European School of Political and Social Sciences

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

ESPOL, en flerspråklig og flerkulturell skole

Statsvitenskap er en disiplin drevet av fortreffelighet som gir attraktive karrieremuligheter med et sterkt internasjonalt perspektiv. Oppnå denne ambisjonen tilbyr ESPOL, Europaskolen European School of Political and Social Sciences , en tverrfaglig utdanning rettet mot politisk karriere og Europa. Som etterfølger til School of Social and Political Sciences opprettet i det katolske universitetet i Lille i 1894, legger ESPOL vekt på menneskelige verdier og ansvarets etikk - uunnværlige kvaliteter for å gjøre en vei i dagens verden.

De tospråklige fransk-engelske kursene gir en original og innovativ plattform for undervisning i statsvitenskap.

Bachelor- og mastergraden gir ESPOL nyutdannede nøklene til å lykkes i et stadig mer konkurransedyktig arbeidsmarked: teoretisk kunnskap og kreativitet, profesjonalitet og intellektuell nysgjerrighet, kompetanse og initiativfølelse.

Europeisk, flerspråklig og i takt med sin tid, gir ESPOL deg den nødvendige ferdigheten til å lykkes inn på arbeidsmarkedet i Europa og utover!

ESPOL er basert på tre kjerneprinsipper:

 • undervisning
 • Forskning
 • Fellesskapstjeneste

Det katolske universitetet i Lille

Historien om det katolske universitetet i Lille begynte i 1875 med sine fem grunnfag, som siden har gitt opplæring til mange generasjoner av studenter for å lede dem gjennom sosiale, politiske og økonomiske endringer på regionalt, nasjonalt og internasjonalt nivå.

Det katolske universitetet i Lille er også sammensatt av flere skoler og institutter, inkludert ESPOL (statsvitenskap), ISEA (regnskap), institutt for etikk og filosofi, og IU2S (helsevesenet). Oppdraget ved fakultetene for det katolske universitetet i Lille er å trene våre studenter til å bli dyktige, kreative og fleksible fagfolk, samt aktive og ansvarlige borgere. For å nå dette målet, er fakultetene gjennom sine kjernevirksomheter innen undervisning, forskning og servering til enhver tid oppmerksom på verden rundt dem og klar til å tilpasse seg. Deres primære ambisjon er å skape det ideelle miljøet for at elevene skal bli hovedaktørene i utdanningen og å være ansvarlige borgere, med humanistiske verdier og streve for dyktighet. Disse er uvurderlige kvaliteter for vellykket å komme inn på arbeidsmarkedet.

Fordelene som tilbys av fakultetene:

 • Alle kurs er skreddersydd for dagens arbeidsmarkedstrender
 • Bistand i byggingen av karriereprosjektet
 • Personlig veiledning i høyere studier
 • Karriere senter og praktikplasser for å hjelpe studenter inn på arbeidsmarkedet
 • Studier i utlandet muligheter for alle studenter å lære om andre kulturer og læringsmetoder (Erasmus, International Relations department.)
 • Et rikt studenteliv med mange foreninger (kultur, sport, veldedighet, etc.) som har vært aktiv i flere generasjoner i et av de fineste universitetene i Frankrike
 • Tjenester for å lette dagligdagen (boligtjenester, kafeer, sport, klubber, etc.)
 • Støttetjenester (sosialtjenester, tilskudd
 • Oppmerksomhet til studentens behov og deling av humanistiske verdier
 • Alumni fellesskap nettverk
 • Fundamental og anvendt forskning dedikert til å fremme kunnskap og ferdigheter for å skape, innovere og utvikle.

Innkommende studenter

Hvert år mottar ESPOL ca 30% av utenlandske studenter, gjennom et utvekslingsprogram eller innenfor programmet i europeisk politikk. Det er viktig for oss at hver student føler seg integrert og nyter tiden brukt her i ESPOL og også i dette nye miljøet. For å oppnå dette målet kan flere tjenester og enheter brukes av våre internasjonale studenter, for eksempel Kontoret for Internasjonale Anliggender, Studentforeninger og Guider.

Etter denne lenken finner du en internasjonal studentveiledning som kan hjelpe deg med ditt nye liv her.

Internasjonal studentveiledning

Studentliv

"ESPOL oppmuntrer kraftig til nyskapende og yrkesrettet studentinitiativer (skaper en avis, organisering av rundbord på nyere politiske hendelser, opplæring i offentlige taler, møter og debatter om aktuelle emner) ved å gi studentene sin støtte til å utvikle sine ideer og utforme sine prosjekter .”

OLIWIA BARAN

Kommunikasjonsleder og studenteliv

Samfunnsliv

BDE

Studentforeningen, kjent som "BDE" (Fransk for Bureau des Étudiants), representerer studenter i forhold til skoleadministrasjonen. BDEs rolle er også å delta i skolens liv gjennom ulike tiltak og aktiviteter (fester, forelesninger, reise og fritid, humanitære tiltak og så videre).

ESPOMUN-MODELL UNITED NATIONS

MUN-delegasjonen er et samfunn satt opp av ESPOL-studenter med det formål å representere skolen i ulike MUN-økter organisert over hele Europa. Delegasjonen er selvfølgelig åpen for alle ESPOL-studenter interessert i dette prosjektet!

Cosmopol

Formålet med dette samfunnet i 2015 er å integrere utenlandske studenter som kommer til ESPOL. Hvordan? Ved å organisere et "buddiesystem", introduserer studenter til regionen og fransk kultur og hjelper dem ut med administrative prosedyrer ved deres ankomst i Frankrike.

Kontakt: cosmopol.asso@gmail.com

ESPOL'ART (kunstkontor)

ESPOL'art er skolen med ansvar for kunstneriske aktiviteter. Det fremmer kulturlivet på skolen gjennom aktiviteter som teater, maleri eller kino.

VOX JUVENIS

"Vox Juvenis" -samfunnet organiserer debatter og politiske diskusjoner blant studenter, men også med deltakelse av folk som er aktive i det politiske livet, som snakker om deres erfaring og hvordan politikken fungerer i dag. Alt i en ideologi-fri atmosfære.

REVOLTE-TOI ESPOL

"Révolte-toi Espol" er et student samfunn som fremmer Art of Oratory i tilknytning til "Fransk føderasjon av debatt". 30 aktive medlemmer av "Révolte-toi Espol" organiserer øvelser og trening hver uke for å forberede den franske cupen og VM.

Åpen for alle, "Révolte-toi Espol" støttet mottoet "FFD": "høyttalere er laget, ikke født".

The BDS (Sports kontor)

ESPOL Sports Office har ansvar for sport og fysisk aktivitet. Ulike aktiviteter arrangeres jevnlig, inkludert jogging, fotball og skøyter. BDS ESPOL arbeider også i samordning med andre idrettsanlegg, samt med universitetet for å fremme sport innen hver institusjon. "Mens Sana i corpore sano" er mottoet til BDS ESPOL.

UNICEF ESPOL CAMPUS CENTRE

Dette samfunnet er en advokatgruppe for barns rettigheter, offisielt lansert i begynnelsen av studieåret 2015-2016. Dens primære formål er å nå størst mulig offentlighet gjennom advokat og pengeinnsamling. Dens tiltak tar ulike former etter omstendigheter: forelesninger, utstillinger, moteforestillinger og så videre. Alle er fri til å komme og foreslå en ide. Ta gjerne kontakt hvis du vil bli med oss, eller bare låne en hånd fra tid til annen.

Kontakt: Hélène Odier hel.odier@hotmail.fr

EUROPEISK SENTRUM

Det europeiske senteret ble grunnlagt for å forbedre studentlivet og fremme studentdebatten om spørsmålet om Europa. Drevet av et entusiastisk team med stor interesse for utfordringene i EUs utvikling, søker European Center å være et sted for bevissthet, diskusjon og deling. Forelesninger, plakat- og artikkelkonkurranser, student debatter, møter med aktører av EU-liv og arrangementer i videregående skoler. Det er noe for alle!

ALUMNI ESPOL

I juni 2015 feiret ESPOL sitt første studieår. I mai 2015 tok disse "fremtidige alumni" initiativ til å skape en Alumni Association "Alumni ESPOL", som de innviet ved årets akademiske gala. Alumni ESPOL har som mål å knytte nettverk til tidligere ESPOL-studenter og spesielt for å opprettholde sine lenker til skolen. Disse første ESPOL-kandidatene forblir sterkt festet til skolen og bryr seg om sin fremtid.

Kontakt: alumniespol@univ-catholille.fr

Lille, studentbyen per definisjon

Lille og 87 kommuner danner en grenseoverskridende, kosmopolitisk og eklektisk europeisk by på mer enn en million innbyggere. På krysset i Europa ligger Lille 1 time fra Paris, 40 minutter fra Brussel og 90 minutter fra London med tog.

Lille, en ung og dynamisk by

Med over 100 000 studenter er Lille en av de yngste byene i Frankrike: 36% av befolkningen er under 25. Videre er en innbygger av to av områdene rundt det katolske universitetet Lille, Quartier Vauban, under 25 år.

Som en kulturell storby buzzer Lille med kunstnerisk aktivitet: Lille Opera, Lille National Orchestra, teatre, Ballet du Nord og mange museer.

Hver kveld foreslår byen mer enn 100 forskjellige arrangementer. I tillegg har Lille over 20 teatre!

En storby i hjertet av Europa

Lille ligger kun 1 time langt fra Paris ved TGV, 30 minutter fra Brussel og 90 minutter fra London. Byens storslagne internasjonale utsikt reflekteres i organisasjonen av en rekke arrangementer med internasjonalt omfang, for eksempel World Forum, lille3000, UEFA Europa League og den virkelig berømte Braderie de Lille i september som bringer hvert år rundt 3 millioner mennesker fra hele verden verden og det kommer fra det 12. århundre!

Arkitektonisk arv

Lille har beholdt mange bygninger fra fortiden som er kjent som en by for kunst og historie, som vitner om omfattende kunstneriske påvirkninger fra middelalder til 1900-tallet industriell utvikling. Fra gotisk til klassisk, flamsk renessanse og jugendstil, er den untypiske arkitekturen en glede for øynene!

Steder

Lille

European School of Political and Social Sciences

Address
60 boulevard Vauban
59016 Lille, Hauts-de-France, Frankrike

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss