Les den offisielle beskrivelsen

Université Côte d'Azur er en nylig opprettet klynge av høyere utdanningsinstitusjoner på den franske riviera som samler de store aktørene i høyere utdanning og forskning i regionen. Université Côte d'Azur har som mål å utvikle en ny modell fra 21. århundre for franske universiteter basert på nye samspill mellom disipliner, en ny form for koordinering mellom forskning, undervisning og innovasjon, og sterke partnerskap med privat sektor og lokale myndigheter. I januar 2016 vant Université Côte d'Azur en prestisjefylt "IDEX" -pris fra den franske regjeringen for sitt UCAJEDI-prosjekt, og plasserte det blant de 10 beste verdensledende, omfattende universitetene i Frankrike.


Med et blikk

Forskning

 • 4218 personer involvert i forskning i A eller A rangert laboratorier
 • 493 aktive forsknings- og opplæringspartnerskap
 • 53 ANR finansierte prosjekter
 • 35 millioner euro oppnådd gjennom forskningskontrakter
 • 76 nasjonale og 48 internasjonale priser og priser

utdanning

 • 1700 Ph.D. studenter
 • 8000 masterstudenter
 • 16 000 studenter
 • 22 fjernt et e-læringskurs og mer kommer
 • 59 patenter og 37 lisenser
 • Et nytt læringssenter ved SophiaTech fokuserte på innovasjon og kunnskapsdeling

Internasjonal

 • Et eksepsjonelt grenseoverskridende territorium, som i noen få titalls kilometer² er bærer av verdensklasse merker (Nice, Sophia Antipolis, Cannes, Grasse, Monaco, Italia)
 • 20% utenlandske studenter
 • 6 universiteter i utlandet
 • 100 europeiske finansierte prosjekter, inkludert europeiske forskningsråd (ERC) tilskudd
 • Mer enn 100 internasjonale lag i utlandet

UCA

Universitetet i det 21. århundre

Université Côte d'Azur består av 13 utestående institusjoner, som arbeider sammen som EN UNIVERSITET. Vi utfordrer oss selv på alle måter. Vi bryter barrierer i nesten alle felt. Vi går utover grensene. Vi søker det beste av oss alle, det beste av dere, for å gjøre vår verden bedre.

Omfanget av alt = "UCA samler således alle offentlige og private enheter av høyere læring og forskning, kjent og synlig på den internasjonale scenen, som er til stede på Côte d'Azur. Den innovative karakteren av sin særegne samarbeidspraksis vil skape selvorganiserende forhold for fortreffelighet, det vil drive framveksten av fremtidig vitenskap, opplæring og innovasjon.

 • Université Nice Sophia Antipolis (UNS), forskningsintensiv, til stede i alle internasjonale rangeringer;
 • To nasjonale forskningsorganer: CNRS og Inria, tverrfaglig og emblematisk i digitalfag, henholdsvis;
 • En annen stjerne som er med i alt = "UCAs klynger er Côte d'Azur observatorium (OCA). Med rundt 450 ansatte ligger på fire steder (Mont Gros og Valrose i Nice, Sophia Antipolis og Plateau de Calern observatoriet). av Charles Garnier har OCA en bemerkelsesverdig arkitektonisk og vitenskapelig arv, men langt fra å se på fortid, er det fortsatt et internasjonalt anerkjent senter for forskning innen jordvitenskap og astronomi-konsort med presisjonsmekanikk, høyytelses databehandling og virtuelle observatorier.
 • Center Hospitalier Universitaire (CHU) i Nice, et ledende nasjonalt senter for simulering og innovasjon i hematologi, biologiske ressurser og terapier som plasserer grunnforskere side om side med medisinske forskere og ingeniører;
 • EDHEC og SKEMA, to fremragende forretningskoler til stede i alle internasjonale rangeringer; Nærværet av to handelsskoler, som er til stede i verdensrangeringer, bringer til prosjektet, i tillegg til deres forsknings- og opplæringsaktiviteter, en kultur av kvalitetssikring
 • Et konsortium på seks kunstskoler, aktiv på den internasjonale scenen, som består av førsteklasses etablissementer, er en garanti for originaliteten til vår visjon og vil øke kreativiteten til vår tilnærming. Alt i alt gir hver av spillerne et unikt bidrag med høy verdi og en ny dimensjon.
 • Center National de Création Musicale, er en av de seks nasjonale sentrene i fransk musikalsk skapelse. Målet er å formidle og fremme repertoaret for samtidsmusikk ved å distribuere sine aktiviteter hovedsakelig på fire akser: produksjon, kringkasting, opplæring og forskning.
 • Ecole Nationale Supérieure d'Art Villa Arson, det er en unik nasjonal institusjon dedikert til samtidskunst. Det gjenforenes i et enkelt sted en kunstskole, et kunstsenter, en kunstnerbolig og et spesialisert bibliotek. Bygningen har vært oppført Patrimoine du XXe siècle
 • Bærekraftig Designskole (SDS), utforming av fremtiden, med et ansvarlig fokus på de 4 pelarene for bærekraftig utvikling gjennom nye og kreative læringsmetoder i samarbeid med næringen.
 • Ecole Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower, Siden starten i 1961 har Ecole Superieure de Danse de Cannes Rosella Hightower blitt en av verdens fremste profesjonelle danseskoler når det gjelder klassisk ballett, moderne dans og jazzopplæring. ESDCs partnerskap med profesjonelle danselskaper, blant annet Les Ballets de Monte-Carlo, eller internasjonale konkurranser som Le Prix de Lausanne.
 • Conservatoire National à Rayonnement Régional de Nice (CNRR). Konservatoriet har siden 1957 tatt imot mer enn 50 000 studenter fra over 50 forskjellige land, og det har tatt imot en rekke flotte musikere, enten som studenter eller som lærere fra hele verden.


alt = "UCAs ambisjoner

Forskning, Opprett, Innovate

Université Côte d'Azur ble opprettet i 2015, for å bringe til liv den kollektive ambisjonen til de store aktørene i høyere utdanning og forskning på den franske rivieraen. Som en høyere utdanningsklynger som omfatter et stort forskningsuniversitet, er flere forskningsinstitusjoner og laboratorier på eliten, elite business schools og en gruppe internasjonalt anerkjente kunst- og designskoler, alt = "UCA godt posisjonert for å gi tverrfaglige, kreative løsninger til De komplekse utfordringene som stilles av en verden som skifter raskt.

Bygget på den franske rivieraens rike historie som et sentrum for kunstnerisk og teknologisk innovasjon og som hjemmet til den største teknologiparken i Europa (Sophia Antipolis), er vår visjon basert på vitenskapelig og pedagogisk fortreffelighet, et sterkt internasjonalt fokus, dype forbindelser med lokale industrielle og statlige partnere, og en resolutt tverrfaglig utsikt. Våre forsknings- og utdanningsprogrammer er frukten av dekompartmentaliserte samspill mellom disipliner, inkludering av menneskelige, kunstneriske og ledelsesdimensjoner til våre prosjekter, og et grundig fundament basert på kvantitative, digitale og data-drevne tilnærminger.

Som en anerkjennelse av vår ambisiøse dagsorden og vitenskapelig ekspertise ble alt = "UCA tildelt en prestisjefylt" IDEX "(Excellence Initiative) -pris fra den franske regjeringen, og plasserte alt =" UCA blant en liten gruppe høyprofilerte, franske universiteter i verdensklasse og gir en bevilgning for å hjelpe oss med å nå vårt mål om å forvandle vårt universitet og vår region. Vi har også nylig vunnet en rekke andre store nasjonale utmerkelser for å støtte våre aktiviteter i, særlig videreutdanning, grunnskole og høyere utdanning, og entreprenørskap.

Med over 20% av våre fakultet og studenter fra utlandet er alt = "UCA sterkt vendt mot omverdenen, et aspekt som stadig styrkes med etableringen av elite internasjonale partnerskap og utviklingen av nye internasjonale utdanningsprogrammer som vil bli Undervises helt på engelsk. Nye tjenester er også opprettet for å hjelpe til med å tiltrekke seg internasjonale forskere og studenter og la dem bosette seg i regionen, samt å hjelpe universitetets fakultet til å publisere sin forskning i topp internasjonale tidsskrifter.

alt = "UCA jobber også for å utvikle entreprenørskap og forretningsferdigheter blant sine forskere og studenter. En rekke nye programmer tar sikte på å inspirere entreprenørånden til studenter på alle nivåer og gi dem de verktøyene som trengs for å nå sine drømmer. Universitetsforskere og Ideer ligger også i hjertet av mange selskaper i regionen, enten de er basert på universitetsforskning eller grunnlagt av et medlem av universitetet.

Endelig er alt = "UCA forsøker å være en katalysator som vil forandre Côte d'Azur-regionen, og bidra til veksten ved å gi løsninger på forretningsproblemer gjennom konsulentvirksomhet, videreutdanning og gjennom lisensiering av funn til nye og eksisterende selskaper Den konstante utvekslingen av ideer mellom universitetet og regionen er en viktig bidragsyter til vekst og suksess. Mye av alt = "UCAs ledende forskning kan oversettes til løsninger, produkter og bedrifter som vil være til nytte for både samfunn og økonomi.

Programmer gitt i:
Engelsk
Fransk

Denne skolen tilbyr også:

MSc

Université Côte d’Azur (UCA)

MSc i "Biobanks og Complex Data Management" åpner umiddelbare karrieremuligheter i en rekke sektorer som helse, farmasøytiske og bioteknologiske industrielle laboratorier ... [+]

MSc i "Biobanks og Complex Data Management" åpner umiddelbare karrieremuligheter i en rekke sektorer som helse, farmasøytiske og bioteknologiske industrielle laboratorier og landbruksindustrien.

Grad: Master of Science (MSc)FI (opplæring) / FC (lederopplæring) / FP (videreutdanning)Varighet: 2 årSted: Nice Campus Pasteur / Sophia AntipolisSpråk Engelsk

En Biobank er et biologisk materialregister som samler, behandler, lagrer og distribuerer biospecimens for å støtte en vitenskapelig undersøkelse. Hovedmålet med denne MSc er å skaffe seg kunnskap, erfaring og praktiske ferdigheter som kvalifiserer kandidater til å jobbe i det tverrfaglige feltet biobanking (mennesker, dyr, planter og andre levende organismer) og komplisert datahåndtering.... [-]

Frankrike Nice
September 2019
Engelsk,Fransk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Université Côte d’Azur (UCA)

For å vokse neste generasjon forskere i plantevern, oppfyller BOOST krav i miljøvennlige planteproduksjonsteknologier ved å produsere neste generasjon forskere og fagfolk ... [+]

For å vokse neste generasjon forskere i plantevern, oppfyller BOOST krav i miljøvennlige planteproduksjonsteknologier ved å produsere neste generasjon forskere og fagfolk innen plantes helse.Grad: Master of Science (MSc)FI (opplæring) / FC (lederopplæring) / FP (videreutdanning)Varighet: 2 årSted: Sophia Antipolis / Institut Sophia AgrobiotechSpråk Engelsk

Implementering av miljøvennlige planteproduksjonsteknologier, minimering av farer og farer for menneskers helse og miljø, er en stor utfordring over hele verden. Denne utfordringen står overfor av alle økonomiske sektorer som produserer eller bruker planter: landbruk, agri-mat, kosmetikk, farmasi.

MålSpor undervist på engelskImmersion av studenter innen internasjonalt anerkjente laboratorier og RInnebygd tverrfaglighetTilpassbar trening takket være veilede profesjonelle teamarbeidsprosjekter og praktikplasser.... [-]
Frankrike Nice
September 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Université Côte d’Azur (UCA)

Bli med i det mest strategiske feltet i den digitale økonomien, og lær dens grunnleggende metoder og algoritmer med "Data Science" MSc-programmet på Université Côte d'Azu ... [+]

Bli med i det mest strategiske feltet i den digitale økonomien, og lær dens grunnleggende metoder og algoritmer med "Data Science" MSc-programmet på Université Côte d'Azur!Grad: Master of Science (MSc)FI (opplæring) / FC (lederopplæring) / FP (videreutdanning)Varighet: 2 årSted: Nice Campus ValroseSpråk Engelsk

