Université Côte d’Azur (UCA)

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Université Côte d'Azur er en nylig opprettet klynge av høyere utdanningsinstitusjoner på den franske riviera som samler de store aktørene i høyere utdanning og forskning i regionen. Université Côte d'Azur har som mål å utvikle en ny modell fra 21. århundre for franske universiteter basert på nye samspill mellom disipliner, en ny form for koordinering mellom forskning, undervisning og innovasjon, og sterke partnerskap med privat sektor og lokale myndigheter. I januar 2016 vant Université Côte d'Azur en prestisjefylt "IDEX" -pris fra den franske regjeringen for sitt UCAJEDI-prosjekt, og plasserte det blant de 10 beste verdensledende, omfattende universitetene i Frankrike.


Med et blikk

Forskning

 • 4218 personer involvert i forskning i A eller A rangert laboratorier
 • 493 aktive forsknings- og opplæringspartnerskap
 • 53 ANR finansierte prosjekter
 • 35 millioner euro oppnådd gjennom forskningskontrakter
 • 76 nasjonale og 48 internasjonale priser og priser

utdanning

 • 1700 Ph.D. studenter
 • 8000 masterstudenter
 • 16 000 studenter
 • 22 fjernt et e-læringskurs og mer kommer
 • 59 patenter og 37 lisenser
 • Et nytt læringssenter ved SophiaTech fokuserte på innovasjon og kunnskapsdeling

Internasjonal

 • Et eksepsjonelt grenseoverskridende territorium, som i noen få titalls kilometer² er bærer av verdensklasse merker (Nice, Sophia Antipolis, Cannes, Grasse, Monaco, Italia)
 • 20% utenlandske studenter
 • 6 universiteter i utlandet
 • 100 europeiske finansierte prosjekter, inkludert europeiske forskningsråd (ERC) tilskudd
 • Mer enn 100 internasjonale lag i utlandet

UCA

Universitetet i det 21. århundre

Université Côte d'Azur består av 13 utestående institusjoner, som arbeider sammen som EN UNIVERSITET. Vi utfordrer oss selv på alle måter. Vi bryter barrierer i nesten alle felt. Vi går utover grensene. Vi søker det beste av oss alle, det beste av dere, for å gjøre vår verden bedre.

Omfanget av alt = "UCA samler således alle offentlige og private enheter av høyere læring og forskning, kjent og synlig på den internasjonale scenen, som er til stede på Côte d'Azur. Den innovative karakteren av sin særegne samarbeidspraksis vil skape selvorganiserende forhold for fortreffelighet, det vil drive framveksten av fremtidig vitenskap, opplæring og innovasjon.

 • Université Nice Sophia Antipolis (UNS), forskningsintensiv, til stede i alle internasjonale rangeringer;
 • To nasjonale forskningsorganer: CNRS og Inria, tverrfaglig og emblematisk i digitalfag, henholdsvis;
 • En annen stjerne som er med i alt = "UCAs klynger er Côte d'Azur observatorium (OCA). Med rundt 450 ansatte ligger på fire steder (Mont Gros og Valrose i Nice, Sophia Antipolis og Plateau de Calern observatoriet). av Charles Garnier har OCA en bemerkelsesverdig arkitektonisk og vitenskapelig arv, men langt fra å se på fortid, er det fortsatt et internasjonalt anerkjent senter for forskning innen jordvitenskap og astronomi-konsort med presisjonsmekanikk, høyytelses databehandling og virtuelle observatorier.
 • Center Hospitalier Universitaire (CHU) i Nice, et ledende nasjonalt senter for simulering og innovasjon i hematologi, biologiske ressurser og terapier som plasserer grunnforskere side om side med medisinske forskere og ingeniører;
 • EDHEC og SKEMA, to fremragende forretningskoler til stede i alle internasjonale rangeringer; Nærværet av to handelsskoler, som er til stede i verdensrangeringer, bringer til prosjektet, i tillegg til deres forsknings- og opplæringsaktiviteter, en kultur av kvalitetssikring
 • Et konsortium på seks kunstskoler, aktiv på den internasjonale scenen, som består av førsteklasses etablissementer, er en garanti for originaliteten til vår visjon og vil øke kreativiteten til vår tilnærming. Alt i alt gir hver av spillerne et unikt bidrag med høy verdi og en ny dimensjon.
 • Center National de Création Musicale, er en av de seks nasjonale sentrene i fransk musikalsk skapelse. Målet er å formidle og fremme repertoaret for samtidsmusikk ved å distribuere sine aktiviteter hovedsakelig på fire akser: produksjon, kringkasting, opplæring og forskning.
 • Ecole Nationale Supérieure d'Art Villa Arson, det er en unik nasjonal institusjon dedikert til samtidskunst. Det gjenforenes i et enkelt sted en kunstskole, et kunstsenter, en kunstnerbolig og et spesialisert bibliotek. Bygningen har vært oppført Patrimoine du XXe siècle
 • Bærekraftig Designskole (SDS), utforming av fremtiden, med et ansvarlig fokus på de 4 pelarene for bærekraftig utvikling gjennom nye og kreative læringsmetoder i samarbeid med næringen.
 • Ecole Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower, Siden starten i 1961 har Ecole Superieure de Danse de Cannes Rosella Hightower blitt en av verdens fremste profesjonelle danseskoler når det gjelder klassisk ballett, moderne dans og jazzopplæring. ESDCs partnerskap med profesjonelle danselskaper, blant annet Les Ballets de Monte-Carlo, eller internasjonale konkurranser som Le Prix de Lausanne.
 • Conservatoire National à Rayonnement Régional de Nice (CNRR). Konservatoriet har siden 1957 tatt imot mer enn 50 000 studenter fra over 50 forskjellige land, og det har tatt imot en rekke flotte musikere, enten som studenter eller som lærere fra hele verden.


alt = "UCAs ambisjoner

Forskning, Opprett, Innovate

Université Côte d'Azur ble opprettet i 2015, for å bringe til liv den kollektive ambisjonen til de store aktørene i høyere utdanning og forskning på den franske rivieraen. Som en høyere utdanningsklynger som omfatter et stort forskningsuniversitet, er flere forskningsinstitusjoner og laboratorier på eliten, elite business schools og en gruppe internasjonalt anerkjente kunst- og designskoler, alt = "UCA godt posisjonert for å gi tverrfaglige, kreative løsninger til De komplekse utfordringene som stilles av en verden som skifter raskt.

Bygget på den franske rivieraens rike historie som et sentrum for kunstnerisk og teknologisk innovasjon og som hjemmet til den største teknologiparken i Europa (Sophia Antipolis), er vår visjon basert på vitenskapelig og pedagogisk fortreffelighet, et sterkt internasjonalt fokus, dype forbindelser med lokale industrielle og statlige partnere, og en resolutt tverrfaglig utsikt. Våre forsknings- og utdanningsprogrammer er frukten av dekompartmentaliserte samspill mellom disipliner, inkludering av menneskelige, kunstneriske og ledelsesdimensjoner til våre prosjekter, og et grundig fundament basert på kvantitative, digitale og data-drevne tilnærminger.

Som en anerkjennelse av vår ambisiøse dagsorden og vitenskapelig ekspertise ble alt = "UCA tildelt en prestisjefylt" IDEX "(Excellence Initiative) -pris fra den franske regjeringen, og plasserte alt =" UCA blant en liten gruppe høyprofilerte, franske universiteter i verdensklasse og gir en bevilgning for å hjelpe oss med å nå vårt mål om å forvandle vårt universitet og vår region. Vi har også nylig vunnet en rekke andre store nasjonale utmerkelser for å støtte våre aktiviteter i, særlig videreutdanning, grunnskole og høyere utdanning, og entreprenørskap.

Med over 20% av våre fakultet og studenter fra utlandet er alt = "UCA sterkt vendt mot omverdenen, et aspekt som stadig styrkes med etableringen av elite internasjonale partnerskap og utviklingen av nye internasjonale utdanningsprogrammer som vil bli Undervises helt på engelsk. Nye tjenester er også opprettet for å hjelpe til med å tiltrekke seg internasjonale forskere og studenter og la dem bosette seg i regionen, samt å hjelpe universitetets fakultet til å publisere sin forskning i topp internasjonale tidsskrifter.

alt = "UCA jobber også for å utvikle entreprenørskap og forretningsferdigheter blant sine forskere og studenter. En rekke nye programmer tar sikte på å inspirere entreprenørånden til studenter på alle nivåer og gi dem de verktøyene som trengs for å nå sine drømmer. Universitetsforskere og Ideer ligger også i hjertet av mange selskaper i regionen, enten de er basert på universitetsforskning eller grunnlagt av et medlem av universitetet.

Endelig er alt = "UCA forsøker å være en katalysator som vil forandre Côte d'Azur-regionen, og bidra til veksten ved å gi løsninger på forretningsproblemer gjennom konsulentvirksomhet, videreutdanning og gjennom lisensiering av funn til nye og eksisterende selskaper Den konstante utvekslingen av ideer mellom universitetet og regionen er en viktig bidragsyter til vekst og suksess. Mye av alt = "UCAs ledende forskning kan oversettes til løsninger, produkter og bedrifter som vil være til nytte for både samfunn og økonomi.

Steder

Hyggelig

Address
Campus Valrose, Batiment M
28 avenue Valrose
Nice cedex 2

06108 Hyggelig, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrike