Les den offisielle beskrivelsen

Et tverrfaglig universitet

Universitetet i Pau og Pays de l'Adour (UPPA) er et tverrfaglig universitet som dekker tre hovedområder:

 • Lov, økonomi, næringsliv, ledelse
 • Vitenskap og teknologi
 • litteratur, språk, kunst, samfunnsfag og humaniora og sport

UPPA tilbyr sine studenter første eller videreutdanning, arbeid / studium eller lærling, for å få bachelor-, mastergradsstudier og yrkesfaglige grader og doktorgrader gjennom sine 5 UFRs (undervisnings- og forskningsenheter) og to doktorgradskoler.

Universitetet omfatter også to IUTs, en IAE, to ingeniørskoler (ENSGTI, som omfatter industriell teknologi og ISA BTP-dekning), en videreutdanningsavdeling og et opplæringssenter for lærlinger.

Et ideelt arbeidsmiljø

En av de spesielle egenskapene til UPPA er beliggenheten nær den spanske grensen mellom fjell og hav, på 5 universiteter i svært menneskelig skala: Anglet, Bayonne, Pau, Mont-de-Marsan og Tarbes.

Hver campus tilbyr studentene moderne og effektive kommunikasjonsmidler, et universitetsbibliotek, sportsaktiviteter, et kulturprogram og en rekke studentforeninger.

Læringsgruppene på UPPA forbereder våre 11 500 studenter til å fullføre kurset, men de er også oppmerksomme på studenters behov og er alltid tilgjengelige og engasjert i vår kvalitetsprosess.

Karriereveiledning og faglig rådgivning ligger også i hjertet av hvert studieprogram: studentprofessorprosjekt, møter med tidligere studenter, jobbmesser, hjelp med å finne praktikplasser og jobber.

For andre år i gang har departementet rangert UPPA 12. nasjonalt (ut av 80 universiteter) for studiestøtte og suksess i sine kurs, og 18. for sine mestere.

Vitenskapelig forskning på internasjonalt nivå

Med 24 forskningsenheter knyttet til forskningsorganer som CNRS, INRA og INRIA, omfatter forskning ved UPPA:

 • 5 strategiske temaer:
  • Miljø og materialer
  • Geo-ressurser
  • Akvatiske miljøer og ressurser
  • Rettferdighet og territorier
  • Områder, grenser og blanding
 • og ett transversalt og tverrfaglig tema: energi, miljø og sosiale overganger.
 • Institut Carnot ISIFoR (Institutt for bærekraftig prosjektering av fossile ressurser)
 • Equipex MARSSEquipex MARSS (Massespektrometrisenter for reaktivitet og spesifikasjonsvitenskap)
 • Equipex i XYLOFORESTXyloforest Programnettverket (utvikling av treindustrien)
 • Labex i STORE-EX-nettverket (elektrokjemisk lagring av energi)
 • LabCom, delt laboratorium med URGO

Et universitet som er fast forankret i sin region

Siden etableringen i 1970 har UPPA dannet forbindelser med lokale institusjonelle og industrielle partnere, noe som gjør den til en viktig aktør i den økonomiske utviklingen i sørlige Aquitaine.

Det har smidd noen sterke forbindelser med store entreprenører, som Total, Turboméca, Arkema, Toyal, Messier-Dowty, og den støtter SMB / SMI gjennom hundre samarbeidsavtaler.

UPPA støttes også av lokale myndigheter og er en del av ComUEA, Fellesskapet av universiteter og høyere utdanningsinstitusjoner i Aquitaine. Det er også medlem av SATT Aquitaine (Aquitaine Sciences Transfer)

Et universitet åpent for verden

På grunn av sin geografiske situasjon er UPPA spesielt godt rustet til å utvikle opprinnelige grenseoverskridende samarbeid med Spania ved å sette opp:

 • PYREN-prosjektet: IDEFI (Initiative for Excellence in Innovative Training) finansiert av "investering for fremtiden" fra regjeringen,
 • spesifikke stipendier,
 • praksisplasser i selskaper,
 • 10 doble grader og felles oppgave veiledning (34 i 2015).

UPPA er vert for 1700 internasjonale studenter og tilbyr sine egne studenter muligheten for internasjonal mobilitet gjennom sine mange partnerskap:

 • 51 partnerland over hele verden,
 • 80 samarbeidsavtaler mellom universiteter,
 • 179 Erasmus partneruniversiteter.

Energi og Miljø, søkeord for I-SITE prosjektet drives av UPPA

Som en del av "Future Investments" -programmet som ble lansert av regjeringen, sendte UPPA et forslag til I-SITE-prosjektet (Initiativer - Science - Innovasjon - Territories - Economy) med E2S - Energy Environment Solutions-prosjektet. Forhåndsvalgt i juni 2016, er prosjektet basert på et konsortium med INRA og lnria knyttet til regionens sterke private og offentlige R

Konsortiet vil drive dette prosjektet på energi og miljøovergang , i synergi med selskaper (Total, Arkema, TIGF og Safran Helicopter Engines) og akademiske partnere (CEA, CNRS, Universitetet i Baskerland og Universitetet i Saragossa). E2S støttes også av lokale myndigheter: Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes Région, Pyrénées-Atlantiques og Landes Départements , Pau Béarn Pyrénées Communauté d'agglomération , Mont-de-Marsan Agglomération , og Lacq-Orthez og Basker Communautés de communes .

E2S-lagene skal møte utfordringer knyttet til energiregisjon, geo-ressurser, akvatiske habitater og miljøeffekter av naturlige og menneskeskapte endringer, i tråd med forskning og innovasjonsutvikling av store industripartnere. Målet er å bryte ned målrettede vitenskapelige barrierer (lagring av CO2, produksjon av biogas, nye batterier, utvikling av fullt elektrisk plan ...).

Spesialister innen vitenskap, humaniora, sosiologi og lov vil dermed øke UPPAs internasjonale attraktivitet i banebrytende felt med verdens toppinstitusjoner (Stanford, Berkeley, MIT ...), særlig gjennom felles stoler; En fortsatt høyere kvalitetspolicy, kursutdanning på engelsk i E2S-feltet.

Prosjektet innebærer også endringer i universitetets styring og organisasjon, som vil bevege seg mot en struktur basert på tre hovedfakulteter, hver med undervisning, forskning og innovasjon. Spesiell innsats vil bli gjort med hensyn til menneskelige ressurser for å øke antall akademiske forskere i E2S-temaer. Lokale industrielle partnerskap vil utfylle konsortets styrker, noe som gir betydelig innflytelse på forskning og innovasjon på disse feltene.

Programmer gitt i:
 • Engelsk
 • Fransk

Denne skolen tilbyr også:

Lederkurs

Université de Pau et des Pays de l'Adour

CCCE-sporet fokuserer på modellering og simulering av kystteknikkrelaterte prosesser. Emner omfattende studert inkluderer bølgemodellering, bølger-interaksjoner med struk ... [+]

Oversikt

CCCE-sporet fokuserer på modellering og simulering av kystteknikkrelaterte prosesser. Emner omfattende studert inkluderer bølgemodellering, bølger-interaksjoner med strukturer, jord og struktur kompleks oppførsel. Et spesifikt fokus er lagt på numeriske metoder og åpen kildekode-beregningsverktøy som vanligvis brukes i dette feltet, inkludert: Telemac 2D, Artemis, OpenFOAM, BOSZ (Boussinesq wave-modell), XBEACH, Cast3M (endelig elementstrukturmodell).

Dette sporet tilhører den internasjonale mastergraden i fysikk og simulering i sivilingeniør som tilbyr tverrfaglige nøkkelkurs for å oppnå et avansert fagnivå på ovennevnte felt. Det er egnet for studenter som planlegger både en akademisk eller en industriell karriere og gir den teoretiske grunnlaget og den praktiske kompetansen som kreves for å forfølge i forskning eller R... [-]

Frankrike Anglet Bayonne Mont-de-Marsan Pau Tarbes  + 2 Mer
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Målet med denne mesteren er å utdanne eksperter fra datavitenskap og informasjonsteknologier for å kunne takle de nye utfordringene i dagens og fremtidige generasjoner av ... [+]

Oversikt

Målet med denne mesteren er å utdanne eksperter fra datavitenskap og informasjonsteknologier for å kunne takle de nye utfordringene i dagens og fremtidige generasjoner av digitale samfunn. Aktuelle trender innen digital teknologi representert av Internett av ting, cyber-fysiske systemer, sosiale nettverk, cloud computing, store data og kognitiv databehandling har gitt grunnlaget for en ny industriell revolusjon, kalt Industry 4.0.

Vår bransje 4.0 Computer Sciences Master grad tilbyr et 1 år fulltids forskerprogram, med sikte på å gi solid vitenskapelig og teknologisk grunnlag for å innovere, designe og utvikle fremtidige digitale organisasjoner basert på det nye Internettet for alt (IoE) paradigmet. Det er egnet for studenter som planlegger både en akademisk eller en industriell karriere og gir den teoretiske grunnlaget og den praktiske kompetansen som kreves for å forfølge i forskning eller R... [-]

Frankrike Anglet Bayonne Mont-de-Marsan Pau Tarbes  + 2 Mer
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Målet med programmet "Evolusjonær økologi i akvatiske miljøer" er å trene vitenskapelige eksperter i stand til å designe eksperimenter og modeller for å produsere kunnska ... [+]

Oversikt

Målet med programmet "Evolusjonær økologi i akvatiske miljøer" er å trene vitenskapelige eksperter i stand til å designe eksperimenter og modeller for å produsere kunnskap i evolusjonær økologi som er relevant for styringen av akvatiske økosystemer. Den støttes av Forbundet for forskning i vannressurser og akvatiske økosystemer (MIRA) som inkluderer forskningseksperter og ferdigheter innen evolusjonær respons av akvatiske arter til antropiske trykk og modellering av akvatiske populasjoner og økosystemer.

Masteren er fullt utdannet på engelsk og er vertskap for universitetet for vitenskap og teknologi for energi og miljø (STEE) av Université de Pau et des Pays de l'Adour (UPPA) i Anglet (Frankrike).... [-]

Frankrike Anglet Bayonne Mont-de-Marsan Pau Tarbes  + 2 Mer
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Sterkt økende samfunnsmessig etterspørsel innen miljø, bærekraftig utvikling og helse, innebærer en synergi av avanserte ferdigheter i kjemi og biologi. For å kunne effek ... [+]

Oversikt

Sterkt økende samfunnsmessig etterspørsel innen miljø, bærekraftig utvikling og helse, innebærer en synergi av avanserte ferdigheter i kjemi og biologi. For å kunne effektivt reagere på denne etterspørselen og implementere innovative løsninger som gir effektive svar på disse forespørslene, er det viktig å forstå samspillet mellom forurensninger med levende organismer og spesielt deres strukturer, egenskaper, reaktivitet / aktiviteter i naturlige økosystemer. Den kjemiske og mikrobiologiske karakterisering for miljøproblemer (CMCEI) i andre år på master i kjemi og livsvitenskap har til formål å trene spesialister med kunnskap om de siste fremskritt innen analytisk kjemi, fysisk-kjemisk, molekylærbiologi og miljømikrobiologi.... [-]

Frankrike Anglet Bayonne Mont-de-Marsan Pau Tarbes  + 2 Mer
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Programmet gir utmerket opplæring i mange forskjellige områder av anvendt matematikk relatert til modellering med partielle differensialligninger, med applikasjoner i væs ... [+]

Oversikt

Denne graden leveres etter 12 måneder.

Programmet gir utmerket opplæring i mange forskjellige områder av anvendt matematikk relatert til modellering med partielle differensialligninger, med applikasjoner i væskemekanikk, bølgerutbredelse, porøse medier etc.

Dette programmet gir tilgang til doktorgradsstudier, enten i faglig sammenheng eller i en industriell sammenheng (et samarbeid mellom industri og UPPA).

ProgrammålDette programmet tar sikte på å gi sterke ferdigheter i anvendt matematikk (partial differensialligninger analyse, numerisk analyse, vitenskapelig databehandling og høy ytelse databehandling, optimalisering).Kursene fokuserer på bruksområder i industrielle problemer, væskemekanikk, bølgerutbredelse, optimal design ...Dette programmet forbereder studentene for ledende stillinger i private og offentlige organisasjoner i forsknings- og utviklingsavdelinger.... [-]
Frankrike Anglet Bayonne Mont-de-Marsan Pau Tarbes  + 2 Mer
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Dette programmet tilbyr avanserte kurs på statistisk analyse, business intelligence, datamodellering og tilhørende datautstyr. ... [+]

Oversikt

Denne graden leveres etter 12 måneder.

Dette programmet tilbyr avanserte kurs på statistisk analyse, business intelligence, datamodellering og tilhørende datautstyr.

Dette programmet tillater videreføring av doktorgradsstudier, enten i faglig sammenheng eller i industriell sammenheng (samarbeidet mellom industri og UPPA).

ProgrammålDette programmet tar sikte på å gi sterke ferdigheter i stokastisk modellering og statistiske metoder for dataanalyse, i fellesskap med tilhørende dataprogrammer.Kursene fokuserer både på applikasjoner i industrien, spesielt innen kvalitetskontroll og sikkerhetsanalyse, og på applikasjoner innen data mining og maskinlæring.Kurs er undervist av akademikere, men også av ingeniørerI følge ekspertisen til studenter og deres ønske om å forfølge doktorgradsstudier, kan kurs om «avansert statistikk» og «avansert sannsynlighet» tilbys.... [-]
Frankrike Anglet Bayonne Mont-de-Marsan Pau Tarbes  + 2 Mer
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Læringsprogrammet, som består av forelesninger, veiledet og praktisk arbeid og case-studier, undervises av universitetslærere og forskere, men også av personell fra sosio ... [+]

Oversikt

Utvelgelsen og hensiktsmessig bruk av et materiale krever kjemisk ekspertise som bygger på kunnskap om materialpreparasjon og karakterisering, og trening i tolkning og modellering av materialets strukturelle og funksjonelle egenskaper. Designet spesielt for studenter som tar kurs der kjemi er det overordnede emnet, tilbyr CPCM-læreplanen opplæring i hver av disse ulike sektorene. Innholdet i lærerprogrammet er et resultat av en generell syntese om bærekraftig utvikling og bruk av innovative materialer som gir et potensielt svar på nye krav og utfordringer knyttet til energi og miljø.

