Les den offisielle beskrivelsen

ASC NETWORK

5 europeiske universiteter, ASC-partnere siden 2005, har jobbet sammen for å designe og gjennomføre et felles masterkurs i Avansert Spektroskopi i Kjemi:

 • Universitetet Alma Mater i Bologna, Italia
 • Helsingfors universitet, Finland
 • Jagiellonian University of Krakow, Polen
 • Universitetet i Leipzig, Tyskland
 • Universitet Lille1, Frankrike (Koordinerende institusjon)eurpn-mp

Dette europeiske masterkurset er finansiert og tildelt Erasmus Mundus-etiketten av EU-kommisjonen to ganger for perioderne 2008-2014 og nå for 2015-2020 og er nå anerkjent. Programmet omfatter en obligatorisk mobilitet innenfor ASC-konsortiet og undervises på engelsk på alle universiteter.

I løpet av årene har ASC-konsortiet utviklet linker med 14 tilknyttede partnere: globale industripartnere som produserer spektrometre ( Bruker, Magnetech ) samt regionale konkurranseekluster ( MATIKEM i Lille, NEU i Leipzig ). Et privilegert partnerskap har også blitt etablert med gode forskningsfasiliteter som S ynchroton SOLEIL i Frankrike og ELETTRA i Italia.

Dette store faglige og industrielle nettverket slår sammen toppmoderne utstyr og kompetanse for å tilby internasjonale studenter et høykvalitets utdanningsprogram som dekker spektroskopiske teknikkers anvendelse i kjemi i bred forstand, som fører til karriere i kjemisk analyse og karakterisering av materialstruktur innen molekylær syntese, biologi, nanoteknologi, modellering, apotek, grønn kjemi, materialer og bærekraftige energier.

59280_ScreenShot2017-10-27at11.35.01AM.png

ADMINISTRASJON

ASC-konsortiet koordineres av universitetet Lille1.

 • Juridisk representant: President Jean-Christophe Camart
 • Nettverkskoordinator: Prof Sylvain Cristol
 • Administrativ leder: Francine Chanier
 • Akademisk saksbehandler: Aude Zeglin

PROGRAMBOARD

Programstyret leder programutvikling og levering og fungerer som et forum for konsultasjon og samarbeid for implementering av ASC-programmet gjennom partnerinstitusjoner. I tråd med studieforskriften og respekt for styrets beslutningsprosesser som fastsatt av hver partner, har programstyret hovedansvaret for:

 • Enighet om opptakskriteriene til søkerne til programmet (studenter og inviterte lærde),
 • Velge studenter og inviterte forskere,
 • Overvåke Programutvikling og levering, inkludert kvalitetssikring,
 • Overvåking av studentprestasjon, progresjon og evaluering, inkludert tilbakemeldinger fra studenter,
 • Bidra til og godkjenne rapporter til EU-kommisjonen og andre givere om tilskudd tildelt for samarbeidsprosjekter.

Programstyrets medlemmer: Nettverkskoordinator, 5 lokale koordinatorer og deltakelse med rådgivende kapasitet fra administrative medlemmer fra hvert partneruniversitet og 2 studenter.

Programmer gitt i:
 • Engelsk

Denne skolen tilbyr også:

Lederkurs

University of Lille

Bli med i et nettverk av 5 universiteter, 12 forsknings- og industripartnere, med et sterkt internasjonalt alumni-fellesskap! ASC-nettverket tar sikte på å forberede stud ... [+]

ASC-masterkursen drives i fellesskap av følgende universiteter (ASC-konsortiet):

Universitetet Alma Mater i Bologna, Italia;Helsingfors universitet, Finland;Jagiellonian University of Krakow, Polen;Universitetet i Leipzig, Tyskland;Universitet Lille1, Frankrike (Koordinerende institusjon)OBJEKTIV

ASC-nettverket tar sikte på å forberede studentene til å bli eksperter og utvikle internasjonale ferdigheter til profesjonell industriell karriere i spektroskopisk karakterisering av saks- og / eller doktorgradsstudier.

ASC-programmet har nådd et høyt nivå av harmonisering, med en enkelt Masterprogrammet som er aktuelt for hver partnerinstitusjon og dermed gir en bedre integrering i den europeiske ordningen.... [-]

Frankrike Lille Tyskland Kitzscher Finland Helsinki Polen Krąków Italia Bologna  + 6 Mer
September 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk