Mater Dei Institute of Education

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Mater Dei Institute of Education er en stiftelse av Erkebispedømmet Dublin, en College of Dublin City University og en utpekt høyere utdanningsinstitusjon under Higher Education Authority. Instituttet ble etablert i 1966 som et tredje nivå Catholic College of Education spesialiserer seg i den akademiske og profesjonelle dannelse av religionslærere og lærere for post-grunnskoler i Irland. Den romersk-katolske erkebiskopen av Dublin er Patron av instituttet. I 1999 ble instituttet en College of Dublin City University. I forbindelse med sin kobling med Universitetet, instituttets strategiske plan - Religion, utdanning og kunst: Undervisning og læring i et Endre Irland 2003-2008 ble lansert av An Taoiseach, Mr Bertie Ahern TD.

Instituttet er særegen i sin adopsjon av den samtidige modell for lærerutdanning. Instituttet har gjennom mange år utviklet flere hovedfags-programmer for å ytterligere styrke sitt bidrag til skolegang, sjelesorg og chaplaincy. I årene siden starten Instituttet har hatt en viktig og positiv innflytelse på utviklingen av irsk utdanning - primært, om enn ikke utelukkende, i området av religionsundervisningen - i form av sin pågående arbeidet med lærerutdanningen, er svært viktig bidraget av sine kandidater og forskning og publikasjoner av sine ansatte. Mater Dei Institute har svart på endrede behov i utdanningssektoren med banebrytende faglig opplæring av skolekapellaner. Sitt engasjement på dette området har ført til utvikling av faglig opplæring for andre former for sjelesorg. Videre har sin bevissthet om de enorme endringene som har skjedd i det irske samfunnet de siste 30 årene bedt instituttet å fremme kritisk refleksjon og forskning på temaene "Religion og utdanning" og "Religion og kultur". The Institute, gjennom sin kobling med Dublin City University, kan også tildele MA og Ph.D. for forskning.

Instituttet er stolte av sitt bidrag til den irske læreryrket de siste trettifem år og er en villig partner i arbeidet med å opprettholde og styrke kvaliteten på lærerutdanningen. I en tid med vanskeligheter for yrket, både nasjonalt og internasjonalt, forplikter instituttet seg igjen til verdiøkende lærerutdanningen når det gjelder rekruttering, faglig formasjon, induksjon og in-karriere tjeneste av lærere. Det har til hensikt å danne lærere som er selvhjulpne, meget bevisst og opptatt av å stadig forbedre kvaliteten på både undervisning og læring i andre nivå utdanning i Irland.

I de senere årene har instituttet utviklet området av irske studier i sin BA program. Studiet av forholdet mellom religiøs og kulturell identitet er særlig aktuelt i den irske konteksten. Håpet for forsoning uttrykt i Langfredag-avtalen må intellektuelle og analytiske stiftelser. Dette studieprogram vil produsere kandidater som kan bidra til den nasjonale mål om å fornye irsk identitet gjennom en dialog som er beriket med irsk litteratur, historie og religion. Den forsiktige intellektuell analyse av disse områdene bør gi en forståelse forutsetter respekt og toleranse for forskjell. Kombinasjonen av religionsvitenskap og irske Studies er særlig hensiktsmessig. I noen land har innflytelse av religion vært så gjennomgripende som i Irland. Både på godt og dårlig, har religiøs bevissthet yret hodet av den irske både hjemme og i diaspora. Dette grad vil gi nyutdannede innsikt i grenselandet mellom religion og samfunn.

I vår strategisk plan vi reflektere over hva det er å være en katolsk skole i en verden i endring. "Mater Dei Institute hevder sin unike posisjon som en mellommann mellom irsk katolisisme og irsk kultur i stedet for bare å omfavne de nyeste trendene i samfunnet, enten de er drevet av markedet eller ideologisk. Instituttet er et viktig område der kristendommen kan forhandle åpent med et flertall av andre kulturer, holdninger og systemer av tro og ikke tro, og tar til orde for nødvendigheten av dette forhandling ved å invitere folk i alle overbevisninger til å delta i den. "Jeg håper at dette nettstedet vil gi deg en smak av ulike sider ved livet av Institute.

Andrew G. McGrady direktør

Steder

Dublin

Mater Dei Institute of Education

Address
Mater Dei Institute of Education,
Clonliffe Road,
Dublin 3, Ireland

Dublin, County Dublin, Irland
Telefon
+353 1 808 6500

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss