Technical University of Crete

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Historie

Rett etter slutten av den tyske okkupasjonen av Hellas ble spørsmålet om å etablere et universitet på Kreta ført opp og nådde sitt høydepunkt på 1960-tallet. I 1977 godkjente statsministeren Konstantinos Karamanlis, etter et enstemmig offentlig krav, etableringen av et universitet med fakulteter i Heraklion og Rethymnon og etableringen av et teknisk universitet i Chania . Det Technical University of Crete ble opprettet ved lov 545/77 om "Etablering av en teknologisk institusjon under tittelen Technical University of Crete og andre bestemmelser". Den 17. juli 1977 ble den første eksekutivkomiteen for institusjonen sammenkalt under presidentskap av professor Perikles Theoharis og i nærvær av den daværende ministeren for nasjonal utdanning G. Rallis , besto av ordføreren i byen Chania og presidenten for den vestlige Kretaseksjon av tekniske kammeret i Hellas. Hovedoppgaven til denne første eksekutivkomiteen i 1977 var å finne land for oppføring av permanente universitetsanlegg ved å starte ekspropriasjonsprosedyren på 350 hektar land. Det er verdt å nevne på dette tidspunktet den enorme støtten fra lokalsamfunnet i denne saken.

I 1984 ble de første fakultetsmedlemmene utnevnt. I løpet av studieåret 1984-85 startet avdelingen for produksjonsingeniør og ledelse sitt utdanningsprogram og innrømmet sine første 120 studenter sammen med vitenskapsavdelingen. Department of Mineral Resources Engineering fulgte i 1987-88 og Department of Electronics and Computer Engineering i 1990-91. Senere, og etter at universitetet hadde blitt uavhengig, ble Chemical Engineering Department en miljøteknisk avdeling og innrømmet sine første studenter i 1997. Til slutt, i 2004, ble Architectural Engineering Department opprettet og ønsket sine første studenter velkommen. I september 1989 besluttet den nye eksekutivkomiteen, ledet av professor ved det nasjonale tekniske universitetet i Athen, Mr. Ioannis Tegopoulos sammen med professorene ved det Technical University of Crete , Antonis Foskolos og Joachim Gryspolakis som visepresidenter. endre den romlige planleggingsorienteringen av utvidelsen av universitetet. Den implementerte politikken muliggjorde innkvartering av alle akademiske avdelinger på Akrotiri campus, som ga muligheten for oppføring av passende forelesningssaler, laboratorier og infrastruktur som moderne krav tilsier for et teknisk universitet.

Siden 1993 har det Technical University of Crete gjort kontinuerlig og betydelig fremgang. Den høye kvaliteten på fakultetets stab, de vitenskapelige partnerne og det administrative og tekniske personellet garanterer universitetets fremtidige vekst. Campus er absolutt en av de beste i Hellas, med moderne forelesningssaler og forskningsanlegg, bibliotek, studenthjem, restaurant og rekreasjonsområder. Nye avdelinger er planlagt for fremtiden og samtidig blir bidraget fra det Technical University of Crete stort sett verdsatt, ettersom institusjonen nå er anerkjent som en av de mest prestisjefylte forskningsinstitusjonene i Hellas med hundrevis av forskningsprogrammer i gang . Det Technical University of Crete er nå anerkjent både som en utdannings- og forskningsinstitusjon i Hellas og internasjonalt og kan derfor med stor optimisme se for seg fremtiden.

Fremtidige mål

  • Vektlegging av å tilby utdanning av ypperste kvalitet (TUC-graden arbeidsledighet mellom 3
  • Gjennomføre innovativ forskning (det Technical University of Crete er et av de to mest aktive universitetene i landet med det høyeste antallet forskningsresultater)
  • Opprettelse av en regional innovasjonspolje og teknologisk park
  • Arbeid med å støtte innovasjon (gjennom inkubatorer)
  • Organisering av seminarer for spredning av teknologi og innovasjon
  • Samarbeid med lokale myndigheter for å løse miljø

campus

Campus er uten tvil hjertet av TUC: studenter, professorer, laboratorieteknikker, administrativt ansatte, møtes alle på campus hver dag. Vanlige referansepunkter for alle studenter er biblioteket, IT

Steder

Chania

Address
Technical University of Crete
University Campus, Akrotiri
73100 Chania
GREECE

731 00 Chania, Chania, Hellas

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss