MEL Erasmus Center for Maritime Economics & Logistics

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Rotterdam er verdens 8. største havn, og uten tvil den ubestridte europeiske mesteren, som et globalt maritim knutepunkt, men også som et stort industrielt kompleks. Ved generell anerkjennelse ligger Nederland, inngangsporten til Europa, i forkant av innovasjon innen transport og logistikk.

Landets fraktpolicy gir selskapene en av de mest attraktive forretningsmiljøene i Europa, og utfordrer alle tradisjonelle fraktsentre. Erasmus, Rotterdams eget universitet, ligger i sentrum av alt dette, destillerer landets kunnskapsinfrastruktur i sin MSc-kurs i maritim økonomi og logistikk (MEL); et post-graduate / post-experience internasjonalt program med sikte på å transformere lovende unge fagfolk til morgendagens ledere i næringsliv og regjering. Og allerede for 466 av våre alumni har dette vist seg å være sant.

Programmet forbereder eksperter med moderne økonomiske og styringsverktøy for effektiv beslutningsprosess, samtidig som de gir metoder. begreper; og teorier for å gjøre det mulig for dem å forstå og analysere, på en holistisk og tverrfaglig måte, kompleksiteten i globale maritime forsyningskjeder. På denne måten forventes MEL-kandidater å kunne handle og bestemme, med ledelsesstil og besluttsomhet, under komplekse og usikre forhold i et globalt økonomisk og sosialt miljø.

Stats

Vektleggingen av kursene våre er på grunnleggende industrielle, økonomiske og ledelsesmessige konsepter og metoder, av varig effekt, som kan brukes til å forklare forretningspraksis på den ene siden og politiske beslutningsprosesser på den andre. For dette formål er en kombinasjon av teori og praksis nødvendig. De mer konseptuelle spørsmålene blir behandlet av ansatte ved universitetet mens praktiske aspekter blir diskutert av våre partnere, for eksempel Maersk Line; Rotterdam havn; Europe Container Terminal (ECT); BIMCO; DVB Bank; TBA, Rabobank, Stolt Tankers, APMT etc.

Med studenter kommer fra hele verden; Mer enn 50 akademiske og profesjonelle ansatte fra Erasmus Fakultet for økonomi og bedriftsøkonomi; industri partnere; besøkeprofessorer; og et omfattende bedriftsnettverk, er MEL-programmet ved Erasmus-universitetet Rotterdam et speil i nederlands maritime klynge og en ambassadør for nasjonens ledende rolle i maritime og portrelaterte logistikkforhold.

Classroom

MEL er det eneste kurset i sin natur som kombinerer helhetlig shipping, havner, terminaladministrasjon og maritime logistikk i det akademiske miljøet i to av Europas beste skoler: Erasmus School of Economics og Rotterdam School of Management. Sammen med faglig ekspertise, forsøker MEL å oppnå en fin balanse mellom teori og praksis. Dette er sikret ved valg av våre partnere og involvering av vårt Corporate Network. Gjennom gjestelesninger, seminarer og bedriftsbesøk blir MEL-studenter kontinuerlig konfrontert med forutsetninger av "konvensjonell visdom" og lærer å plassere dem i sitt rette og bredere økonomiske perspektiv.

I tillegg tilbyr vårt omfattende Bedriftsnettverk MEL-studenter muligheten til å søke sysselsettingsmuligheter i de mest prestisjefylte "blue chip" -organisasjonene, og i noen tilfeller utnytte deres infrastruktur og informasjonssystemer mens de skriver opp sin avhandling.

Universitetets lange tradisjon innen transportstudier startet med arbeidet med frakt og skipsbygging av vår sene kollega, professor Jan Tinbergen, Nobelprisvinner i økonomi. Denne tradisjonen fortsetter i dag gjennom PhD-programmene innen transport og logistikk ved Tinbergen Institutt, Erasmus Research Institute of Management (ERIM), og Transport, Infrastruktur og Logistikk (TRAIL) Research Schools. Således finner den banebrytende forskningen, ofte eksternt finansiert, sin vei til klasserommet på en topp-down måte. Fokus på anvendt forskning er basert på vår faste tro på at, uavhengig av betydningen av "forskning for forsknings skyld", i en disiplin, som anvendt som transport og logistikk, er verdien av forskning demonstrert av samfunnets vilje til å understreke det.

Testimonial2

Rotterdam er en ung dynamisk internasjonal by, kjent for sin kultur og internasjonalt anerkjente arkitektur. I 2014 satte New York Times Rotterdam i topp 10 av de 52 stedene i verden for å besøke. Som det økonomiske hjertet av Nederland, Europas største havn og en levende by, er Rotterdam det ideelle stedet å studere Maritime Economics and Logistics.

Jeg stoler på at dette nettstedet svarer på spørsmålene dine om MEL, og jeg gleder meg til å ønske deg velkommen til Rotterdam og til vårt universitet.

Prof.dr. Bert de Groot

MEL Administrerende direktør

Topp 10 grunner til å studere MEL

Omdømme til Erasmus University Rotterdam (EUR)

Konsekvent rangert som en av de beste universitetene i verden av The Wall Street Journal, Financial Times, Times Educational Supplement, etc. EUR er stolt av sine tre vinnere av Nobelprisen i økonomi: Jan Tinbergen (1969), Tjalling Koopmans 1975) og Sir Clive Granger (2003).

