EPITA School of Engineering and Computer Science

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Om EPITA

EPITA ble grunnlagt i 1984 og er en kjent tospråklig graduate School of Computer Engineering lokalisert i Paris. Det er medlem av IONIS Education Group, den ledende private gruppen for høyere utdanning, med rundt 20 skoler og utdanningsinstitusjoner. Takket være sin unike pedagogiske tilnærming, trener EPITA studentene til å bli fremragende ingeniører som kan skryte av et solid grunnlag av vitenskapelig kunnskap og de mest avanserte ferdighetene i digital sektor. En datamaskiningeniør som er utdannet ved EPITA har en fullstendig profesjonell profil: da datateknologi er allestedsnærværende i alle virksomhetsområder, kan en digital ingeniør jobbe innen personalressurser, markedsføring, kommunikasjon og til og med finans. EPITA er rangert blant de fem beste datatekniske skolene i Frankrike og har utviklet partnerskap med et bredt spekter av selskaper.

Med et blikk

EPITA, som ble født i 1984, (fra den franske Ecole pour l'Informatique et les Techniques Avancées: School of Computer Science & Advanced Techniques) har stadig fått et rykte av dyktighet blant multinasjonale selskaper, som ofte rekrutterer studentene våre før studietiden er slutt. . På EPITA regnes databehandling og informasjonsteknologi som grunnleggende fag og er alltid plassert i sammenheng med studentenes fremtidige lederrolle og innenfor perspektivet om deres ansvarsposisjon. Vitenskapelige studier kompletterer denne opplæringen for å utvide og fullføre den vitenskapelige kulturen som er viktig for den fremtidige ingeniøren.

Strebe etter fortreffelighet

Å la studentene jobbe under optimale forhold er EPITAs første bekymring. Fakultet, administrativt ansatte, tekniske ressurser og forskningsfasiliteter er alle rettet mot suksessen til EPITA-studenter som skal bli de best anerkjente fagfolkene innen sitt fagfelt. EPITA gir muligheter til å være intimt involvert i banebrytende forskning med et intellektuelt mangfoldig fakultet som ikke bare er individuell faglig dyktighet, men som også kan skape og anvende kunnskap som en del av et tverrfaglig forskerteam.

Innovasjonens ånd

Som en av Frankrikes ledende vitenskaps- og ingeniørskoler, er EPITA forpliktet til å sikre at alle studenter har meningsfulle muligheter for personlig vekst og profesjonell prestasjon i fremtiden. EPITA er født med utvidelsen av nye teknologier, og har holdt tritt med utviklingen deres. Kursene, selv om de var veldig tekniske i begynnelsen, har åpnet for mye selv når den tekniske kompleksiteten har økt. EPITA tok den motsatte tilnærmingen fra den som ble vedtatt av de fleste andre ingeniørskoler: mens sistnevnte tillot datavitenskap å prøve å gi den et sted, brakte EPITA de andre realfagene til å bli med i informasjonsteknologi, og likevel uten å miste noen av sine viktigste kompetanser som utgjør dens styrke og identitet. I permanent kontakt med næringslivet deler EPITA også sine verdier: pragmatisme, ansvarlig risikotaking og innovativ ånd. Kjerneverdiene for studier er handling, ansvar og effektivitet. Å bli medlem av EPITA vil gi deg en lærerik opplevelse der fremgang er et "must" og suksess et "krav".

Progressiv fordypning i næringslivet

EPITA-læreplanen er bygd rundt næringslivets reelle behov, og er designet for å oppfylle forventningene. Fra forbedringsutvalget og vitenskapskomiteen, der ledende bedriftsledere og ledere på høyt nivå gir sine innspill for å forbedre skolens programmer og forskningsfokus (IBM, Microsoft, Frankrike Télécom, Cisco, Syntec ...) til klassene selv som ofte undervises av anerkjente fagfolk som jobber i bransjen, er virksomheten til stede på alle nivåer på skolen. For å være så involvert i undervisningsinnholdet og prosessen, tilbyr selskaper logisk sett de høyeste lønningene etter endt utdanning og år etter år rangerte de skolen som de aller beste (Rangeringer utgitt av de viktigste franske forretnings- og IT-magasinene: Entreprendre, 01 Informatique, 01 DSI, Réseaux et Telecoms ...). Til slutt, hvert år, donerer selskaper over en million euro med spesielle prosjekter til skolens anvendte forskningslaboratorium, og en million euro til Junior Enterprise-programmet.

Nøkkelen til alle karrierer innen datateknikk

Gang på gang oppgir virksomheter at det de setter mest pris på med EPITA er skolens ånd, alltid preget av dens nærhet til virkeligheten: mange prosjekter, praksisplasser på høyt nivå og nært engasjement i næringslivet. EPITA-alumner bruker sine profesjonelle spesialiteter innen områder som er så varierte som programvare- og maskinvareløsningsdesign, rådgivning, forskning og utvikling, nettverksstyring. Kort sagt, deres ferdigheter lyser i alle aspekter av datateknikk. De blir blant andre oppfylle jobber: forskningsingeniører, prosjekt- eller studieledere, tekniske direktører, konsulenter, bedriftsledere, driftsledere eller nettverksarkitekter. På EPITA søker vi de aller beste studentene, studenter dedikert til å møte utfordringene vi tilbyr, studenter som har en smak for konkret prestasjon, en ånd av initiativ og veldig mangfoldige interessesentre. Trettifem studentklubber kan attestere dette. Noen har eksistert i årevis, mens andre bare kan vare i et semester. Det er et spørsmål om følelse og fleksibilitet. EPITA er også det du lager av det.

Steder

Paris

EPITA

Address
14-16 rue Voltaire
Kremlin Bicêtre Cedex

94276 Paris, Île-de-France, Frankrike