Les den offisielle beskrivelsen

EFMD Equis Accredited AACSB Accredited

Universitetet i Hong Kong

HKU ble grunnlagt i 1911 og er territoriets eldste og mest kjente tertiære institusjon. Mens vi omfavner vår rike arv og tradisjoner, prøver vi å drive grenseforskning og utvikle den neste generasjonen ledere for verden.

Melding fra dekanen

University of Hong Kong (HKU) er i dag stolt som en av de ledende institusjonene for høyere utdanning i Asia, og har sporet sine røtter tilbake over et århundre. Og med det har Fakultet for næringsliv og økonomi (FBE) vokst til å bli en allment anerkjent og respektert handelshøyskole i regionen.

Fakultetet streber etter å pleie førsteklasses bedriftsledere og å fremme både akademisk og anvendt forskning for å imøtekomme behovene til Hong Kong, Kina og resten av verden i den raskt skiftende verdensøkonomien. Vi engasjerer ledende forskere fra alle hjørner av verden som gir studentene global kunnskap. Med den høyeste andelen ikke-lokale studenter blant alle fakulteter ved HKU og to av våre studenter rangert blant universitetets Topp 5 og Hongkong Topp 10-programmer, tiltrekker FBE de beste og lyseste studentene fra Hong Kong og utover.

Fakultetets MBA-program på heltid er rangert Asias nr. 1 i World MBA Rankings gitt ut av Economist Intelligence Unit i ni år på rad fra 2010 til 2018. I tillegg til å tilby et elite EMBA-Global Asia-program sammen med Columbia Business School og London Business School for globalt fokuserte toppledere og fagpersoner, vi samarbeider også med topp handelshøyskoler i hele Kina og over hele kloden for å synergisere utdanning innen økonomi og økonomi. Vårt sterke og omfattende alumninettverk, med næringslivsledere og samfunnsledere som tjenestegjør i viktige stillinger i både offentlige og private verdener, styrker vår rekkevidde og styrker vår innflytelse i forskjellige sektorer og samfunnslag.

Jeg er virkelig ydmyk og æret av å ta opp Deanship for Fakultetet på dette bestemte tidspunktet da verden opplever kanskje en av de mest dramatiske sosioøkonomiske og politiske skiftene i moderne historie. Fremveksten av de asiatiske økonomiene vil også ledsages av den økende innflytelsen fra asiatiske handelshøyskoler, som gir fakultetet en enestående mulighet til å utnytte Hong Kongs unike styrker.

Med sin tradisjonelle rolle som den kommersielle og kulturelle porten mellom øst og vest, har Hong Kong en tydelig fordel i disse skiftende tider. Som en by som feirer sin gründerånd, mangfoldig kulturell blanding og unik dynamisk energi, har Hong Kong konsekvent tiltrukket seg 'det beste av de beste' - noe som fremgår av de globale tankelederne og lærere i verdensklasse som utgjør vårt fakultet.

Med utgangspunkt i et veldig godt grunnlag er jeg sikker på at fakultetet vil fortsette å utvikle, avansere og blomstre - for å gi best mulig bedrifts- og økonomiutdanning til studenter; å produsere innsiktsfull og konsekvensfull forskning for å fremme kunnskapens grenser; å forbedre offentlige retningslinjer ved å delta i informativ politikkforskning og diskusjoner; å samarbeide med næringslivet ved å trene og pleie nåværende og fremtidige næringslivsledere, og ved å ta opp og løse presserende problemer i økonomien og samfunnet.

HKU streber etter å være Asias Global University det neste tiåret, ledet av 'tre pluss en er' med innovative, internasjonale, tverrfaglige visjoner som fører til større gjennomslagskraft. Våre ambisjoner ved FBE er å være like ambisiøse: å bli en fremste handelshøyskole i Asia med betydelig lokal, regional og global innflytelse. Jeg inviterer deg til å komme på besøk, slå oss sammen eller slå oss sammen, for å gjøre Fakultet for næringsliv og økonomi til et fyrtårn i akademia og gjøre verden til et bedre sted.

Professor Hongbin Cai - dekan, styreleder for økonomi

Rankings

No.1 MBA-program i Asia

The Economist MBA Ranking 2018

No.2 Felles EMBA-program i verden

QS Global EMBA Rankings 2019

Syn

Å være en ledende, globalt påvirkelig akademisk institusjon for næringsliv og økonomi.

Unik proposisjon

Fakultetet er dypt forankret i Hong Kong, fullt engasjert i Kina og virkelig internasjonalt.

Oppdrag

  • Å tilby verdensledende bedrifts- og økonomiutdanning som pleier dynamiske og ansvarlige ledere.
  • Å fremme kunnskapens grenser gjennom innovativ og globalt betydelig forskning.
  • Å skape positiv forandring i verden ved å samarbeide med lokalsamfunn.

Samarbeid

Å være det mest internasjonale fakultetet i HKU, og fakultetet har et veletablert, strategisk partnerskap med verdenskjente universiteter og bedriftspartnere gjennom årene, og gir markedsorientert innhold, overlegen læringserfaring og instrumentelle ressurser for studentene våre.

Samarbeidsprogrammer

Ved å utvide den globale rekkevidden kontinuerlig, har fakultetet gått sammen med førsteklasses handelshøyskoler rundt om i verden. Gjennom årene tilbyr fakultetet en rekke verdensledende programmer på tvers av internasjonale finansielle knutepunkter, inkludert Hong Kong, Beijing, Shanghai, New York og London, og gir studentene globale perspektiver med en unik asiatisk vri.

EMBA-Global Asia-programmet

Under trepartssamarbeidet med Columbia Business School og London Business School, tilbyr EMBA-Global Asia-programmet studentene en globalt fokusert læringserfaring, nettverk og mangefasetterte perspektiver som vil utdype deres forståelse av vestlige og østlige forretningspraksis og forberede dem på ledersuksess.

HKU-PKU DBA-program

HKU-PKU Doctor of Business Administration (HKU-PKU DBA) -programmet tilbys i fellesskap med Guanghua School of Management, Peking University. Den er designet for å pleie bedriftsledere med utmerket forskningskompetanse og strategisk global visjon, for å styrke konkurransekraften til innenlandske virksomheter og for å styrke den reelle økonomien i Kina.

HKU-PKU EMBA-program

HKU-PKU Master of Business Administration (HKU-PKU EMBA) -programmet tar i bruk en tverrfaglig tilnærming med et globalt perspektiv og et Kina-fokus, og tilbyr avansert forretningsutdanning og banebrytende kunnskap innen næringsliv og økonomi til ledere fra alle bransjer. Det faglige samarbeidet med Guanghua School of Management, Peking University, henter kompetanse fra begge universitetene, og gir studentene en dyp forståelse av forretningssammenheng i begge regioner.

HKU-Fudan IMBA-program

Siden 1998 har fakultetet tilbudt det et Master of Business Administration (International) (HKU-Fudan IMBA) -program, som sammen har samarbeidet med School of Management, Fudan University i Shanghai. Dette er det første felles programmet av en Hong Kong og en PRC-institusjon godkjent av Ministry of Education og ble rangert som det beste programmet i sitt slag av Academic Degrees Committee of State Council. I løpet av de siste to tiårene har programmet næret over 4500 bedriftsledere.

International Exchange Partners

Fakultetet har et omfattende nettverk med mer enn 300 utvekslingspartnere i mer enn 40 land / regioner, i form av studentutveksling og praksisplasser. Hvert år blir mer enn 400 studenter sendt til utenlandsutveksling, mens hundrevis av internasjonale studenter kommer til fakultetet for å studere, og skaper dermed et dynamisk, flerkulturelt læringsmiljø på campus.

Fakultetet kobler også til mange partnerinstitusjoner i Kina. Gjennom forskjellige kulturelle utvekslinger og erfaringslæringsprogrammer er studentene i stand til å forstå forretningsmiljøet i Kina.

Bedriftssamarbeid

Fakultetet streber etter å styrke vår tilstedeværelse i og tilknytning til næringslivet, og undersøke samarbeidsmuligheter i både offentlig og privat sektor. I løpet av det siste året dannet fakultetet et nytt partnerskap med CCB, China Life Insurance (Overseas), China Resources, KPMG og New World Development etc. Vi vil fortsette å aktivt engasjere og utvide vårt nettverk med nye bedriftspartnere i Hong Kong, Kina og resten av verden, og bringer banebrytende utvikling innen strategiske grenser.

Programmer gitt i:
  • Engelsk

Denne skolen tilbyr også:

Lederkurs

University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Du vil utvikle kjernekompetanse innen regnskap, økonomi, ledelse og forretningsanalyse som er avgjørende for at du skal lykkes som profesjonell regnskapsfører, finanseksp ... [+]

Vårt program

HKU Master of Accounting-programmet, som tilbys i heltidsmodus, vil utvikle kjernekompetansen din innen regnskap, økonomi, ledelse og forretningsanalyse som er avgjørende for at du skal lykkes som profesjonell regnskapsfører, finansekspert og bedriftsleder.

Vårt program leverer en streng læringsopplevelse over et bredt spekter av felt, inkludert finansiell og ledelsesmessig regnskap, skattlegging, revisjon, jus, økonomistyring, virksomhetsstyring, regnskapsanalyse, strategisk ledelse og virksomhetsledelse. Læreplanen har følgende særtrekk:

Et omfattende pensum som omfatter regnskap, økonomi, ledelse og forretningsanalyseTeorier som forklarer viktige roller regnskap i økonomiske beslutningerProfesjonell opplæring i virksomhetsledelse, strategisk ledelsesrapportering og avansert økonomi- og resultatstyring hadde godt av samarbeidet med ACCA (Association of Chartered Certified Accountants)Regnskapsdataanalyse som konverterer informasjon til kjørbare handlingerEt steinsteinkurs for å knytte de forskjellige elementene i studien sammen gjennom virkelige forretningsprosjekter... [-]
Hongkong Telegraph Bay
Januar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

HKU Master of Economics (MEcon) -programmet tar sikte på å gi streng avansert opplæring i økonomi med vekt på applikasjoner i den virkelige verden. ... [+]

Programdetaljer

Læreplanen vår er designet for å hjelpe studentene å mestre økonomisk analyse, bruke den kreativt for å finne løsninger på problemer og utvikle tillit til å analysere problemstillinger og svare på spørsmål som er relevante for deres arbeid.

Fleksibilitet er en nøkkelkarakter i programmet - studentene har en rekke valgfag å velge mellom, og kurs med forskjellige blandinger av abstraksjon og anvendbarhet er tilgjengelige. I tillegg til kurs som tilbys av MEcon-programmet, kan studentene også velge valgfag fra Master of Accounting (MAcct), Master of Business Administration (MBA), Master of Finance (MFin), Master of Science in Business Analytics (MSc (BA) )) og Master of Science in Marketing (MSc (Mktg)) programmer under råd og godkjenning av de berørte programdirektørene.... [-]

Hongkong Telegraph Bay
Januar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

HKU Master of Finance (MFin) -programmet er et tverrfaglig program som tar sikte på å gi motiverte individer ikke bare banebrytende opplæring i finansiell teori, men også ... [+]

Programmisjon

HKU Master of Finance (MFin) -programmet er et tverrfaglig program som tar sikte på å gi motiverte individer ikke bare banebrytende opplæring i finansiell teori, men også nødvendig matematisk, statistisk og datatrening, slik at de kan bruke kunnskapen i et mangfold av økonomiske fagområder: prissetting av derivatinstrumenter og verdipapirer, modellering og prognoser av finansielle markeder, sikring og finansiell risikostyring, kredittrisikostyring, forsikring og gjenforsikring, kvantitativ handel og arbitrageopplæring, kapitalallokering og investeringsstyring, og forvaltning av eiendeler / forpliktelser.

Vellykkede nyutdannede vil ha et konkurransefortrinn i et bredt spekter av karrieremuligheter i forretnings- og investeringsbanker, megler- og investeringsselskaper, forsikringsselskaper, finansdepartementer i ikke-finansielle selskaper, reguleringsbyråer, og også konsulent- og regnskapsfirmaer.... [-]

Hongkong Telegraph Bay
Januar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

HKU Master of Global Management-programmet (MGM) er designet for unge nyutdannede i privat og offentlig sektor som har muligheter og / eller ambisjoner om å håndtere lede ... [+]

Oversikt

HKU Ettårig Master of Global Management (MGM) -programmet er designet for unge nyutdannede i privat og offentlig sektor som har muligheter og / eller ambisjoner om å håndtere ledelsesspørsmål i globale sammenhenger. På verdensbasis forstår selskaper at kulturelt og kjønnsmangfold i arbeidsstyrken forbedrer ytelsen. Dette er retningen de tar, og i 2020 vil University of Hong Kong introdusere et nytt Master of Global Management-program for å møte denne endringen. Det er det ingen tvil om. McKinsey's 2018-rapport 'Delivery through Diversity' knytter mangfold til økonomiske resultater, og selskapene har innsett at mangfold er et konkurransefortrinn og en viktig mulighet for vekst. Det er ikke bare multinasjonale selskaper, men mindre selskaper med globale ambisjoner som leter etter nyutdannede som kan jobbe med dem i disse skiftende omgivelsene. Programmet er designet nettopp for ferske nyutdannede og unge fagpersoner som ønsker å starte karrieren på en kulturelt energisk og krevende arbeidsplass og lære å styre og jobbe med mennesker fra en utvidet bakgrunn av bakgrunn.... [-]

Hongkong Telegraph Bay
Januar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk

MSc

University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Møt den økende etterspørselen etter fagpersoner med felles kompetanse innen virksomhet og analyse gjennom vårt Master of Science in Business Analytics-program ved Univers ... [+]

Oversikt

Møt den økende etterspørselen etter fagpersoner med felles kompetanse innen virksomhet og analyse gjennom vårt Master of Science in Business Analytics-program ved University of Hong Kong.

HKU MSc i Business Analytics-programmet, som tilbys i heltidsmodus, tar sikte på å trene studenter i bruk av essensielle kvantitative teknikker og verktøy når de bruker big data-analyse i strategisk beslutningstaking for virksomhet og ledelse.

Vårt program leverer en streng læringsopplevelse over et bredt spekter av felt, inkludert big data-teknikker, forretningsstatistikk, simulering og prognosemodeller, drift og styring av forsyningskjeder, og finansiell og markedsføringsanalyse. Læreplanen er strukturert som følger:... [-]

Hongkong Telegraph Bay
Januar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Vårt spesialiserte masterprogram ved University of Hong Kong vil gi deg fordelen til å ligge foran konkurransen og øke utfordringene i dagens raskt skiftende økonomi som ... [+]

Oversikt

Vårt spesialiserte masterprogram ved University of Hong Kong vil gi deg fordelen til å ligge foran konkurransen og øke utfordringene i dagens raskt skiftende økonomi som profesjonell markedsfører.

HKU Master of Science in Marketing-programmet er designet for unge fagpersoner som søker å tilegne seg den nyeste kunnskapen, ledelsesinnsikt og beste bransjepraksis for å lage vinnende strategier og utmerke seg i markedsføring og beslektede yrker.

Vårt program

HKU Master of Science in Marketing er et ett års heltidsstudium som tilbyr en streng og banebrytende læringsopplevelse, med fokus på beste markedsføringspraksis og strategier i dagens raskt skiftende økonomi.... [-]

Hongkong Telegraph Bay
Januar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Address
4/F., K. K. Leung Building, The University of Hong Kong
Telegraph Bay, Hong Kong Island, Hongkong