Datavitenskap er et fremvoksende aktivitetsområde, som vil bli stadig viktigere for den digitale økonomien i de kommende årene. Dette kravet skyldes hovedsakelig vår økende kapasitet innen datainnsamling og -behandling. Den "Data Science" MSc på Université Côte d'Azur forbereder fremtidige spesialister i matematiske teknikker og dataprogrammer som er nødvendige for utvinning av kunnskap fra datamengder.... [-]

Frankrike Nice
September 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Université Côte d’Azur (UCA)

Beregningsbiologi er en tverrfaglig tilnærming som adresserer og løser aktuelle problemer innen biologi og medisin ved hjelp av metodikker som stammer fra matematikk, fys ... [+]

Tren den neste generasjonen av forskere i beregningsbiologi og biomedisinsk datavitenskap.Grad: Master of Science (MSc)FI (opplæring)Varighet: 2 årSted: Sophia AntipolisSpråk EngelskNettsted: href = "http://univ-cotedazur.fr/en/idex/formations-idex/qcsbd/

Beregningsbiologi er en tverrfaglig tilnærming som adresserer og løser aktuelle problemer innen biologi og medisin ved hjelp av metodikker som stammer fra matematikk, fysikk og datavitenskap. Dette programmet vil gi potensielle individer muligheten til å lære hvordan man nettopp forstår et biologisk spørsmål, konseptualisere biologiske fenomener med en matematisk modell som integrerer observasjonsdata og finne en passende måte å løse det på.... [-]

Frankrike Nice
September 2019
Engelsk,Fransk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Université Côte d’Azur (UCA)

Naturlige og menneskeskapte farer og farer står for hundrevis av tusenvis av dødsfall og milliarder dollar i skade hvert år i en sammenheng med global oppvarming og raskt ... [+]

M.Sc. gir kompetanse i risikostyring, og mer spesielt i risikomodellering, for bedre å forutsi og håndtere miljøfarer og -risiko.Grad: Master of Science (MSc)FI (opplæring)Varighet: 2 årSted: IMREDDSpråk Engelsk

Middelhavsmiljøet kombinerer høy befolkningstetthet, rask ombygging av landdekk og ekstreme klimatiske hendelser i et IPCC-globalt klimaendringer. Regionen er utsatt for ødeleggende flom og skogbranner i tillegg til et bredt spekter av økologiske farer. Nærhet til Alpene og sjøen bidrar til å eksponere befolkningen ytterligere for geohazards, som massebevegelser, jordskjelv og kystflom / tsunamier. Få områder i verden konsentrere så mange miljøfarer og farer som i sørøst-Frankrike, så det er en ideell sammenheng for å lære om risikostyring.... [-]

Frankrike Nice
September 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Université Côte d’Azur (UCA)

Mod4NeuCog er et elite MSc-program i modelleringen av nevrale og kognitive systemer, som er utviklet for å utdanne de tverrfaglige forskerne i morgen. Gjennom sine innova ... [+]

Mod4NeuCog er et elite MSc-program i modelleringen av nevrale og kognitive systemer, som er utviklet for å utdanne de tverrfaglige forskerne i morgen.Grad: Master of Science (MSc)FI (opplæring) / FIA (lærlingskontrakt) / FC (lederopplæring) / FP (videreutdanning) / PRO (profesjonaliseringskontrakt)Varighet: 2 årSted: Sophia AntipolisSpråk Engelsk

Gjennom sine innovative tilnærminger til veiledning, har Mod4NeuCog som mål å fremme naturlig nysgjerrighet og autonomi hos studenter. Målet er å utvikle aktive forskere ved grensesnittet til anvendt matematikk og kognitiv fag.

Mål

Nyutdannede skal ha oppnådd grunnleggende kunnskaper i matematikk, statistikk, informatikk, biologi og kognitiv vitenskap som trengs for å modellere nevrokognitive systemer.... [-]

Frankrike Nice
September 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Université Côte d’Azur (UCA)

En tverrfaglig studieerfaring på smart byinnovasjoner og forretningsløsninger utløst av overgangen til bærekraftige bymiljøer. Programmet fremmer talenter i å utvikle og ... [+]

En tverrfaglig studieerfaring på smart byinnovasjoner og forretningsløsninger utløst av overgangen til bærekraftige bymiljøer.Grad: Diplom UniversitaireVarighet: 1 årFI (opplæring) / FC (lederopplæring) / FP (videreutdanning)Beliggenhet: Nice / IMREDDSpråk Engelsk

Programmet fremmer talenter i å utvikle og implementere innovative, smarte byprosjekter. Eksperter fra akademia og industri foreslår en nyskapende læringserfaring som gir deltakerne den rette kompetansen til å trives i et raskt utviklingslandskap.

Programmet er skreddersydd også for å passe regjerings- og bedriftsfolk som søker karriereutvikling.

Mål

1. Programmål:

Målet med programmet er å utforske interdependensen av urbane systemer og hvordan de bidrar til å forbedre borgernes livskvalitet. Programmet tilbyr en tverrfaglig studieopplevelse fokusert på smart byinnovasjoner og forretningsløsninger utløst av dagens utfordringer som byer og territorier står overfor:... [-]

Frankrike Nice
September 2019
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Université Côte d’Azur (UCA)

Delta i en tverrfaglig tilnærming til å vurdere marine biologiske ressurser og deres vitenskapelige, økonomiske og sosiale verdier. Da vi nå bare begynner å avdekke havet ... [+]

Delta i en tverrfaglig tilnærming til å vurdere marine biologiske ressurser og deres vitenskapelige, økonomiske og sosiale verdier.Grad: Master of Science (MSc)FI (opplæring) / FC (lederopplæring) / FP (videreutdanning)Varighet: 2 årSted: Nice Campus Valrose og Sophia AntipolisSpråk EngelskNettsted: href = "http://app.univ-cotedazur.fr/marres

Da vi nå bare begynner å avdekke havets rolle i vårt samfunn, er det avgjørende å samle forskere, økonomiske og samfunnsmessige interessenter. Større forståelse av marine økosystemer tilbys av forskere åpner nå helt nye sosioøkonomiske muligheter. Ideen: utvikle vår kunnskap om havet for å bedre verdsette og beskytte sine ressurser.... [-]

Frankrike Nice
September 2019
Engelsk
Heltid studier
Deltid
1 - 2 år
Campus
Kombinert nett & campus
Les mer på norsk
Université Côte d’Azur (UCA)

MSc "Behandling av smaken ... [+]

MSc "Behandling av smakenGrad: Master of Science (MSc)FI (opplæring) / FC (lederopplæring) / FP (videreutdanning)Varighet: 2 årSted: GrasseSpråk Engelsk

Grasse er den globale hovedstaden i parfymer og er vert for alle nivåer av smak og duft industrien. Alle elementer i parfymeindustrien er utviklet og bearbeidet i denne regionen.

Målet med denne graden er å trene fremtidige yrkesfagfolk og gi tilgang til tverrfaglig utdanning i en interkulturell sammenheng på Grasse-området.

Mål

Programmet tilbyr høykvalitativ utdanning fra kvalifiserte medarbeidere fra UNS og EDHEC, og ekspertisen til våre partnere (bedrifter, institusjoner, universiteter).

I tillegg til de spesifikke leksjonene og ferdighetene som læres i programmet, får studentene også fordel av et eksepsjonelt miljø: Lokaler fra byen Grasse gir studentene nærhet og tilgang til lokale bedrifter og alle aspekter av parfymeindustrien. Opplærte prosjekter med våre partnere vil involvere elevene i å løse virkelige problemstillinger. Takket være slikt gruppearbeid, vil studentene også dra nytte av praktik og jobbmuligheter, noe som hjelper dem med å starte karrieren sin.... [-]

Frankrike Nice
September 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Location address
Campus Valrose, Batiment M
28 avenue Valrose
Nice cedex 2

Nice, Provence-Alpes-Côte d'Azur, 06108 FR
Social Media