske Akkreditering Board for Engineering Education, CTI (Commission des verdi titer d'Ingénieur), å tildele et masternivå ingeniørutdannelse.

Grunnlagt i 1994, har ENSAI blitt plassert på Ker Lann Campus siden 1996, i landlige omgivelser like utenfor Rennes.

ENSAI er en del av nettverket av prestisjetunge høyere utdanning etableringer i Frankrike kalles Grandes écoles, eller spesialiserte forskerskoler. ENSAI utdannelse utdanner sine studenter til å bli kvalifisert, høyt nivå ledere i informasjonsbehandling og analyse. Etter eksamen fra statistisk ingeniør eller INSEE tjenestemann statistiker program, våre studenter har tredoblet kompetanse i statistikk, økonometri og informatikk, som er universelt anerkjent i alle fagsektorer.

Statistiske ingeniørstudenter bli statistiske ingeniører etter 3 år når de oppnår det Diplôme d'ingénieur, mastergradsnivå ingeniør grad tilsvarer en Master of Science (MSc) i statistikk (på vegne av totalt 5 år og 300 studiepoeng av post-baccalauréat studier). Tjenestemannsstudent bli offisielle tjenestemanns statistikere for INSEE etter 2 år; de er betalt for sin utdanning ved ENSAI, en månedlig nettolønn på rundt € 1700 (bonuser inkludert).

Vår misjon

Trening statistiske ingeniører

ENSAI er det ledende franske Grande Ecole, eller graduate school, å dispensere grundig utdanning i statistikk, økonomi og informatikk, slik sine kandidater til å jobbe i en av de mange felt av statistisk engineering. Etter tre års studier, våre studenter utdannet som ENSAI statistiske ingeniører, med en grad som er akkreditert av CTI.

Trening INSEE ledere for det franske nasjonale instituttet for statistikk og økonomiske studier For en tredjedel av våre studenter hvert år, kommer til ENSAI betyr å starte sin karriere i sivil tjeneste som medlem av INSEE korps av tjenestemanns statistikere. Utdanningen varer i to år, og de følger samme kurs som de statistiske ingeniørstudenter i denne perioden. Statsansatte kan, under visse vilkår, få en Bac 5 nivå gjennom "Statistikk og Econometry, offentlig statistikk Major" master takket være integrert opplæring, noe som kan være sammenhengende (etter de to årene av grunnopplæringen) eller utsatt (under første seks årene av sitt yrkesaktive liv).

Nøkkeltall

  • 414 studenter i alt 240 statistiske ingeniørstudenter (31 utenlandske studenter), 94 INSEE tjenestemannsstudent statistikere og 80 Masters.
  • 32 tatt opp på grunnlag av tidligere kvalifikasjoner (DUT, et fransk universitet Technology Diploma, tilsvarende en HND, Bachelor, Master, etc).
  • 31 utenlandske statistiske ingeniørstudenter - 21 faste forelesere - 475 profesjonelle lærere fra bedriftens, akademiske og tjenestemanns arenaer.
  • 39 administrativt og teknisk personale - 2 in-house forskergrupper (LABORATOIRES) - 12 studenter forbereder en master og 5 en doktorgrad - 7250 m2 av bygninger - 162 datamaskiner for studentbruk - 165 hektar campus, 98 er utviklet (60%)

Historien om skolen

Inntil 1994 opplæringen gis av ENSAI var som en gren av ENSAE (Paris Graduate School of Economics, statistikk og finans) i Paris.

Når genene (gruppering av National økonomi og statistikk Schools) ble satt opp, ble CGSA grenen av ENSAE omdøpt Ecole Nationale de la statistique et de l'Analyse de l'Information (ENSAI, National School for statistikk og informasjon Analysis ). Det tog ingeniører for alle felt av statistikk og informasjonsbehandling.

ENSAI og de to forskergrupper ved Senter for forskning i økonomi og statistikk (CREST) ​​flyttet til Rennes i 1996.

Steder

Rennes

National School of Statistics and Information Analysis

Address
Ensai campus de ker-lann
Rue blaise pascal
BP 37203

35172 Rennes, Brittany, Frankrike
Telefon
+33 2 99 05 32 32

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss