ITECH Lyon

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

ITECH-Lyon har trent ingeniører i mer enn et århundre på materialer (plast, tekstilmaterialer), kjemi (maling-blekk), kosmetikk og skinn-sko-lærvarer. ITECH-Lyon er en privat skole skapt av fagfolk og støttet av profesjonelle foreninger og organisasjoner. International er kjernen i ITECH-Lyon som utvikler sin tilstedeværelse og utveksling over hele verden (fra USA til Kina og Europa).

Besøk vår europeiske nettside for å lære mer: ITECH-EURO.eu

Hvis undervisning er det første kallet ITECH-Lyon, er forskning og innovasjon dens høyborg. Disse oversettes gjennom sterke partnerskap innen forskning og utvikling på regionalt, nasjonalt og europeisk nivå.

 • 500 studenter
 • Privat institutt for høyere utdanning
 • Internasjonale utvekslingsavtaler
 • Engineering grad anerkjent av "Commission of Titres d'Ingénieur"

Unikt og annerledes

Institut Textile et Chimique de Lyon (Lyon Textile and Chemical Institute) er den eneste ingeniørskolen direkte nedstått fra tekstil-, skinn- og kjemiskolene grunnlagt av fagfolk i Lyon for over et århundre siden. ITECH-Lyon trener ingeniører i plast, tekstiler, kompositter og kjemi ved å undersøke malinger, blekk, lim, kosmetikk, skinn og bruksområder (fottøy, lærvarer). Med tilknyttet status er ITECH-Lyon en Grande Ecole opprettet og støttet av faglige fagforeninger og selskaper. I tillegg til hovedkursuskurset tilbyr ITECH-Lyon kurs fra grunnskole til høyere nivå: BTS (Brevet de technician supérieur - høyere yrkesopplæring sertifikat), profesjonell grad (felles tildelt av Université Claude Bernard), Post Premier Cycle (postgraduate) ITECH Lyon styrker sin verdensomspennende tilstedeværelse og internasjonale utvekslinger (fra USA til Kina, samt Europa). Selv om utdanning er ITECH-Lyons primære yrke, har arbeidsrelasjoner blant sine styrker . Dette førte til etablering av sterke partnerskap innen forskning og utvikling både regionalt, nasjonalt og i hele Europa, men også i videreført faglig, utdannet og ikke-utdannet utdanning. ITECH-Lyon og dets datterselskap ITECH Entreprises gjør hele sitt spekter av tekniske og menneskelige ressurser tilgjengelig for bedrifter, gjennom ulike former for kontrakter. Disse tjenestene inkl ude forskningsprosjekter av ett eller flere år i samarbeid med universiteter, industristudier, analyser, forsøk, konsulenttjenester, utleie av utstyr, inkludert mulig utstasjon av ansatte (heltidsforskere) og yrkesopplæring. Som understreket av Louis Philippe Reynaud, ITECHs president, og Jérôme Marcilloux, sin generaldirektør: "Vår skole bidrar til å forbedre bedriftens merværdi gjennom innovasjon."

ITECH, mer enn et institutt, en hundre år gammel institusjon.

 • ITECH ble født i 1988 fra fusjonen av ESITL og EFT, to høyere utdanningskoler grunnlagt av fagfolk.
 • ESITL (Lyon Higher School of Textile Industries) ble grunnlagt i 1840, utførelsen av den eksepsjonelle tradisjonen i Lyon silkeindustri.
 • EFT (Fransk Tanningskole), grunnlagt i 1899, er en avdeling av Universitetet i Lyons industrielle kjemiinstitutt, som først og fremst spesialiserte seg i lær, forgrener seg til plastteknikk (med CNAM) før det ble tilført en maling, blekk og limavdeling i 1969 og senere ble ESCEPEA (Higher School of Leather og Maling, blekk og lim) i 1983.
 • Sammenslåingen med ESITL i 1988 skaper etableringen av ITECH og fører til etableringen av en tekstilavdeling.
 • ITECH, som arvet den profesjonelle kompetansen til begge foreldreskolene, hadde vellykket den komplementære karakteren til deres læresetninger og de nære relasjonene de alltid hadde hatt med næringslivet. I tillegg til disse eiendelene tilbyr ITECH progressiv utdanning, da kursene systematisk innarbeider nye maskiner og teknologiske utviklinger.

ITECH-Lyon ble grunnlagt med det formål å kombinere 4 fagområder i et enkelt studieprogram med fokus på "polymermaterialer og belegg": formuleringskjemi, plastteknikk, lær og tekstiler. pic_1_surfpic_2_glassespic_3_cars ITECH-Lyon trener ingeniører innen polymerer og deres anvendelser, spesielt plast, tekstiler, kompositter og kjemikalier (dekker maling, blekk, lim og kosmetikk), samt lær og bruksområder (fottøy, skinnvarer). ITECH-Lyon er en privat forening og en statlig akkreditert Grande Ecole, opprettet og støttet av faglige fagforeninger og selskaper. ITECH Lyon styrker sin verdensomspennende tilstedeværelse og internasjonale utvekslinger gjennom sine privilegerte faglige og industrielle kontrakter. Innovasjon er ITECH-Lyon motto, som det gjelder både kurs og forskning

Skolen: mer enn 450 studenter

4 nivåer av trening: * ITECH ingeniør: 3 år (postgraduate opptak) 4 hovednivåer: Formulering Kjemi (maling, blekk, lim, kosmetikk, etc ...), Plast og kompositter, Tekstiler og kompositt, Lær. Opptak til kandidatstudier (Bachelor i kjemi, ...). Akkreditert av CTI (French Engineering Qualification Committee) og EURACE. Ny europeisk seksjon: Formulering Kjemi major; alle kurs undervist på engelsk Sponset av malingsindustrien (studieavgift og internasjonalt internship) * Spesialisert "Mastère": 1 år "Innovasjon og ny produktteknikk: fra konsept til markedsplass." Opptak til forskerutdanning (ingeniørfag, mastergrad eller tilsvarende) som opplæring eller kontinuerlig utdanning. Kurs akkreditert av Conférence des Grandes Ecoles. * Sertifikat i kosmetikk og formulering av fargede produkter: 1 år Lim / kosmetikk / farge / maling og blekk. Opptak etter 2 års bachelorstudier. * IPL Summer School: 5 uker Midt juni til midten av juli med fokus på polymerapplikasjoner i materialer. Fransk språkinstruksjon: 40 timers instruksjon; 50 timer med liten gruppeøvelse, samt kulturelle utflukter og mer.

Polymer Sciences: I dag handler det om polymerer!

Feltet representerer moderne naturvitenskap, da direkte applikasjoner av polymerer er til stede i våre daglige liv: lærprodukter i luksusindustrien, helikopterblader, anti UV-blekk, terreng og all-weather klær, sykkelrammer laget av komposittmaterialer, nye anti-allergiske tekstilprodukter ... som alle kommer til uttrykk gjennom kreativiteten til ingeniører. Syntetiserings- og håndteringspolymerer krever sterk vitenskapelig opplæring (i kjemi, mekanikk, ...). Men utvikling av applikasjoner er et spørsmål om smak og lidenskap. ITECH Lyon Engineering School, som spesialiserer seg på lærvarer, tekstil- og plastmaterialer, og formulerte kjemiske produkter (maling, blekk, klebemidler, kosmetikk, ...) har gjort vitenskap og spesielt polymervitenskap, kjernen i utdanningen. Dens spesialiteter, som ofte utfyller hverandre, har hjulpet seg i utviklingen av polymervitenskap som er i konstant vitenskapelig og økonomisk utvikling.

Ingeniørprogrammet

Denne opplæringen er basert på 2 prinsippfaglige fag: kjemi og fysikk-mekanikk. Grunnleggende kunnskaper er utviklet i 1. år for å forberede studentene til deres store. Utdanning ved ITECH fokuserer på polymervitenskap. ITECH ingeniører hevder sine ferdigheter på dette feltet gjennom hele karrieren, med valg av større hjelper dem med å finne sin første jobb med letthet. I tillegg til tekniske og vitenskapelige ferdigheter tillater ITECH elevene å avsløre og utvikle sine sosiale ferdigheter med økonomiske og samfunnsvitenskapelige og mange presentasjoner. ITECHs Engineering Degree er tilsvarende som en "Master's Degree" for de som er interessert i å følge en karriere utenfor Frankrike.

Unikt og annerledes

ITECH trener ingeniører på 3 år. Type utdanning som tilbys er:

 • Vanlig studentstatus
 • Lærlingstilstand (vekslende kurs på skolen og arbeid i et selskap over 3 år)

Studenter som følger vanlig kurs, velger en av de 4 majors som tilbys etter 1. år:

 • Formulering Kjemi: Maling, blekk, lim og kosmetikk
 • Plastmaterialer
 • Tekstilmaterialer
 • Lær

ITECH er medlem av konferansen des Grandes Ecoles og sin grad i kjemisk ingeniørfag (Mastergrad) er akkreditert av CTI (Comission des Titres d'Ingénieurs).

En dynamisk samhandling

ITECH ble skapt av fagfolk og forankret i et industrielt miljø som er i stadig endring. Av denne grunn sitter profesjonelle syndikater og industriister i hvert felt (maling, blekk, kosmetikk, plast, lær og tekstil) på instituttets styre. pic_5_tablepic_6_people Skolen tar hensyn til ekspertisen til disse respektive syndikatene for å oppdatere og forfine orienteringene til de underviste programmene. Forholdet som er forfalsket med firmaene bidrar til å fremme tilpasningsevnen til den fremtidige ingeniøren (Konferanser, informasjonsdager, profesjonelle fora ...). Dette er tilfelle av et nytt program som ble åpnet i 2014. For å tilfredsstille etterspørselen etter malingeniører som trengte det neste tiåret, lanserte ITECH European School of Formulation Chemistry. Alle kurs er undervist på engelsk for å tiltrekke europeiske bachelorstudenter mot denne majoren som i høy etterspørsel i malingssektoren.

Sterk kreativitet

Som enhver vitenskap er fremskritt innen polymerer basert på kreativiteten til forskerne og ingeniører som praktiserer disiplinen. ITECH-studenten må være kreativ som vitenskap og teknologi som står til disposisjon, er i stadig utvikling. Denne egenskapen tar hensyn til undervisningen ved ITECH. Tverrfaglig utgjør i seg selv en viss garanti for å integrere arbeidsmiljøet. Men for å oppmuntre den kreative siden av studenten organiserer ITECH ved slutten av det 3 årlige kurset Proj'ITECH, en samling som gjør det mulig for studenter å presentere sitt sisteårs prosjektarbeid foran forskere, leder av R

Hender på trening

ITECH er fast i å gi studentene en sterk faglig erfaring. På toppen av en tverrfaglig opplæring legger instituttet til et minimum på 10 måneder obligatoriske praktikplasser i bedrifter for de vanlige statusstudenter.

Vanlig status

Slutten av 1. år: Internasjonal erfaring - minimum 6 uker Denne internasjonale erfaringen er utarbeidet på forhånd i form av en interkulturell tilnærming, og forventningene om innholdet i rapporten er fullt definert. Dette er en individuell gjennomgang av hver elevs erfaring og fungerer som grunnlag for refleksjon i interkulturelle leksjonene følgende periode. Slutten av 2. år: Engineering plassering - minimum 8 uker Praktisk søknad med privilegert trainee status gjør det mulig for elevene å møte ansikt til ansikt med virkelighetene i bedriftens liv og bli kjent med selskapers materielle, økonomiske og menneskelige krav. Slutten av 3. år: Endelig års prosjekt - maksimalt 6 måneder Dette er et prosjekt som generelt er betrodd til unge ingeniører. Studentene demonstrerer at de er i stand til å handle autonomt og takle komplekse fag i situasjoner som til tider kan være komplekse. Prosjektet innebærer minimum 5 måneders plassering med et selskap eller laboratorium, enten i Frankrike eller i utlandet. Valgfri 1 års arbeidsplassering (mellom 2. og 3. år) Studenter kan, hvis de ønsker det, fullføre en 1 års arbeidsplassering med et selskap eller et utenlandsk laboratorium, men må bruke minst 6 måneder i utlandet. Faktisk er et lengre opphold utenfor Frankrike alltid svært gunstig og fører elevene til å tenke gjennom sin karriereplan.

Jobb og sysselsetting

Halvparten av ITECH-kandidatene signerer kontrakten før graden er levert. Etter 6 måneder er over 90% av kandidatene ansatt. Aktivitetssektorer

 • Kjemisk industri, kjemiske produkter produsenter
 • Kosmetikk, maling, lakk, lim, blekk,
 • Luftfart industri, bilindustri, emballasje, sammensatte materialer, plasturgi
 • Lærindustri, sko, lærvarer, garveri, luksus
 • Tekstilindustri, tekniske og medisinske tekstiler, klær
 • Handel og distribusjon
 • Consulting

ITECH Career Counseling Service har hjulpet nyutdannede med sysselsetting i over 25 år. Det følger med studenter i deres søk etter et profesjonelt prosjekt og yrke, jobber tett med en profesjonell rådgiver og en arbeids psykolog. I gjennomsnitt har vi 300 tilbud rettet til ITECH og screenet hvert år av Karriere Counseling Service: 60% for ingeniører og spesialiserte mestere, 40% for teknikere.

ITECH ENTREPRISES: Kompetansen til en "Grande Ecole" satt til industriell bruk.

ADHESIVES, AUTOMOTIVE, COSMETICS, COLORS, LEATHER, INKS, PLASTICS, PAINTS, TEXTILER ITECH-Lyon og dets datterselskap, ITECH Entreprises, gjør sitt komplett utvalg av tekniske og menneskelige ressurser tilgjengelig for bedrifter via ulike former for kontrakter. Disse tjenestene inkluderer forskning (CIFRE [industriell forskningstreningsavtaler], studier.), R

Ferdighetsplattformer

Alle ITECH-Lyon ferdighetsplattformer har de ressurser som kreves for å behandle og behandle flater i pilotskala, som er tilgjengelige for bedrifter under ulike ordninger.

 • Formulering kjemi (maling, blekk, lim, kosmetikk, etc.)
 • plast
 • Tekstiler
 • Lær
 • Analytisk laboratorium

Steder

Lyon

ITECH LYON

Address
ITECH LYON
87 chemin des mouilles
ECULLY cedex

69134 Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrike
Telefon
+33 4 72 18 04 80