Les den offisielle beskrivelsen

Leiden University - fakta

 • 7 fakulteter spredt over Leiden og Haag
 • 14 engelsklærte bachelorprogrammer
 • 200 engelsklærte masterprogrammer
 • 444 års tradisjon og innovasjon
 • Topp 100 forskningsfokusert universitet
 • 16 nobelprisvinnere
 • 129 nasjonaliteter
 • 29 000 studenter

Akademiske felt

Leiden har fakulteter innen:

 • Arkeologi
 • Styring og globale saker
 • humaniora
 • Medisin
 • Lov
 • Vitenskap
 • Sosial- og adferdsevitenskap

universiteitleiden.nl/en/education

Studentliv

Hvis du vil studere ved Leiden University , kan du velge mellom de beste av to byer: Leiden og Haag. Leiden er en ekte studentby. Hvis du ikke visste det bedre, tror du kanskje at den historiske og livlige byen Leiden ble laget for studenter. Dens atmosfæriske og kompakte senter har alt det studentene kan ønske seg: fra universitetsbygninger til studentkamper, og fra studentbolig til studentforeninger. Å studere og bo i Haag utvider ditt perspektiv på verden og gir deg raskt et internasjonalt nettverk. Studerende i en by full av ambassader, multinasjonale og internasjonale domstoler har sikkert sine fordeler!

universiteitleiden.nl/the-hague

universiteitleiden.nl/leiden

Studentstøtte

Internasjonale studentrådgivere

De internasjonale studentrådgiverne er et godt sted å gå når du trenger hjelp under ditt opphold i Nederland. Studenter på begge steder i Leiden University har tilgang til disse spesialiserte rådgivere. I mange tilfeller vil de kunne gi den informasjonen du trenger, eller vil henvise deg til de relevante tjenestene. Du kan konsultere rådgivere på en rekke forhold, alt fra økonomiske bekymringer, avgjøre problemer, faglige problemer og helseforsikring til å håndtere eksterne boligagenter eller finne en familielege.

Studentrådgivere

Vi har en rekke spesialiserte studentrådgivere tilgjengelige. De kan bistå i juridiske og økonomiske saker, men kan også hjelpe deg med å utvikle studievessige ferdigheter. Kompetansepakken som tilbys innebærer individuell veiledning og workshops designet for å støtte deg i din akademiske prestasjon. Emner som dekkes inkluderer avhandling, tidsstyring, stresshåndtering og planlegging. I tillegg er våre rådgivere tilgjengelige for å løse studie- og personlige problemer, hvis dette skulle være nødvendig.

Instituttlærerådgivere og koordinatorer

Hver avdeling har egne studierådgivere / koordinatorer som kan svare på spørsmål om saker som er relatert til studiet av ditt valg. Du kan konsultere studieveilederen / koordinatoren om saker som tidsplaner, eksamenskvaliteter, valg av fag og søknad om oppgradering.

universiteitleiden.nl/student-affairs

bolig

Leiden University er ikke campusbasert, og universitetsbyggene og studentboliger er derfor spredt over hele Leiden og Haag. Byene selv er campus. Å leve og lære på begge steder vil gi deg førstehånds erfaring med nederlandsk liv og direkte tilgang

til studentlivet og de faste byttene og byene i byene. De fleste studenter leier et rom eller deler en leilighet med andre.

Som internasjonal student kan husjakt i Nederland presentere ytterligere utfordringer. Du kan selvstendig se bolig gjennom private huseiere eller boligforeninger. Det finnes en rekke boligorganisasjoner som kan hjelpe, for eksempel DUWO. Du kan også søke om boligtilbud via Universitetet Boligkontor. Her vil du bli assistert med å finne overnatting i Leiden eller Haag. Overnatting varierer i beliggenhet, størrelse, antall personer med hvem du deler fasiliteter og leieavgifter.

universiteitleiden.nl/housing

Programmer gitt i:
 • Engelsk
 • Nederlandsk

Denne skolen tilbyr også:


Leiden University

Master i afrikanske studier ved Leiden University er en avansert områdestudiekvalifisering som kombinerer stipend i verdensklasse med praksisbasert læring. ... [+]

Masterprogrammet i afrikanske studier ved Leiden University er et tverrfaglig studieprogram, som gir deg muligheten til å undersøke det afrikanske kontinentet i dybden.

Skreddersydd læring

Dette tverrfaglige programmet gir deg muligheten til å lære om Afrika fra et bredt spekter av perspektiver: historiske, litterære, kulturelle, samfunnsøkonomiske og politiske. Hos Leiden er relevans og virkelige spørsmål i forgrunnen, noe som betyr at du får til å analysere aktuelle hendelser kritisk når de utspiller seg og fra et bredt, komparativt og globalt perspektiv.

Multimodale forskningsmetoder og blandede metoder vil også bli introdusert for deg. Du får også studere de fagområdene som interesserer deg mest, ved å velge valgfag, prosjektemner og fokusområdet for oppgaven din.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Forskerutdanningsprogrammet i afrikanske studier ved Leiden University er unikt i det europeiske kontinentet for det tverrfaglige utvalg av fag som tilbys og ulike perspe ... [+]

En tverrfaglig tilnærming

Forskningsmesteren i afrikanske studier ved Leiden University overbygger de ofte kunstig trukket grensene mellom humaniora og samfunnsvitenskap. Programmet kombinerer disipliner fra humaniora, for eksempel historie og litteraturstudier, med disipliner fra samfunnsvitenskap, spesielt: statsvitenskap; antropologi; og økonomi.

Som et resultat har du muligheten til å utvikle dybdekunnskap om forskjellige aspekter av det afrikanske kontinentet og dets folk, samtidig er du ikke bundet av grensebegrensninger for noen av de mer tradisjonelle fagområdene med fokus på Afrika.

Utvikle dine forskningsferdigheter

Innenfor denne forskermesteren vil du fokusere på å utvikle dine forskningsevner, og du vil ha et helt år ( hvorav seks måneder består av feltarbeid ) til å utføre ditt eget forskningsprosjekt som gir deg enestående muligheter til å få innsikt i å jobbe og drive forskning i Afrika og for å forbedre jobbmulighetene dine.... [-]

Nederland Leiden Haag
September 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

I dette programmet legges det sterk vekt på feltarkeologi, med et ekstra fokus på økologi og geologi. ... [+]

Arkeologi i Leiden omfatter studier av samfunn og kulturer fra fortiden, med sikte på å rekonstruere og gjenopplive dem. Gi et meningsfullt bidrag til å løse dagens samfunnsproblemer som migrasjon, globalisering og klimaendringer, ved å bruke din interesse for fortiden.

Leids fakultet for arkeologi

Leidens mastergrad i arkeologi har det mest mangfoldige studiet i Nederland. Leiden kan også skryte av det eneste uavhengige fakultetet for arkeologi i Nederland . Studiet tilbyr ulike regionale og tematiske fordypninger, og undervisningsopplegget er nært knyttet til pågående forskning.

Våre vitenskapelige ansatte er involvert i forskning over hele verden, med et sterkt fokus på feltforskning. I tillegg legger programmet vekt på økologi og geologi, kombinert med både ikonologi og historiske studier , samt etnoarkeologiske, antropologiske og eksperimentelle tilnærminger. En kombinasjon av moderne museumspraksis og utvikling innen arkeologisk kulturarv utvider omfanget ditt enda mer.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Dette toårige programmet fokuserer på toppkvalitet tverrfaglig forskning og oppkjøp av høyt nivåforskningsferdigheter. Dette gir et sterkt grunnlag for en akademisk karri ... [+]

Research Master-programmet i arkeologi er det mest mangfoldige i Nederland. Dra nytte av vår omfattende erfaring og omdømme innen arkeologisk forskning.

Velg arkeologi ved Leiden University :

Det toårige masterstudiet i arkeologi (forskning) er organisert rundt den utmerkede forskningen som Leiden har nådd internasjonal anerkjennelse for. Det er syv forskjellige fokusområder, sentrert om forskningsprosjektene som gjenspeiler det brede spekteret av forskning som gjøres innen fakultetet:

Menneskelige opprinnelserPrehistoric Farming Communities i EuropaBy og land i Middelhavsområdet og Nære ØstenReligion og samfunn i innfødte amerikanske kulturerArkeologisk arv i en globaliserende verdenTransformasjonen av den romerske verdenHistorisk Osteologi... [-]
Nederland Leiden Haag
September 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Både de toårige og ettårige MA-programmene i asiatiske studier tilbyr videre spesialisering i et land, en region eller et aspekt av Asia. Denne strukturen gir oss mulighe ... [+]

Masterprogrammet i asiatiske studier ved Leiden University tilbyr en enestående kvalifikasjon fra et av de ledende sentre for asiatiske studier i Europa.

Velg mellom åtte spesialiseringer

The Asian Studies mastergradsprogrammet tilbyr etårig spesialisering på Øst-Asia, Sør-Asia, Sørøst-Asia, Historie, Kunst og Kultur i Asia og Politikk, Samfunn og økonomi i Asia og toårige spesialiseringer på Kina, Japan, Korea.

Internasjonalt anerkjente forskere

Ekspertise på Asia ved Leiden University er internasjonalt kjent. Lær av noen av Europas beste lærde på feltet, hvorav mange er i fremkanten av Asia-relatert forskning.

Tilpass din grad

Skreddersy din kvalifikasjon for å gjenspeile dine interesser eller karriereambisjoner. Du kan velge mellom et bredt spekter av valgfag og velg en MA-avhandling. Velg å fokusere på språk og et enkelt land, eller på en bestemt disiplin og region.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 - 2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Masterstudiet i asiatiske studier gir deg tilgang til Leiden University ledende ekspertise i landene i Asia fra deres politikk og litteratur til sine språk. ... [+]

Leiden University Master's in Asia Studies (Research) er designet for høypresterende studenter og gir tilgang til uovertruffen ressurser og kompetanse. Det toårige Master in Asian Studies (Research) består av obligatoriske kjernekurs, valgfag, workshops, presentasjoner og en MA-avhandling.

Dra nytte av Leids berømte kompetanse

Leiden University Asia Studies (Research) -program er designet for høypresterende studenter og gir tilgang til unike ressurser og kompetanse. Asiatiske studier ved Leiden University har et rykte for dyktighet som er uten sidestykke i Europa. Du kan velge fag fra en læreplan som spenner over praktisk talt hele den asiatiske regionen både innen geografi og tid.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

MA Filosofi ved Leiden University integrerer historiske og systematiske tilnærminger for å gi deg en avansert opplæring i filosofiske metoder, samt grunn, logikk og kriti ... [+]

Det ettårige masterstudiet i filosofi ved Leiden University integrerer historiske og systematiske tilnærminger i filosofi for å tilby deg en avansert opplæring i forskjellige filosofiske metoder, så vel som fornuft, logikk og kritisk tenkning.

Fem fordypninger; en ekspansiv læreplan

Master i filosofi tilbyr deg valget mellom fem fordypninger, hver gir en bred oversikt over de viktigste filosofiske grenene, inkludert deres historiske utvikling og nyere aktuelle debatter. Kontrasterende filosofiske metoder utforskes, inkludert kontinental og analytisk filosofi. Valgfag innen hver spesialisering undersøker alt fra logikk, sinn og erkjennelse, til etikk, politikk og kulturfilosofi.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
Deltid
1 - 2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Denne filosofien MA ved Leiden University er ment for studenter i en bestemt fagdisiplin, som er interessert i de filosofiske grunnleggingene og metodologiske aspektene v ... [+]

Det toårige programmet har som mål å gi studentene en bred og dyp kunnskap om og innsikt i filosofi, en rekke grener og deres historiske utvikling.

I tillegg har programmet som mål å gi studentene avanserte faglige ferdigheter i tolkning av tekster, analyse og løsning av konseptuelle problemer og kommunikasjon av ideer og synspunkter til spesialiserte og generelle målgrupper. Leiden Institutt for filosofi har sterke internasjonale bånd med filosofiavdelinger over hele verden, noe som resulterer i et aktivt program med besøkende forskere og forelesere.

Tre fordypninger; forskjellige akademiske fagfelt

Master i filosofi tilbyr deg valget mellom forskjellige fordypninger. Hver fordypning fordyper dypt i de filosofiske grunnlag og metodiske tilnærminger som ligger til grunn for denne disiplinen. Innhold inkorporerer den aller siste akademiske teorien og feltets historiske utvikling på tvers av en rekke filosofiske grener.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
Deltid
2 - 4 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Historie Master ved Leiden University har en sterk internasjonal orientering og fokus på studiet av europeisk og ikke-europeisk historie i en global sammenheng, dette er ... [+]

Master of History ved Leiden University har et vidt faglig virkeområde. Den sterke internasjonale orienteringen og fokuset på studiet av europeisk og ikke-europeisk historie i en global sammenheng gir Leiden MA in History en unik karakter i Nederland.

Seks fordypninger og en fleksibel læreplan

Med en slik bred læreplan gir masterstudiet i historie deg muligheten til å spesialisere seg på nisjefagområder som ikke tilbys andre steder. Et fleksibelt format gir deg også mulighet til å skreddersy din grad for å passe dine karrieremål. For å hjelpe deg med å utvikle et sammenhengende kompetanseområde, tilbyr programmet syv spesialiseringer hver med sitt eget tematiske fokus. Innenfor spesialiseringen har du til og med muligheten til å fokusere på sjøhistorie, politisk debatt eller økonomisk historie.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Research Master History ved Leiden University tilbyr fem fordypninger der du vil fokusere på historiske prosesser, historiografi og metodikk for historisk forskning. ... [+]

Fokuser på dine egne interesser

Den toårige forskermesteren i historie ved Leiden University gir deg sjansen til å bestemme en studie basert på dine egne interesser og ambisjoner. I løpet av studiene dine vil du oppleve rikdommen og utfordringene i akademia, ikke bare gjennom hyppige møter med veilederen din, men også i løpet av seminarene der ansatte og forskermesterstudenter diskuterer hverandres forskningsresultater og utveksler vitenskapelige synspunkter og innsikter.

spesialiseringerPolitisk kultur og nasjonale identiteter (forskning) (MA)Colonial og Global History (forskning) (MA)Europa 1000-1800 (forskning) (MA)Byer, migrasjon og global interdependence (forskning) (MA)Ancient History (forskning) (MA)Delta i Europaeum Vaclav Havel MA Program... [-]
Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Kandidatprogrammet i kunst og kultur (forskning) ved Leiden University er unikt ved å tilby et toårig program som integrerer kunsthistorie og teori med litterære studier ... [+]

Arts and Culture research master ved Leiden University er unik i å tilby et toårig program som integrerer kunsthistorie og teori med litteraturstudier og medievitenskap.

