Les den offisielle beskrivelsen

Université de Nantes har aldri stoppet fremover. I møte med dagens utfordringer oppdager vi oss selv.

I de siste 50 årene har Université de Nantes tatt opplæring og forskning på høyeste nivå, og i 2015 tok en plass i Times Higher Education World University Ranking . Université de Nantes er rangert blant de 25 beste franske universitetene . I disse 50 årene har vi vesentlig utviklet seg.

Mot en ny modell av universitetet

Université de Nantes gir næring, begeistring, generøsitet og mot. Disse prinsippene, som vanligvis er knyttet til ungdom, er vårt varemerke. Denne filosofien fører oss til å oppnå høyere standarder. Det skaper oss, i en verden med rask forandring, å oppfinne en ny modell av universitetet. Denne modellen ønsker å være åpen for sitt miljø og fokusert på samfunnsendringer. Den er klar til å møte utfordringene våre samfunn når det gjelder forskning, opplæring, innovasjon, fremme av vitenskapelig kultur, integrering av studenter i sosioøkonomisk stoff og internasjonal prestisje.

Denne modellen plasserer studenten i sentrum av sin oppmerksomhet og, mer enn noensinne, mennesket i hjertet av dets dynamikk og ambisjoner. Styrken til et universitet ligger i investeringen og kvaliteten på sine forskere, professorer, forelesere, lærere og bibliotekspersonell, ingeniører, administrasjonspersonale, teknikere, serviceavdeling og helse.

Det er nede for oss å nære denne forskjellen og å koble til talenter.

shallow focus photography of person in white and black striped top writing on white paperLonely Planet / Unsplash

Det kreative og dristige universitetet

Université de Nantes letter samarbeidet og gjør tverrfaglig studie en faktor for innovasjon og suksess.

Université de Nantes ligger i et vakkert naturområde i hjertet av Nantes, en by kjent for sin vitalitet, kultur, økonomisk utvikling og livskvalitet. Takket være sine 2 campuser i Saint-Nazaire og La-Roche-sur-Yon, holder Université de Nantes en sterk tilstedeværelse innenfor territoriet.

Innenfor sine campus møtes forskjellige disipliner for å berike hverandre. Université de Nantes er et av de sjeldne franske universitetene for å fremme tverrfaglighet. 38.000 studenter blander seg innenfor de 20 fakultetene og skolene der. 295 spesialiteter er representert, 44 laboratorier arbeider innen alle fagområder.

Bli et av de beste tverrfaglige franske universitetene.

Dette miljøet gir mulighet for nye erfaringer, opprettelsen av rike samspill, som vi oppfordrer. Université de Nantes har satt seg som et mål å bli et av de beste tverrfaglige franske universitetene innen de neste 10 årene. Eksempler på de-compartmentalized praksis, både i forskning og i opplæring er mange. Vi tar sikte på å forbedre dem for å svare på de komplekse sosiale endringene foran oss.

Denne smeltepoten, dette mangfoldet gjør Université de Nantes et levende sted, både innbydende og kreativt. Det er et universitet hvor bevegelse er en synlig og stimulerende virkelighet.

Det åpne og borgerlige universitetet

Université de Nantes deltar aktivt i utviklingen av regionen ved å øke sin kunnskap, rikdom og potensial, slik at fremtiden finner sted her!

Université de Nantes ønsker å være en ledende aktør i samfunnsutviklingen: opplæring på høyt nivå, kunnskapsformidling, verdiskapning gjennom forskning og overføring av teknologi.

three people sitting in front of table laughing togetherBrooke Cagle / Unsplash

Drevet av innovasjon

I en sammenheng med sosial og økonomisk forandring er kapasiteten til å innovere mer enn noensinne nøkkelstenen til enhver konkurranseevne. Université de Nantes bidrar aktivt til innovasjon av den sosioøkonomiske sminke gjennom sine forskere, laboratorier, utstyr, og toppmoderne teknologiske plattformer, de nyutdannede som utgjør en enorm mengde ferdigheter og talent.

En sentral aktør i samfunnet

Et sant kultur-, idretts- og samfunnsbidragsprosjekt oppmuntrer vårt universitet til å revitalisere sin region ved å berikke den offentlige debatten og ved å stimulere til kreativitet: konferanser, oppdatert medieutstyr, artister-i-boprogrammer, høytidsport, studentforpliktelse gjennom 150 studenterorganisasjoner.

Ved å engasjere seg i lokale problemer og ha en innflytelse internasjonalt, viser Université de Nantes sin evne til å leke med de nye skalaene av territorium. Dette er viktig for enhver utvikling.

Programmer gitt i:
  • Engelsk
  • Fransk

Denne skolen tilbyr også:


Université de Nantes

Gjennom dette programmet skal studentene tilegne seg de vitenskapelige og teknologiske ferdighetene til en datavitenskapelig profil innen en datavitenskapelig grad. ... [+]

Gjennom dette programmet skal studentene tilegne seg de vitenskapelige og teknologiske ferdighetene til en datavitenskapelig profil innen en datavitenskapelig grad. Med case-studier og en internship vil de også få metodisk og praktisk erfaring med å gjennomføre en høyt innovativ prosess innen datavitenskap.

Mål

Datavitenskap er et vitenskapelig og teknologisk område innen datavitenskap, basert på dataanalyse, maskinlæring og databaser. Det fører til å produsere metoder og teknologier for å muliggjøre datastyrt fremgang i disse sosiale, vitenskapelige og økonomiske aktiviteter.

Ferdigheter:

utvikle kjernevitenskapelige kompetanser, praktiske og metodiske ferdigheter i databrukforstå hvordan datavitenskapen gjelder for industrien og være klar over dens sosiale, økonomiske og vitenskapelige konsekvensergjennomføre et forsknings- eller utviklingsprosjekt i dataanalysedomenetAdgang... [-]
Frankrike Nantes
September 2019
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Université de Nantes

Gjennom denne mastergraden skal studentene få gode ferdigheter i ledelsen av elektrisk energi. Basert på elektroteknikk kurs, vil studentene kunne designe, utvikle og for ... [+]

Gjennom denne mastergraden skal studentene få gode ferdigheter i ledelsen av elektrisk energi. Basert på elektroteknikk kurs, vil studentene kunne designe, utvikle og forbedre komplekse elektriske systemer (innovativ maskin, avansert kraftelektronikk, smart grid og multi-kilde systemer), og for å forberede Ph.D.

Ved å fokusere på ledelse av elektrisk energi dekker masterprogrammet ulike emner relatert til Elektroteknikk: avansert modellering av elektromagnetiske enheter, Kontrollstyring av elektrisk energi. Applikasjonsområdet gjelder særlig energiomforming, transport (båter, fly, bilindustri, etc.), bærekraftig utvikling (vind- og marine energi og integrasjon i nettverket) og multi-kilde systemer.... [-]

Frankrike Nantes
September 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Université de Nantes

Den internasjonale Master's Degree Microalgae Bioprocess Engineering er integrert i et toårig program i prosess og bioprosess engineering, med tre akademiske semester (fo ... [+]

Den internasjonale Master's Degree Microalgae Bioprocess Engineering er integrert i et toårig program i prosess og bioprosess engineering, med tre faglige semester (forelesninger på engelsk) og en seks måneder internship i industri eller forskningslaboratorium.

Mål

Ferdigheter:

å utvikle en industriell prosess for mikroalgevalorisering for å kunne gjennomføre et forskningsprosjekt på mikroalger for å kunne klare et industriprosjekt relatert til mikroalgerfeltet for å være kjent med tverrfaglig tilnærming som trengs i mikroalgerfelt (biologi, ingeniørfag).

Adgang

Microalgae Bioprocess Engineering er en akademisk studieplan for prosess og bioprosess masterstudium. Det er en toårig grad (M1 M2), men bare det andre året (M2 Microalgae Bioprocess Engineering) er tilgjengelig på Polytech Nantes.... [-]

Frankrike Nantes
September 2019
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Université de Nantes

Gjennom dette programmet skal studentene få den vitenskapelige og teknologiske kunnskapen, samt hovedopplevelsen, til å forstå og bidra til innovative forsknings- og utvi ... [+]

Gjennom dette programmet skal studentene få den vitenskapelige og teknologiske kunnskapen, samt hovedopplevelsen, til å forstå og bidra til innovative forsknings- og utviklingsprosesser på energiområdet.

Mål

Ferdigheter:

Utføre ingeniørdesign av industrielle prosjekter gjennomføre eksperimentelle og numeriske analysestudier og analysere resultater.

Adgang

Termisk Vitenskap og Energi er en akademisk læreplan for Mekanikk Mastergrad. Det er en toårig grad (M1 M2), men bare det andre året (M2 Termisk Vitenskap og Energi) er tilgjengelig på Polytech Nantes.

Forutsetninger for innmelding

Søkere skal ha en grad som godkjenner minst 4 år i høyere utdanning (tilsvarende Bac 4 i Frankrike), på ett av følgende felt: anvendt fysikk, maskinteknikk, kjemisk ingeniørfag.... [-]

Frankrike Nantes
September 2019
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Université de Nantes

Gjennom dette programmet vil studentene få tak i den vitenskapelige og teknologiske kunnskapen, samt den praktiske erfaringen, for å forstå og bidra til høyt innovativ R ... [+]

Gjennom dette programmet vil studentene få tak i den vitenskapelige og teknologiske kunnskapen, samt den praktiske erfaringen, for å forstå og bidra til høyt innovativ R

Mål

Ferdigheter:

Modellering og løsning av problemer med bildebehandling og videoanalyse.Å utnytte kunnskap på høyt nivå om menneskelig visuell persepsjon for å bidra med avanserte løsninger for multimediaapplikasjoner.Bruke maskinlæringsalgoritmer for å bygge datavisjonsapplikasjoner.Forstå og implementere en 3D-databehandlingskjede (fra anskaffelse til representasjon)Adgang

Visual Computing er en faglig læreplan for datavitenskapens masterstudium. Det er en toårig grad (M1 M2), men bare det andre året (M2 Visual Computing) er tilgjengelig på Polytech Nantes.... [-]

Frankrike Nantes
September 2019
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Université de Nantes

Denne internasjonale mastergraden er rettet mot fremtidige eksperter for utforming, kontroll og distribusjon av høyverdige kommunikasjonsbaserte innebygde systemer som gr ... [+]

Denne internasjonale masterstudiet rettet mot fremtidige eksperter for utforming, kontroll og distribusjon av høyverdige kommunikasjonsbaserte innebygde systemer som grunnlag for IoT-paradigmet. Dette krever bred kunnskap, inkludert trådløs, transmisjonssystemer, antennedesign, samt enkelte aspekter av datavitenskap.

Mål

Wireless Embedded Technologies Master's Degree foreslår et nytt tverrfaglig utdannelsesparadigm, designet for å gi opplæring på høyt nivå for profesjonelle ingeniører som planlegger å bli tekniske ledere på dette voksende feltet. Hensikten med dette masterprogrammet er å gi en bred utdanning i kommunikasjon av innebygde systemer med mulighet til å spesialisere seg i områder som dekker teoretiske og praktiske aspekter av innebygd systemutvikling.... [-]

Frankrike Nantes
September 2019
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Université de Nantes

Utdannet av et pedagogisk team med over 80 eksperter: Forskerprofessorer fra en rekke fagområder (agronomi, medisin, veterinærstudier, biologi, apotek, lov, økonomi) og m ... [+]

Utdannet av et pedagogisk team med over 80 eksperter: Forskerprofessorer fra en rekke fagområder (agronomi, medisin, veterinærstudier, biologi, apotek, lov, økonomi) og mange fagpersoner fra de samme feltene, får programmet fordel av hver enkelt støttes partnerens forskningsenheter.

Pensumet legger sterkt vekt på den pedagogiske bruken av ICTE * som gir maksimal individuell progresjon i programmet og læringsprosessene. På grunn av det internasjonale fokuset på MAN-IMAL, er alle kursene undervist på engelsk og studenter, samt professorer fra hele verden er velkomne.

Som sådan tilbyr programmet et rikt utveksling mellom ulike kulturer og et internasjonalt perspektiv på helsemessige emner.... [-]

Frankrike Nantes
September 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Université de Nantes

Det internasjonale alternativet Biomeasurement, Biomonitoring, Biosensors (3B) er grensesnittet til flere disipliner (biologi, kjemi, fysikk, materialer, ingeniørfag, sta ... [+]

Det internasjonale alternativet Biomeasurement, Biomonitoring, Biosensors (3B) er grensesnittet til flere disipliner (biologi, kjemi, fysikk, materialer, ingeniørfag, statistikk, elektronikk) og er ment for studenter med svært forskjellige innledende bakgrunner.

Denne dannelsen på 6 uker vil trene deg spesifikt til å utforme instrumenter dedikert til biomåling brukt på miljø, agri-mat og helse: du vil ha til kall for å lage og utvikle enheter for karakterisering av organisk, biologisk matrise, mat eller måling via levende organismer (biosensorer). Et partnerskap med Sørøst-Asia er på plass og interessenter er anerkjente internasjonale spesialister på sitt felt. Leksjonene undervises i sin helhet på engelsk.... [-]

Frankrike Nantes
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
6 uker
Campus
Les mer på norsk
Université de Nantes

Dette programmet gir studentene et solid teoretisk fundament i ledelse vitenskap og innovasjon ledelse for å utvikle en forståelse av innovasjon og entreprenørdynamikk. ... [+]

Dette programmet gir studentene et solid teoretisk fundament i ledelse vitenskap og innovasjon ledelse for å utvikle en forståelse av innovasjon og entreprenørdynamikk. Kursene er undervist på engelsk av franske og vietnamesiske forelesere. I løpet av programmet har studentene muligheter til å bli konsultert av eksperter som jobber for og fremmer innovasjonssentre som Technopark, handelskammer, karriereforeninger, banker og risikovillingene.

Nøkkelord: profesjonell en / praktiserer innovasjonsledelse med prosjekter / utforske Hanoi innovasjon / co-conception, et samarbeid mellom studenter, professorer og fagpersoner / kreativitet for å utfordre forskjellige typer verdier: fra å dele økonomi, sosial og miljømessig innvirkning i økonomisk verden. Sted: Foreign Trade University, Hanoi campus, VIETNAM Instruksjonsspråk: engelsk Program: Program av Université de Nantes , Frankrike Varighet: 1 år (obligatorisk praksisplass: 4-6 måneder) Organisering: 22 uker på 18 timer hver, fra klokken 18 til 21, mandag til fredag med eksamen på lørdag. Vanligvis foregår kursene fra september til april. Internship på minst 4 måneder.... [-]

Frankrike Nantes
September 2019
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Université de Nantes

Dette programmet tar sikte på å utdanne strukturell pålitelighet, overvåkning og vedlikeholdsspesialist innen maritim fornybar energi (MRE). På slutten av dette programme ... [+]

Dette programmet tar sikte på å utdanne strukturell pålitelighet, overvåkning og vedlikeholdsspesialist innen maritim fornybar energi (MRE). På slutten av dette programmet vil du kunne bruke og kvantifisere merverdi av ikke-destruktiv testteknikk og SHM-metoder som brukes til offshore-strukturer.

Du vil studere ved Universitetet i Nantes i første semester. I løpet av dette semesteret vil du tilegne deg den vitenskapelige og teknologiske kunnskapen som er nødvendig for å forberede seg på andre semester. Programleveransen vil kombinere på campus og fjernundervisning for å dra nytte av ekspertisen til de fire partneruniversitetene: Université de Nantes (UN), Aalborg Universitet (AAU), Norsk Vitenskap og Teknologi Universitet (NTNU) og Mekanisk Skole... [-]

Frankrike Nantes
September 2019
Engelsk
Heltid studier
1 år
Kombinert nett & campus
Les mer på norsk
Université de Nantes

Denne opplæringen er basert på erfaring fra IAE Nantes - Economics ... [+]

Denne opplæringen er basert på erfaring fra IAE Nantes - Economics

målsettinger

Målet med Mesteren er:

for å møte forventningene til institusjoner når det gjelder å finne toppansatte med oppdrag å strukturere, animere og utvikle aktiviteten både i Sørøst-Asia og internasjonalt. slik at erfarne medarbeidere bedre kan forstå og kontrollere endringer i finanssektoren: konkurranse, digitalisering, forbrukeradferd, internasjonal regulering. for å gjøre det mulig for yngre medarbeidere som er identifisert som høyt potensiale, å få en global visjon om utfordringene deres selskaper skal ta hensyn til lokale særtrekk, men også knyttet til internasjonale utvekslinger for å konfigurere effektive strategier og verktøy. å tilby kandidater karriereutsikter i Vietnam og rundt om i verden.... [-]

Frankrike Nantes
Oktober 2019
Engelsk
Deltid
15 måneder
Campus
Les mer på norsk
Université de Nantes

Kursene inkluderer faglig og forskningsopplæring. Programmets ambisjon er å gi studentene den nødvendige kunnskapen for å spesifisere, designe, implementere og integrere ... [+]

Programmet er åpent siden september 2009 til engelsktalende studenter. Alle forelesninger som er planlagt i Master 2 (semester 3) er gitt på engelsk.

Utdelt grad: Master of Science in Computer Science Programvarighet: 2 år (M1 og M2) Startdato: september (semester 1 og 3) og feb. (semester 2 og 4) Studiemåte: Heltid Språk: fransk i M1, engelsk i M2 Studieavgift: 462 euro (2012-2013)

Mål

Målet er å trene høyteknologiske spesialister innen datavitenskap innen domenet Operations Research og spesielt Algoritmics and Optimization, samt i deres applikasjoner innen bioinformatikk, robotikk, produksjon og logistikk.

Kursene inkluderer faglig og forskningsopplæring. Programmets ambisjon er å gi studentene den nødvendige kunnskapen for å spesifisere, designe, implementere og integrere programvareløsninger innen optimalisering møte spesifikke behov og utfordringer i vårt samfunn i et bredt spekter av sektorer som helse, transport, bærekraftig utvikling , kommunikasjon, energi, etc.... [-]

Frankrike Nantes
September 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Address
Rue Christian Pauc
44035 Nantes, Pays de la Loire, Frankrike