IPSA

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Velkommen til IPSA , en unik Engineering School!

IPSA er et ingeniørhøgskole som tilbyr en 5-årig pensum spesialisert i luftfarts- og romfartssystemer. Studentene tilegner seg bred kunnskap innen forskjellige vitenskapelige felt og en praktisk tilnærming til ingeniørfag.

IPSA 'Engineering Degree'

"Engineering Degree" utstedt av IPSA er en fransk mastergrad godkjent av CTI *. Den posisjonerer innehaveren som i stand til å løse et problem relatert til luft og rom. Nyutdannede skal ha utviklet bred generell ingeniørvitenskap samt høyt spesialiserte ferdigheter innen luftfart og rom. Opplæringen ved IPSA gjør det også mulig for nyutdannede å jobbe i andre teknisk avanserte områder som til romfart, for eksempel bil- og sjøtransport, der teknikkene og teknologiene som brukes er nær de som er i luftfart.

Opplæring

Formålet med opplæringen er å sikre oppkjøp av kunnskap som er avgjørende for kompetanse på høyt nivå og validere kunnskapen som er nødvendig for å utøve ulike ansvarsområder etter hvert som de kommer i karriere. Basert på en balanse mellom undervisning og prosjektarbeid (relatert til typiske industrielle problemer), inneholder IPSA læreplanen en sterk luftfartsdimensjon fra starten av opplæringen, som utvikler seg gjennom årene. Studenten danner opplæringen ved å velge spesifikke "teknologiske hovedmenn" under konjunktursyklusen, slik at han eller hun kan individualisere kurs og få kompetanse på et valgt felt.

Bedriftskonferanser og internasjonal bevissthet er der for å gi ytterligere ferdigheter som bygger kritisk tenking og evnen til å ta beslutninger

* CTI (Commission des Titres d'Ingénieur) er et fransk selvstendig organ med ansvar for evaluering og akkreditering av høyere utdanningsinstitusjoner innen ingeniørfag130000_slide-actu-1.jpg

Én høyskole, fire studiesteder

IPSA campus i Ivry-sur-Seine

Instituttet gir et privilegert miljø for studenter. IPSA Paris ligger på IONIS-gruppens teknologilokus som består av ESME Sudria, ETNA og IPSA .

En multi-college teknologi campus i nærheten av Paris:

Paris -South campus høyskoler deler mer enn 4000 m2 klasserom, datarom, administrative kontorer ...

Disse lokalene består av:

  • klasserom
  • Laboratorier og workshops for praktisk arbeid innen mekanikk, elektronikk og fysikk.
  • 1 forskningslaboratorium
  • 300 nettverksbaserte arbeidsstasjoner
  • 1 utstyrt kafeteria
  • Flere rom dedikert til om lag tjue studentforeninger.

Studentliv på Paris-Sør-campus.

På campus kan studentene i IPSA og ESME Sudria dele studentforeningens hendelser. Campus ligger i nærheten av fastfoodrestauranter og kafeer, samt mange universitetshaller.

IPSA campus i Toulouse

IPSA området i Toulouse (hvor kun de første tre årene med flyteknikkopplæring tilbys) har det unike miljøet i denne store luftfartskapitalen.

En universitets campus

Toulouse campus, delt av IPSA , Epitech og ISEG Group, gir studentene hyggelige levekår, samarbeidende arbeidsområder og en dedikert inkubator for oppstart som gjør det mulig for studenter og unge oppgradere prosjekter å utvikle seg i et beskyttet miljø.

Toulouse, romfart kapital

Toulouse er utvilsomt den ideelle byen for de som er lidenskapelig om luftfart:

  • I industrielle termer med Airbus, Alcatel, Astrium, Thales og Latécoère, etc.
  • I form av høyere utdanning med de ledende franske skoler innen luftfart og rom og et av de største universitetene i Frankrike
  • I forskning med CNES, ONERA og mange CNRS laboratorier.

IPSA campusene i Lyon og Marseille

Bare de første 2 årene er gitt i Lyon og Marseille, og alle kursene blir undervist på fransk.

En Graduate School of Engineering nær industrien

I over 50 års eksistens har IPSA smidd relasjoner og varige partnerskap med store aktører innen luftfartssektoren. Disse samarbeidspartnene møter frivillig studenter og diskuterer ulike aspekter (vitenskapelig, teknisk, kulturell og økonomisk) av ingeniørfaget. Nærheten til industrien tillater IPSA gjennom sin utviklingsråd å tilpasse opplæringen med industriens behov. Alumni, som jobber i store bedrifter i sektoren, går raskt tilbake til skolen for å dele sine erfaringer med fremtidige ingeniører ved IPSA .

Internasjonal

Implantert i en høyt internasjonalisert industrisektor, er det ganske naturlig at IPSA fokuserer fra begynnelsen av å lære engelsk, samt behovet for internasjonal erfaring. Faktisk er undervisning i 4. og 5. år kun på engelsk.

Videre har høgskolen skapt et ambisiøst utenlandsk utdanningsprogram, som tilsvarer den virkelige verden og ambisjonene til elevene.

IPSA har derfor 40 partneruniversiteter over hele verden, og serverer studenter for et semester eller et akademisk år.

IPSA har også utviklet dobbeltgradsavtaler med flere universiteter.

Passion er den prinsippiske motivasjonen

Hvis det er en skole hvor lidenskap er tilstede, er det IPSA . Foreningens prosjekter, på grunn av deres kompleksitet, avslører den lidenskapelige siden av Ipsaliens. IPSA organiserer også ulike arrangementer for å gjøre det mulig for elevene å leve sin lidenskap ellers, for eksempel en uke dedikert til flyging, tilstedeværelse på ulike luftshows og samlinger, inkludert det berømte møtet i La Ferté Alais ...

Steder

Paris

Address
15 Rue Maurice Grandcoing, 94200 Ivry-sur-Seine, France
Paris, Île-de-France, Frankrike