Université de Pau et des Pays de l'Adour

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Et tverrfaglig universitet

Universitetet i Pau og Pays de l'Adour (UPPA) er et tverrfaglig universitet som dekker tre hovedområder:

 • Lov, økonomi, næringsliv, ledelse
 • Vitenskap og teknologi
 • litteratur, språk, kunst, samfunnsfag og humaniora og sport

UPPA tilbyr studentene grunn- eller etterutdanning, arbeids- / studieprogrammer eller lærlinger, for å oppnå bachelor-, master- og yrkesfag og doktorgrader gjennom sine 3 høyskoler og 2 doktorgradsskoler.

Universitetet inkluderer også to IUT-er (University Institute of Technology), en IAE (University School of Management), to ingeniørskoler (ENSGTI, som dekker industriell teknologiteknikk og ISA BTP som dekker bygging), en etterutdanningsavdeling og et lærlingopplæringssenter.

Et ideelt arbeidsmiljø

En av de spesielle egenskapene til UPPA er beliggenheten nær den spanske grensen mellom fjell og hav, på 5 universiteter i svært menneskelig skala: Anglet, Bayonne, Pau, Mont-de-Marsan og Tarbes.

Hver campus tilbyr studentene moderne og effektive kommunikasjonsmidler, et universitetsbibliotek, sportsaktiviteter, et kulturprogram og en rekke studentforeninger.

Læringsgruppene på UPPA forbereder våre 11 500 studenter til å fullføre kurset, men de er også oppmerksomme på studenters behov og er alltid tilgjengelige og engasjert i vår kvalitetsprosess.

Karriereveiledning og faglige råd er også kjernen i hvert studieprogram: studentprofesjonelt prosjekt, møter med tidligere studenter, jobbmesser, hjelp til å finne praksisplasser og jobber.

For andre år i gang har departementet rangert UPPA 12. nasjonalt (ut av 80 universiteter) for studiestøtte og suksess i sine kurs, og 18. for sine mestere.

Vitenskapelig forskning på internasjonalt nivå

Med 24 forskningsenheter tilknyttet forskningsorganer som CNRS, INRA og INRIA, dekker forskning ved UPPA:

 • 5 strategiske temaer:
  • Miljø og materialer
  • Geo-ressurser
  • Akvatiske miljøer og ressurser
  • Rettferdighet og territorier
  • Områder, grenser og blanding
 • og ett transversalt og tverrfaglig tema: energi, miljø og sosiale overganger.
 • Institut Carnot ISIFoR (Institutt for bærekraftig prosjektering av fossile ressurser).
 • Equipex MARSSEquipex MARSS (Mass Spectrometry Center for Reactivity and Speciation Sciences).
 • Equipex i XYLOFORESTXyloforest Program-nettverket (utvikling av tresektoren).
 • Labex i STORE-EX nettverket (elektrokjemisk lagring av energi).
 • LabCom, delt laboratorium med URGO.

Et universitet som er fast forankret i sin region

Siden etableringen i 1970 har UPPA dannet forbindelser med lokale institusjonelle og industrielle partnere, noe som gjør den til en viktig aktør i den økonomiske utviklingen i sørlige Aquitaine.

Det har smidd noen sterke forbindelser med store entreprenører, som Total, Turboméca, Arkema, Toyal, Messier-Dowty, og den støtter SMB / SMI gjennom hundre samarbeidsavtaler.

UPPA støttes også av lokale myndigheter og er en del av ComUEA, Fellesskapet av universiteter og høyere utdanningsinstitusjoner i Aquitaine. Det er også medlem av SATT Aquitaine (Aquitaine Sciences Transfer)

Et universitet åpent for verden

På grunn av sin geografiske situasjon er UPPA spesielt godt rustet til å utvikle opprinnelige grenseoverskridende samarbeid med Spania ved å sette opp:

 • PYREN-prosjektet: IDEFI (Initiative for Excellence in Innovative Training) finansiert av "investering for fremtiden" fra regjeringen,
 • spesifikke stipendier,
 • praksisplasser i selskaper,
 • 10 doble grader og felles oppgave veiledning (34 i 2015).

UPPA er vert for 1700 internasjonale studenter og tilbyr sine egne studenter muligheten for internasjonal mobilitet gjennom sine mange partnerskap:

 • 51 partnerland over hele verden,
 • 80 samarbeidsavtaler mellom universiteter,
 • 179 Erasmus partneruniversiteter.

Energi og Miljø, søkeord for I-SITE prosjektet drives av UPPA

Som en del av "Future Investments" -programmet som ble lansert av regjeringen, leverte UPPA et forslag til I-SITE-prosjektet (Initiativer - Vitenskap - Innovasjon - Territorier - Økonomi) med prosjektet E2S - Energy Environment Solutions. Forhåndsvalgt i juni 2016, er prosjektet basert på et konsortium med INRA og lnria knyttet til regionens sterke private og offentlige FoU-potensial.

Konsortiet vil drive dette prosjektet på energi og miljøovergang , i synergi med selskaper (Total, Arkema, TIGF og Safran Helicopter Engines) og akademiske partnere (CEA, CNRS, Universitetet i Baskerland og Universitetet i Saragossa). E2S støttes også av lokale myndigheter: Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes Région, Pyrénées-Atlantiques og Landes Départements , Pau Béarn Pyrénées Communauté d'agglomération , Mont-de-Marsan Agglomération , og Lacq-Orthez og Basker Communautés de communes .

E2S-team vil møte utfordringer knyttet til energiovergang, geo-ressurser, vannmiljøer og miljøeffektene av naturlige og menneskeskapte endringer, i tråd med forsknings- og innovasjonsutviklingen fra store industrielle partnere. Målet er å bryte ned målrettede vitenskapelige barrierer (lagring av CO2, produksjon av biogass, nye batterier, utvikling av helelektrisk fly, etc.).

Spesialister i vitenskaper, humaniora, sosiologi og jus vil dermed øke UPPAs internasjonale attraktivitet innen banebrytende felt med verdens beste institusjoner (Stanford, Berkeley, MIT, etc.), spesielt gjennom felles stoler; en fortsatt høykvalitetspolicy, videreutdanningskurs undervist på engelsk i E2S-feltet.

Prosjektet involverer også endringer i universitetets styring og organisering, som vil bevege seg mot en struktur basert på tre hovedfakulteter, som hver inkluderer undervisning, forskning og innovasjon. Det vil bli gjort en særlig innsats for menneskelige ressurser for å øke antall akademiske forskere innen E2S-temaer. Lokale industrielle partnerskap vil utfylle styrkene til konsortiet og gi betydelig innflytelse til forskning og innovasjon på disse feltene.

Steder

Anglet

Address
Allée du Parc Montaury
64600 ANGLET

64600 Anglet, Nouvelle-Aquitaine, Frankrike
Telefon
00 33 5 59 40 70 00

Bayonne

Address
8 allées des platanes
64100 BAYONNE Cedex

Bayonne, Nouvelle-Aquitaine, Frankrike

Mont-de-Marsan

Address
371, rue du Ruisseau - BP 201
40004 MONT-DE-MARSAN

40000 Mont-de-Marsan, Nouvelle-Aquitaine, Frankrike

Pau

Address
Université de Pau et des Pays de l'Adour
Avenue de l'Université
BP 576
64012 PAU cedex

Pau, Nouvelle-Aquitaine, Frankrike

Tarbes

Address
11 Rue Morane-Saulnier, 65000 Tarbes, France
65000 Tarbes, Occitanie, Frankrike

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss