Universiti Malaysia Sarawak

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), Malaysias åttende universitet ble offisielt innlemmet den 24. desember 1992. Et universitet som er moderne i sin karakter og fremtidsrettet i outlook, er det engasjert i å gi nasjonen med ledere, ledere, forskere og tekniske spesialister samt tenkte borgere som er i stand til å håndtere de komplekse utfordringene i vår felles fremtid - trygt, kompetent og kreativt.

Med ca 30 vitenskapelig ansatte, åpnet Universitetet sine dører for første batch av 118 studenter den 8. august 1993. Studentene ble registrert i de to banebrytende fakulteter, Fakultet for samfunnsvitenskap og Fakultet for Resource Science and Technology. To akademiske støttesentre ble også etablert: Senter for anvendt læring og multimedia, og Senter for Academic Information Services.

Året etter (1994) så fire flere fakulteter åpner sine dører for grad kurs: Fakultet for kognitiv vitenskap og menneskelig utvikling, Fakultet for Applied og Creative Arts, Fakultet for ingeniørvitenskap og Fakultet for informasjonsteknologi. Stabs-og studenttallet firedoblet. I mellomtiden, Universitetet vokste også i profil som de fleste fakultetene begynte å tilby hovedfags-programmer. Forskningsvirksomheten begynte å slå rot med etableringen av Institute of Biodiversity and Environment Conservation, som fokuserer på mylderet av flora og fauna i Borneo. Det ble også etablert forbindelser med ulike universiteter i utlandet. I det samme året, Senter for Technology Transfer og Consultancy UNIMAS, vunnet kontrakten for EIA studie av Bakun vannkraftprosjektet, den største noensinne EIA prosjekt i landet.

Perioden mellom januar 1995 og slutten av desember 1996 så videre konsolidering i den faglige og forskningsstruktur av universitetet. To flere fakulteter begynte å ta i sine pioner grupper av studenter; Fakultet for medisin og helsefag (1995) og Fakultet for økonomi og Business (1996). Disse brakte det totale antallet fakulteter til åtte, som opprinnelig planlagt. Senter for språk og kommunikasjonsstudier begynte å tilby TESL programmet, i tillegg til generisk språkkurs. The Institute of Health og samfunnsmedisin, og Institutt for Software Technology ble deretter lagt til på listen over forskningsinstitutter.

Den historiske året 1997 var vitne til banebrytende gruppe med kandidater som fikk sine grader på innvielses innkalling av universitetet. Året så også etableringen av Institutt for østasiatiske studier.

Året 2000 var vitne til endring i visekansler sete; Professor Dato 'Zawawi Ismail, den første visekansler fulgt av professor Datuk Yusuf Hadi som den andre visekansler UNIMAS. Prof Datuk Dr Abdul Rashid Abdullah ble utnevnt som den tredje visekansler 1. februar 2005. Fra 2001 til 31. mars 2013 ble professor Datuk Dr Khairuddin Ab Hamid utnevnt som den fjerde visekansler UNIMAS. YBhg Prof Dr Morshidi bin Sirat ble senere utnevnt som den femte VC 1. april 2013. Hans tid, var imidlertid kort da han ble tilbakekalt for å okkupere stillingen som ekspedisjonssjef i Kunnskapsdepartementet, Malaysia. Derfor tok YBhg Prof Dato 'Dr Mohamad Kadim Suaidi over som den sjette visekansler UNIMAS den 16. april 2013.

Per september 2013, er UNIMAS total innmelding 16085 bestående av 14 033 studenter, 1343 postgraduates og 709 pre-universitetsstudenter. I tillegg har totalt 2189 ansatte vært ansatt per august 2013.

UNIMAS er en ISO-sertifisert universitet. Det ble gitt den prestisjetunge MS ISO 9001:2000-sertifisering for excellence i sin kjerne ledelsesprosesser - fra inntak av nye studenter til sertifisering av sine kandidater. Våre studieprogrammer har blitt utformet for å dekke behovene til samfunn og næringsliv. Vårt sterke fokus på teknologi har gitt oss med den prestisjetunge Multimedia Super Corridor (MSC) Status 17. november 2003. Prisen ble gitt for vår rolle og evne i å utvikle arbeidskraft for MSC og relaterte behov, gjennom våre strategiske læring og opplæringsprogrammer.

UNIMAS har vunnet Premiere Information Technology Award fra den malaysiske regjeringen, Kategorien "Bridging the Digital Divide" av AFACT sin eAsia Award. Det har også vunnet Industri Innovators Award for System Development and Application fra den USA-baserte Society of Satellite Professionals International (SSPI), for sin suksess i å sette opp en telecentre i den avsidesliggende samfunn av Bario, Sarawak, for å bistå samfunnet i kommunikasjon , utdanning, e-handel, helse og offentlige tjenester.

UNIMAS har vært vellykket i oppkjøpet av forskningsmidler, Kommer opp med publikasjoner og nyttige vitenskapelige funn. Universitetets Institutt for helse og samfunnsmedisin har fått utviklet en kandidat vaksine for dengue gjennom samarbeid med et internasjonalt selskap, Bavarian Nordic. I tillegg har Fakultet for Resource Science and Technology har utviklet en prosess for å konvertere sago stivelse til melkesyre for produksjon av miljøvennlig plast.

Den kunnskap funn tiltak på UNIMAS er forutsatt delvis på rikdom av naturressurser og mangfoldig sosiokulturelle utgjør av staten Sarawak. Mens UNIMAS er sterk i biodiversitet studien, er denne og de fleste andre forskningsvirksomhet ved dette universitetet fast basert på moderne teknologi. For eksempel bevaring av naturressurser av staten, gjennom felles styrke i informatikk og IT, med kompetanse innen molekylær biologi og bioteknologi, har effektivt synergized flere forskningssamarbeid, både lokalt og internasjonalt. Den kulturelt mangfold og sosial unikhet av Sarawak samfunn tilby muligheter for studier innen helse og medisin, ved å tilby en titt på påvirkning av miljøfaktorer og sosiokulturelle praksis på interaksjonene mellom ulike patogener; samt andre spørsmål knyttet til samfunnet helse.

UNIMAS satsing på forskning har allerede blitt anerkjent av interessenter og partnere i bransjen selv ved bruk av legater for etablering av åtte forsknings stoler; disse inkluderer Tun Zaidi Chair for medisinsk kjemi, den Tun Openg Chair for Sago Technology, Shell Chair for Environmental Studies, og Sapura Chair for IKT.

I dag er UNIMAS styrke i forskning blir anerkjent av jevnaldrende i minst tre nisje forskningsområder: - Bioteknologisk forskning innen epidemiologi (dengue, JE, FMHD, malaria), biogeografi (fylogeni) og landbruk (sago); - IKT, spesielt på landsbygda kommunikasjon og bildeanalyse; og - Biologisk mangfold, naturressurser og miljøforvaltning.

Universitetsledelsen har oppgradert, basert på deres styrke i forskning, status for noen av sine forskningsgrupper ved UNIMAS til Sentre for fremragende forskning som er: - Malaria Research Centre - Senter for vannforskning - Rural informatikk - bildeanalyse og Spatial Technologies - Semantisk teknologi og Augmented Reality - Renewable Energy - Sago Forskning - Disability Studies

I 2012 mottok UNIMAS nasjonal anerkjennelse ved å vinne fire gull, tre sølv og 10 bronse priser på MTE 2012. UNIMAS også sikret seg 11 gullmedaljer på BIS 2012, en internasjonal expo holdt i London. Prof. dr. Balbir Singh fra Fakultet for medisin og helsefag var blant flere mottakere av Best Malaysian Scientist award gitt av Akademi Sains Malaysia for sin bemerkelsesverdige og enestående bidrag i Malaria forskningsaktiviteter.

I fjor UNIMAS sikret 44 prosjekter under departementet for vitenskap, teknologi og innovasjon (Mosti) Science Fund tilskudd, med en samlet beløper seg til RM7.59 millioner. En ytterligere RM2.88 millioner ble sikret fra departementet for høyere utdanning (Mohe) for 81 forskningsprosjekter.

Steder

Kuching

Address
94300 Kota Samarahan
Kuching, Sarawak, Malaysia