Testimonial3Fullt akkreditert

Ved avgjørelse fra EUR-styret blir MEL-programmet tilbudt i fellesskap av Erasmus School of Economics og Rotterdam School of Management. Begge skolene er i fellesskap de graderende organene. MEL har en dobbel akkreditering av NVAO (Netherlands Flemish Accreditation Organization) og AACSB (Association for Advance Collegiate Schools of Business). Dette betyr at MEL-graden kan bli offisielt sertifisert av utdanningsdepartementet, og det er derfor en fullt anerkjent grad over hele verden.

Bedriftsnettverk

MEL Corporate Network består av mer enn 50 "blue chip" multinasjonale selskaper og organisasjoner. Mest bemerkelsesverdige blant dem er Rotterdam havn; Maersk Line; APM Terminals; BIMCO; Stolt Tankers; Vopak; DVB Bank; og Hutchison Port Holdings (ECT). Bedrifter som er med i Corporate Network gjør det ved å gjenkjenne MELs rolle i å utdanne topp maritime fagfolk, i å drive forskning og være et kunnskaps- og kompetansesenter i sektoren. Corporate Network-medlemmer gir peer råd om fremtidig MEL retning, samhandle med MEL studenter gjennom forelesninger, sosiale arrangementer, og rekruttere blant MEL studenter.

Alumni-fellesskapet

Våre alumni nettverk er en av våre mest verdifulle eiendeler; Vi følger de profesjonelle prestasjonene til våre kandidater med stolthet. Som utdannet av MEL kan du bli med i alumni-fellesskapet og få tilgang til MEL alumni-nettverksområdet. En rekke MEL-alumni går også tilbake til klasserommet og gir Alumni Lecture Series (ALS). MEL-alumni som nå er aktive fagfolk deler sine erfaringer siden oppgradering med dagens MEL-klasse og gir MEL-klassen muligheten til å lære om hvordan MEL bidro til å fremme sin karriere.

Testimonial1Deltagere

MEL-foreleserne er en blanding av Erasmus University fakultet medlemmer og vellykkede forretningsmenn og kvinner. På den måten sikrer vi at MEL-studentene blir instruert av både entreprenører og akademikere. En rekke MEL-forelesere har blitt nominert til og mottatt priser.

Omfattende læreplan

MEL legger stor vekt på å inkludere bransjens syn, erfaring og krav i utformingen, innholdet og utviklingen av MEL-læreplanen. Intensiv industrihøring har vist seg vellykket, ikke bare ved å tiltrekke seg toppstudenter, men også i å få anerkjennelse av MEL som ledende MSc i sektoren. MEL er programmet som utgjorde begrepet maritime logistikk, dvs. den holistiske, integrerte tilnærmingen til studiet av internasjonal transport, havner, terminaler og global logistikk. Etter omfattende konsultasjon har MEL utarbeidet en læreplan på 15 moduler som mål - gjennom sin filosofi og individuelle læringsmål - å komponere en helhetlig og tett strikket, integrert tilnærming til forståelse og analyse av globale maritime forsyningskjeder av produksjons-transport- distribusjon, hvor havtransport og hav- og terminaladministrasjon spiller en sentral rolle.

ERIM Research Institute

Når det gjelder forskning og utdanning, deltar det meste av MEL Resident fakultetet i Erasmus Research Institute of Management (ERIM) i forretningsprosessene, logistikk og informasjonssystemer (LIS). ERIM ble nylig vurdert som en av de tre beste lederskolene i Europa, og den er akkreditert av KNAW (Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences).

MEL Forskning

I mange år har MEL-forskning definert feltet maritime økonomi og logistikk. Det meste av vår forskning er finansiert av eksterne organisasjoner som Europa-kommisjonen og Verdensbanken. Konsulteringsarbeid har tatt MEL til de fire hjørnene på jorden, fra Korea til Brasil og fra Norge til Hellas. Det akademiske personalet publiserer i ledende tidsskrifter. Klientforskning presenteres på faglige konferanser.

Virkelig International

Flere bachelorer, majors og nesten alle mastergradsprogrammer på universitetet vårt er gitt på engelsk. I de senere årene har EUR-campus blitt så internasjonal at det går vanskelig å høre noe annet språk, men engelsk, når du går rundt i disse dager. MEL klasserommet har typisk statsborgere fra 15 til 20 forskjellige land.

Rotterdam

Rotterdam er en ung dynamisk internasjonal by, kjent for sin kultur og internasjonalt anerkjente arkitektur. I 2014 satte New York Times Rotterdam i topp 10 av de 52 stedene i verden for å besøke. Som det økonomiske hjertet av Nederland, Europas største havn og en levende by, er Rotterdam det ideelle stedet å studere Maritime Economics and Logistics.

Rotterdam

Steder

Rotterdam

Center for Maritime Economics and Logistics - Erasmus University Rotterdam

Address
Burgemeester Oudlaan,50
3062 PA Rotterdam, Sør-Holland, Nederland

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss

Akkrediteringer

AACSB Accredited