University of Bordeaux

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Universitetet i Bordeaux ble nylig opprettet i 2014 etter fusjonen av tre universiteter. Rangerte blant de beste universitetene i Frankrike for kvaliteten på sine akademiske kurs og forskning, ble den tildelt "Initiative of Excellence" av den franske regjeringen i 2011.

Et tverrfaglig utdanningstilbud

Universitetet i Bordeaux tilbyr 245 master og 125 bachelorprogrammer. De fire hovedfagene er vitenskap og teknologi / lov, statsvitenskap, økonomi, ledelse / livs- og helsevitenskap / samfunnsfag og humaniora.

Omtrent 12% av studentene ved Universitetet i Bordeaux er internasjonale. Universitetet har utviklet et bredt spekter av internasjonale studieprogrammer som undervises på engelsk (eller andre språk), og som gir studentene mulighet til å studere i utlandet og / eller fullføre felles eller doble grader. Et ledende universitet i Frankrike for deltakelse i Erasmus Mundus-programmet, Universitetet i Bordeaux tilbyr 9 EU-merkede studieprogrammer.

Et ledende internasjonalt forskningsuniversitet

Forskning er organisert rundt tre avdelinger: Vitenskap og teknologi / Life and Health Sciences / samfunnsvitenskap og humaniora.

Åtte doktorgrader sikrer støtte og veiledning for PhD-studenter. Forskningsavdelingene samler 70 forskningslaboratorier som er under felles tilsyn med nasjonale forskningsorganisasjoner.

Clusters of excellence

En av hovedprioritetene ved Universitetet i Bordeaux er å fremme utviklingen av tematiske ekspertklynger for forskning, opplæring og kunnskapsoverføring på følgende områder: nevrovitenskap, medisinsk bildebehandling, miljø / klima, avanserte materialer, arkeologi, lasere / optikk, digital sertifisering, helse og samfunn og kardiologi.

Steder

Bordeaux

Address
146 rue Léo Saignat
33 076 Bordeaux, Nouvelle-Aquitaine, Frankrike

Pessac

Address
16 avenue Léon Duguit
33 608 Pessac, Nouvelle-Aquitaine, Frankrike

Talence

Address
351 cours de la Libération
33 405 Talence, Nouvelle-Aquitaine, Frankrike