Les den offisielle beskrivelsen

historie

Kort tid etter utløpet av den tyske okkupasjonen av Hellas, ble spørsmålet om å etablere et universitet på Kreta tatt opp og nådde sitt høydepunkt på 1960-tallet. Men selv om offentlig etterspørsel etter etablering av et universitet på Kreta var enstemmig, var det også en intens rivalisering mellom de to største byene på øya hvor man skulle bli sete for at universitetet. Til slutt ble løsningen på problemet gitt i 1977 av daværende statsminister Konstantinos Karamanlis, som gjorde en balansert avgjørelse godkjenne både etablering av et universitet med fakultetene i Heraklion og Rethymnon og etablering av et Technical University i Chania. Den Technical University of Crete ble etablert av lov 545/77 på "Etablering av et teknologisk institusjon under tittelen Technical University of Crete og andre bestemmelser".

På den 17 juli 1977, den første styret i institusjon kalt under ledelse av Professor Perikles Theoharis og i nærvær av så Minister of National Education G. Rallis, Bestående av ordføreren i byen Chania og presidenten i den vestlige Kreta Seksjon for Teknisk Chamber of Greece, som representerer den lokale element som hadde vist stor interesse for etablering av universitetet.

Hovedoppgaven for denne første Hovedstyre i 1977 var å finne land for oppføring av permanente universitets anlegg ved å starte ekspropriasjon prosedyren av 350 hektar land. Det er verdt å nevne, på dette punktet, den enorme støtten fra lokalsamfunnet i denne saken. Samtidig, Executive Committee også jobbet med organisering og rekruttering av universitetets tjenester, men for det meste med de rettslige rammer for sin drift. Som et resultat av eksekutivkomiteen dedikerte arbeid, ble et stort antall forordninger utstedt, det viktigste av disse er Presidential resolusjon 1140/80 om "Etablering av høyere utdanning skoler, avdelinger og forskningsinstitutter samt innlegg fra professorer ved Technical University of Crete ", som sørget for etablering av tre skoler: a) tekniske fag, b) Applied Sciences og c) planlegging. Hver skole vil omfatte fire avdelinger.

Bortsett fra sitt arbeid på de rettslige rammer for institusjonen, den første Executive Committee var ansvarlig for kjøp av tre historiske bygninger (Gamle Fengsler, Det gamle rådhuset, eller Arsenal og den venetianske Loggia), utarbeidelse av studier for sin restaurering som samt utarbeidelse av studier for den første universitetet fasiliteter. Komiteen gikk i å kjøpe datamaskiner, bøker og 479 bladtitler for Central University Library, samt i å sette opp valg organer for å bedømme kandidaturer for anbud om Educational & Research Personal stillinger.

Etter 1981 ble en ny Executive Committee satt opp under ledelse av professor Thales Argyropoulos (1982-1988) fra Aristoteles-universitetet i Thessaloniki og senere, under ledelse av professor Theodore Lianos (1988-1989), som var et fakultet medlem av høyere School of Economic and Commercial Studies (ASOEE).

Den nye Executive Committee avsluttet eller revidert beslutninger av tidligere administrasjonen med henvisning til grunnleggende spørsmål som om boliger og pedagogisk programmering. Såvidt bolig problemet var bekymret, det ga prioritet til utvikling av universitetet inne i byen ved å renovere den gamle venetianske Fengsler og Barracks, anskaffe og renovere den tidligere franske skolen, anskaffe Military Division kompleks av bygninger av departementet for National Forsvar, sikring bruk av Hatzidakis leiren i Halepa og legge frem studier for oppføring av bygninger på den. Samtidig ble prosjektet for oppføring av universitetets anlegg i Akrotiri fremmet mens ekspropriert land for dette formålet hadde blitt kuttet ned med 60 hektar i forhold til den opprinnelige overflaten. Grunnlaget seremoni av universitetsanlegg i Akrotiri fant sted i desember 1988.

Så langt som utdannings-programmering var bekymret, betydelige endringer fant sted, basert selvfølgelig på den nye rettslige rammeverket som hadde begynt å danne i mellomtiden, men hadde definitivt snudd programmering av konsernledelsen i 1977. Hjørnestein av filosofien av Executive Committee of 1981, med henvisning til det pedagogiske programmering, var utstedelse av Presidential Decree52 / 83 på "strukturen av Technical University of Crete i avdelinger og sektorer, prosedyren for valg av faste vitenskapelige medlemmer og forutsetninger på uavhengig funksjon av det tekniske universitetet i Kreta med folkevalgte organer ". I stedet for tre skoler og 12 avdelinger som ble fastsatt i PD 1140-1180, den nye PD 52/83 gitt for etablering av 6 Akademiske institusjoner: Produksjon Engineering and Management, bergteknikk, elektroteknikk, Chemical Engineering, Mechanical Engineering og fakultet Institutt.

I 1984 ble de første fakultetet medlemmer oppnevnt. I løpet av studieåret 1984-1985, Production Engineering and Management avdeling begynte å løpe sin pedagogiske program og innrømmet sine første 120 studenter sammen med Sciences Department. Den bergteknikk Institutt følges i 1987-1988 og Elektronikk og Computer Engineering Department i 1990-1991. Senere, og etter at universitetet hadde blitt selvstendig, ble den Chemical Engineering Department en Environmental Engineering Department og innrømmet sine første studenter i 1997. Til slutt, i 2004 Architectural Engineering Department ble etablert og ønsket sine første studenter.

I september 1989 den nye Executive Committee, ledet av professor i National Technical University of Athens Mr. Ioannis Tegopoulos sammen med professorene ved Technical University of Crete Mr. Antonis Foskolos og Mr. Joachim Gryspolakis som visepresidenter, bestemte seg for å endre arealplanlegging orientering av utvidelsen av universitetet. De forlatt ideen om ytterligere utvidelse av universitetet i byen Chania og raskt fremmet utviklingen av fasilitetene på universitetet i Akrotiri. The University tildelt fasiliteter som Hatzidakis leiren og den venetianske Loggia til kommune Chania for andre bruksområder. Bygningene som ble holdt for å bli brukt av universitetet selv inkluderer den venetianske Complex av de gamle Fengsler og Barracks, som nå huse rektoratet kontorer samt kontorene til administrative og finansielle tjenester, mens anleggene i den tidligere franske skolen i Halepa nå huse Institutt for byggekunst Engineering. På denne måten opprettholder universitetet sin nødvendige samhold med byen Chania og dens sosiale stoff. Men viktigst av alt, denne politikken aktivert huset til resten av de faglige avdelinger av universitetet innenfor campus i Akrotiri, som tilbys mulighet for oppføring av egnede forelesningssaler, laboratorier og infrastruktur som moderne krav diktere for et Technical University .

I 1993 ble alle nødvendige juridiske krav oppfylt, og dermed alle avdelinger ved Universitetet ble uavhengig, og har vært i drift siden da med folkevalgte organer. Så snart disse kravene var oppfylt, ble prosedyren for valg av rektoratet innledet, og dermed etablere en uavhengig drift av det tekniske universitetet i Kreta. Professor Yannis Phillis ble den første rektor ved Technical University of Crete bistått i sine funksjoner ved viserektorer Professorene Ioannis Siskos og Theodore Markopoulos, som tok på sitt kontor på 8.12.1993.

Siden den gang har Technical University of Crete vært å gjøre kontinuerlig og betydelig fremgang. Den høye kvaliteten på fakultetet ansatte, de vitenskapelige partnere og de administrative og teknisk personell garantere universitetets fremtidig vekst. Universitetsområdet er absolutt en av de beste i Hellas, med moderne forelesningssaler og forskningsfasiliteter, bibliotek, student hall boliger, restaurant og rekreasjonsområder. Nye avdelinger er planlagt for fremtiden, og samtidig blir bidraget fra det tekniske universitetet i Kreta i forskning bredt verdsatt, som institusjonen er nå anerkjent som en av de mest prestisjetunge forskningsinstitusjoner i Hellas med hundrevis av forskningsprogrammer i fremgang . The Technical University of Crete er nå anerkjent både som utdannings- og forskningsinstitusjon i Hellas og internasjonalt, og kan derfor se for seg med stor optimisme dens fremtid.

fremtidige mål

Vekt på å gi topp kvalitet utdanning (TUC utdannet arbeidsledighet mellom 3 og 4%, første gang sysselsettings 1 til 6 måneder etter endt utdanning) Gjennomføre nyskapende forskning (Technical University of Crete er en av de to mest aktive universiteter i landet med høyest antall forskningsresultater) Opprettelse av en regional innovasjon Polen og teknologisk park Innsats i å støtte innovasjon (gjennom inkubatorer) Organisering av seminarer for spredning av teknologi og innovasjon Samarbeid med lokale myndigheter for å løse miljø- og organisatoriske problemer etc.

Campus

Campus er utvilsomt hjertet av HiT: studenter, professorer, lab teknikere, administrativt ansatte, alle møtes på campus på en daglig basis.

Felles referansepunkter for alle studenter er biblioteket, IT & Communications Centre, Hall of Residences, Universitetet Restaurant og kafeteriaer samt idrettsanlegg.

Og fordi din tid som student ikke bør brukes bare på bøker og studere, sørg for at du oppdager et liv utenfor klasserom og forelesningssaler, enda mer interessant og spennende, ved å delta i en av studentgrupper og foreninger (kulturell og politisk) , som satte tonen på campus!

Programmer gitt i:
  • Engelsk
  • Gresk

Denne skolen tilbyr også:

MSc

Technical University of Crete

Petroleumsteknikk postgraduate programmet på Technical University of Crete er et ettårig heltid program, designet for å gi studentene en vitenskapelig bakgrunn i hydrokar ... [+]

Master of Science (MSc) grad i petroleumsingeniørI 2019/2020 blir de beste ti søkere fra Hellas, Kypros, Bulgaria, Serbia, Montenegro og Nord-Makedonia akseptert uten studieavgift.

Søk etter søknader for studieåret 2019-2020

Etter den vellykkede driften av forskerutdanningen i "Petroleumsteknologi" de siste 5 årene, inviterer skolen til mineralfagsteknologi Technical University of Crete (Hellas) søknader til programmet for studieåret 2019-2020.

Programmet tar sikte på å gi studenter med vitenskapelig bakgrunn og anvendt kunnskap innen olje- og naturgass leting og produksjon, og det fører til en mastergrad i petroleumsingeniør.

Kurs er undervist på engelsk. Læreplanen består av to semestre fulltidskursarbeid, som utgjør totalt 50 studiepoeng (ECT). Det gir våre kandidater med alle teoretiske og praktiske aspekter av kunnskap, inkludert praktisk erfaring med industriell programvare som gjør at de kan jobbe effektivt i det stadig krevende arbeidsmiljøet i oljeindustrien. Etter vellykket gjennomføring av kursene gjennomfører studentene en avhandling på 10 studiepoeng. Avgiftene til programmet er 4.000 €. Spesielt er honorarene for de beste ti elevene fra Hellas, Kypros, Serbia, Bulgaria, Montenegro og Nord-Makedonia dekket av stipend fra "Hellenic Petroleum SA".... [-]

Hellas Chania
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
12 måneder
Campus
Les mer på norsk
Location address
Technical University of Crete
University Campus, Akrotiri
73100 Chania
GREECE

Chania, Chania, 731 00 GR