Læringsprogrammet, som består av forelesninger, veiledet og praktisk arbeid og case-studier, undervises av universitetslærere og forskere, men også av personell fra sosio-profesjonsområdet.... [-]

Frankrike Anglet Bayonne Mont-de-Marsan Pau Tarbes  + 2 Mer
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Université de Pau et des Pays de l'Adour

MPPM-kurset fokuserer på mekanikk og fysikk i porøs media. Den omfatter deres eksperimentelle karakterisering ved indirekte porosimetri og direkte avbildning, poromekanis ... [+]

Oversikt

Forståelse av mekanikken, fysikken og koblingene som fremkommer i væskefylte porøse medier, er en nøkkelstein for å løse kommende utfordringer innen energi og miljø. Faktisk er porøse medier allestedsnærværende i mange naturlige og industrielle systemer av interesse for de ulike fagområdene som ingeniørfag, maskinteknikk, kjemeteknikk, materialteknologi, petroleumsteknologi eller næringsmiddelindustri for å nevne noen få.

MPPM-kurset fokuserer på mekanikk og fysikk i porøs media. Den omfatter deres eksperimentelle karakterisering ved indirekte porosimetri og direkte avbildning, poromekanisk adferdsmodellering, estimering av transportegenskaper, fluid-faste koblinger og egenskapene til begrensede fluider i porøse medier.... [-]

Frankrike Anglet Bayonne Mont-de-Marsan Pau Tarbes  + 2 Mer
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Master of Petroleum Engineering, som tilbys på Pau (Frankrike), er den eneste faglige opplæringen i Frankrike av olje og gass som dekker industriell karriere i leting, fo ... [+]

OversiktMaster of Petroleum Engineering tilbyr en klassisk toårig trening på fransk og en ettårig trening på engelsk for studenter. Énårsklassen "Petroleumsteknikkforsterkning" (350 timer forelesning og 5-6 måneders internship) vil bli spesielt verdsatt av utenlandske studenter som ønsker å styrke sin bakgrunn innen ulike områder innen petroleumsteknologi.Masteren tilbys ved universitetet i Pau og Pays de l'Adour (UPPA). Denne master drar nytte av et spesielt rikt miljø innen geovitenskap, energi og miljø. Mastergrad er en del av fakultetet for vitenskap og teknologi for energi og miljø (STEE).STEE-fakultetet har blitt grunnlagt i rammen av det prestisjefylte franske initiativet... [-]
Frankrike Anglet Bayonne Mont-de-Marsan Pau Tarbes  + 2 Mer
Kontakt skolen
Engelsk,Fransk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Den internasjonale mesterens SIMOS (simulering og optimalisering av energisystemer) tilbyr spesialisert opplæring innen energi og mer spesifikt optimalisering av energisy ... [+]

Mål

På grunn av kompleksiteten i dagens industriprosesser er det kun mulig å utvikle og forbedre driften av disse anleggene med strenge optimaliseringsmetoder. Den internasjonale mesterens SIMOS (simulering og optimalisering av energisystemer) tilbyr spesialisert opplæring innen energi og mer spesifikt optimalisering av energisystemer. Denne opplæringen er av høy interesse for studenter fra hele verden.

kurs

Programmet er organisert i fire semestre (120 studiepoeng). Studenten skal tilbringe minst 3 semestre i Frankrike, og det første semesteret S1 (30 studiepoeng) kan oppnås ved å anskaffe kunnskapsakkreditering.

Karrieremuligheter

Forskning og utvikling eller Produksjon, Ekspertise innen optimalisering av energisystemer.... [-]

Frankrike Anglet Bayonne Mont-de-Marsan Pau Tarbes  + 2 Mer
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
4 semestre
Campus
Les mer på norsk
Address
Allée du Parc Montaury 64600 ANGLET
64600 Anglet, Nouvelle-Aquitaine, Frankrike
Nettsted
Telefon
00 33 5 59 40 70 00
Address
8 allées des platanes 64100 BAYONNE Cedex
Bayonne, Nouvelle-Aquitaine, Frankrike
Address
371, rue du Ruisseau - BP 201 40004 MONT-DE-MARSAN
40000 Mont-de-Marsan, Nouvelle-Aquitaine, Frankrike
Address
Université de Pau et des Pays de l'Adour Avenue de l'Université BP 576 64012 PAU cedex
64000 Pau, Nouvelle-Aquitaine, Frankrike
Address
11 Rue Morane-Saulnier, 65000 Tarbes, France
Tarbes, Occitanie, Frankrike