Dun Laoghaire Institute of Art, Design and Technology [IADT]

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Dun Laoghaire Institute of Art, Design & Technology (IADT) ble etablert som en selvstendig institusjon for høyere utdanning innenfor Institutes of sektor Technology 1. april 1997. På den dagen, Dun Laoghaire College of Art and Design, med sine 450 studenter, ble innlemmet i det nye instituttet og har utviklet seg siden som vår School of Creative Arts. To skoler ble etablert ab-initio. The School of Creative Technologies og School of Business & Humanities registrert sine første studenter i oktober 1998. I 2012 de tre akademiske skoler ble amgimated i to fakulteter: Fakultet for Enterprise og humanistiske fakultet Film, kunst og Creative Technology. I dag har IADT 2300 heltidsstudenter, 800 deltidsstudenter og er satt til å vokse til 3000 + heldagsplasser. IADT har bygget et internasjonalt omdømme i de kreative, kulturelle og digitale mediesektorene og er også en verdsatt pedagogisk og enterprise partner i Dun Laoghaire / Rathdown og bredere Dublin og østkysten regionen.

IADT - opprinnelse

Opprinnelsen til Dun Laoghaire College of Art and Design kan spores tilbake til en reaksjon etter det som da var tittelen på Borough of Dun Laoghaire Yrkesutdanningsutvalget (vec) til en lokal behov for russen for en portefølje kurs for å forberede seg for innreise til høyskoler av kunst og design. Fra denne spede begynnelsen College vokste i popularitet til å bli en av de ledende kunst-, design-og filmskoler i landet. En ett år pre-diplom kurs i kunst og design ble etablert i Technical Institute i Dun Laoghaire på slutten av 1960-tallet og ble utviklet for å bli den første kunst grunnkurs i Irland.

I 1970-1971 Dun Laoghaire VEC gitt tillatelse til ytterligere tre-års kurs som fører til en Diploma i kunst og design.

I august 1979, ministeren for utdanning enige om å etablere "Dun Laoghaire College of Art and Design '[DLCAD] som en separat enhet fra 1 September 1979. Den 1. august 1980, ministeren for utdanning gjort en ordre utpeke den "Dun Laoghaire College of Art and Design" som et NCEA anerkjent institusjon. Den VEC foretok en utviklingsplan for å forbedre fasilitetene som finnes for studenter ved skolen og et tilleggsbygg på York Road ble tilgjengelig fra januar 1981. Med virkning fra 1. oktober 1981, ble en rektor utnevnt til skolen.

I en egen utvikling, Department of Education kjøpte Christian Brothers 'seminaret i Carriglea Park i 1982, på læring av Christian Brothers' intensjon om å selge eiendommen og konsolidere sin virksomhet i Marino. Det er interessant å merke seg at kjøpesummen for campus i 1982 var £ 2 millioner! The Department of Education ble vurderer muligheten for å etablere en "Regional Technical College" på stedet - for mange grunner, dette gjorde ikke bli en realitet før 1997. Men, med land og ledige undervisningsbygg på Carriglea oppsto det en mulighet til å møte de presserende behov imøtekommes av DLCAD og ordninger ble gjort med VEC å tillate høgskolen å finne fra byen Dun Laoghaire til Carriglea campus.

Den faglige sesjon i 1983-1984 så omfattende oppussing av campus bygninger i forberedelsene til flyttingen av College of Art and Design. Denne muligheten ble entusiastisk tatt opp av personalet i samråd med design team og et godt designet, funksjonell og hensiktsmessig utstyrt college tok form på campus, inkludert studioer, verksteder og kontorer. Nye tredje nivå kurs på National Certificate, National Diploma og Degree grader er utformet, validert av NCEA, og implementert. Mens antall studenter økte progressivt det var ikke før den 1 september 1988 at bemanning struktur av høgskolen ble forbedret for å reflektere den tredje nivå status for de ansatte. Skolen vokste gradvis og etter 1997 hadde 450 studenter.

IADT - etablering innenfor Institutes of sektor Technology i 1997

Etableringen av Dun Laoghaire Institute of Art, Design og teknologi under RTC Virker på 1 april 1997 innså lenge hatt ambisjoner om Dun Laoghaire VEC, personalet på DLCAD og samfunnet for å skape et fullverdig tredje nivå college basert på Dun Laoghaire. En arbeidsgruppe ferdigstilt planlegging og etablert IADT med en visjon om at den nye høgskolen vil utfylle det etablerte stiftelsen og omdømme i kunst, design og media gjennom nye disipliner, omfavner humaniora, teknologi og business. Dette har vært tillegg anerkjent i den unike navngiving av høgskolen og integrering av kunst, design og teknologi i navn og misjon.

Universitetsområdet har vokst betydelig i perioden siden 1997, med tillegg av Atrium Building [1998], Carriglea Building [2002], det Mediacube [Digital Media Inkubasjon Centre] i 2007, backlot [2012] og National Film School bygningen [ 2013]. Studenttallet har vokst fra 450 til 2300 med ytterligere vekst til 3000 + studenter og en ytterligere byggeprogram planlagt.

Steder

Dublin

Address
Kill Avenue
Dun Laoghaire
South County Dublin

NL3-07-WK7 Dublin, County Dublin, Irland