Vrije Universiteit Amsterdam

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam (' VU Amsterdam ') er et internasjonalt kjent forskningsuniversitet som ble grunnlagt i 1880. Universitetet tilbyr over 175 engelskspråklige programmer på bachelor-, master- og doktorgradsnivå til mer enn 26 000 studenter fra hele verden. Studenter og ansatte på 122 nasjonaliteter skaper et dynamisk internasjonalt fagmiljø.

VU Amsterdam ligger i den livlige byen Amsterdam, en av de mest multikulturelle byene i verden, med den største konsentrasjonen av studenter i Nederland, og hvor engelsk er andrespråket. Campus er omgitt av et av de mest dynamiske og raskt voksende forretningsdistriktene i Nederland som er vertskap for over 700 selskaper.

Med mer enn 26 000 studenter, hvorav 4 088 er internasjonale, forsker VU Amsterdam banebrytende forskning på samfunnsmessige og vitenskapelige problemer. Vi skiller oss ut i forskning og utdanning gjennom fire tverrfaglige temaer: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Som student vil dette hjelpe deg med å se utenfor grensene for vitenskapelige disipliner og å søke etter håndfaste løsninger for en bedre verden. I tillegg anser VU Amsterdam mangfold, enten det gjelder kultur, overbevisning, nasjonalitet eller tidligere utdanning, som kilde til innovasjon og fremgang, og derav som spesiell styrke.

Kvaliteten på utdanningen

Vrije Universiteit Amsterdam (VU) har et sterkt rykte for den fine kvaliteten på sin undervisning. Du jobber i relativt små grupper, der det legges stor vekt på samhandling og personlig tilnærming. Læringen er godt organisert. Dette gjenspeiles for eksempel i den tydelige strukturen av studieprogrammene.

Åpen dager

Vil du bli kjent med Vrijde Universiteit Amsterdam og alle programmene deres? Bli med på våre åpne dager!

Ungdommens åpne dager 30. og 31. oktober

Klikk her for mer informasjon og her for å registrere deg!

Mesterkveld 1. desember

Klikk her for mer informasjon og for å registrere deg!

Masterwebinar 5. november 2020

Et online webinar arrangert av International Office. De vil veilede deg gjennom hele søknadsprosessen, og de kan hjelpe deg med overnatting og visum. Det tiltenkte publikum for dette masterarrangementet er studenter som har tenkt å starte et masterprogram i september 2021. Klikk her for å registrere deg.

Møt oss i ditt eget land

VU Amsterdam er ofte til stede på internasjonale utdanningsmesser over hele verden. Det vil være en glede å møte deg på standen vår! Bli med på en av presentasjonene våre, ta en brosjyre eller flyer og spør våre kolleger og alumner om alt du trenger å vite om å studere ved VU Amsterdam .

Levende Amsterdam

Universitetet ligger i den pulserende byen Amsterdam, en av de mest flerkulturelle byene i verden, med den største konsentrasjonen av studenter i Nederland og hvor engelsk er det andre språket som snakkes. Som student på VU Amsterdam står du til nytte av alle fordelene som tilbys av hovedstaden. På bare over femten minutter er du i Amsterdams livlige sentrum, hvor det finnes mange butikker, underholdningssteder, parker og fortauskafeer. Amsterdam er trygt og engelsk er allment snakkes.

Personlig tilsyn

VU Amsterdam bruker stor oppmerksomhet på råd om personlig studier. Rett ved starten av studiekursen din blir du introdusert for studiets rådgiver for studiet. Denne personen vil gi deg råd om problemer du måtte ha i løpet av studiet, og svare på spørsmål om arbeidsmarkedet.

Unik identitet

VU Amsterdam var det første universitetet i Nederland som ble opprettet av en privatperson, uten forstyrrelser fra kirken eller staten. Denne arven er fortsatt veldig stor del av hvem vi er: VU står for Vrije Universiteit, som bokstavelig talt oversettes som "Free University." Universitetet har helt fra begynnelsen bestemt sine egne forskningsområder, opprettet egne studieprogrammer og praktisert egne didaktiske metoder.

Lett tilgjengelig

Vrije Universiteit Amsterdam er lett tilgjengelig med offentlig transport. Schiphol lufthavn ligger kun åtte minutter unna med tog. Amsterdam Zuid-stasjonen ligger innen gangavstand fra universitetet i Amsterdam. Det er også en rask trikkeforbindelse til Amsterdam sentralstasjon eller Amsterdam Sloterdijk stasjon, med en reise tid på bare seksten minutter. VU Amsterdam er også lett tilgjengelig med bil, som ligger nær Amsterdams omkrets motorvei.

Universitets campus

Nesten alle våre studenter, ansatte og programmer ligger på campus: et enkelt bygningskompleks i forretningsområdet i Amsterdam. I løpet av studiene er det derfor veldig lett å gjøre seg kjent med andre fagområder.

akkreditering

Vrije Universiteit Amsterdam er fullt anerkjent av det nederlandske utdanningsdepartementet som forskningsuniversitet. Alle studieprogrammer ved Universitetet i Amsterdam er enten akkreditert av eller i ferd med å være akkreditert av NVAO, Akkreditering Organisasjonen i Nederland og Flandern. Denne kroppen ble etablert ved internasjonal traktat og garanterer kvaliteten på høyere utdanning i Nederland og flamsktalende Belgia gjennom akkreditering av studieprogrammer.

Typer programmer

VU Amsterdam tilbyr fire typer programmer:

  • Bachelorstudier (fører til BA / LLB / BSc)
  • Masterprogrammer (fører til MA / LLM / MSc / MPhil)
  • PhD / Doktorgradsprogrammer (fører til PhD / Doktorgrad)
  • Ikke-gradstudier (Study Abroad & Exchange / Summer / Winter School)

stipend

Med vårt eget stipendium, VU Fellowship Program (VUFP), tilbyr vi svært motiverte studenter med gode studieresultater, den unike oppurtunity til å forfølge en mastergrad med økonomisk støtte fra universitetet. VUFP-stipendiet er en studieavgift. Holland Scholarship Program (HSP) er ment for studenter fra utenfor EØS-området som ønsker å følge et masterstudium i Nederland. VU Amsterdam omfavner mangfold som en anrikning til vår undervisning, forskning og vårt bidrag til samfunnet. Dette stipendiet er spesielt beregnet for gode studenter som bidrar til mangfoldet på vår campus. Som internasjonal student som planlegger å studere ved VU Amsterdam , kan du søke om en rekke stipend og stipend. Detaljert informasjon om stipendier og frister finner du på WWW.VU.NL/SCHOLARSHIPS eller WWW.GRANTFINDER.NL.

VU fellesskapsprogram

VU-fellesskapsprogrammet (VUFP) gir talentfulle potensielle studenter den unike muligheten til å forfølge en grad i et utvalg av masterprogrammer ved universitetet.

Organisasjon

VU Amsterdam er et tradisjonelt nederlandsk universitet ledet av et styre (tre medlemmer) og har 10 fakulteter direkte under styret. Hvert fakultet gir en eller flere bachelorgrad og mastergradsprogrammer og utfører forskning. De er alle organisert annerledes, men de fleste har et styre, et sentralt personale og flere avdelinger og utdanningsskoler. Universitetet har også en rekke tjenestedepartementer, hvorav det internasjonale kontoret er ett, og det er en rekke tverrfaglige forskningsinstitutter.

Privat eller offentlig?

VU Amsterdam er en av 14 offentlige universiteter som er anerkjent av det nederlandske utdanningsdepartementet og er derfor delvis statlig finansiert. Under det nederlandske systemet subsidierer regjeringen anerkjente universiteter på grunnlag av studentnummer og fastsetter også grenser og retningslinjer for studieavgiftene som disse universitetene har lov til å ta betalt for. Dette sikrer tilgang til kvalitet høyere utdanning for alle nederlandske statsborgere, rike eller fattige. VU Amsterdam ønsker velkommen søkere fra alle bakgrunner.

VU International Office Services

  • Visa / oppholdstillatelse

Finn ut om du trenger visum / oppholdstillatelse og hvordan dette skal ordnes.

  • Overnatting

Informasjon om overnatting på VU Amsterdam .

  • Registrering i kommunen

Når du er kommet til Nederland, må du registrere deg hos kommunen. Finn ut hva du trenger å gjøre.

  • Introduksjonsaktiviteter

Etter ankomst, vil mange innledende aktiviteter finne sted på VU Amsterdam .

  • Unibuddy

Nysgjerrig på studentlivet ved VU Amsterdam ? Klikk her for å spørre våre internasjonale studentambassadører.

Steder

Amsterdam

VU University Amsterdam

Address
Main building Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105

1081 HV Amsterdam, Nord-Holland, Nederland
Telefon
+31 20 598 9898

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss

Programmer

MA
MSc
Master