ISM University of Management and Economics

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Kvalitet og internasjonalitet

Siden starten i 1999 var ISM University of Management and Economics et mål fra begynnelsen - å tilby innovative, kvalitative studier og opplæring av ledelse og økonomi for kreative, ambisiøse unge og allerede erfarne forretningsforvaltere. Kundekjenning (studenter, bedrifter og alumner), internasjonal anerkjennelse og bærekraft. Kvalitet og internasjonalitet er blitt de viktigste prioritetene til universitetets aktiviteter. Dette målet har blitt evaluert av International Quality Accreditation (IQA) tildelt ISM i 2006 av Central og East European Management Development Association (CEEMAN), og bekrefter at ISM tilhører universiteter som tilbyr de mest avanserte virksomhetsstudiene i regionen.

118313_ISMUniversityofManagementandEconomics.jpg

Deling kunnskap og erfaringer for moderne virksomhet

ISM studieprogrammer kombinerer vellykket teoretisk og praktisk kunnskap. Mange av forskerne som jobber her, er anerkjente praktikere, og de er derfor godt klar over problemene som moderne virksomhet står overfor, og av kunnskapen som kreves for å løse dem. Universitetslærere jobber også aktivt med akademiske aktiviteter ved å undersøke ledelsen i Baltikum - ISM er en av initiativtakerne til Baltic Journal of Management. Universitetet deltar aktivt i internasjonale vitenskapsorganisasjoners virksomhet, hvor den utveksler oppdatert kunnskap og erfaring med partnere.

Internasjonalt forretningsperspektiver for studenter sikres av opplevelsen av ISM grunnleggeren, Norsk BI for ledelse, og forelesere inviterte fra hele verden.

118312_ISMbusiness.png

ISM søker å utdanne vellykkede og ansvarlige bedriftsledere. Universitetet var det første i Litauen for å svare på det globale samtalen for handelshøyskoler og faglige foreninger for å fremme samfunnsansvar over hele verden. ISM har forpliktet seg til å overholde prinsippene for ansvarlig lederutdanning (PRME), som ble avduket av en gruppe lærde og ledende faglig organisasjon på FNs toppmøte for toppledere i Global Compact i juli 2007. PRME gir et rammeverk for akademiske institusjoner for å fremme den bredere årsak til samfunnsansvar og innlemme universelle verdier i læreplaner og forskning.

ISM er også et av de første universitetene i Litauen som er med i FNs Global Compact, og dermed blir en del av det nasjonale nettverket av ansvarlige bedriftsorganisasjoner. Medlemmene av dette nettverket og Global Compact har forpliktet seg til å tilpasse sine operasjoner og strategier med ti universelt aksepterte prinsipper innen menneskerettigheter, arbeidskraft, miljø og korrupsjon. Ved å gjøre det kan virksomheten som en primær driver for globaliseringen bidra til at markeder, handel, teknologi og økonomi foregår på en måte som fordeler økonomier og samfunn overalt.

Universitetet har oppnådd mye for å styrke ansvarlig og etisk ledelse. Kurset for forretningsetikk tilbys til studentene i alle universitetssykluser. Dette temaet behandles i bachelor-, master- og doktorgradsstudier. ISM deler kunnskap og erfaring med andre.

Start av ISM

Forløperen til ISM var Business Training Center, en kjent lederopplæringsinstitusjon i Litauen. Det ble grunnlagt i 1995 av BI, Norsk Business School og Kaunas University of Technology.

ISM University of Management and Economics ble etablert i Kaunas i 1999 som den første privateide institusjonen for lederutdanning i Litauen. Hovedgrunnleggerne til ISM er BI-handelsskolen, Europas største handelshøyskole, og Innovasjon Norge (tidligere norsk industri- og regionalutviklingsfond).

118310_ISM.png

ISM i dag

 • Alle nivåer av studier: Bachelor, Master og doktorgradsstudier
 • ISM Executive School - master i ledelsesstudier og opplæring
 • Forskning: kunnskap og forretningsutvikling
 • 37% av fakultetet vårt er internasjonalt
 • Dobbeltgradsmuligheter i høyt rangerte europeiske og amerikanske handelshøyskoler
 • Mer enn 100 partneruniversiteter for utvekslingsstudier
 • Mer enn 2000 studenter
 • Over 4000 Alumni
 • 98% av ISM-nyutdannede jobber innenfor sitt fagfelt
 • 1 av 5 starter sin egen virksomhet
 • Innovative og interaktive undervisningsmetoder: casestudier, gruppeoppgaver, simuleringer, teamarbeid

118311_ISMtoday.png

Steder

Vilnius County

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas

Address
Arklių gatvė,18
01305 Vilnius County, Litauen
Telefon
+370 5 212 3960

Oslo

BI Norwegian Business School - Oslo

Address
BI Norwegian Business School - Oslo campus
0484 Oslo, Oslo, Norge
Telefon
+370 5 212 3960

Tilburg

Address
Warandelaan,2
5037 AB Tilburg, Nord-Brabant, Nederland

Île-de-France

Address
Avenue des Terroirs de France,40
75012 Île-de-France, Frankrike

Bordeaux

Address
Rue Raze,26
33000 Bordeaux, Nouvelle-Aquitaine, Frankrike

Tilburg

Address
Warandelaan,2
5037 AB Tilburg, Nord-Brabant, Nederland

Teleborg

Address
P G Vejdes väg
351 95 Teleborg, Kronoberg County, Sverige

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss