University of Parma

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

University of Parma er et statsuniversitet. Som sådan er det selvstyrende og har administrativ, organisatorisk og regnskapsautonomi, og gir tjenester til allmennheten. 13. mars 962 tildelte keiser Ottonian I Uberto, biskopen av Parma, innvielsen av universitetet i 'diplomet' - et dokument som ga biskopen makten til å ordne og velge juridiske ledere ('eligere et ordinare notarios') . Dette dokumentet var grunnlaget for å opprette en utdanningsinstitusjon som ville vare hundre år senere og fremdeles er bevart i Biskopens arkiv i Parma i dag.

Universitetet har 18 avdelinger, 35 førstekurs, 6 en-syklus-grader, 38-sekunders kurs , så vel som mange forskerskoler, videreutdanningskurs for lærere, flere mastergrader og forskningsdoktorer (Ph.D.).

Studentene kan velge mellom emner om kunst og humaniora, økonomi, ingeniørvitenskap og arkitektur, mat og landbruk, jus og samfunnsfag, matematiske fysiske og naturvitenskapelige fag, medisin og kirurgi, farmasi, veterinærmedisin.

Universitetets ideelle størrelse (30 000 studenter, med mer enn 5000 nyutdannede per år, og rundt 2000 fakultet og ansatte) og levekårene i Parma tiltrekker seg et stort antall studenter fra hele Italia. Mer enn to tredjedeler av våre registrerte studenter kommer fra utenfor Parma og Parma-provinsen, som plasserer universitetet i høyeste rang for å tiltrekke seg de mest utenlandske studentene over hele landet.

De forskjellige stedene ved universitetet lar studenter studere i komfortable, effektive strukturer i nærheten av grønne områder, for eksempel Campus : et 77 hektar stort område sør for byen som har vitenskapelige avdelinger. Vårt campus består av avdelinger, moderne og velutstyrte forelesningssaler , komfortable studieområder, teknologisk avanserte laboratorier, og et CNR-senter - i tillegg til flere idrettsanlegg, et konferansesenter og en kantine. Denne betydelige kombinasjonen av strukturer og mennesker er helt unik i den italienske universitetsscenen.

Det andre universitetsoppgjøret ligger i hjertet av byen med universitetets sentrale bygning som huser rektorkontoret, administrasjonskontorene og advokatavdelingen. I hjertet av byen ligger også medisinskolen, i sykehusområdet, økonomiavdelingen, avdelingen for kunst, bokstaver, historie og samfunnsvitenskap og avdelingen for antikk kultur, filosofi, utdanning og moderne språk. Endelig ligger veterinærmedisinsk avdeling i den umiddelbare nord-vestlige utkanten av byen.

I hjertet av byen huser universitetets sentrale bygning rektorkontoret, administrasjonskontorene og jus. Medisinskolen er også i byen, som ligger på sykehuset, mens økonomi og statsvitenskap ligger ved siden av Parco Ducale. Arts and Philosophy and Psychology har sine campusplasser i det gamle sentrum, og veterinærmedisin ligger i den umiddelbare nord-vestlige utkanten av byen.

Aktivitetene og fasilitetene til University of Parma tiltrekker seg deltagelse fra et stadig voksende studentorgan. Det finnes informasjons- og karriereveiledningstjenester som hjelper studenter med universitetsrelaterte valg, gode relasjoner til utenlandske universiteter og en livlig utveksling av studenter når det gjelder samfunnsprogrammer, inkludert mange tilgjengelige stipend. Biblioteker, datamaskinlaboratorier og Internett-tilgangspunkter, studentboliger og kantiner, deltidsjobb, kulturelle aktiviteter, et avgiftsfritt nummer og etterutdannet karriererådgivning er alle tilgjengelige for studenter - sammen med intervjuer og korte kurs for å hjelpe våre nyutdannede å finne jobber.

Mange fasiliteter er tilgjengelige for studenter for å forbedre kvaliteten på studiene og universitetslivet. Noen av disse er gratis e-post og ad hoc-tjenester for funksjonshemmede studenter, språkkurs ved Foreign Language Center. Studentene kan også registrere seg for eksamener via Internett, laste ned administrative skjemaer eller få tilgang til personlig e-post levert til hver student av universitetet, og dermed skape en rask og nøyaktig kommunikasjonskanal.

University of Parma nettsted tilbyr studenter regelmessig oppdatert informasjon og det ideelle grensesnittet for kommunikasjon med universitetet.

Studenter har og mange muligheter innen idrett drevet av University of Parma CUS med kurs i alle fagområder i en rekke strukturer - vårt svømmebasseng, friidrettsbane, tennisbaner, fotballbaner, golfgård, basketballbaner, rugbybaner, etc.

Museer, slik CSAC i Abbazia of Paradigna ( www.csacparma.en ) med en imponerende samling italienske kunstverk (fra design, arkitektur, illustrasjon, reklame, fotografering), den botaniske hagen, naturvitenskapelige museer og andre vitenskapelige samlinger , så universitetets kor: dette er kulturaktivitetene og også studiemuligheter.

Internasjonale studenter vil være velkomne på Erasmus og International Home nær kirken San Francesco, i hjertet av byen, og de vil dra nytte av italienske språkkurs som er spesielt undervist for å hjelpe akademiske studier.

To av II-nivåskursene er totalt undervist på engelsk, mens det er et økende tilbud av engelskundervisningskurs i Architecture Master of Science Course, i ingeniørkursene og i humaniora-kursene også.

Steder

Parma

Address
Parma, Emilia-Romagna, Italia

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss