Ecole Camondo

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Direktørens forord

I over 70 år har Ecole Camondo trent og utdannet designere som formler og forestiller interiør og eksteriør miljøer; som undersøker bruken og funksjonene som man forventer fra private og kollektive rom. Vår skole skiller seg ut i høyere utdanningslivet både hjemme og ute, takket være den høye kvaliteten på sine tverrkurrikulære kurs i interiørarkitektur og objektdesign. Vi gir våre studenter nøklene til en dynamisk og dyktig profesjonell praksis - som alltid er på farten - og å være viet til å dele sin kunnskap og ferdigheter. Dette edle og oppsiktsvekkende ansvaret, vi kollektivt leverer til våre studenter til tjeneste for yrkets kjøring i de kommende tiårene. Interiørarkitektur er på rulle, mer enn noensinne!

René-Jacques Mayer, leder av Ecole Camondo116305_camondo_school.jpg

Vår historie

En unik situasjon i Europa, Camondo skole, som ble opprettet i 1944, er en gren av kulturinstitusjonen Les Arts Décoratifs.

En skole støttet av et museum

Fødsel av en sentral disiplin

Den sentrale kunstdécoratifsunionen (som skulle bli Les Arts Décoratifs i 2004) ble opprettet i 1882, på initiativ av samlere, byggherrer og industriister som ønsket å våge seg inn i utdanning. Fra 1944 begynte Senter for kunst og teknikker, Camondo skolens forfedre, å trene studenter i historien om stiler; de skulle uteksaminere etter to år, få en decorator diplom. 60-tallet hevdet anerkjennelsen av interiørarkivet. CADU fortsatte å utvikle sin støtte til samtidskjøp og initierte en bevegelse som i 1969 ville føre til etableringen av det industrielle kreasjonssenteret (CCI).

I denne fruktbare konteksten, gunstig for intellektuelle, sosiologiske og teknologiske strømmer, fokuserte skolen sin innsats på bygging av et moderne språk og det utvidet sin læreplan til en hel 5 år. Skolen har forlatt sitt uvurderlige merke på historien og DNA i det indre arkitektdesignarkivet. I dag er eksamensbeviset som er levert, sertifisert av Ministère de l'Enseignement Supérieur et de la Recherche og er anerkjent som et nivå 1 av RNCP.

Siden 1988 har skolen vært lokalisert på 266 Boulevard Raspail i Paris, i en bygning av arkitekt Cuno Brullmann, motsatt Cartier-stiftelsen.

I september 2019 åpner Ecole Camondo et annet sted i Toulon (av arkitekt Devillers

Steder

Toulon

Address
1 Parvis des écoles
83000 Toulon, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrike

Paris

Address
266 Boulevard Raspail
75014 Paris, Île-de-France, Frankrike

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss