Université de Lorraine

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Velkommen til Université de Lorraine !

Lorraine-regionen var allerede en selvstendig hertugdommer i Nordøst-Frankrike da den opprettet universitetet i 1572. Gjennom historien ble regionen delt flere ganger i en "fransk" del og en "tysk" del før de ble gjenforent og definitivt inkludert i Frankrike i begynnelsen av det 20. århundre. På grunn av denne komplekse og rike historie utviklet to store byer: Metz i Nord og Nancy i Sør.

I Nancy ble tre universiteter grunnlagt i det 20. århundre, blant annet et nasjonalt polyteknisk institutt som kombinerte flere ingeniørskoler. I Metz oppsto det første universitetet i 1970.

Den 1. januar 2012, etter flere års forberedelse, fusjonerte disse fire universitetene seg til en som dannet Université de Lorraine . Universitetet har over 50 000 studenter, nær 6 800 ansatte, blant annet 3 700 lærere og søkere, og mange bygninger og universiteter fordelt på hele regionen.

1 time 30 minutter fra Paris ved TGV og i hjertet av Stor-regionen (Belgia, Luxemburg, Tyskland), tilbyr Lorraine-regionen en hyggelig setting sammen med et veldig rikt kulturliv.

I 2013 ifølge den franske avisen, Le Figaro-étudiant, ble Nancy vurdert av studenter å være den beste byen å studere i!

Université de Lorraine er et fransk offentlig universitet

Det tilbyr sine nesten 52 000 studenter et komplett spekter av studier, på alle felt, og i samsvar med Bologna-modellen (bachelor / master / doktorgrad).

Den foreslår også spesifikke franske eksamensbeviser som DUT på en rekke felt (et 2 års yrkesdiplom som ofte etterfølges av et ekstra år for å oppnå en yrkesfaglig bachelorgrad) eller diplomme d'ingénieur, en mastergrad i ingeniørfag og industri ledelse.

Studiene er knyttet til forskning på høyt nivå på de ulike feltene og dra nytte av spesialiserte ferdigheter og høyteknologiske fasiliteter og infrastrukturer når det er nødvendig. Vær så snill å utforske i flere detaljer organisasjonen og arbeidet med det franske utdanningssystemet.

Internasjonale studenter har mulighet til å tilbringe et eller flere semestre ved Université de Lorraine gjennom en rekke utvekslingsprogrammer. De er også invitert til å søke om en av våre internasjonale læreplaner, hvor alle eller deler av kursene blir undervist på engelsk. Og selvfølgelig er det en veldig god idé å benytte muligheten til et opphold hos oss for å lære fransk; For det har vi et fullstendig tilbud om språkopplæring på fransk.

114641_pexels-photo-1462630.jpegAnastasiya Gepp / Pexels

Kunnskapsdialog

Université de Lorraine fremmer innovasjon gjennom dialog av kunnskap , dra nytte av variasjonen og styrken av sine vitenskapelige felt, og sikter mot fremme av kunnskapsoverføring for å irrigere innovasjon og økonomisk vekst, samt utviklingen av grunnvitenskapen.

Universitetet i Université de Lorraine er Université de Lorraine er hovedrolle i sin økonomiske og sosiale utvikling, bygger på interkulturelle og intergenerasjonskoblinger, koordinerer en regional forskningspolitikk og gir tilgang til høyere utdanning til så mange innbyggere som mulig.

Université de Lorraine tilbyr læreplaner innen alle fagområder: vitenskap, helse, teknologi, ingeniørvitenskap, human- og samfunnsvitenskap, lov, økonomi, ledelse, kunst, litteratur og språk. Det legges særlig vekt på å krysse mellom felt og ferdigheter, for å hjelpe elevene til å utvikle sin egen Pathway .

Université de Lorraine foreslår et stort spekter av internasjonale aktiviteter

 • Innkommende og utgående studentutvekslinger (ca 1500 av våre studenter tilbringer minst et semester i utlandet i løpet av studiet, startet 15% av våre studenter i ett av rundt 100 utenlandske land).
 • Delte diplomer med andre universiteter: rundt 60 felleseksamener, inkludert 7 Erasmus Mundus masterprogrammer.
 • Forskningssamarbeid:
  • Mange felles PhD: 11% av våre PhDs deles med et utenlandsk universitet;
  • Fellesgrupper eller laboratorier med utenlandske universiteter;
  • Nesten 30% av våre publikasjoner er medunderskrevet med forskere fra andre land.
 • Mobilitet av studenter, av Ph.D. studenter og postdokumenter, fakultetets medlemmer og administrativt ansatte, for å konsolidere vår internasjonale integrasjon. Universitetet har en aktiv politikk for å stimulere utgående mobilitet, og for å forenkle og forenkle velkommen til innkommende personer.

Utover denne generelle åpenheten bygger vår internasjonale strategi på 3 gradvise nivåer

 • Å ha grenser med 3 andre land er det ganske naturlig at Lorraine er involvert i oppbygging av grenseoverskridende forhold i Stor-regionen (Luxembourg, Fransk- og tysktalende deler av Belgia, Lorraine, Tyske delstater Rheinland-Pfalz og Saarland ). Université de Lorraine er en stor aktør i denne konstruksjonen gjennom mange bilaterale samarbeid med universiteter i disse regionene, men også gjennom sin aktive rolle i utviklingen av Universitetet i Stor-regionen , der det er knyttet til universiteter i Saarland, Trier, Kaiserslautern , Luxembourg og Liège.
 • Université de Lorraine har til hensikt å gradvis bygge opp bånd med et nettverk av europeiske universiteter som deler sine hovedretninger: tverrfaglighet og dialog av kunnskapsområder , innenfor universiteter som dekker et bredt vitenskapelig spektrum, men med en strukturell orientering om ingeniørarbeid, tatt i bred forstand.
 • Mens vi har mange internasjonale partnerskap over hele verden , har enkelte steder potensialet til å fokusere flere samarbeid, i forskning og undervisning, på et bredt sett av fagområder. Université de Lorraine ønsker å understreke samarbeidet med disse nettstedene , ved å strukturere samarbeidet innenfor anerkjente og sterkt støttede enheter. Dette er først og fremst sant for det fransk-tyske samarbeidet, som Université de Lorraine har etablert et bestemt fransk-tysk senter for Lorraine , (CFALOR). Denne typen partnerskap er også etablert i Marokko , Kasakhstan og Kina (spesielt i Wuhan), og målet er å fokusere på rundt 10 steder eller regioner i verden.

Steder

Nancy

Address
Cours Léopold,34
54000 Nancy, Grand Est, Frankrike

Metz

Address
Metz, Grand Est, Frankrike

Marseille

Address
Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France
13007 Marseille, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrike

Praha 6

Address
Zikova,1903/4
166 36 Praha 6, Hlavní město Praha, Tsjekkia

Saclay

Address
Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France
91190 Saclay, Île-de-France, Frankrike

Leganés

Address
Avenida de la Universidad,30
28911 Leganés, Madrid-samfunnet, Spania

Madrid-samfunnet

Address
Plaza Ciencias,1
28040 Madrid-samfunnet, Spania

Stuttgart

Address
Pfaffenwaldring,61
70569 Stuttgart, Baden-Württemberg, Tyskland

Gent

Address
Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium
9000 Gent, Flandern, Belgia