Les den offisielle beskrivelsen

NMBUs oppdrag er å bidra til trivsel på planeten. Våre tverrfaglige forsknings- og studieprogrammer genererer innovasjoner innen mat, helse, miljøvern, klima og bærekraftig bruk av naturressurser.

NMBUs forsknings- og studieprogrammer gjør det mulig for mennesker over hele verden å takle de store globale utfordringene rundt miljøet, bærekraftig utvikling, hvordan man forbedrer menneskers og dyrs helse, fornybare energikilder, matproduksjon og land- og ressursforvaltning.

Campus Ås

60573_as.jpg

Campus Ås huser Norges største tverrfaglige fagmiljø innen biovitenskap.

Universitetet for biovitenskap (NMBU) består av syv fakulteter, hvorav seks ligger på Campus Ås, og en er delvis plassert på Campus Adamstuen (frem til 2019):

 • biovitenskap
 • Kjemi, bioteknologi og matvitenskap
 • Miljøvitenskap og naturressursforvaltning
 • Landskap og samfunn
 • School of Economics and Business
 • Vitenskap og teknologi
 • Dyremedisin

En ny forsknings- og undervisningsbygg for veterinærvitenskap vil åpnes i 2020, noe som betyr at alle syv fakultetene ved NMBU vil bli konsolidert i Ås. Veterinærinstituttet flytter til Campus Ås samtidig.

Campus Ås er også hjemsted for en av Norges vakreste parker, med en rekke historiske bygninger, samt Ås Farm, hvor forskning og undervisning på tradisjonelt husdyr utføres.

Campus Ås dekker et samlet areal på 600 hektar i Ås kommune.

To andre hovedinstitusjoner ligger også sammen med NMBU på Campus Ås: sentrale deler av Norsk institutt for mat, fiske og akvakulturforskning (Nofima) og Norsk institutt for bioøkonomisk forskning (NIBIO).

Campus Adamstuen

60572_adamstuem.jpg

Campus Adamstuen er hjemmet til Veterinærmedisinske fakultet. Fakultetet er Norges eneste institutt for høyere utdanning for veterinærer med kompetanse på to forskjellige fagområder: veterinærmedisin og veterinærhelse.

Veterinærmedisinene behandler dyres helse og trivsel. Viktige områder inkluderer kunnskap om sykdommer, diagnostikk og behandling. Feltet inkluderer både produksjonsdyr, inkludert oppdrettsfisk og følgesvenner.

Veterinær folkehelse gjelder alle aspekter ved å forhindre spredning av sykdom fra dyr til mennesker og er et felt som er i økende etterspørsel.

Den 1. januar 2014 ble Norsk Veterinærhøgskole (NVH) og Universitetet for biovitenskap (UMB) fusjonert for å danne Norsk Universitet for biovitenskap (NMBU), konsolidering av forskning og undervisning på hele den biologiske produksjonskjeden under en enkelt paraply.
Fakultet for veterinærmedisin består av fire avdelinger på Campus Adamstuen:

 • Grunnvitenskap og akvatisk medisin (basam)
 • Matssikkerhet og infeksjonsbiologi (Matinf)
 • Produksjonsdyr kliniske fag (Prodmed)
 • Companion Animal Clinical Sciences (Sportfamed)

Campus Adamstuen er også hjemmet til Universitetsdyrhospitalet, som består av Companion Animal Clinic, Equine Clinic og Production Animal Clinic.

Universitetsdyrhospitalet behandler syke dyr fra hele landet og er nært knyttet til forsknings- og utdanningsaktiviteter på NMBUs skole for veterinærmedisin.

Veterinærinstituttet er et biomedisinsk forskningsinstitutt som deler lokaler med Veterinærmedisinske Fakultet på Campus Adamstuen. Veterinærhistorisk museum ligger også her.

Campus Adamstuen er planlagt å lukke i 2019, og NMBUs skole for veterinærmedisin og Universitetsdyrhospitalet vil da flytte inn i toppmoderne veterinærlokaler på Campus Ås, noe som betyr at alle tre fakultetene endelig vil være med på et sted . Veterinærinstituttet flytter til Campus Ås samtidig.

En ny veterinærforskning og undervisningsbygg er for tiden bygget på Campus Ås.

Fakultet for veterinærmedisin har også en divisjon lokalisert i Sør-Vest-Norge: Seksjonen for undersøkelse av småbedøvende stoffer i Høyland, Sandnes.

Programmer gitt i:
Engelsk

Denne skolen tilbyr også:

Lederkurs

Norwegian University of Life Sciences NMBU

AQFood fokuserer på produksjon av vannmat gjennom hele produksjons- og næringsmiddelkjeden, som forbinder primærproduksjon, inkludert akvakultur og viltfangst med behandl ... [+]

AQFood fokuserer på produksjon av vannmat gjennom hele produksjons- og næringsmiddelkjeden, som forbinder primærproduksjon, inkludert akvakultur og viltfangst med behandling og distribusjon til forbrukerne når det gjelder kvalitet og sikkerhet.

Hva kan du bruke denne kvalifikasjonen til?Økt etterspørsel etter akvatisk mat i verden krever høyt kvalifiserte kandidater i hele matkjeden. Den voksende akvatiske næringsmiddelindustrien blir mer og mer integrert, noe som betyr at enkelte selskaper dekker flere deler av hele verdikjeden.Hva vil du lære?

Programmet gir deg en global forståelse av akvatisk matproduksjon. Du vil lære om hele verdikjeden for akvatisk mat, fra fiske og akvakultur gjennom behandling, distribusjon til produktet når forbrukeren. Programmet fokuserer på sikkerhet og kvalitet, fra sjø til bord.... [-]

Norge As
August 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk

MSc

Norwegian University of Life Sciences NMBU

Hva kan du bruke denne kvalifikasjonen til? Program på 120 cr totalt, godkjent av rådgivere, kan også inkludere studier på samarbeidende universiteter. ... [+]

Hva kan du bruke denne kvalifikasjonen til?

Program på 120 cr totalt, godkjent av rådgivere, kan også inkludere studier på samarbeidende universiteter.

[-]
Norge As
August 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Vi tilbyr kurs i fiskeavl, fiskeernæring og planlegging og utforming av akvakulturanlegg, og du vil få innsikt og kunnskap om hvordan disse komponentene / faktorene påvir ... [+]

Hva kan du bruke denne kvalifikasjonen til? Leder i oppdrettsnæringen, kvalitetskontroll, statlig eller utvidelsesstillinger, utvikling av nye akvakulturarter, styring av avlsprogrammer, salg eller administrasjon. Mastergraden er også en skritt for en akademisk karriere. Hva vil du lære?

Programmet gir deg bred og tverrfaglig styrke og spesialisering i fag etter eget valg. Vi tilbyr kurs i fiskeavl, fiskeernæring og planlegging og utforming av akvakulturanlegg, og du vil få innsikt og kunnskap om hvordan disse komponentene / faktorene påvirker effektiviteten av produksjonen og påvirker økonomisk avkastning.

OM

Studien starter med introduksjonskurs i fysiologi, helsevesen og vannkvalitet, før grunnleggende genetikk og avl, fiskeernæring og også praktiske og teoretiske aspekter av fiskeproduksjon og teknologi er dekket. Målet med studien er å gi studentene bred praktisk og teoretisk kunnskap innen ulike fagområder, før de fullfører sin masteroppgave innenfor et fokusområde, som kan velges fra fiskeavl, fiskeernæring, produksjonsteknologi eller et annet interesseområde, f.eks. vann eller produktkvalitet. Mastergradsoppgaven er normalt tatt over ett år og gir stor fleksibilitet når det gjelder prosjekttype og sted.... [-]

Norge As
August 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Ønsker du å løse fremtidens utfordringer ved hjelp av Big Data? I vårt masterprogram i Data Science vil du lære å kombinere informatikk, matematikk og statistikk med data ... [+]

Ønsker du å løse fremtidens utfordringer ved hjelp av Big Data? I vårt masterprogram i datalogi vil du lære å kombinere informatikk, matematikk og statistikk med dataanalyse for å håndtere Big Data-utfordringene.

Hva kan du bruke denne kvalifikasjonen til?Å være ekspert innen datavitenskap gjør deg svært attraktiv for det fremtidige arbeidsmarkedet. Store data utfordringer er tilstede i alle moderne samfunn, alle industrisektorer og forskning og forventes å vokse raskt i fremtiden. Eksperter for å "få mening" ut av disse dataene er presset på arbeidsmarkeder som kommunikasjonssektoren, energisektoren, økonomien, presisjon landbruket, byggesektoren, forskning og medisinsk sektor.Hva vil du lære?... [-]
Norge As
August 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Dette programmet omhandler miljøutfordringene i vår tid og søker løsninger som kombinerer både natur- og samfunnsvitenskapelige tilnærminger. Denne graden kvalifiserer st ... [+]

Dette programmet omhandler miljøutfordringene i vår tid og søker løsninger som kombinerer både natur- og samfunnsvitenskapelige tilnærminger. Denne graden kvalifiserer studenter til å bidra til internasjonal, bærekraftig utvikling.

Hva kan du bruke denne kvalifikasjonen til?Nyutdannede kan jobbe i nasjonale og internasjonale byråer, departementer og miljøorganisasjoner. Det kvalifiserer også for arbeidsplasser i utviklingshjelpsorganer, utdanning, forskningsinstitusjoner, media, konsulentselskaper og internasjonale frivillige organisasjoner.Hva vil du lære?

Studentene vil lære om årsaker og virkninger av globale miljøproblemer knyttet til klimaendringer, tap av biologisk mangfold, ørkenspredning, vanntilgjengelighet og nedbrytning av land. Programmet gir en grundig forståelse for samspillet mellom sosiale og naturlige prosesser gjennom hvilke globale miljøforandringer finner sted, og hvordan styringsstrukturer og maktforhold påvirker nåværende trender.... [-]

Norge As
August 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Vil du forstå og analysere internasjonale relasjoner i dag når det gjelder diplomati, utvikling og miljømessig bærekraft? Dette programmet gir muligheten til å tilpasse s ... [+]

Vil du forstå og analysere internasjonale relasjoner i dag når det gjelder diplomati, utvikling og miljømessig bærekraft? Dette programmet gir muligheten til å tilpasse seg den nye globale virkeligheten.

Hva kan du bruke denne kvalifikasjonen til?Nyutdannede kan konkurrere om jobber innen en siviladministrasjon, internasjonale organisasjoner, forsknings- og utdanningsinstitusjoner og innen privat sektor som arbeider i internasjonale miljøer. Dette programmet er for tiden den eneste mastergrad i internasjonale relasjoner som tilbys på et norsk universitet.Hva vil du lære?

Nyutdannede får en grundig forståelse av den politiske karakteren til hvorfor og hvordan bilaterale og multilaterale institusjoner fremmer visse utviklingspolitikker, både romlig og midlertidig.... [-]

Norge As
August 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Programmet gir forståelse for global sosial, politisk og økonomisk forandring. Graden gir en kritisk forståelse av historien og nåværende dynamikken i globaliseringen, og ... [+]

Programmet gir forståelse for global sosial, politisk og økonomisk forandring. Graden gir en kritisk forståelse av historien og nåværende dynamikken i globaliseringen, og dens innvirkning på samfunn og miljøer.

Hva kan du bruke denne kvalifikasjonen til?Studentene finner arbeid i et bredt spekter av nasjonale og internasjonale institusjoner, myndigheter, ikke-statlige utviklingsorganisasjoner, multilaterale og bilaterale bistandsorganisasjoner, bedrifter, forsknings- og undervisningsinstitusjoner.Hva vil du lære?

Graden er preget av sin kombinasjon av forskningsbasert pedagogikk og real-world studie og praksis som grunnlag for å forstå hva utviklingen betyr, og hvordan den praktiseres i en kompleks og forandret global kontekst. Studentene vil få en solid forankring i begreper, teori og praksis med internasjonal utvikling, og vil lære om forhold for menneskelig utvikling på lokalt og globalt nivå, samt forholdet mellom utvikling og økologiske prosesser.... [-]

Norge As
August 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Ønsker du å jobbe med en av verdens mest presserende miljøproblemer - vann og sanitet? Ønsker du å finne bærekraftige løsninger som gir lavere klimaavtrykk, økt matvaresi ... [+]

Ønsker du å jobbe med en av verdens mest presserende miljøproblemer - vann og sanitet? Ønsker du å finne bærekraftige løsninger som gir lavere klimaavtrykk, økt matvaresikkerhet og klimatilstand?

Hva kan du bruke denne kvalifikasjonen til? De forente nasjonene har tilgang til trygt drikkevann og tilstrekkelig hygiene for alle innen 2030. [-]
Norge As
August 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Søknadsfrist for norske, nordiske, EU / EØS og sveitsiske borgere: 1 juni ... [+]

Søknadsfrist for norske, nordiske, EU / EØS og sveitsiske borgere:

1 juni [-]
Norge As
August 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

... [+]

Kursene er hovedsakelig undervist av lærere fra NMBU, men eksterne eksperter fra fôrindustrien og internasjonale selskaper og institusjoner vil også bli innkalt når det er hensiktsmessig.

Læringsutbytte

En kandidat som har fullført sin kvalifikasjon skal ha følgende læringsutbytte definert i form av kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap:

Kan drive ulike teknologiske enheter i industrielt råmateriale og fôrbehandling. Praktisk erfaring fra alle typer behandlinger som ofte brukes i industriell produksjon av fôr. [-]
Norge As
August 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Økologi er en viktig komponent i å forstå globale miljøutfordringer. Det er økende bekymring over menneskets påvirkning på miljøet, og behovet for økologer har aldri vært ... [+]

Økologi er en viktig komponent i å forstå globale miljøutfordringer. Det er økende bekymring over menneskets påvirkning på miljøet, og behovet for økologer har aldri vært større.

Hva kan du bruke denne kvalifikasjonen til? [-]
Norge As
August 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

... [+]

Hvorfor studere radioekologi? Det er et presserende behov for universitetsutdannede kandidater innen kjernevitenskap, inkludert radioekologi. [-]
Norge As
August 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Er du interessert i jordbruk og hagebruk, økologisk landbruk eller plantebiologi og effekten av klima og miljø på vekst og kvalitet? Helseaspekter av blomster og mat? Hvi ... [+]

Er du interessert i jordbruk og hagebruk, økologisk landbruk eller plantebiologi og effekten av klima og miljø på vekst og kvalitet? Helseaspekter av planter og mat?

Hva kan du bruke denne kvalifikasjonen til?Arbeidsmuligheter inkluderer ledende stillinger i miljø eller landbruk. Du vil bli kvalifisert for statlig, felles eller privat sektor som leder, rådgiver / konsulent, PhD-student, forsker, foreleser (med pedagogikk). Du kan jobbe internasjonalt, i FN-organisasjoner som FAO og NORAD.Hva vil du lære?

Studentene vil lære om blomster, frukt, bær, grønnsaker og frokostblandinger. Forståelse av planter fungerer, og hvordan miljøet og klimaet påvirker deres funksjoner. Genetikk og molekylære metoder. Plantehelse og plantevern.... [-]

Norge As
August 2020
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Du studerer på en av Norges ledende skoler i økonomi, med et internasjonalt rykte innen miljøøkonomi, energ økonomi og utviklingsøkonomi. ... [+]

Du studerer på en av Norges ledende skoler i økonomi, med et internasjonalt rykte innen miljøøkonomi, energ økonomi og utviklingsøkonomi.

Hva kan du bruke denne kvalifikasjonen til?Økonomer har spesialisert kunnskap om hvordan økonomien påvirker samfunn og innbyggernes velvære. Dette gjør økonomer godt egnet til å jobbe med miljøpolitikk, energisystemer, utviklingshjelp, bedriftsutvikling, handelspolitikk og generell økonomisk politikk. Økonomer er derfor i stor etterspørsel i privat og offentlig sektor, så vel som av mange ikke-statlige organisasjoner.Hva vil du lære?

NMBU School of Economics and Business vil gi deg ferdigheter i økonomisk analyse og bred innsikt i hvordan økonomier fungerer. Du får omfattende trening i økonomisk teori og analyse, i samsvar med nasjonale og internasjonale standarder.... [-]

Norge As
August 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Address
Universitetstunet 3 1430 Ås
1432 As, Akershus, Norge