Et internasjonalt fokus

MA i kunst og kultur (forskning) skiller seg ut etter sin globale karakter, fokus på design og anvendt kunst og integrert studie av visuell kunst og arkitektur. Du vil dra nytte av programmets intense samarbeid med MA i medievitenskap og MA i litterære studier.

En fleksibel læreplan

Du kan velge å fokusere på kunst og kultur, medievitenskap eller litteraturstudier , eller utforske en enkelt periode (middelalder / tidlig moderne resp. Moderne og moderne). Programmets fleksibilitet vil oppmuntre deg til å ta et tverrfaglig perspektiv.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Masterprogrammet i nordamerikanske studier ved Leiden University har en integrert, tverrfaglig tilnærming til studiet av USA. ... [+]

Med en integrert tilnærming til studiet av USA , fokuserer masterstudiet i nordamerikanske studier ved Leiden University på sentrale områder i USAs historie, kultur og litteratur , med spesiell oppmerksomhet til fortidens innflytelse på samtids sosiale, politiske og kulturell utvikling.

Master i nordamerikanske studier ved Leiden University fokuserer på sentrale områder i nordamerikansk historie og litteratur.

Utforsk dybdegående store problemstillinger i USAs historie, litteratur og kultur, inkludert afrikansk-amerikansk historie og litteratur, amerikansk politisk historie og utenrikspolitikk, innvandrer- og etnisk studier og offentlig minnestilling.

En integrert tilnærming er tatt på alle emner, med sammenhenger mellom nordamerikanske historie, kultur og litteratur og moderne utvikling.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

MA i internasjonale relasjoner gir deg kontekstuell kunnskap og analytisk evne til å studere og forstå det enorme mangfoldet og kompleksiteten i vår raskt skiftende verde ... [+]

Master i internasjonale relasjoner ved Leiden University fakultet for humaniora tilbyr en omfattende forståelse av kompleksitetene som definerer dagens verden, og gir en enestående plattform for en karriere på den internasjonale arenaen.

Definer ditt kompetanseområde

Du vil bli med på det eneste masterstudiet i Nederland som tilbyr fem unike spesialiseringer innen internasjonale relasjoner. Med en bred læreplan og fleksibel design, gir mastergraden i internasjonale forhold deg mulighet til å skreddersy graden din til dine karrieremål. Du vil kunne spesialisere deg innen områder som spenner fra den europeiske integrasjonsprosessen til den globale politiske økonomien.

spesialiseringerKultur og politikk (MA)European Union Studies (MA)Global ordre i historisk perspektiv (MA)Global politisk økonomi (MA)Global konflikt i den moderne tiden (MA)Real-world Learning... [-]
Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Masterstudiet i klassikere og gamle sivilisasjoner gir omfattende opplæring som dekker hele spekteret av dagens forskning på de gamle sivilisasjonene i Hellas og Roma, Eg ... [+]

I kronologiske termer dekker programmet tusenvis av år, fra den tidlige opprinnelsen til egyptiske og sumeriske samfunn ned til Hellas og Roma , inkludert dens moderne mottakelse fra renessansen til det tjueførste århundre.

Velg mellom fire spesialiseringer

Masterstudiet skiller seg fra andre lignende programmer gjennom dets fleksibilitet og brede utvalg av valgfag, gjennom mangfoldet av forskningsrelaterte spesialiteter som tilbys innen programmet, og gjennom samarbeid med Assyriology, Classics, Egyptology og hebraiske og arameiske studier innen ett program . Programmet er godt forbundet med utmerkede forskningsinstitutter i Leiden, inkludert National Institute for the Near East (NINO), National Museum of Antiquities (RMO) og University Library , som er vertskap for Papyrological Institute og en unik samling av gamle og middelalderske manuskripter.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Forskningen MA i klassikere og gamle sivilisasjoner ved Leiden University dekker hele spekteret av dagens forskning om sivilisasjonene i Hellas og Roma og det gamle Nære ... [+]

Velg mellom fire spesialiseringer

Research Master-programmet skiller seg fra andre lignende masterstudier ved konsekvent å integrere den hebraiske bibelens verden, eldgamle jødedommen, den fremvoksende kristendommen, den kuleformede kulturen i det gamle Mesopotamia, Egypt (antikk, antikk og sent-antikk) og gresk-romersk antikk i deres bredere kontekst.

Antall spesialiseringer på Leiden University er også uten sidestykke.

Research Master in Classics and Ancient Civilization (2 år, 120 EC) gir intensiv og omfattende opplæring som dekker hele spekteret av dagens forskning på de gamle sivilisasjonene i Hellas og Roma og det gamle nær øst. Du kan spesialisere deg i ett av fire spor:... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Masterprogrammet i kunst og kultur ved Leiden University er unikt i Nederland for tverrfaglig utvalg av fag som tilbys og mangfoldet av valgfrie spor. ... [+]

Master of Arts and Culture ved Leiden University er din sjanse til å tilegne deg en tilpasset kvalifisering i verdensklasse innen feltet Arts and Culture.

Skreddersydd utdanning

Master of Arts and Culture ved Leiden University er personlig skreddersydd og tilbys i småskala seminarer og gir deg en høy grad av kontakt med forelesere og medstudenter. Programmet er bredt, det dekker kunst fra hele verden og kunstformer, medier og disipliner fra fortid og nåtid.

Vårt program lar deg lære om kunstens innflytelse på samfunnet og analysere effekten av kunstverk på miljøet deres. Med disse ferdighetene vil du bli en attraktiv ansatt for et mangfoldig utvalg av arbeidsgivere innen kunstfeltet og utover.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
Deltid
12 - 18 måneder
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Undervist av ledende internasjonale lærde, kombinerer masterstudiet i latinamerikanske studier dybdekunnskap med avansert språkopplæring. ... [+]

Master in Latin American Studies ved Leiden University tilbyr avanserte språkferdigheter, spesialisert kunnskap og reell erfaring fra latinamerikansk kultur og samfunn.

Utforsk nåværende utviklingen i Latin-Amerika

Læres av lærde fra Leiden University internasjonalt anerkjente Humaniora-avdeling, samt våre partneruniversiteter i Latinamerikanske, tilbyr denne mesteren de nyeste innsiktene i den sosiale, politiske, språklige og kulturelle utviklingen som forme Latin-Amerika.

Et viktig fokus er å utvikle din flyt på spansk. Flere kurs og seminarer er undervist på spansk, og du oppfordres til å gjennomføre feltarbeid for MA-avhandlingen din i Latin-Amerika.

Spesialiser deg i ett av tre disiplinære spor:... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Den toårige multidisiplinære MA i Latinamerikanske studier (Forskning) tar avanserte debatter om de sosiale og kulturelle problemene i dagens Latin-Amerika og Karibien. ... [+]

En tverrfaglig tilnærming

Leiden University Mastergrad i Latinamerikanske Studier (Forskning) er din mulighet til å utforske de sosiale, kulturelle og historiske fortellelsene som forme dagens Latin-Amerika.

Undervist av internasjonale forskere, dette tverrfaglige programmet senterer temaet "Latin American Modernities: Resistance, Revival and Change".

Fokuser på ett av tre fagområder

Utforsk de forskjellige formene for modernitet i Latin-Amerika innenfor et av tre områder: kultur og identitet, forhold mellom stat og samfunn og litteratur, kunst og medier . En komparativ tilnærming til områdestudier til læring gir en bredere, global kontekst for alle problemstillinger.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

MA Lingvistikk ved Leiden University er opptatt av kunnskap, struktur og bruk av språk, og lærer deg å systematisk identifisere, beskrive og analysere språkfenomener. ... [+]

Masterprogrammet i språkvitenskap ved Leiden University er på alle måter blant de beste i Europa, og tilbyr lingvistikk-ekspertise som dekker alle verdenshjørner.

En uovertruffen læreplan

MA i språkvitenskap ved Leiden University tilbyr et bredt spekter av språkperspektiver. Du vil lære å systematisk identifisere, beskrive og analysere språkfenomener og anvende denne kunnskapen til et spesifikt interesseområde, alt fra teoretiske og eksperimentelle tilnærminger til lingvistikk, til språkdokumentasjon, språklig sammenligning, språkopplæring, kommunikasjon eller oversettelse mellom språk .

Skriv inn språkfeltet fra din egen hovedinteresse: et bestemt språk, analytisk nysgjerrighet, teoretisk interesse eller oversette ambisjoner.I oversettelsesspesialismen vil kompetanse med de nyeste oversettelsesverktøyene starte din oversetters karriere.Dra nytte av tilgang til eksperimentelle lingvistikklaboratorier, som EEG, øyehalsing og et Babylab.Du kan gjøre feltarbeid, en internship eller et individuelt forskningsprosjekt.Bli en del av lingvistikksamfunnet ved Leiden University .spesialiseringer... [-]
Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
Deltid
1 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Master i lingvistikk (Forskning) ved Leiden University kombinerer en ekspansiv pensum med ledende kompetanse og et fleksibelt programformat. ... [+]

Forskningens masterstudium i språkvitenskap ved Leiden University kombinerer ledende kompetanse med et fleksibelt programformat.

Undersøk de språklige delfeltene som interesserer deg

Leiden University Center for Linguistics (LUCL) er et institutt med et langvarig internasjonalt rykte for dyktighet.

Våre toårige forskermestere utnytter denne kompetansen. Velg mellom det største utvalget av språk som tilbys i Kontinentaleuropa og et eksepsjonelt spekter av språklige tilnærminger inkludert komparative, historiske, beskrivende, teoretiske, eksperimentelle og formelle. Utforsk underfelt inkludert fonetikk, fonologi, morfologi, semantikk, syntaks, diskurs eller pragmatikk .... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Leiden University Master i litterære studier tilbyr separate ettårige programmer i engelsk, fransk, tysk og italiensk litteratur og kultur, samt litteratur i samfunnet. ... [+]

Leiden University Master in Literary Studies tilbyr separate ettårige programmer i engelsk, fransk, tysk og italiensk litteratur og kultur, samt litteratur i samfunnet. Denne masteren er en utmerket måte å utdype og utvide kunnskapen din om litteratur og kultur for din spesialisering, og dermed bli en ekte spesialist.

Tilpass din grad

Alle kurs er undervist på språket i spesialiseringen. Masterprogrammene i engelsk, fransk, tysk og italiensk litteratur dekker hele spekteret av disse litteraturene, fra middelalder til tidlig moderne, moderne og moderne.

Du vil dra nytte av kurs gitt av eksperter med hensyn til perioden (middelalder, tidlig moderne, moderne, postmodern og postkolonial), men også når det gjelder retorikk, semiotikk, mellommannskap, interkulturell historie og andre tilnærminger som er gjeldende i Litterære studier.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
Deltid
1 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Denne toårige forsker master integrerer studiet av media, kunsthistorie og litteratur teori for å gi deg en unik og relevant kvalifikasjon. ... [+]

Denne toårige forskermesteren integrerer studiet av medier, kunsthistorie og litteraturteori for å gi deg en unik og relevant kvalifikasjon.

Tilpass din grad

Opprett ditt eget spesialiserte kompetanseområde innenfor det tverrfaglige masterprogrammet i litterære studier (forskning) ved Leiden University . Et ekspansivt pensum og fleksibelt programformat gir deg friheten til å skreddersy studiene dine for å gjenspeile spesifikke interesser eller karrieremål. Fokus dine studier på et medium, disiplin, sjanger eller tidsperiode. Du vil kunne studere fag og kurs ikke tilgjengelig andre steder.

Velg forskningstema

De viktigste forskningstemaene til Leiden University Center for the Arts in Society, LUCAS , styrer temaene for de tilbudte kursene. Temaene er:... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Mastergradsprogrammet i medievitenskap ved Leiden University kombinerer teoretisk kunnskap med praktisk erfaring for å skape en ideell lanseringsplass for en karriere inn ... [+]

Masterprogrammet i medievitenskap ved Leiden University kombinerer teoretisk kunnskap med praktisk erfaring for å skape en ideell lanseringsplate for en karriere innen litteratur, film, fotografi eller journalistikk.

Velg mellom fire tverrfaglige spesialiseringer

Master i medievitenskap tilbyr fire fordypninger. Hver fordypning utforsker et annet middels dybde, inkludert hvordan det henger sammen med andre medieformer. Du vil også få muligheten til å undersøke røttene til dette relativt nye faglige feltet.

En individuell tilnærming til læring

På Leiden University lærer du fra anerkjente lærde med kompetanse i et bredt spekter av fagområder. Våre forelesere er dedikert til å sikre at du når dine mål under studiene. På Leiden har du også førsteklasses ressurser på fingertuppene, fra berømte samlinger av originale manuskripter og tidsskrifter til en av Netherlands eldste bildesamlinger.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Leiden University Midtøsten er blant de største i sitt slag i Europa og et ledende senter for akademisk forskning. Mastergradsprogrammet i Midtøstenstudier utnytter denne ... [+]

Middle Eastern Studies Department ved Leiden University er blant de største i sitt slag i Europa og et ledende senter for akademisk forskning. Masterprogrammet i Midtøstenstudier utnytter denne kompetansen på alle måter.

Et helt nytt arabisk veggdikt takket være feiringen av 400 år arabisk i Leiden.

Lær av ledende forskere i feltet

Midtøsten-studiene kan hjelpe deg med å gjøre deg til en autoritet for det som har vært i mange år en region med konstant politisk, etnisk og religiøs omveltning. Læring fra anerkjente, internasjonalt respekterte akademikere, vil du fordype deg i et bredt spekter av relevante og samtidige emner. Disse kan inkludere historie, kulturer og språk i Tyrkia, Persia og Israel, om islam og alle ting arabisk, samt internasjonale forbindelser og den politiske økonomien i Midtøsten.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Leiden University mastergrad i Midtøstenstudier (Forskning) er designet for høyt oppnådde studenter, og tilbyr deg uovertruffen ressurser og kompetanse. ... [+]

Leiden University mastergrad i Midtøsten-studier (forskning) er designet for høypresterende studenter, og gir deg uovertruffen ressurser og kompetanse.

Midtøsten og islamsk studier ved Leiden University har et rykte for bredde og dybde av kompetanse som er uovertruffen i Europa. Du kan utforske emner som spenner over nesten hele Midtøsten både i tid og geografi.

Fleksibilitet til å bygge ditt eget program

Dette toårige forskningsprogrammet gir deg mulighet til å kombinere fag fra sju fokusområder fritt: tyrkiske studier; Arabisk studier; Nordafrikanske studier; Persiske studier; Islam; Østlig kristendom; og moderne Midtøsten studier.

Fokuser på en region som den arabiske verden, Nord-Afrika eller den persiske verden, eller på en disiplin som historie, politikk, litteratur eller språk over en region. En nøkkelfunksjon er vår komparative tilnærming til læring, som inkluderer mellomstore sammenligninger.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Masterprogrammet i religionsvitenskap ved Leiden University gir deg muligheten til å utforske et bredt spekter av religioner og deres manifestasjoner fra et sammenlignend ... [+]

Masterprogrammet i religionsvitenskap ved Leiden University gir deg muligheten til å utforske et bredt spekter av religioner og deres manifestasjoner fra et sammenlignende perspektiv.

En komparativ tilnærming

Dette ettårige MA-programmet tilbyr det beste fra Leiden University , fra fremragende lærere til ressurser i verdensklasse inkludert bibliotekets berømte samlinger. En komparativ tilnærming tas til studiet av teorier og begreper, som blir brukt på empiriske funn i den virkelige verden. Temaer utforskes fra et bredt spekter av fagfelt fra historie til sosiologi.

Tilpass din grad

Det tverrfaglige programmet tilbyr en ekspansiv læreplan som du kan utforske religion samt skreddersy graden til å gjenspeile interessene dine. Du kan velge mellom to spesialiseringer:... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
Deltid
1 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Dette programmet utforsker Russland og den eurasiske verden fra perspektiver av språk, litteratur og kultur, eller politikk, historie og økonomi. ... [+]

Masterstudiet i russiske og eurasiske studier benytter Leiden University status som et internasjonalt kompetansesenter i studiet av Russland og Eurasia.

Lær av ledende forskere i feltet

Leiden University fakultet har studert Russland og den slaviske verden siden 1913 . Forskere fra hele verden kommer til Leiden University å studere og undervise i dette fascinerende faglige feltet. Under mastergraden din vil du lære fra dyktige fakulteter fra Leiden University , samt besøke internasjonale forskere fra våre partneruniversiteter.

Fleksibilitet til å bygge ditt eget program

Et fleksibelt gradformat betyr at du kan fokusere på studiene på regionens språk, litteratur og kultur, eller på politikk, historie, internasjonale relasjoner og økonomi. Du kan også kombinere elementer fra de to spesialiseringene, og studere kurs på andre toppuniversiteter i utlandet.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Programmet Criminal Justice er en ettårig master og fokuserer på kriminologi, straffelov og deres felles forhold. Det er unikt i sitt tverrnasjonale og tverrfaglige omfan ... [+]

Criminology and Criminal Justice er en ettårig master ved den anerkjente Leiden Law School ved Leiden University . Programmet fokuserer på kriminologi, strafferet og deres gjensidige forhold. Det er unikt i sitt tverrnasjonale og tverrfaglige omfang.

Kriminalitet og kriminalitetsforebygging

Som student i dette programmet vil du grundig studere begrepet kriminell rettferdighet: systemet med prinsipper, regler, praksis og institusjoner som staten administrerer sanksjoner mot sosialt uønsket atferd. Programmet tar for seg sentrale institusjoner, prosesser og tverrnasjonale problemstillinger om kriminalitet og kriminalitetsforebygging, lov og politikk. Criminal Justice Master's utmerker seg ved sitt internasjonale komparative perspektiv, analyserer strafferettssystemer, lovgivning og politikk i felles lov og sivilrettslige land.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
Deltid
1 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Astronomi dekker observasjoner ved hjelp av verdens mest kraftfulle teleskoper, teoretisk astrofysisk og astrokjemisk modellering, og laboratorieeksperimenter som etterli ... [+]

Masterprogrammet Astronomy dekker observasjoner ved hjelp av verdens kraftigste bakke- og rombaserte teleskoper, teoretisk astrofysisk og astrokjemisk modellering, simuleringer i stor skala og laboratorieeksperimenter som etterligner forhold i rommet.

Hva innebærer dette masterprogrammet?

I dette toårige masterstudiet i astronomi får du tilgang til nyskapende forskning innen moderne astronomi. Hovedfokusområder inkluderer galakser og strukturene de er innebygd i, eksoplaneter og dannelse av stjerner og planter . Med syv utfordrende spesialiseringer å velge mellom, vil du være forberedt på et bredt utvalg av karrierer innen akademia, industri og offentlig sektor.

Hvorfor studere Astronomi ved Leiden University ?Vi tilbyr deg et skreddersydd mastergradsprogram med mange muligheter for å matche studiestien din med dine interesser og ambisjoner.Du har tilgang til en banebrytende forskningsinfrastruktur med sterke internasjonale partnere og toppfasiliteter.Leiden University tilbyr et innbydende miljø og et åpent internasjonalt samfunn med høyt tilnærmet kjent personell, en kompis og individuell studentstøtte.Astronomi: riktig masterprogram for deg?... [-]
Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

MSc Biology programmet er et samarbeid mellom Biologisk institutt Leiden, Naturalis Biodiversity Center og Institutt for miljøvitenskap, noe som resulterer i et bredt og ... [+]

MSc Biology-programmet er et samarbeid mellom Institute of Biology Leiden, Naturalis Biodiversity Center og Institute of Environmental Sciences , og gir programmet et bredt og mangfoldig omfang.

Hva innebærer dette masterprogrammet?

Kunnskapen du tilegner deg i løpet av dette programmet vil gi en generell forståelse av livet og hvordan dette kan ha stor verdi for samfunnet. Med din kunnskap om DNA vil du for eksempel kunne jobbe med viktige temaer som å styrke bærekraften innen agro- og hagebruk, eller utvikle nye antibiotika ved å bruke sopp eller bakterier.

Studiet tilbyr fire forskningspesialiseringer, som eventuelt kan kombineres med en mer praktisk orientert fordypning innen kommunikasjon, utdanning eller virksomhet. Masterprogrammet innebærer også å trene generelle ferdigheter som vil være viktige for din fremtidige karriere, det være seg i akademia, industri eller myndigheter.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Dette masterprogrammet tilbyr stimulerende, betydelig og nyskapende forskning på et internasjonalt anerkjent institutt og kombinerer teoretiske, eksperimentelle og anvend ... [+]

Dette toårige masterstudiet tilbyr stimulerende, betydelig og innovativ forskning ved et internasjonalt kjent institutt og kombinerer teoretiske, eksperimentelle og anvendte tilnærminger.

Hva innebærer dette masterprogrammet?

Computer Science masterstudiet tilbyr seks fordypninger som kombinerer utmerket teoretisk undervisning med muligheter for anvendt arbeid med industriell relevans. Dette oppnås ved intensivt samarbeid med selskaper ved Leiden Center of Data Science.

Kursstemaer inkluderer emner som evolusjonsalgoritmer, nevrale nettverk, databaser og datamining, svermbasert beregning, Bayesiske nettverk, multimediasystemer, innebygde systemer og programvare, avanserte kompilatorer og arkitekturer, biomodellering og petriskjerner. ... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Den utøvende mastergradsprogrammet i Cyber ​​Security tar en tverrfaglig tilnærming som hjelper deg med å utvikle effektive og bærekraftige løsninger på cyberrisiko og tr ... [+]

Det utøvende masterstudiet i Cyber Security tar en tverrfaglig tilnærming som hjelper deg å utvikle effektive og bærekraftige løsninger på cyberrisiko og trusler.

Hvorfor studere Cyber ​​Security?

Dette programmet er utviklet for høyt utdannede fagfolk (datavitenskapere, advokater, beslutningstakere) med flere års yrkeserfaring i og / eller tilknytning til problemer innen nettverkssikkerhet.

Programmet til Cyber Security Academy Haag (CSA) vil lære deg å lage forbindelser mellom tekniske, juridiske og samfunnsvitenskapelige aspekter ved cybersikkerhet, slik at du kan komme til effektive og bærekraftige løsninger for cyberrisiko og trusler. Deretter vil du kunne bidra effektivt til bærekraftige strategier for digital forsvarlighet og sikkerhet for samfunnet som helhet, inkludert organisasjoner og innbyggere.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Deltid
1 - 2 finn din doctor juris
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Leiden Master's Program in Physics tilbys av Leiden Institute of Physics (LION), et utmerket sted å studere grunnlaget for naturen. ... [+]

Fysikk-masterstudiet tilbyr deg en forskningsintensiv skreddersydd studiebane om aktuelle temaer i eksperimentell og teoretisk fysikk ved et institutt med internasjonal anerkjennelse.

Hva innebærer dette masterprogrammet?

Fysikk-masterstudiet er nært relatert til den vitenskapelige forskningen som er utført ved Leiden Institute of Physics. Du vil bruke omtrent 50% av programmet ditt på forskning, som medlem av en av våre internasjonale forskningsgrupper på toppnivå. Vi tilbyr fem forskningspesialiseringer, med vekt på enten eksperimentell eller teoretisk fysikk, som trener deg som uavhengig forsker.

Vi tilbyr også tre fordypninger som setter fysikk i bredere samfunnsmessige sammenhenger og trener deg for karrierer der en fysikkbakgrunn er et aktivum. Hver av disse spesialiseringene tar sikte på å gi en kombinasjon av uavhengighet av forskning og dyktighet i innholdet som fullt forbereder deg til en vellykket fagutvikling for din faglige utvikling.... [-]

Nederland Leiden Haag
September 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

I dette to-årige masterstudiet vil du utvide kunnskapen din om IKT og utvikle forretnings- og organisasjonsevner som er viktige for å bli en moderne IT-profesjonell. ... [+]

I dette to-årige masterstudiet vil du utvide kunnskapen din om IKT og utvikle forretnings- og organisasjonsevner som er viktige for å bli en moderne IT-profesjonell.

Hva innebærer dette masterprogrammet?

Raske endringer i IKT og bruksområdene de siste årene har forårsaket store endringer for organisasjoner, næringer og enkeltpersoner. Internett, informasjonssystemer og kommunikasjonsteknologi generelt har påvirket våre profesjonelle og personlige liv radikalt. De utfordret vår tenkning på fysiske, geografiske og industrielle grenser, om avstand, hastighet og kommunikasjon.

Dette programmet gir deg en dypere forståelse av problemene, utfordringene og mulighetene på dette området, med et spesifikt fokus på styring og tilpasning av IKT i en forretningsmessig og sosio-teknisk sammenheng.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
2 finn din doctor juris
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Industriell økologi tilbyr talentfulle studenter fra hele verden muligheten til å forbedre sin kompetanse og jobbe med den store utfordringen for å oppnå global velstand. ... [+]

Master of Science in Industrial Ecology (IE) tilbyr talentfulle studenter fra hele verden muligheten til å forbedre sin kompetanse og arbeide med den store utfordringen for å oppnå global velstand innenfor planetens grenser.

Hva innebærer dette masterprogrammet?

Industriell økologi er en fremvoksende vitenskapelig disiplin som tar en systematisk tilnærming til bærekraftproblemer. En tverrfaglig tilnærming, integrering av et ingeniør-, miljø- og samfunnsvitenskapelig perspektiv er viktig for bærekraftig utvikling. Master i industriell økologi er et samarbeid mellom Leiden University og Delft University of Technology. Begge universitetene står i forkant av feltet for industriell økologi.... [-]

Nederland Leiden Haag
September 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Dette programmet gir en unik blanding av akademisk utdanning i internasjonale relasjoner og statsvitenskap med praktisk opplæring og trening i internasjonal forhandling o ... [+]

Du deltar på et bredt spekter av kurs, utvikler dine analytiske og forskningsmessige ferdigheter, tar på en internship, skriver masteroppgaven din og bygger nettverket ditt med eksperter på relevante felt. Etter oppgradering er du forberedt på å ta posisjoner i internasjonale organisasjoner, politikk og diplomati; eller for PhD-forskning.

Hva innebærer dette masterprogrammet?

Dette to-årige MSc-programmet tilbys i fellesskap av Institutt for statsvitenskap ved Leiden University og det prestisjetunge Nederlanders institutt for internasjonale relasjoner Clingendael i Haag .

Clingendaels mål er å fremme forståelsen av internasjonale saker, og instituttet fokuserer spesielt på europeisk samarbeid, internasjonal sikkerhet og diplomati.... [-]

Nederland Haag Leiden
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

I styringsprogrammet for bærekraftig utvikling vil du bli utdannet til å være en fremtidig «megler» eller «forandringsmaker» for å forbedre kvaliteten på styringsløsninge ... [+]

I dette nye programmet får du inngående kunnskap om både styringsperspektivet (samfunnsvitenskap) og naturvitenskapene. Du vil lære å integrere disse perspektivene for å utvikle og forbedre kvaliteten på styringsløsninger til store bærekraftsutfordringer som klimaendringer, tap av biologisk mangfold og overgangen til en sirkulær økonomi . I tillegg vil du lære en rekke ferdigheter som kreves for å takle onde bærekraftsproblemer og for å utvikle seg til en fremtidig 'endringsagent' i en styringsmessig sammenheng.

Det første året brukes til å lage et 'delt språk' og for å bygge bro mellom forskjellene mellom studenter relatert til deres forskjellige faglige bakgrunn. For å oppnå dette, vil du bli oppfordret til å dele og utnytte din spesifikke kunnskap med dine jevnaldrende, spesielt under (i og utenfor) klasseoppgaver.... [-]

Nederland Leiden
September 2020
Engelsk
Heltid studier
24 måneder
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Kjemi er den sentrale vitenskapen som muliggjør en sunn fremtid i et bærekraftig samfunn. Kjemiforskere i Leiden tar en grunnleggende tilnærming til å finne skreddersydde ... [+]

Kjemi er den sentrale vitenskapen som muliggjør en sunn fremtid i et bærekraftig samfunn. Du vil lære å ta en grunnleggende tilnærming til å finne skreddersydde løsninger for komplekse samfunnsproblemer.

Hva innebærer dette masterprogrammet?

Målet med dette toårige programmet er å trene deg som uavhengig forsker og å utvikle de nødvendige ferdighetene og ferdighetene for å fremme din karriere. Masterprogrammet i kjemi gir deg tilgang til nyskapende forskning.

Forskningen er konsentrert i to store forskningsområder:

Kjemisk biologi: I dette forskningsområdet skal du studere grunnleggende biologiske og biomedisinske problemer for å forstå fysiologiske prosesser på molekylivå og samle mer kunnskap om menneskers helse og sykdommer.Energi... [-]
Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Under dette tverrfaglige masterprogrammet Crisis and Security Manangement (CSM) blir du kjent med de politiske og sosiale dimensjonene i styringen av (i) sikkerhet og kri ... [+]

I CSM fokuserer du på ledelse / styring av så ekstremt komplekse sikkerhetsutfordringer som personvern, terrorisme eller nettangrep : deres sosiale og politiske virkninger, nasjonale myndigheters avtagende rolle og nye utviklinger som sosiale medier.

Hva innebærer dette masterprogrammet?

Du studerer moderne sikkerhetsutfordringer fra både lokale og globale synspunkter og få dyp forståelse av det "ugudelige problemet" med sikkerhet og kriseemner i en kompleks og globaliserende verden. Kombinasjonen av teori, praktisk innsikt og analytiske ferdigheter forbereder deg til arbeid i offentlige eller private organisasjoner.

Du lærer fra medlemmer av Institutt for sikkerhet... [-]

Nederland Haag Leiden
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Mastergradsprogrammet i kulturantropologi og utviklingssosiologi fokuserer på dagligdags praksis for enkeltpersoner, grupper og samfunn over hele verden og hvordan de ska ... [+]

Masterprogrammet i kulturell antropologi og utviklingssosiologi fokuserer på hverdagspraksis for individer, grupper og lokalsamfunn over hele verden og hvordan man kan plassere dem innenfor de komplekse globale utfordringene med mangfold, bærekraft og digitalisering.

Er du interessert i hvordan mennesker skaper verden rundt seg? Ønsker du å utføre tremåneders etnografisk forskning om et samfunnsrelevant tema etter eget valg hvor som helst i verden?

Undersøk globale problemer på liten skala

Føler du deg engasjert med en bestemt gruppe mennesker eller samfunn, eller har du et sosialt relevant spørsmål du vil utforske? Dette masterstudiet gjør det mulig for deg å utvikle en forskning om et emne av personlig preferanse. Mulige temaer varierer fra skjebnen til LHBT-flyktninger til initiativer for global bærekraftig turisme, fra vannforvaltning i afrikanske gullgruver til digitalisering av kulturarv i Holland, fra kickboxing-muslimer til historiefortelling i Karibien.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Cellen er livets byggestein. Økt kunnskap om mekanismene i de biomolekylære og biokjemiske prosessene i cellen fører til bedre medisiner, nye metoder for å bekjempe sykdo ... [+]

Cellen er livets byggestein, den minste enheten med de molekylære egenskapene til levende systemer. Økt kunnskap om mekanismene til de biomolekylære og biokjemiske prosessene i cellen kan føre til bedre medisiner, nye metoder for å bekjempe sykdommer.

Hva innebærer dette masterprogrammet?

Grunnlaget for det toårige masterstudiet i Life Science and Technology dannes av forskning utført i biovitenskaps- og kjemigruppene til Leiden Institute of Chemistry (LIC). Forskere tar en vitenskapsbasert tilnærming når de skal finne skreddersydde løsninger for komplekse samfunnsproblemer som man møter i personlig medisin, systembiologi og bærekraftig bruk av biologiske kilder.

Fra første dag, og i løpet av hele masterprogrammet er du medlem av et forskerteam i LIC. Veiledet av en personlig mentor, setter studenten sammen et skreddersydd utdanningsprogram for optimal trening for å bli en profesjonell innen biovitenskap.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Dette programmet fokuserer på analyse og tallteori, og tilbyr spesialiseringer i begge temaene. De ansatte deltar i ledende forskningsprosjekter og tilbyr høykvalitetsund ... [+]

Dette programmet fokuserer på analyse og tallteori, og tilbyr spesialiseringer i begge temaene. De ansatte deltar i ledende forskningsprosjekter og tilbyr høykvalitetsundervisning.

Hva innebærer dette masterprogrammet?

Leiden matematiske institutt sikter til dyktighet både innen forskning og utdanning. Mange kjente nederlandske matematikere var eller er inkludert i personalet, og du vil studere i en ledende forskningsgruppe.

Det toårige programmet er skreddersydd, avhengig av din individuelle bakgrunn og dine personlige ambisjoner.

Studenter som har oppnådd en MSc-grad i matematikk har et grundig teoretisk grunnlag , vet hvordan de skal jobbe i et multinasjonalt miljø og er i stand til å operere på det internasjonale markedet. Kurs blir undervist på høyt nivå, og hver av sporene gjennomføres med et individuelt forskningsprosjekt kombinert med en avhandling.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Medieteknologi MSc-programmet er et felles initiativ fra Leiden Institutt for avansert datavitenskap innen fakultetvitenskap og akademiet for kreativ og utøvende kunst. ... [+]

Media Technology-masterstudiet er stedet der vitenskap og kreativitet møtes. Du blir oppfordret til å formulere dine egne vitenskapelige spørsmål og oversette personlige inspirasjoner og nysgjerrigheter til forskningsprosjekter.

Hva innebærer dette masterprogrammet?

I masterstudiet til Media Technology tilbyr vi deg et sted der studenter, kunstnere og forskere forsker ved å lage innovative løsninger, inspirert av vitenskapens resultater og prinsipper. For å oppnå dette, fokuserer læreplanen på kreativ utforskning og forståelse av vitenskap og teknologi.

Programmet oppfordrer deg til å trekke fra kunnskapen som er tilgjengelig over hele Leiden University og ArtScience-programmet til Royal Academy of Arts i Haag . Etter endt utdanning er du forberedt på enhver fremtidig karriere som involverer kreativ og kritisk tenking, og spesielt for en fremtid innen vitenskapelig forskning.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Mastergradsprogrammet i offentlig forvaltning bygger på aktuell forskning innen offentlig forvaltning, offentlig politikk, innenlandsk og internasjonal og europeisk styri ... [+]

Ønsker å forstå hvordan man skal takle menneskehetens mest presserende problemstillinger - store utfordringer som følge av klimaendringer, teknologisk innovasjon, økonomiske og politiske kriser - fra styringsperspektivet? MSc i offentlig forvaltning er for deg!

Hva innebærer dette masterprogrammet?

Masterprogrammet i offentlig administrasjon bygger på aktuell forskning innen offentlig sektorstyring, offentlig politikk, nasjonale og internasjonale og europeiske styresett. Studiet gir studentene en grundig forståelse av hvordan administrasjoner i Europa fungerer, på nasjonalt nivå, sammenliknet med andre europeiske land og i flernivå-konteksten av EU.

Master i offentlig administrasjon gir deg et unikt perspektiv på flere nivåer for å håndtere politiske utfordringer i deres komplekse samfunnsmiljø der flere aktører, interesser og politikkområder flettes sammen. De tre spesialiseringene fokuserer på henholdsvis en organisatorisk, internasjonal og økonomisk apporach.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Dette programmet fokuserer på grundig studiet av teori, samt på oppkjøp av faglige og forskningsmessige ferdigheter, som kan brukes i et bredt spekter av psykologi spesia ... [+]

Det ettårige programmet skiller seg ut ved at studenter ikke bare læres om funksjonen av psykologiske prosesser , men at de også lærer å koble disse prosessene til atferdsmessige konsekvenser, med sikte på å forstå selvregulering og atferdskontroll.

Dette betyr at du skal utvikle kunnskap om psykologi som vitenskap, og at du også vil lære å anvende denne kunnskapen på praktiske problemer og å utvikle effektive tiltak.

Profil av masterstudiet i psykologi

Læringsprogrammet er basert på state-of-the-art vitenskapelig forskning og opprettholder sterk vekt på oppkjøp av faglig og forskningsmessig kompetanse.

Gjennomføring av MSc-graden forbereder studentene for etterfølgende akademiske grader, inkludert en PhD.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Dette forskningsprogrammet gir deg opplæring av høy kvalitet i metodologiske og praktiske ferdigheter som er nødvendige for å utføre vitenskapelig forskning på menneskeli ... [+]

Dette forskningsprogrammet vil gi deg opplæring av høy kvalitet i metodiske og praktiske ferdigheter som er nødvendige for å utføre vitenskapelig forskning på menneskelig atferd.

Profil av forskerutdanningsprogrammet i psykologi

I dette toårige forskningsprogrammet får du praktisk erfaring med hvordan psykologisk teori kan bidra til analyse og løsning av praktiske problemer og hvordan anvendelsen av eksisterende teori styrer videre teoretisk utvikling.

Du vil kunne spesialisere deg i den psykologiske underdisiplinen du velger, men du vil også få opplæring i en bred tverrfaglig forskningstilnærming.

spesialiseringerKlinisk og helsepsykologi (forskning)Kogn... [-]
Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Dette toårige mastergradsprogrammet gir deg en grundig introduksjon til den generelle filosofien og metoden for statistisk modellering, dataanalyse og datavitenskap. ... [+]

Dette toårige masterstudiet gir deg en grundig introduksjon til den generelle filosofien og metodikken for statistisk modellering, dataanalyse og datavitenskap .

Hva innebærer dette masterprogrammet?

Det toårige masterstudiet i statistisk vitenskap gir deg en grundig introduksjon til den generelle filosofien og metodikken for statistisk modellering og dataanalyse.

Studiet består av et kjerneprogram som deles av alle studenter, og fordypningsspesifikke kurs, valgfag, et internship eller forskningsprosjekt og masteroppgave. Du kan spesialisere deg i enten livs- og atferdsvitenskap, der det legges vekt på applikasjonen i flerfaglige miljøer, eller i datavitenskap der du fokuserer mer på data mining, mønstergjenkjenning og dyp læring.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Ettårsprogrammet tar sikte på å gi deg en grundig forståelse av politiske problemstillinger, studert fra et av seks spesialiseringers perspektiv. ... [+]

Valg er kjernen i politikken. Krig eller fred, venstre eller høyre, frihet eller sikkerhet, suverenitet eller integrering, konsensus eller konflikt - valg betyr noe. Valg er også nøkkelen til utdannelsen din. Velg et intellektuelt utfordrende program der du utvikler din kunnskap og kompetanse i studiet av politikk. Velg et respektert, selektivt program som passer dine fremtidige ambisjoner. Velg MSc-programmet i statsvitenskap ved Leiden University .

I dette programmet får du kunnskap om den siste utviklingen og forskningen innen statsvitenskap . Målet er å forberede deg på videre akademisk forskning og / eller arbeidsmarkedet. Som en ment bro for profesjonelle karrierer, gir programmet for det første, teoretisk og empirisk kunnskap, og for det andre analytiske og metodiske ferdigheter. Denne kombinasjonen fører til kapasitet til å lære, reflektere, undersøke og innovere.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Dette programmet fokuserer på koblingen mellom teori, forskning og praksis. Studentene læres å søke bevisbaserte løsninger på problemer som oppstår i barneoppdrett og utd ... [+]

Ved starten av dette programmet vil du velge en spesialisering. Alle fordypninger har ett kurs til felles, der du lærer om praktisering av empirisk forskning.

Resten av året vil du bruke på å utdype din vitenskapelige kunnskap innen det feltet du velger. Du vil fullføre et internship og fullføre masterprosjektet ditt der du vil foreta din egen forskning og utarbeide en skriftlig rapport om dette forskningsprosjektet.

Masterprogrammet i utdanning og barnestudier er et akademisk program som fokuserer på koblingen mellom teori, forskning og praksis. Studentene læres å søke evidensbaserte løsninger på problemer som oppstår i barneoppdragelse og utdanning. Studentene velger en fordypning fra starten av. Alle fordypninger begynner med et kurs om praktisering av empirisk forskning. Resten av året blir brukt på å utdype studentenes vitenskapelige kunnskaper, utføre et internship og forskningsoppgave.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
Deltid
1 - 2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

Målet med dette programmet er å fremme den vitenskapelige utviklingen av unge akademikere på vei til å bli uavhengige forskere innen utdanning og barneutdanning og relate ... [+]

Målet med forskningsmasterstudiet Developmental Psychopathology in Education and Child Studies er å fremme den vitenskapelige utviklingen av unge akademikere på vei til å bli uavhengige forskere innen utdanning og barnestudier og beslektede fagområder.

Nyutdannede er i stand til å designe, gjennomføre og evaluere anvendt vitenskapelig forskning, og ved å gjøre dette kan det knyttes forbindelsen mellom (klinisk) praksis og vitenskap.

Programmet Developmental Psychopathology in Education and Child Studies er designet på en slik måte at det eksplisitt kan tjene som forberedende opplæring for en doktorgradsstilling. Programmet gir også muligheten til å spesialisere seg innen sosialt arbeid og ungdomsomsorg, som tilfredsstiller samfunnets behov for akademikere som er opplært i evidensbasert klinisk vurdering og behandling for barn og familier med psykiske problemer.... [-]

Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Leiden University

I det to år internasjonale felles masterstudiet i europeisk politikk og samfunn (EPS) vil du kunne studere ved fire store europeiske universiteter i Praha, Leiden, Krakow ... [+]

European Politics and Society-programmet gir deg muligheten til å tilegne deg pluri-disiplinær kunnskap og ferdigheter på høyt nivå, med et sentralt fokus på de samfunnsmessige, politiske og økonomiske prosessene som har dannet det moderne Europa og avgjør dens rolle i det internasjonale miljøet.

Gjennom studentpopulasjonen, fremmer programmet utveksling mellom forskjellige europeiske og ikke-europeiske kulturer og tilbyr en unik læringsopplevelse for både EU- og ikke-EU-studenter. EPS-programmet bidrar dermed til å bygge et reelt transeuropeisk samfunn av studenter, eksperter og akademia som takler dagens europeiske utfordringer.

Programstruktur (1. år)Semester 1... [-]
Nederland Leiden Haag
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk

Leiden University - Universiteit Leiden

Discover the world at Leiden University

Leiden University
Address
Leiden: Academy Building, 1575 Rapenburg 73 2311 GJ Leiden
Leiden, Sør-Holland, Nederland
Leiden - Law
Address
Leiden - Law: Kamerlingh van Onnes Building Steenschuur 25 2311 ES
Leiden, Sør-Holland, Nederland
Leiden - Humanities
Address
Leiden - Humanities: Lipsius Building Cleveringaplaats 1 2311 BD
Leiden, Sør-Holland, Nederland
Leiden - Social and Behavioural Sciences
Address
Leiden - Social and Behavioural Sciences: Pieter de la Court Building Wassenaarseweg 52 2333 AK
Leiden, Sør-Holland, Nederland
Leiden - Archaeology
Address
Leiden - Archaeology Van Steenis Building Einsteinweg 2 2333 CC
Leiden, Sør-Holland, Nederland
Leiden – Science
Address
Leiden – Science Gorlaeus Building Einsteinweg 55 2333 CC
Leiden, Sør-Holland, Nederland
Leiden University College The Hague
Address
Koningin Julianaplein 10 2595 AA
Haag, Sør-Holland, Nederland
Leiden University College (BA/BSc Liberal Arts and Sciences: Global Challenges only)
Address
Leiden University College (BA/BSc Liberal Arts and Sciences: Global Challenges only) Anna van Buerenplein 301 2595 DG
Haag, Sør-Holland, Nederland
International Studies (BA only)
Address
International Studies (BA only) Lange Voorhout 44 2514 EG
Haag, Sør-Holland, Nederland