The International Master’s in Advanced Research in Criminology

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

112517_IMARC.JPG

The International Master's in Advanced Research in Criminology (IMARC) er det eneste eksisterende 2-årige programmet innen kriminologi som fokuserer på grenseovergang, sikkerhet og sosial rettferdighet. Fellesprogrammet tilbys av fire forskjellige universiteter i Europa.

IMARC behandler viktige saker som spenner fra virkningen av den økende tilstrømningen av innvandrere i forhold til intern og ekstern grensekontroll, transnasjonal organisert kriminalitet, menneskerettighetshensyn, bysikkerhet og trusler om radikalisering og terrorisme, til rollen som nettkriminalitet, bedriftsproblemer og økningen av hateforbrytelser, rasisme og fremmedhad. Et viktig tema i å løse disse nåværende problemene er spørsmålet om hvordan å organisere sikkerhet, samt å beskytte menneskerettighetene. IMARC tar opp behovet for kriminologisk ekspertise i sammenheng med et felles europeisk strafferettsområde sammen med utfordringer med internkontroll og ekstern grensekontroll og bredere internasjonal utvikling.

IMARC er et heltidsprogram som forbereder studentene til å engasjere seg med dagens europeiske utviklinger innen grensekryssing, sikkerhet og sosial rettferdighet. IMARC har som mål å øke studentenes evne til å anvende ny kunnskap og avanserte analytiske ferdigheter til problemer fra et internasjonalt og tverrfaglig perspektiv. Programmet samler læring, forskning og praksis gjennom samarbeid med allerede etablerte partnere, blant annet regjeringer, frivillige organisasjoner, bedriftsaktører og andre universiteter, som bidrar til brukbarheten til våre studenter.

Universitetene som er involvert i programmet, har alle en rikelig, men forskjellig forsknings- og undervisningskompetanse innen kriminologi, med spesiell hilsen grensekryssing, sikkerhet og sosial rettferdighet. Hovedformålet med strategisk partnerskap er å bringe denne kompetansen sammen og utvikle en balansert og innovativ læreplan med en rekke felles aktiviteter og kurs (hovedsakelig innen global kriminologi, forskningsmetoder og overførbare ferdigheter) og valgfrie kurs for å gi mulighet til å følge forskjellige spor. I tillegg vil IMARC inkludere innovative, interaktive undervisningsmetoder, hvor styrken til både ansikt til ansikt studentlederkontakt, informell læring og sosiale medier er optimalisert.

Universitetene i dette konsortiet er:

  • Erasmus University Rotterdam, Erasmus School of Law, Kriminologi Avdeling (koordinator) (Nederland)
  • Ghent Universitet, Institutt for kriminologi, straffelov
  • University of Kent, Sosialpolitikk, sosiologi og samfunnsforskning (UK)

partnere

IMARC-programmet er innebygd i et bredere nettverk av samarbeidende organisasjoner, som sikrer kontakt med og tilgang til organisasjoner som er relevante for programmet, samt fremtidig sysselsetting. På denne måten bidrar IMARC til å forbedre kvaliteten på høyere utdanning innen kriminologi og forbereder deg til å engasjere seg med aktuelle problemstillinger i politikk og praksis.

Associate universiteter

I tillegg til de fire universitetene kan du også besøke tilknyttede universiteter for å gjøre forskning for masteroppgaven din:

  • Universitetet i Hamburg, Institutt for kriminologisk samfunnsforskning (IKS) (Tyskland)
  • Eötvös Loránd Universitet (ELTE), Budapest, Juridisk skole (Ungarn)
  • Université Hassan 1er, Settat (Marokko)
  • Koç University (Istanbul), Sociology Department (Tyrkia)

Organisasjoner i feltet

IMARC har bygget et stort nettverk med over 40 organisasjoner innen grensekryssing, sikkerhet og sosial rettferdighet. Blant disse organisasjonene er internasjonale og nasjonale statlige organer, frivillige organisasjoner og kommersielle selskaper. Disse organisasjonene samarbeider med IMARC ved å tilby internships og bistå med forskning og datainnsamling for avhandling, gi innspill til læreplanen og gi råd om forholdet mellom utdanningsprogrammet og arbeidsområdet.

Steder

Rotterdam

Address
Erasmus University Rotterdam
Burg. Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam
Netherlands

Rotterdam, Sør-Holland, Nederland

Gent

Address
University of Ghent
Sint-Pietersnieuwstraat 25
Gent, Belgium

Gent, Flandern, Belgia

Canterbury

Address
SSPSSR, Faculty of Social Sciences, Cornwallis North East, University of Kent, Canterbury, Kent CT2 7NF
Canterbury, England, Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland

Bologna

Address
University of Bologna - Faculty of Law
Via Zamboni, 22, 40126 Bologna BO, Italy

Bologna, Emilia-Romagna, Italia

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss